Dijsselbloem: Griekse schulden mogelijk kwijtschelden

Screenshot_56

Nederland krijgt de miljardenlening aan Griekenland mogelijk nooit geheel terug. Volgens voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is het denkbaar dat Europa de schulden moet kwijtschelden.

Dat heeft Dijsselbloem donderdag gezegd in een interview met de Griekse krant Kathimerini.

Meer doen

‘De eurolanden zijn bereid om – zo nodig – meer te doen om Griekenland te helpen,’ zei Dijsselbloem als antwoord op de vraag of de EU Griekse schulden wil kwijtschelden. Dijsselbloem vindt ook dat Athene meer tijd verdient om de begroting op orde te krijgen.

3 miljard

In november zei Dijsselbloem nog dat hij niets ziet in het kwijtschelden van de schulden van Griekenland.

Europa leende het bijna failliete Griekenland opnieuw 50 miljard euro, waarvan zo’n 34 miljard meteen werd overgemaakt. Nederland staat garant voor ruim 3 miljard euro.

Bron:

Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Griekenland, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

33 reacties op Dijsselbloem: Griekse schulden mogelijk kwijtschelden

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Was toch al van begin af aan bekend dat we ons geld nooit terug zouden krijgen, ondanks alle leugens van deze meneer, die het zelfs waagde schoolkinderen een rad voor de ogen te draaien over de eurocrisis, behalve één… http://tinyurl.com/csnhhn6
  En hier is de leermeester van de meneer op de foto nog een keer.
  http://tinyurl.com/dxucmvt
  Vergeet nooit lezer, door welk achterbaks soort dit land en de EU wordt bestuurd.
  Trap niet in hun “hervormings”-sprookjes, trap niet in de propaganda(van Rutte en Samsom) over “sterker uit de crisis komen”, het is enkel bedoeld en bedacht(!) om u zand in de ogen te strooien.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  …….bodemloze put…………

  Duits rapport legt zorg noodsteun Cyprus bloot
  Witwaspraktijken in Cyprus

  http://www.nu.nl/economie/2950387/duits-rapport-legt-zorg-noodsteun-cyprus-bloot.html

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  n 2013 gaat de economie in Griekenland er voor het zesde achtereenvolgende jaar op achteruit (-3,8%), 25 procent van de bevolking zal werkloos zijn, de regering bezuinigt nog eens 7,8 miljard euro weg, de Griek staakt zich een ongeluk en de populariteit van nazipartij Gouden Dageraad is groter dan ooit. Landstatus: enigszins chaotisch. Toch weet de overheid ergens 28.9 miljoen los te peuteren om een Formule 1-waardig circuit te realiseren. Ballsy!

  http://www.autoblog.nl/crisis-griekenland-betaalt-e28-9-mln-aan-f1-circuit

  Like

 4. Ach zolang de burgerbevolking nog steeds geld aan goede doelen kan geven (Syrie) kan er nog genoeg geld weggehaald worden voor het goede doel Brussel!! Althans dat is de gedachtegang van Dijselbloem en de Nederlandse regering , Trouwens we gaan na september weer een hoop geld naar Den Haag brengen voor dit verlies.

  Like

 5. Anneke zegt:

  “GEEN €-cent, zelfs nog géén halve €-cent krijgt ons land van het aan Griekenland ‘uitgeleende’ geld retour… . … Dit is een heel trieste realiteit, maar oh jéh nee…mag niet worden ‘genoemd’…is een groot (mega) TABOE. Realiteit…??? Wat is dit, wat is de betekenis van dit woord ook weer” ??? Wat worden we toch al decennia-lang ‘geleid’…gelIJd door mega-gekken…Kunnen werkelijk alleen maar denken aan hun eigen status…Zijn zo complex in de gruwel klauwen verwikkeld geraakt van het afgodisch monster Mammon !!! Als burger sta je feitelijk machteloos, onze stemmen worden door al de chaotische herrie niet gehoord…Worden ze überhaupt wel juist geteld, na de verkiezingen. Hier twijfel ‘k al vele jaren over en die twijfel is helaas alleen maar toegenomen. …….

