De nieuwe vijanden van de mensheid

Screenshot_48

Het zou mooi zijn dat de klimaatverandering er eindelijk zou zijn. Zo en gelijksoortig luidden woordspelingen met het oog op het lang uitblijvende voorjaar dit jaar. Überhaupt: als u niet weet hoe u met een onbekende een gesprek moet aanknopen – het weer lukt altijd. Dat weer en klimaat twee verschillende dingen zijn, is inmiddels ook wel bekend, maar dat maakt niet uit. Iedereen heeft er iets over te zeggen, heeft eigen waarnemingen – ook al zijn het oma´s boerenregels.

Maar bij debatten over het klimaat is het voor de staat nu uit met de gein: bij de ruzie om de vermeende door de mens veroorzaakte klimaatverandering schijnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting bereikt te zijn: in ieder geval wat betreft het Duitse ministerie van Milieu; in een brochure wil het ministerie niet alleen de belangrijkste bezwaren tegen de orthodoxe duiding van de klimaatverandering ontkrachten. Er worden, net zoals in het rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst, publicisten op de korrel genomen die afwijkende, quasi klimaatextremistische thesen verbreiden.

Henryk M. Broder vergeleek het Duitse ministerie van Milieu daarop in “Die Welt” met de “Reichsschrifttumskammer” (censuurautoriteit in het Derde Rijk). Over het klimaat zou alleen nog diegene mogen schrijven die het kwaliteitskenmerk van het ministerie zou hebben. Het met belastingmiddelen gefinancierde kantoor geeft een lijst met de namen van auteurs die in grote bladen “klimaatsceptische” thesen verbreid hebben en stelt deze aan de kaak als “niet in overeenstemming met de huidige kennis van zaken van de klimaatwetenschap.” Bovendien wordt in de context de indruk gewekt alsof een aanzienlijk deel van de klimaatsceptische publicaties quasi gekocht zouden zijn door aardolie- en energiemaatschappijen.

Ingreep in de vrijheid van meningsuiting

Dit initiatief van het landelijke kantoor voor milieuzaken is een ingreep in de vrijheid van meningsuiting. Het optreden bewijst hoe ideologisch opgefokt en vergiftigd het klimaatdebat is: er spelen enorme economische en politieke belangen mee bij een veranderde energiepolitiek.

Dat concerns, die leven van het ongebreidelde gebruik van fossiele brandstoffen, een debat willen beïnvloeden dat hun bedrijven aangaat, is begrijpelijk en legitiem. Maar ook de “klimaatredding” is een miljardenbusiness geworden, waarbij ook machtige lobbygroepen hun handen in het spel hebben. Het gaat om macht. Alle deelnemers moeten zich laten vragen welke belangen zij vertegenwoordigen.

De roofbouw op de natuur en de verspilling van bronnen zijn zorgwekkende bijverschijnselen van groei en vooruitgang. Het “wereldklimaat” heeft de “wereldvrede” daarbij intussen als verlossende formule afgelost. Iedere nog zo radicale maatschappelijke verandering, belastingen en verboden worden doorgevoerd als zonder alternatief in verband met de “redding van het klimaat”. Tegenstanders van deze reorganisatie kunnen opnieuw als “klimaatvijanden” bestempeld en als vijanden van de mensheid uitgesloten worden. Een droom voor totalitaire ideologen.

Screenshot_49

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5accd89ca94.0.html

Auteur: Dieter Stein

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Graaien, Groenen, klimaat, Overheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op De nieuwe vijanden van de mensheid

 1. Dit had ik al geschreven: OPWARMING VAN DE AARDE IS EEN HOAX OM ONS ALWEER MILJARDEN UIT DE ZAK TE KLOPPEN!
  http://eunmask.wordpress.com/2013/04/03/opwarming-van-de-aarde-is-een-hoax-om-ons-alweer-miljarden-uit-de-zak-te-kloppen/

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Gauw klaar vandaag… http://tinyurl.com/agecgpm
  Want er moet meer verzet komen in dit land, massaal landelijk verzet en niet alleen
  tegen het klimaatgezeik van Wilma Mansveld en consorten.

  Like

 3. Jan zegt:

  ‘Opwarming’ van de aarde is natuurlijk al een lachwekkende uitdrukking aangezien de aarde afkoelt, tenzij satan het vuur aan het opstoken is.

  Like

 4. Even kijken wie van deze Volksverlakkerij profiteert, o.a.:
  – groene stroom – energiebedrijven
  – elektrische auto’s – autoindustrie
  – afvalscheiding – gemeenten
  – biologisch voedsel – voedingsindustrie
  – gezondheidsproducten en medicijnen – farmaceutische industrie
  en uiteraard de overheden, milieu- en maatschappelijke organisaties
  etc.etc
  En ALWEER een reden om het volk een poot uit te draaien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s