Verlichte islam bestaat niet, Joost, maar vraagt inderdaad desondanks leeuwenmoed

Screenshot_23

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Soms is een comment belangwekkender dan het stuk waaronder het staat. Dat overkwam mij met een comment van mij onder een stuk op DDS van Joost Niemöller: “Verlichte islam vraagt leeuwenmoed”. Ik zei:

“De goede moslim is de moslim die zijn leven baseert op Koran en Soenna en die er naar verlangt dat de hele wereld geregeerd zal worden door de Sharia. Zo’n moslim is in onze ogen een misdadiger. Geen twijfel over mogelijk.

Wie nu is een slechte moslim? De moslim die zich aan Koran en Soenna en Sharia niets gelegen laat liggen. Maar die laatste noemen wij nu juist een goede moslim.

Hoe te beoordelen wie er gelijk heeft? Dat is niet moeilijk. De misdadige moslim is de goede moslim want hij houdt zich nauwgezet aan de islamitische leer. Deze moslim kan op duizend gronden zijn misdadige gedrag vanuit Koran en Soenna en Sharia ´rechtvaardigen´.

Die slechte moslim, die wij dus ‘goed’ zouden noemen, kan NERGENS een tekst vinden in de Koran, Soenna of Sharia waarmee hij de pluralistische, democratische rechtsstaat kan verdedigen.

De goede moslim (de misdadiger) zal in ieder debat met de slechte moslim (die wij zo lief vinden) talloze teksten kunnen aandragen vanuit de Boeken van de islam om aan te tonen dat hij, de misdadiger, de goede moslim is.

Waarom vertrekken die slechte moslims niet uit de islam? Omdat ze bang zijn voor het geweld dat de goede moslims dan op hun los zullen laten. Hoe dat met deze Hargey zit weet ik niet. Misschien denkt hij dat hij de islam kan hervormen. Vele grote geesten uit de islamitische wereld gingen hem voor en ze werden allemaal gedood of verjaagd of anderszins bedwongen. Allemaal! Het zal met Hargey niet anders gaan. Lees hierover bij Arun Shourie,  “The World of fatwa’s”. Prachtboek! Hier een link naar een bespreking van dat boek op de site van E. J. Bron.”

Tot zover mijn comment op DDS onder het stuk van Joost Niemöller.

Misschien had ik er nog aan toe moeten voegen dat de Heiligste Teksten van de islam – de Koran voor 100% en de Hadith voor 99% – onveranderbaar zijn en de islam dus inherent onhervormbaar is. Over de gematigde moslim en zijn onbestaanbaarheid hebben Martien Pennings en ik al eens eerder op deze site een stuk geschreven. Lees ons prachtstuk “Mohammed heeft nooit bestaan en gematigde moslims bestaan niet”.

De stelling van Joost is intussen wáár: er is leeuwenmoed voor nodig om een gematigde islam te bepleiten. Maar ook een extreem laag IQ. Ik bedoel: inderdaad hebben “grote geesten” het geprobeerd, maar niet meer ná de 13e  eeuw. Toen was het pleit wel beslecht. 

Tenzij . . . . . . tenzij je agitatie van binnenuit als een extra effectief middel ziet om je “geloofsgenoten” naar het inzicht te leiden dat er geen gematigde islam kan bestaan en dat je met dit geloof, zoals vriend Martien Pennings al zo vaak heeft gezegd, maar één ding kan doen: bij het grofvuil zetten en nóóit meer omkijken. Ja, dan kan je een IQ van méér dan 30 punten hebben en toch pleitbezorger zijn van een “gematigde islam”.

___________________________________

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, koran, Naïviteit. Bookmark de permalink .

14 reacties op Verlichte islam bestaat niet, Joost, maar vraagt inderdaad desondanks leeuwenmoed

 1. lucky9 zegt:

  Hoed af, geweldig en d at zonder geweld te plegen! Een prachtstuk. Als ze het nu nog niet begrijpen rest hen niets anders dan Nürnberg 2.3
  En daar wordt niet meer gelachen met verraad.

  Like

 2. Gematigde moslims worden allemaal vermoord door hun ‘broeders’… dat is een opdracht van de koran.

  Like

 3. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Als je de ware natuur van de moslims wil zien dan moet je even naar een paar van die filmpjes uit Syrie kijken. Daar zie je de ongeremde moslim zijn ware aard uit leven. Ovoorstelbaar, gore, smerige wreedheid. Aan de Vruchten kent men de Boom.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend om dit nu nog weer eens kort en krachtig samen te vatten, Roelf-Jan! Dat geeft ons allemaal volop de gelegenheid om ons feitenmateriaal weer eens te her-bundelen, voor zover dat nodig is.
  Het doet me trouwens sterk denken aan een recent vorig onderwerp ‘In de schaduw van het Islamisme.’ In mijn comment daarop stelde ik al dat de inwoners van Timboektoe, recentelijk bevrijd van de overheersing van de radicale islamitische beweging Ansar Dine, feitelijk geen moslims zijn -of ‘slechte’ moslims, zoals hier gesteld wordt- al benoemen ze het zelf anders. Vanuit ons perspectief is er ook geen reden om ‘slechte’moslims te bestrijden. Zelfs Wilders heeft dat meermalen aangegeven. Het zijn de ‘goeden’ waar het probleem ligt. In plaats van “slecht’zou je ook kunnen zeggen “geïntegreerd’, dat maakt het al weer iets minder verwarrend.
  Ja, het is en blijft een boeiende materie!

