Propaganda voor de “Verenigde Staten van Europa” als onderwijs gecamoufleerd

EU-nazi´s

De studenten van de Oostenrijkse Hogere School voor Economische Beroepen (HLW) Steyer waren niet weinig verbaasd toen ze op zekere morgen hun school aantroffen vol EU-borden met demonstratiemateriaal. Met behulp van deze borden moest aan hen het heilvolle werk van de EU en diens instellingen overgedragen worden. Onderliggende teneur: maak je geen zorgen, de EU zorgt op alle levensterreinen voor jullie welzijn.

De borden maakten del uit van een EU-reclamebijeenkomst in het kader van de politieke vorming. De directeur zou de EU “weer aanlokkelijk willen maken” voor de studenten, zodat deze haar weer net zo positief zouden zien als hij, zou hij voor een volle zaal verkondigd hebben. Om de boodschap ook effectief door te geven, waren er volgens het ministerie van Onderwijs op uitnodiging van ARGE-leidster voor economie en EU-coördinatie ook twee EU-deskundigen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig. Volgens de studenten werden er tijdens de voordracht alleen maar positieve aspecten van de EU behandeld. Er werd vooral veel waarde aan gehecht om de Europese Unie als democratische gemeenschap voor te stellen, waarin iedere burger kan meebepalen. Dat er over de hoofden van de burgers heen bepaald zou worden, zou niet kloppen. De scholieren kregen ook voorlichting dat Oostenrijk over voldoende financiële middelen zou beschikken om aan landen zoals Griekenland en Spanje geld te geven.

“Wist je, dat…”

Met deze inleidende woorden kregen de studenten met behulp van de genoemde borden verbazingwekkende informatie. Ze kwamen bijvoorbeeld te weten dat een krachtiger Europese buitenlandse politiek ook Oostenrijk meer gewicht zou verlenen in de wereld. Het Schengen-akkoord werd als veiligheidspolitieke verworvenheid gepresenteerd, want de beveiliging van de buitengrenzen van de EU zou ons bescherming tegen criminaliteit bieden. De euro werd voorgesteld als “beschermende paraplu in de financiële crisis” en zonder de Europese Unie zou Oostenrijk er economisch gezien misschien net zo slecht voor staan als IJsland. Ook mocht de aanwijzing niet ontbreken dat de EU migranten nodig zou hebben.

Theoretisch model “Verenigde Staten van Europa”

Het daarvoor geleerde mochten de studenten ook meteen toepassen. In werkgroepen moesten ze zich bezighouden met de oprichting van de “Verenigde Staten van Europa” en daarin als fundament de volgende vragen verwerken:

– Is het historische moment voor Europa aangebroken om de nationale staat als achterhaald te beschouwen en de voorkeur te geven aan de “Verenigde Staten van Europa”?

– Wat zouden concrete politieke voorwaarden voor de vorming van de “Verenigde Staten van Europa” zijn?

– Welke instellingen, welke taken en welk budget zouden de “Verenigde Staten van Europa” nodig hebben?

Als afsluiting mochten de verschillende werkgroepen hun resultaten aan de anderen presenteren.

Ministerie: bijeenkomst was geen reclame voor de EU

In zijn standpuntbepaling stelt het ministerie van Onderwijs vast dat er in het kader van de bijeenkomst geen “reclame pro EU” respectievelijk een “aanlokkelijk maken”, maar een inhoudelijke discussie plaatsgevonden zou hebben en dat meer dan 50% van de Oostenrijkse studenten te weinig kennis zouden hebben laten zien van de EU.

Screenshot_46

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012810-Propaganda-f-r-Vereinigte-Staaten-von-Europa-als-Schulunterricht-getarnt

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Communisme, Elite, EUSSR, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Propaganda voor de “Verenigde Staten van Europa” als onderwijs gecamoufleerd

 1. Trucker zegt:

  Die middelste President PROZAC, van rompuy, nochtans een Vlaming enige dagen teug op de openbare KRomroep radio BRT1 gehoord in het Engels.
  Het is één een schande dat die Vlaming manifest zijn taal verloochent en twee het Engels dat hij wauwelt is van een dusdanig niveau dat het BELACHELIJK is, het is nog erger dan verhofstad bezig te horen en de voluntarist verkracht deze taal reeds zo erg dat ik braakneigingen krijg.
  Ieder willekeurig kind van 10 jaar zal een betere uitspraak hebben als deze twee narren in het eurabia circus.
  Die KAPO Nationaal Socialist schulz kan enkel maar grijnzen (zoi ik ook doen met zijn wedde en privilege’s) en de barosso… tja.
  Geen weldenkend mens (is dus per definietie Rechts én islamofoob) die pleit voor de verenigde staten van eurabia, integendeel wij (ik reken mezelf er toch toe) pleiten voor meer nationale (Vlaamse uiteraard niks geen pelgische) bevoegdheden en de uitholling van eurbia met het schengen onding in de papierversnipperaar.

  Like

 2. Jade zegt:

  Toepasselijke foto bij het artikel, drie half bezopen hufters met de Nazi-vlag…

  Like

 3. maria zegt:

  Ik reaguur nooit op Europa-items omdat het mijn petje te boven gaat. Dat is ook de bedoeling want het gaat over belangen en bedragen waar de gemiddelde burger geen enkele notie van heeft. Maar sinds Schulz naast de haatbaarden eeuwenlange Europese vrijheid te grabbel gooide kijk ik daar ook anders naar. Oh jee ik zie Timmermans de “allesbehalveislamgoedluller” bij P&W dus ik ga even kotsen….

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Dit is nog een tikkie duidelijker.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Onze vijanden is feitelijk alle religie’s die gevoerd worden door een despotige , dictatorische Goden of afgoden, inclusief Allah. Onze God is het tegengestelde hier van, hij is een Democraat.
  Matheus 20 DE ZONEN VAN ZEBEDEUS vers20-28.
  28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.Dat is Democratie mijn damen en heren, zelfs God als Mens is gelijk aan alle anderen.

  Like

 6. Jean zegt:

  Met dergelijke misdadigers is er alleen maar ellende en miserie te verwachten.
  Het lopend lijk wil graag Turkije bij Europa? Is die nu achterlijk of eigenwijs of beide? Dat hij wereldberoemd is op gebied van reetlikken is reeds lang geweten, de reden waarom hij ook op dat totaal nutteloos én waardeloos postje mag zitten, zolang hij maar knikt en likt.
  Turkije mag NOOIT bij Europa, reden: is totaal vergiftigd van die achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin, een waanzin waar wij moeten van braken én walgen.
  Hetgeen wij EISEN is een totaal verbod in héél Europa van die achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin. Europa heeft een seculiere samenleving helaas nog 6 decadent parasiterende circussen daarom dat bij de meeste Europeanen volgende begrip een vaststaand gegeven is nl:
  “religie, monarchie én corrupte politici zijn het grootste obstakel voor de democratie”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s