EU plant straffen voor partijen die niet de “waarden van de EU” vertegenwoordigen

Screenshot_21

De Europese Commissie wil partijen bestraffen als ze zich niet houden aan de door de EU gedefinieerde fundamentele waarden. De regeling opent de deur voor politieke ideologische druk.

De Europese Commissie heeft een voorstel van de socialisten in het Europees Parlement opgepakt. Volgens dit voorstel dienen in het vervolg partijen die de “waarden van de EU niet respecteren” beboet te worden. De groep van de Oostenrijk Hannes Swoboda wil daarmee verhinderen dat “rechts-radicale of buitenlandervijandige” partijen in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn.

In het Europees Parlement zijn op dit moment 13 partijen vertegenwoordigd. Ze krijgen samen in totaal 31 miljoen euro aan partijfinanciering. In het vervolg moet het voor het parlement mogelijk zijn om groepen die niet de EU-waarden volgen uit te sluiten van deze financiering.

In Denemarken is het plan op verzet gestuit. De verantwoordelijke Europa-minister, Nicolai Wammen, werd door meerdere partijen opgeroepen niet akkoord te gaan met deze regeling als niet vooraf uitdrukkelijk wordt geformuleerd om welke “waarden” het concreet gaat.

Zoals de Deense website information.dk bericht, zei de woordvoerder van de Deense Liberalen, Lykke Friis, dat er objectieve criteria zouden moeten zijn om te verhinderen dat de regeling misbruikt wordt tot een “vendetta” tegen andersdenkenden. De politicus van de Groenen, Nicholas Villumsen, zei: “Dat is net alsof het parlement boetes zou opleggen aan partijen met de verkeerde mening. Het is uitermate zorgwekkend dat het Europees Parlement partijen wil bestraffen voor hun overtuigingen.”

Wammen wuifde de kritiek weg en zei dat de regeling niet van toepassing zou zijn op partijen die alleen in de nationale staten zijn vertegenwoordigd. Bovendien zou het alleen om de “fundamentele principiële waarden van de democratie gaan, de rechtsstaat en het respect voor minderheden.”

In werkelijkheid is zo´n regeling zeer gevaarlijk. Ze zet de deur open naar politieke ideologische druk. Want over datgene wat waarden zijn, kan men zeer van mening verschillen. In een gespannen crisissfeer kunnen via zo´n regeling EU-critici monddood gemaakt worden. Het recht op vrije meningsuiting kan met zo´n regeling onderdrukt worden.

Een met een boete bestraft verbod op bepaalde meningen zal er vooral toe leiden dat ook het denken wordt beperkt. Het is een van de voordelen van democratie dat iedereen zijn mening kan zeggen en politieke groeperingen kan oprichten, zolang ze handelen binnen de wet.

“Waarden” daarentegen zijn geen duidelijk omlijnde, democratisch aangenomen wetten. Ze zijn altijd vaag en kunnen, afhankelijk van de taalkundige of culturele achtergrond, meestal niet duidelijk geformuleerd worden.

De dwang om in “waarden” te geloven, is ondemocratisch.

Het is het voorportaal tot een totalitair systeem.

Het is gevaarlijk – en bovendien onnodig: nu al heeft het Europees Parlement de mogelijkheid om bijzonder markante uitspraken te beboeten: zo moest Nigel Farage van de UKIP € 3000,- betalen, omdat hij de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, de “charme van een natte dweil” had toegekend (hier).

In het vervolg is zo´n opmerking vermoedelijk ook strafbaar volgens de EU-waardenkanon.

Vroeger noemde men dat majesteitsschennis.

Dat was echter in het voordemocratische tijdperk.

Screenshot_22

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/22/eu-plant-strafen-fuer-parteien-die-nicht-die-werte-der-eu-vertreten/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, EUSSR, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU plant straffen voor partijen die niet de “waarden van de EU” vertegenwoordigen

 1. Nog even en de eerste Goelags worden gebouwd voor die het niet eens zijn met Brussel of het Linkse systeem en hun indoctrinatie.