  Like

 5. Jan zegt:

  Feel good video

  Nu de rest

  Like

 6. Helena zegt:

  Toch jammer dat ze nog leven.

  Like

 7. Ekster zegt:

  Heb je gezien hoe die arme man nog lag te stuiptrekken terwijl die smerige moslimbarbaren de politie aanviel? Wat een walgelijke onmensen, een typische moslimdaad zoals ze overal ter wereld doen. Ik zou zeggen de doodstraf is een veel te lichte straf voor dit vullis, dat zien ze nog als een beloning. Nee, er is een betere oplossing: stop ze de rest van hun waardeloze leven weg in Guantanamo Bay, waar de Amerikanen ze iedere dag zouden moeten martelen. Ook dat is nog geen afdoende straf, maar het komt in de buurt.

  Like

 8. Ekster zegt:

  En de dhimmy’s David Cameron en Boris Johnson maar draaien en liegen wanneer ze beweren dat dit vooral geen typische moslimdaad was. Dat soort mensen is nog schadelijker voor ons dan de islamieten. Sta gvd eens op voor je eigen volk, bescherm hen eens en spreek eindelijk eens uit wat ieder weldenkend mens allang in de gaten heeft; de islam zelf is het probleem en dient dus bestreden te worden. Verbied de islam in Europa en bestrijd het actief want het heeft de meest verdorven invloed op mensen, zo blijkt keer op keer.

  Like

 9. jowitteroos zegt:

  En die Cameron gaf ( zie foto bij dit pracht comment) juist dit beeld ( vrouw die praat met moordenaar) als voorbeeld hoe wij om moeten gaan met islam…………..jezus mina ongelooflijk. Lijkt wel een beetje, maar dan een heel klein beetje op wat Donner toen zij, bij de constatering dat er meer roof en overval was: of boe roepen of wachten tot de politie er is ( en intussen maar hopen dat je niets gebeurd natuurlijk of de overvaller cq moordenaar/aanvaller maar een koppie koffie aanbieden)

  Like

 10. luckybee zegt:

  Zijn de Sufi’s, Aleviten ,De Ahmadya beweging niet het proberen om de islam te herformen?Bij alle drie worden hun aanhangers gedood als ze door de Mainstream islamisten opgepakt wordt. Dat zie je reeds in Syrie.

  Like

 11. Joost Niemoller verdedigde rond maart 2011 als enigste op De Dagelijkse Standaard de inval in Libie tegen Kadafi om na maanden discussie over dat standpunt weer op zijn schreden terug te keren. Onlangs een hele riedel van hem over racisme en weer later over het intelligentie quotient he he. Afijn.
  Mijn bijdrage aan dit goeie comment he he is deze:

  Anti-Islam struggle comprises three primary issues or front lines of which the first hereunder is slightly employed :

  1. The ideology of Islam is indivisible and because Islam is not a religion but a military doctrine, Islam in reality is a indivisible murderous military doctrine

  the mass media – since their embedding in the first Iraqi war and through Hollywood since Tom Cruise movie – are now part in this anti-US dictatorship regime within the US.

  2. Left wing religious circles of the English (and Scottish) church in the latter half of the 19th century at the top in the leadership of the Christian World Council of Churches http://en.wikipedia.org/wiki/Olav_Fykse_Tveit and http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_current_Christian_leaders
  deny claim 1. and recognize falsely precisely the opposite that Islam is a so-called Abrahamite religion …

  The Christian world churches DENY or better are in denial that Islam in reality is – under the false pretext of religion – a murderous military doctrine falsely legitimated by quasi religion.
  This is done through their own left wing Christian liberation theology and
  through their Christian right wing fear to have their Christian Primacy of Faith were to be compromised by the secular or atheist community when Islam were denied being a faith etc. – as well as concepts like
  vervangingstheologie or substitutietheologie or Supersessionism (punitive, economic and structural), fulfillment theology, and replacement theology against the being of the State of Israel within the Islamlic dark world.

  3. The third front line is that in a lesser extent MI6, ISI FSB etc. but to a very great extent the US CIA or better circles within the CIA in connection to segments of the US political elite, representatives of the US arms and military complex and often the White House administration historically and in a complex manipulative way plays along with the Muslim terrorists. Leading circles In the CIA in connection with forces within the Pentagon and US arms industry and trade unions Eisenhower warned for are also geopolitically and on a daily basis operationally at the forefront with intrigue and infiltrators and psy ops methods in Muslim terror against the Christian Jewish, infidel Westerners of the Free World.*

  The CIA since half a century is pivot and lead executive especially since Zbigniew Brzezinski in ill advising president Carter during the fall of the free people of Persia into the murderous despots of Khomeini’s Iran which occasion then became current day policies or method for decades to betray western oriented and secular people in Arab and Asiatic countries into the hands of despotic fundamentalist regimes.

  Like

 12. Pingback: Asscher is geen Cohen | E.J. Bron

 13. Pingback: Lodewijk Asschers integratienota: zelfs de sterke punten zijn zwak | E.J. Bron

 14. Pingback: Plan B (+M-Z) | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s