  Like

  • Anneke zegt:

   “Hé Doornig Dijssel Disteltje…met HOEVEEL tongen doe jij je goedpraat preekjes” ???/??? Geloof met (inmiddels) ontelbare hoeveelheid tongen, maar je kunt niet permanent blijven bedriegen en liegen; domme OEN. Je hebt in feite je vingers al-lang geprikt aan je eigen stekelige distels….666 is jouw keurmerk…DUVEL. En let-op wij burgers, die door jullie activiteiten jaren waren uitgeschakeld, zullen aan het einde van de rit het allerhardst lachen en in een deuk liggen. Wàt zal ‘k zelf een onmeetbare lol hebben, in jullie veroordeling. Billenkoek zullen jullie allemaal krijgen; ontvang je nu feitelijk in de fig. zin van het woord……”Have a ‘lot’ of fun, for a few last ‘minutes’ “.

   Like

 6. bobzelf zegt:

  Ho , ho , ho , ho ,ho , ik heb die volgevreten homo de JAGER toch met zekerheid horen zeggen , dat we ALLES MET RENTE terug kregen ??
  Waar zit die lul nu , zal ik hem effe op zijn vestje spoegen !
  Heb dit heel hard vanaf dag 1 in alle kranten geroepen , vanaf NRC , elsevier , A.D. ,de telegraaf , en de dagelijkse , met daarbij als de grieken zowat alles kwijtgescholden was , ze met een hele grote lach weer op het strand gingen zitten en lekker terug gingen naar De Drachme !
  Nou de reacties waren geweldig , nou Bobzelf heeft nu zijn gelijk , heeft wel een boycot bij alle kranten , want humor is aan de meeste VVDers en doorgesnoven D’66ers voorbij gegaan .Dit haddden ze dus gelijk moeten doen dat kwijtschelden toen griekenland nog maar 140 miljard niet terug kon betalen , nu zitten ze als ik het goed het rond de 400 miljard !
  En al die zogenaamde hulp maakte 1 rondje om de ACROPOLIS EN VLOOG REGELRECHT
  TERUG NAAR DE FRANSE EN DUITSE BANKEN .
  En u allen stinkt erin / stonk erin !!!
  Griekenland is de lachende derde !!!
  Wanneer worden al deze klootzakken , die de Jager, deze lul Dijsselbloem , onze Balkenende ,LANDVERRADER 1 , daar is het mee begonnen ! , opgehangen dan wel standrechtelijk wegens landverraad tegen 16 miljoen nederlanders doodgeschoten ??
  En niet beginnen zonder mijn heee ????

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Je vraagt je toch af wat er achter zit, dat je eigen regering de boel belazerd en ons met hard werken verdiende geld afstaat aan corrupte landen in het Zuiden. Als maffiabazen dit op deze schaal zouden flikken zaten ze in de kortste keren in de gevangenis.
  Er wordt op grote schaal misbruik gemaakt van de onmacht van het volk door maar een keer in de 4 jaar te kunnen stemmen. Wij moeten om te overleven echt naar referenda toe over belangrijke onderwerpen die ons hele land raken.
  En nu moet de ESM ellende nog beginnen, wij staan voor 40 miljard garant en dat geld moeten we lenen want het is er niet we hebben al een staatsschuld van 480 miljard en die groeit nog dagelijks.
  Wat een onkunde en wat een minachting voor de burgers van dit land het is om te huilen zo erg.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Het is ook in staatsrechtelijk opzicht volkomen fout dat Dijsselbloem ook voorzitter is van een instituut dat tegengesteld is aan de belangen van Nederland.
  Dit had nooit mogen gebeuren en moet onmiddellijk gestopt worden, Rutte DOE eindelijk eens iets goeds voor ons land!

  Like

 9. Jean zegt:

  Als NIETS tot IETS komt dan kent IETS zijn eigen NIET.
  Met die zin is alles gezegd over die linkse Dijsselbloem.
  Om behoud van postje en de poen geven ze zelfs Judas een zoen.
  Verraad in kwadraat is hun handelscertificaat.
  Hij steekt zich maandelijks duizenden euro’s achter de jartellen en de burgers kunnen het met véééééél minder stellen.
  Wat moet er nog gebeuren en/of plaatsvinden voor die hele troep opgeruimd wordt?