  Like

 2. Big Brother is there… within us !

  Like

 3. Helena zegt:

  Geeft niet hoor maar ik had dit gisteren om 18.24 al onder het artikel over hoeveel Britten eruit de EU willen gezet.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/Europese-Commissie-wil-boetes-uitdelen-aan-anti-EU-partijen
  Vroeg me toen al af of ik de enige was die hier van schrok. Want ik schrok me n.l. te pletter. Ze komen er nu gewoon openlijk voor uit dat we in de EUSSR leven. Dacht dat ik achter liep:) want
  dit schijnt op 7 februari al bij Pownews geweest te zijn.

  Nog eventjes en de PVV en UKIP etc. worden gewoon verboden. Soms denk ik dat we nooit meer zullen mogen stemmen. Ik las gisteren ook al een artikel (weet niet meer waar) over de VS en de kans dat daar misschien de Martial Law weleens ingevoerd zou kunnen worden, dat zou betekenen dat ze daar voorgoed aan Obama vast zitten. Hoe dan ook, het is wel duidelijk dat we met alle mogelijke en onmogelijke middelen naar de kloten moeten en dat die NWO
  er hoe dan ook gaat komen. Wij zijn slechts onbetekenende pionnen en zullen worden opgeofferd.
  Ik heb nooit zo in complottheorieën kunnen geloven maar hoe meer ik lees hoe stelliger ik er van overtuigd ben dat het allemaal vooropgezet plan is.

  Like

 4. Rick zegt:

  “De regeling opent de deur voor politieke ideologische druk”. Vrij vertaald: DICTATUUR !!!

  Like

 5. rotsus zegt:

  Zou toch ook nog snel even willen reageren. Voor wat mij betreft mag en moet zelfs de EU, de Euro zo spoedig mogelijk overboord, terug naar de gulden en vooral de grenzen weer terug naar de staat van voor 1993. Wij weer gewoon lid van de E.E.G. (daar was niets mis mee) Dit is gewoon een megasmerig spelletje van de grootste criminelen die op deze aardkloot aanwezig zijn en daar speelt o.a de Bilderbergclub een zeer grote rol bij. En v.w.b. Helena en de rest van de mensen die eens een hele mooie voordracht willen horen welke wel lang is maar sneller voorbij is dan je eigenlijk lief is.
  http://www.youtube.com/watch?v=1rvPPxnITzU van Andreas Popp en duurt ruim 2 uur (Duits) en
  http://www.youtube.com/watch?v=82bLz6tmqSY van Andreas Clauss en duurt 1u30 min.
  Maar deze mensen hebben nog veel meer te vertellen en zijn beiden economen. Ik zou zeggen, voor wie de tijd en de wil heeft en de Duitse taal beheerst……2 topaanraders.
  Met vriendelijke groet,

  Een totaal gefrustreerde ex-douanier

  Like

 6. De EU: niet alleen Dictatuur maar EXTREMISME!!!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Dit is regel 2 tegen democratie. Eerder werden er al spionnen ingezet om op internet mee te kijken of iemand iets onwelvoeglijk’s over de Eu zou neerzetten. Dus doen we dat expres!!!
  Maar dit is ernstiger, dit betekent dat de PVV en UkIP hun langste tijd gehad hebben, als ze tenminste van plan zijn te gehoorzamen, wat ik niet zo snel zie gebeuren. Dat zullen dan rechtszaken worden.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Dit kan natuurlijk helemaal niet en Denemarken heeft groot gelijk, dat ze protest aantekenen.
  Was Nederland ook maar zo wijs! enheid is tot daar aan toe -al zag ík het liever verdwijnen- maar het mag nooit ten koste van de vrijheid van meningsuiting gaan!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Zo lang als het bij plannen blijf heb ik niets er tegen, uitvoeren mogen ze echter niet.

  Like

 10. Robbert zegt:

  Op deze manier worden de tegenstanders van die ‘mooie’ EU het zwijgen opgelegd. Alles is geoorloofd om dat gedrocht in stand te houden zullen we maar denken…….

  Like

 11. Pingback: EU gaat EU-kritische politieke partijen boetes opleggen | Lang Leve Europa!

 12. friki zegt:

  Het is allemaal onderdeel van de nieuwe NWO.

  Like

 13. Pingback: SOCIAAL NETWERK HYVES MET 3 MILJOEN LEDEN STOPT! ZIT HIER MEER ACHTER? | eunmask

 14. Pingback: Plan B (+M-Z) | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s