Plan etikettering producten Israël gaat door

Screenshot_17

Frans Timmermans

Het voornemen om te verbieden dat producten uit Israëlische nederzettingen in “bezette Palestijnse gebieden” (aanhalingstekens door webmaster) nog het etiket ‘Made in Israël’ mogen dragen, wordt gewoon uitgevoerd.

”Ik ga die afspraak gewoon nakomen”, zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken donderdag in de Tweede Kamer.

Eerder meldden media dat de zaak op de lange baan was geschoven, mede op verzoek van de Amerikaanse regering. Maar volgens de minister heeft zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry niet aan de EU gevraagd de plannen uit te stellen.

Een aantal landen heeft volgens Timmermans aan de buitenlandcoördinator van de EU, Catherine Ashton, gevraagd om EU-breed regels op te stellen zodat misverstanden kunnen worden voorkomen.

Vorig jaar mei is het besluit al in de Europese Unie genomen dat op producten uit nederzettingen niet meer het label “Made in Israël” mag staan. In de Tweede Kamer was hier destijds geen bezwaar tegen te horen.

ChristenUnie

Onder meer de ChristenUnie is fel tegen het plan. Die partij vreest dat het een opmaat is naar een boycot van Israëlische producten. Een petitie van de partij op internet tegen het voornemen van Timmermans werd door bijna 6000 mensen getekend.

Screenshot_18

Bron:

http://www.nu.nl/politiek/3481512/plan-etikettering-producten-israel-gaat.html

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Plan etikettering producten Israël gaat door

 1. Bob Fleumer zegt:

  Timmermans is een rooie drammer, ze weten alles beter en willen altijd en overal hun zin doordrijven. Enge man de Timmermans

  Like

  • Rick zegt:

   Niet zo vreemd dat “enge”. Hitler, Lenin, Mao en Pol Pot waren ook overtuigde (s)linkse rakkers. Tezamen goed voor enkele honderden miljoenen doden!! Dáár hoor je (s)links nou nooit over pochen ;<))

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Etiquêtjes of niet: ik blijf alle Israëlische producten gewoon kopen.
  Timmermans kan van mij naar de donder lopen.

  Like

 3. 2Crazy2bTrue zegt:

  …en de ander mag op de blaren van hun onzinnige interventies zitten.

  Like

 4. felix zegt:

  Lees hier verder over de antisemiet Timmermans.
  Ook verderop over Uri Rosenthal.
  http://www.franklinterhorst.nl/Israel%20en%20Nederland.htm

  Like

 5. Rick zegt:

  Om de politiek nu eens flink in de zeik te nemen en de economie in één klap om zeep te helpen; Boycot zoveel mogelijk producten waar “Made in Holland” op staat. Ik begin hier nu direct en onmiddellijk mee!! Wie volgt?? Bedoel, als de boel dan tóch naar de kl#t*n moet; dan maar zo snel mogelijk.

  Like

 6. Hans zegt:

  Wij kopen waar mogelijk uitsluitend Israëlische producten. Geen discussie over.

  Like

 7. Pieter Nokkio zegt:

  Palestina bestaat niet, bestond alleen als mandaatgebied van de verraderlijke Britten (die wel meer fouten in en na oorlogen maakten…). Timmermans is een intelligente maar gehersenspoelde antisemiet, hij zal ooit de waarheid over Gods uitverkoren volk wel te horen krijgen. En zou deze zoveelste domme EU-actie tot een boycot leiden: daar zit Israël met zijn supergoed draaiende economie echt niet mee. Dan drinken ze die wijn gewoon zelf op. Le chaim!

  Like

 8. Tiny zegt:

  De schaamte voorbij. Maar dat is niks nieuws bij dat linkse zooitje. Bedankt overgroot deel Nederlanders die zo massaal op deze !@#$%&*(~! hebben gestemd. Minkukels zijn jullie.
  Met een heel klein beetje verstand had men kunnen weten wat er op ons toekwam.

  Like

  • Rick zegt:

   Tsja Tiny; Ieder volk krijgt de leiders die het verdient. Soit!! En let op mijn woorden; Bij de volgende verkiezingen zal het nét zo gaan!! Als puntje bij paaltje komt kiest men wéér strategisch ter meerdere glorie van de eigen portemonnee.

   Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Makkelijk zat voor mij. Weet dan meteen dat ik goede producten in mijn handen heb en het etiket zal mij extra stimuleren tot koop over te gaan.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  En de EU heeft de implementatie van het voorschrift uitgesteld op verzoek van Israel aangezien er dan geen ‘palestijnse’ export meer zal plaatsvinden en de terroristen dan helemaal niets verdienen. Timmerfrans heeft vreemd veel haast.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Zotte Fraanske….effe vergeten dat er véél, heel véél ‘palestijnse’ Israeli’s werkzaam zijn in de verwerkings-bedrijven, die deze producten fabriceren/produceren….Goade gè nu ok werkeloasgeit veroaorzoakun in Israel…”Indirect….Man; je wordt door menig verstandig Nederlander, Europeaan…hatstikke vierkaant uitgelache…”.