  Like

 10. Tiny zegt:

  Die schulden gaan dus gewoon kwijt gescholden worden, dat is wat hij zegt. Tevens de schulden van Portugal, Spanje, Italië, Cyprus, en de stiekeme schulden van Frankrijk. Daarmee is de bankenunie een feit. Zonder volksraadpleging of toestemming zelfs maar van de regeringen van de verschillende landen (zeker die, die het moeten betalen) zoals dat inmiddels kompleet waardeloze verdrag van Lissabon eigenlijk voorschrijft.
  Volgende stap, er is geen geld voor, dus uw spaar- en bankrekeningen, beleggingen, pensioenfondsen worden netjes en totaal afgeruimd. Daarna is het ontoerend goed aan de beurt d.m.v. dwanghypotheken. En als u denkt dat de grens tot 100.000,– € is, dan vergeet het maar. Het betreft alles. Zelfs de uw privélimiet op uw betaalrekening geldt als tegoed al heeft u dat nooit aangesproken.
  De zuidelijke staten incl. Frankrijk feesten dan gewoon verder vrolijk op kosten van die paar noordelijke staten, totdat die uitgeperst en blut zijn. Nog afgezien van het massa sociale voorzieningen tourisme uit de woestijnen en zwart Afrika en de oostelijke fraudestaten.
  Ja, dan zullen we daadwerkelijk aan de gestampte insecten moeten om te overleven indien we dat willen, of ??????????????.

  We waren met te weinig om het tij te keren, er was een kans.

  Like

  • Luwina zegt:

   We zijn inderdaad met te weinig,de meeste Hollanders kijken voetbal met een zak chips en pils op de bank.
   Ze weten amper wat er gaande is in Europa,die sukkels!!

   Like

 11. luckybee zegt:

  Dit heeft geloof ik Wilders al een paar jaren terug al gewaarschuwd.

  Like

 12. Luwina zegt:

  Geen cent naar Griekenland!!
  Die kwal heeft ons maar weer mooi voorgelogen.
  Ik kan niet meer normaal aan die ellendige hufters in Den Haag en Brussel denken,zonder een gigantische woede te voelen opkomen.
  Het vertrouwen in de politiek,is bij mij tot onder het nulpunt gedaald,het zijn allemaal misbaksels,op enkele na.
  Ik wil uit de EU en wel NU!!!

  Like

 13. Leo zegt:

  Kwijtschelden ???? om de G.V.D. Niet !!
  Doet de belastingdienst toch ook niet ?? !!
  Zijn wel Uw en mijn centen !!!! …… TUIG ,…… over andermans rug.
  Tijd voor verkiezingen !!

  Like

 14. peter selie zegt:

  Ja waarom ook niet als je het geld gewoon bij de burgers kunt gaan halen. Ik zou zeggen: “het is misdadig om je geld nog langer op de bank laten staan?”

  Like

  • Tiny zegt:

   Hier schijnt het strafbaar te zijn, maar in Duitsland schreeuwen ze het op diverse fora en op DWN gewoon openlijk van de daken, dat iedereen z’n geld van de banken moet halen, onnnodige verzekeringen opzeggen en van alles nog veel meer.

   Like

 15. Pieter Nokkio zegt:

  Jan Kees de Jokker wist wel beter, maar wilde niet niet toegeven. De minister van financiën voor hem, Wouter Bos, loog met de IJslandse bankencrisis eveneens, en nu deze minkukel van de Partij van de Afgrond weer. Het is inderdaad om te huilen.
  Ik moet binnen vier weken nog 3.500 euro aan de Belastingdienst afdragen. Daarvan gaat zeker 500 euro naar zuid-Europa en wie weet hoeveel honderdjes naar islamitische terroristen in het Midden-Oosten.
  Wir haben es gewusst…
  Lijst 3 dus, en wel zsm!

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  “om de begroting op orde te krijgen”
  _____________________________
  Een slappe nietszeggende irritante uiting waarmee men ons al tijden lastigvalt.
  Hoe willen al die incapabele ‘leiders’ nou een ‘begroting op orde krijgen’?
  Dit kan toch nooit worden verwezenlijkt door spilzieke ‘politici’?

  En geld terugkrijgen van Griekenland?
  Dat heb ik NOOIT geloofd. http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/badgrin.gif

  Like

 17. daiyu-ninja zegt:

  Dat wat de eurofielen van ons willen – eerlijk delen – dat werkt niet. Waarom niet?
  Zie de eerlijk delen test:

  Een professor vertelde dat in zijn klas nog nooit een student een onvoldoende kreeg.
  Slechts een keer ging het fout en faalde de hele klas.

