België: Annemans dient Van Besien van antwoord

Screenshot_13

Van Besien (links) en Annemans

Nadat Groen-voorzitter Wouter Van Besien in een opiniestuk in De Morgen een nieuwe samenlevingsfase inluidde, namelijk de ‘superdiversiteit’, diende Gerolf Annemans hem in een opinierepliek van antwoord. Zoals steeds, weigerde De Morgen het stuk echter te publiceren. Wij willen het u echter niet onthouden.

De multiculturele speurtocht van Echternach

Doorspekt met een stevige dosis fatalisme zingt Groen-voorzitter Wouter Van Besien in een opiniestuk in De Morgen de lof van de ‘superdiverse samenleving’. Volgens Van Besien is het onvermijdelijk dat de ‘superdiversiteit’ zich verder zal doorzetten, ongeacht of er nu een streng dan wel een laks migratiebeleid wordt gevoerd, en zorgt gelijk welk integratiebeleid – laat staan assimilatie – enkel voor maatschappelijke spanningen. “Politici die het voorstellen alsof de klok kan teruggedraaid worden, maken de bevolking blaasjes wijs.”

Wie echter dacht dat Van Besien aangeeft welk beleid er dan wél moet gevoerd worden, wordt door de ecologist ontgoocheld. “Het is goed en nodig dat we nieuwe antwoorden zoeken op de veranderde context van deze culturele superdiversiteit,” poneert de Groen-coryfee in een nietszeggend besluit.

Situatie aanvaarden? 

Wie even terugblikt op het verleden doorziet in zijn fatalisme een steeds wederkerend patroon. Is het nu naar aanleiding van migrantenrellen in Borgerhout, molotovaanslagen in Stockholm, opstootjes in de Parijse banlieues of Afrikaanse moordraids in de Matongéwijk, telkens opnieuw schreeuwde de linkerzijde, en de groene partij in het bijzonder, het uit dat we die situatie moeten aanvaarden en moeten zoeken naar ‘antwoorden.’ Die multiculturele speurtocht van Echternach duurt nu al meer dan twintig jaar.

Wie even over de landsgrenzen kijkt, ziet nochtans dat een permanente vreemdelingentsunami, die onze samenleving ontwricht en de draagkracht van ons sociaal systeem ondermijnt, wel degelijk kan worden gestopt.

Droefgeestig kaartenhuisje

Toen in 2001 de rechtse partijen in Denemarken zegevierden, werd onmiddellijk werk gemaakt van een streng immigratiebeleid met een sterke terugval van de immigratiestroom tot gevolg. De uitwerking daarvan liet zich voelen in een stijgende onderwijskwaliteit, een dalende criminaliteit in de grootsteden en een significante vermindering van de sociale uitgaven.

Maar ook Oostenrijk, Italië, Nederland en Zwitserland pasten hun regelgeving inzake gezinshereniging, asiel en opvang van illegalen grondig aan. Het voornaamste verschil met België was en is de aanwezigheid van een breed gedragen politieke wil om de noodlotsleer van De Van Besiens van deze wereld af te wijzen en zelf een actief immigratiebeleid te voeren. Dat werd mooi geduid door toenmalig Deens premier Rasmussen die in 2000 het volgende verklaarde: “Er bestaat geen gevaar dat Denemarken zich zal ontwikkelen tot een multiculturele maatschappij. Want dat is onze bedoeling niet” (Jyllands-Posten, 1 January 2000).

In één zin blaast Rasmussen hiermee het droefgeestig kaartenhuisje van Van Besien omver.

Bron:

http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/10095/

Auteur: Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Groenen, Multiculti, Naïviteit. Bookmark de permalink .

6 reacties op België: Annemans dient Van Besien van antwoord

 1. bobzelf zegt:

  Waar komen toch in al die landen , die gehersenspoelde klootzakken vandaan ?
  Is er soms een nest ergens van deze hersenlozen ??

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ik weet goed waar die gehersenspoelde klootzakken vandaan komen. Ben zelf ook zo eentje geweest. Geboren in 1950 en gestudeerd aan sociale academie, maatschappelijk, cultureel werk, vormingswerk en in een later stadium psychiatrische verpleegkunde. Overigens die laatste studie heeft me wakker gemaakt. werd van het ene moment op het andere overgeheveld van Bla Bla opleidingen naar een opleiding met concrete tastbare kennis en praktijk. Dus uiteindelijk rond mijn 35tigste levensjaar wakker geworden uit mijn droom dat de hele wereld een moet worden en dat we allemaal gelijk zijn. Was wel even schrikken maar tevens ook heel ontnuchterend. Vreemd genoeg werd mijn leven en inhoud bepaling meteen ook een stuk gemakkelijker. Kon meer mijn eigen intuïtie en onderbuik volgen en hoefde me niet meer te vermoeien met het volhouden dat iets zwart was terwijl het wit was. In de economische weelde van na 1965 is samen met mij een hele generatie en ook volgenden opgegroeid die via onderwijs, media, muziek en andersoortige podia geheel doordrenkt werden en zijn met het gelijkschakeling dogma. Velen hebben helaas hun carrière weten te maken met behulp van deze bedrieglijke maatschappij benadering en daarvan zien wij nu de vruchten. Als we nu recentelijk naar het gebeuren in Londen kijken dan weet ik 100% dat een naderende burgeroorlog hoogstwaarschijnlijk niet meer te vermijden zal zijn.

   Like

   • bobzelf zegt:

    heerlijk om met U kennis te maken !
    Welcome in this real world !
    Ben blij , dat er ergens nog een sprankje hoop is , voor onze kinderen !
    Help mee , om de idioten te stoppen , U bent van harte welkom .

    Like

 2. Rudi zegt:

  Van Besien, het over het paard getilde opperhoofd van de Vlaamse Groene Khmer, beroepsminkukel met als voornaamste hobby: zaniken.

  Het valt mij op dat al die primitief-progressieven niet willen dat de klok dertig jaar wordt teruggedraaid, maar wel zelf zijn blijven steken in hun eigen mei ’68 utopisch denken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Rudi 18.12u. Dan willen ze dus, om precies te zijn, dat de klok vijfenveertig jaar wordt teruggedraaid. Want laten we eerlijk zijn, als met name dat soort lui begint over dat ‘de klok zo-en-zoveel jaar wordt teruggezet als er niet gauw dat-en-dat gebeurt, zeggen dat in feite gedachtenloos, zonder de paradox te beseffen: In werkelijkheid wíllen ze niet anders; ze snàkken naar die goede oude revolutie-tijden die nu voorbij zijn.

   Like

   • Rudi zegt:

    @Theresa Geissler 19:22
    Inderdaad, Theresa. Tel daar nog bij hun gedweep met de Derde Wereld, hun idée fixe over ‘man made global warming’, hun standpunten over kernenergie (‘Alle kerncentrales moeten weg’), iedereen vegetariër of aan de insecten en je hebt de primitief-progressieve Uebermensch. Een die vindt dat ieder die zich weigert te bekeren tot zijn volmaakte levenswijze daarvoor gestraft moet worden met hogere belastingen of taksen of geldboetes, jiziya, weet je wel.

    Frappant toch hoe totalitairen bij elkaar leentjebuur spelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s