  Like

  • Anneke zegt:

   P.S….De oerdomme éénrichting kijkende – en handelende politici gaan hun eigen ondergang ‘zwierezwaaiend en flierefluitend’ tegemoet….Israel zal de uiteindelijke OVERWINNAAR zijn èn blijven !!! ! !!!

   Like

 12. van hoorn zegt:

  Hoe zien Mies en Pieter waar een product vandaan komt? Dan moeten ze kijken op de streepjescode. De streepjescode van Israel is 729. Maar heeft u ooit 1 consument op de streepjescode zien kijken? Ik niet en daarom zal de boycot geen sukses worden. De enige supermarktprodukten die ik ken zijn dadels uit Israel ( of komen ze toch uit Greece) wijn en Jaffa sinaasappelen en grapefruits. Van dadels krijg ik de schijterij, de wijn is schuurpapier en Jaffa’s vind ik niet lekker.Toch zullen we veel producten uit Israel gebruiken, producten uit de ICT en de geneesmiddelenindustrie, zonder dat we het weten.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik hoop dat Fransje met iets ergs in het ziekenhuis terechtkomt. Kijken of hij dan nog zo principieel is door te zeggen niet aan Israëlische apparatuur te willen liggen…..vieze hypocriet

   Like

  • Rudi zegt:

   @van Hoorn
   U gebruikt ook veel Belgische uitvindingen zonder dat u het weet, meneer van Hoorn 😉
   www, de deoroller, de bougie in uw auto en het moderne asfalt waar u over rijdt, om er maar enkele te noemen. En als u nog eens naar Candy Dulfer luistert, denkt u dan een keer aan Adolphe Sax, de Belgische uitvinder zonder wie u naar een erg stille cd zou zitten luisteren.
   Groeten uit België!

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Pieter Nokia, 17:55
  Absolutely RIGHT!!! http://tinyurl.com/7p636na
  Oops…. het moest Nokkio zijn, sorry…

  Like

 14. Martien Pennings zegt:

  Vroeger zou ik nog wel eens het risico gelopen hebben dat ik Fransje in levende lijve in een ongedwongen sociale situatie zou zijn tegengekomen.
  Dat kan tegenwoordig niet meer. en gelukkig maar, want ik zou groot gevaar lopen om hem geheel onaangekondigd verwoestend op zijn bek te slaan.

  Like

 15. likoednederland zegt:

  Ja, volgens de Nederlandse regering is sinaasappels verbouwen erger dan moord.

  http://likud.nl/2013/03/nederlandse-regering-sinaasappels-verbouwen-is-erger-dan-moord/

  Like

 16. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Land van herkomst: Noord Cyprus
  Tibet
  Doe mij er nog een paar.

  Like

 17. Harrie Custers zegt:

  Binnenkort krijgen leden van Rutte II een label op hun borst: verboden het Binnenhof te verlaten, vanwege groot gevaar voor Nederland, Europa en de wereld.

  Like

 18. Theresa Geissler zegt:

  Zeg mensen….Het gaat nergens om, maar dit had de generatie Nederlanders van tussen, pak weg, 1930 en 1975 toch ook niet kunnen denken, hè. Zulke labels als op de achtergrond van de foto, bedoel ik: De Davidsster, gevat in een verbodsteken……
  Heiligschennis zou dat geweest zijn! Had absoluut niet gekund!
  Ik zal het er bij gebrek aan beter maar op houden dat in Mei ’68 plotseling alles op de schop moest. Wel een erg simplistische verklaring, maar een betere heb ik echt niet voor zo’n sociaal-maatschappelijke metamorfose….

  Like

 19. Helena zegt:

  Uit principe koop ik sowieso al nooit producten waaronder groente en fruit uit moslim landen.
  Mijn eerste gedachte bij het lezen hiervan is dan ook, mooi alléén maar duidelijker welke producten ik juist wel ga kopen! Wel een vraagje als er geen “made in Israël” meer op komt te staan wat dan wel? “made in palestina” ?

  Like

 20. daiyu-ninja zegt:

  hansje fransje pansje timmerman vraagt om een grondige renovatie van zijn smoelwerk.
  Bah, wat is het toch en vies vuil stuk vreten!

  Like

 21. Avidia zegt:

  Als er EEN een weerzinwekkend hoofd heeft is het Fransje wel, + zijn stem en uitspraken, dus een totaal pakket.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s