  Die klas was ervan overtuigd dat socialisme werkte en daarom bereid om alles gelijk te delen.
  Heel de klas zou dus het gemiddelde cijfer ontvangen.

  Bij de eerste test bleek dat het fantastisch begon.
  Het gemiddelde cijfer was een acht. Toch waren de meningen over het succes van dit experiment nu al verdeeld.

  Alle studenten die hoger scoorden, waren er toch niet zo over te spreken, maar vooral de studenten die een onvoldoende hadden waren zeer in hun nopjes.
  Voor hen was dit het bewijs dat het experiment werkte.

  Bij de tweede test bleek de klas gemiddeld slechts op een mager zesje uit te komen. Niemand haalde nog een tien.De bollebozen van de klas hadden namelijk ingezien dat al hun studiewerk toch niet beloond werd en besloten het rustiger aan te doen.
  De studenten die al eerder een onvoldoende haalden, maar beloond werden met een acht, werkte niet harder dan de vorige keer. Ze behaalde echter wederom een voldoende omdat het klasgemiddelde een zes was.

  Bij de derde test was het een dikke onvoldoende.
  Slechts een vier en hoger dan dat scoorde de klas dit jaar nooit meer.
  Er ontstonden enorme ruzies en eindelijk is heel de klas gezakt.

  Dat, beste lezers, is het resultaat van socialisme. Socialisme legt misschien de lat voor iedereen gelijk, maar de lat zelf komt onaanvaardbaar laag te liggen.
  Mensen die hard werken en beter doen dan anderen, worden er niet meer voor beloond, maar zien hun inspanningen verdwijnen in de portefeuille van de underperformers.

  Probleem is echter dat de groep die betaalt voor de rest, steeds kleiner wordt.
  Mensen die aan de kar trekken, keihard werken en vooruit willen in het leven, plukken nog amper de vruchten van hun inspanning.

  Het is dit soort socialisme dat altijd en overal aanwezig is. Zelfs Europa omarmt dit model compleet.

  Individuele landen maken schulden die vervolgens gedeeld worden door het collectief van Europa. Niet alleen je verdiensten worden gesocialiseerd, maar ook de schulden. Socialistischer kan bijna niet.

  Eurobonds zullen falen om dezelfde reden dat de studenten bij onze professor met een onvoldoende naar huis gingen.

  PS: Ik heb helaas geen link naar dit artikel, ” Heb het ooit vanuit kladblok gekopieerd.”

  Prachtig he, dat socialisme! Niet zeuren, maar gezellig alles met elkaar delen! Tot op de laatste cent!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ daiyu-ninja

   Wat een schitterende vergelijking; werkelijk briljant!

   Aan alle (salon)socialisten die een kijkje komen nemen op deze website:
   Begrijpen jullie het nou eindelijk, stel sukkels?
   Ow wacht… natuurlijk begrijpen de salonsocialisten die aan de macht zijn het wél:
   het gaat die volksverlakkers immers alleen maar om hun eigen welzijn?
   Ze willen ons met leugens dociel houden, zodat ze zelf op rozen kunnen blijven zitten.

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Tistochwat:Die volksverlakkers zorgen inderdaad heel goed voor zichzelf.
    Zij zitten op de rozen en wij, het volk, zitten op de doornen.

    Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Vervolg van 12:43, ik wist ’t vooruit…!!! En zie daar: hij levert zelf het bewijs.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21593262/__Rutte___Beste_kabinet___.html

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ G. Deckzeijl

   Die man is zwaar gestoord; een zeer ernstig geval van hoogmoedswaanzin en pseudologia phantastica. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_phantastica

   “Voor de pseudologische leugenaar loopt dit proces volledig uit de hand. De geflipte medische student maakt zichzelf wijs dat hij een goede dokter is, de afgehaakte juridische student denkt een advocaat te zijn. Het meest extreme voorbeeld is een lijder die zichzelf inbeeldde een beroemd psychiater te zijn, en een congres voor psychiaters wist binnen te komen. Stuk voor stuk geloofden ze hem.”

   Misschien is Rutte zelfs wel een psychopaat.
   Het is de hoogste tijd dat deze figuur in een passende inrichting wordt opgesloten waarna een verstandig man zijn taak kan overnemen: Geert Wilders!
   Of zou het domme gedeelte van het volk nog steeds niet op hem willen stemmen?
   Dan gaat het bij de volgende ronde wéér mis en gaan we nog verder de afgrond in.

   Maar gelukkig zei de geniale staatsman ook nog iets belangrijks:
   “Aan het slot van zijn speech ging Rutte in op het Eurovisiesongfestival. Hij vindt het „geweldig” dat Anouk daar de Nederlandse eer heeft hooggehouden.”

   We zitten tenslotte allemaal te wachten op een songfestival want zeg nu zelf: er IS toch niets belangrijkers? Ja, voetbal natuurlijk. O ja, en de gezellige reisjes van het nieuwe ‘koningspaar’ door nederland.
   Ik zat gisteren voor de TV wat te zappen waarbij ik een fragmentje tegenkwam van een muts die helemaal volschoot en in tranen van ontroering uitbarstte toen ze het schatrijke patser-paar (waarschijnlijk vanachter de vee-dranghekken) voorbij zag komen.
   En zulke figuren mogen in dit land stemmen…

   http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/05_mei/24/binnenland/rutte-dit-kabinet-een-van-de-beste-ooit.xml
   De bijbehorende poll staat bij totaal 897 stemmen op 89% tegen / 11% voor

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/21593262/__Rutte___Beste_kabinet___.html
   Ik heb niet alle reacties gelezen, maar een ruwe schatting komt uit op 95-98% negatief

   Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  Eens met vorige reacties. En het is inderdaad waar, dat Jan Kaas -de bolle-de Jager heeft gezegd, dat we het uitgeleende geld MET RENTE terug zouden krijgen van Griekenland.
  Jawel in 3 termijnen hoor, vandaag niet, morgen niet, en NOOIT NIET! En Rutte, onze PINOKKIO, die liegt al als hij goede morgen zegt! Hij heeft aantoonbaar 3 zaken gelijk verkwanseld: De VVD zou de hypotheekrenteaftrek in stand houden, er zou GEEN CENT meer naar Griekenland gaan- eigenlijk de duitse en franse banken-en iedere WERKENDE NEDERLANDER zou 1000 euri vangen volgens deze LULHANNES PRUTTE. Niets heeft hij waar gemaakt, helemaal NIETS! Ja LASTENVERZWARINGEN voor BURGERS en BEDRIJFSLEVEN die deze AARTSLEUGENAAR verkoopt als BEZUINIGINGEN. Laat dit faalkabinet maar gauw omvallen!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   En er zullen nog vele leugens en lastenverzwaringen volgen.
   Het is voor Rutje en z’n rooie kameradski’s niet zo moeilijk om aan poen te komen hoor.
   De bejaarden kunnen wel een week of drie in dezelfde luier blijven liggen, er valt hier en daar nog wat spaargeld te jatten en zelfs huizen, auto’s, meubelen en andere bezittingen van burgers kunnen nog wat geld opbrengen. En wat denken jullie van al die ‘overdadige’ pensioenen van de mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt? Die kunnen ook mooi worden ingepikt.
   Als het meezit mogen we zelf één onderbroek en één paar sokken houden en misschien mogen we zelfs wel iets te eten opscharrelen uit de vuilnisbakken van de ‘elite’.
   Blikjes honden- en kattenvoer worden nog eens een luxe artikel.

   Wanneer gaan de stommelingen in dit land nu eindelijk eens inzien dat Geert Wilders ons voor deze ellende en voor aartsleugenaar Rutte heeft gewaarschuwd en dat hij tot nu toe de enige man is die het leven van de burger draaglijk wil maken?
   Ik moet er niet aan denken dat hij door islam-aanhangers zou worden vermoord…
   Want dan is er écht geen hoop meer…

   Like

 20. Jan zegt:

  Groeiend aantal moeders in Griekenland die hun kinderen niet meer kunnen opvoeden wegens toenemende armoede:

  ”Aus Liebe verlassen”
  http://diepresse.com/home/kultur/medien/1419987/Objektiv-2013_Fotopreis-fuer-Aus-Liebe-verlassen?gal=1419987&index=1&direct=&_vl_backlink=/home/index.do&popup

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s