Zweedse politie kan het niet meer aan: school in brand gestoken

In de vijfde opeenvolgende nacht met onlusten werden in Zweden een school, een opleidingsinstituut voor ziekenverzorgers en een politiebureau in brand gestoken. Af en toe kwam het tot botsingen tussen relschoppers en de politie.

De onlusten in Zweden breiden zich uit. Stockholm en Malmö worden inmiddels door de onlusten getroffen. In de nacht naar vrijdag werden er in Stockholm behalve auto´s ook twee scholen en een politiebureau in brand gestoken.

Afgelopen nacht werden meer dan negen auto´s in brand gestoken. Toen de politie in het district Södertalje de opstandige jongeren eraan wilde hinderen nog meer auto´s in brand te steken, werden de politieagenten zelfs met stenen bekogeld. Een van de afgebrande scholen bevindt zich in de voorstad Tensta. De andere school, een opleidingsschool voor ziekenverzorgers, staat in Kista. De Zweedse krant Expressen spreekt van meerdere honderden relschoppers, die in de nacht naar vrijdag onderweg waren. In de voorstad Sollentuna sloeg het vuur van een brandende auto over naar een winkelcentrum, voordat de politie de brand kon blussen, bericht Aftonbladet.

De onlusten waren zondag in de voorstad Husby begonnen. Overwegend jongeren met een migratieachtergrond worden daarvoor verantwoordelijk gehouden. Reden zou de ongelijke behandeling en de hoge werkloosheid onder de migranten zijn. Door de gebeurtenissen is het debat over de immigratiepolitiek in Zweden opnieuw ontvlamd.

In Londen en Parijs hebben in het verleden gelijksoortige onlusten plaatsgevonden. De Amerikaanse denktank “Stratfor” houdt daarom rekening met het overslaan van de onlusten naar andere Europese landen (meer hier).

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/24/schwedische-polizei-ueberfordert-schule-abgefackelt/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Criminaliteit, Eurabië, Groenen, Immigratie, Islamisering, islamofascisme, Jihad, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, Socialisten, Terrorisme, Zweden. Bookmark de permalink .

38 reacties op Zweedse politie kan het niet meer aan: school in brand gestoken

 1. Het wordt de hoogste tijd dat ze daar met scherp gaan schieten. Brandstichten en/of rellen = kogelkoppen!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Als de Zweedse politie het niet meer aankan, zie ik het voor dat land somber in.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Misschien , misschien heel misschien , dat als het van Zweden overslaat naar frankrijk , spanje en engeland, dat er misschien IEMAND ( BUITEN GEERT NATUURLIJK WEER )
  WAKKER SCHRIKT IN DIE 2E SLAAPKAMER , of wachten ze erop dat ze eerdaags zelf in een donkere parkeergarage neergeslagen , dan wel afgeslacht worden !
  Je zou het haast gaan hopen , lul niet Bob , je hoopt er op !!
  Dat lijkt me nou zo geweldig , zo’n omgekeert Folkertje met een haatbaard !! whahaha
  En dan eens kijken wat een lulverhalen er dan te voorschijn komen !

  Like

  • maria zegt:

   Nee dat gebeurt niet want de rellen zijn alleen in achtergestelde buitenwijken en NIET in het sjieke centrum. Dus de elite heeft er lekker geen last van. De slachter van Woolwich maakte ook al duidelijk dat het NIET Cameron is die gevaar loopt, maar U en ik!

   Like

 4. Jan zegt:

  De oplossing is 7.62mm maar links volk bestaat uit laf volk.

  Like

  • koddebeier zegt:

   En meelopers cq. landverraders.

   Like

   • maria zegt:

    Als je zweedse landverraders wil zien moet je even naar twitter search gaan. Begin bij Bana Bisrat. Haar eigen account is opgeheven maar zij is een van de aanstichters. (van de gesubsidieerde Megafonen “jeugd”-organisatie) Bekijk haar mede- en tegenstanders en zet de Google-vertaler aan. Interessant!

    Like

 5. Tiny zegt:

  De Zweden zelf zijn het die de politie eerder tegenwerken dan steunen. Ze zijn helemaal voor nog meer import. De regering zegt het en de kranten koppen het, de ongelijke behandeling moet ophouden, er moet nog meer geld ingestoken worden, er moet nog meer werk voor ze komen en de politie is het schuld die heeft ze lastig gevallen, daarom gaan ze zo los. Cecilia is daarover in tranen uitgebartsen.

  Like

  • Anneke zegt:

   – De Zweden zelf zijn het die de politie eerder tgenwerken dan steunen. Ze zijn helemaal voor nog meer import.- Vergeet niet ….meer import in opdracht !!!/!!! van EU-dictator v.Rompuyn….uit Brussel. Nog meer chaos in Europa; daar zijn de poltieke malloten nu net op uit….Dàn kunnen de EU bank – en politieke unie voor de volle honderd procent ge-activeerd worden èn dan is het activeren van de Nwe.Wereld Orde nog maar een klein kunstje.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tiny 17.10u Tiny, jij schreef toch, dacht ik laatst eens over een vriendin,die naar Zweden geëmigreerd was met haar gezin. Zit die op het ogenblik ergens waar het een beetje veilig is? -Niet in de grote stad of zo…..

   Like

   • Tiny zegt:

    @ Theresa, nee die heeft zich ergens met haar familie in de “wildernis” teruggetrokken. Het is wel nog Zuid Zweden. Ik kan de naam van dat dorp in de buurt niet onthouden :). Ik neem aan dat ze veilig zitten, heb haar er nog niet over gehoord.
    Maar Zweden is zo’n prachtig land, het is eeuwig zonde.
    Maar als de bewoners het er zelf naar maken dat het niet meer leefbaar is. Triest.

    Overigens UK heeft een waarschuwing afgegeven voor reizigers naar Zweden.

    Like

 6. Rick zegt:

  Laat maar lekker escaleren totdat er flink wat doden vallen!! Is misschien nog de enige manier om de wegkijkers tot inkeer te dwingen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Als de Zweden er zo overdenken, zou ik de zweedse politie adviseren trek je terug in je bureau en laat de gutmenschen het zelf uitzoeken..

  Like

 8. Anneke zegt:

  Zet héél snel de hoge-druk reiniger op die lastpakken!!!/!!! De politie kan het heus wel aan, maar ze willen gewoonweg niet arbeiten. Zijn eveneens een trolleke van de gemeente – en landelijke poltieke gekken. Zweden is decennia-lang véél te tolerant geweest en nu ‘krijgen ze het voor de kiezen’. Moeilijk fijn te kauwen voedsel, wat nu….???/??? “ACTIE…hard tegen hard”. De slechterikken krijgen blijkbaar nog een ruimschoots financieële beloning voor het kwaad, wat ze uitspoken. “Hoe meer kwaad…hoe meer ‘deugd’….lijkt wel”.

  Like

 9. Jan zegt:

  Mooie Zweedse berichtgeving in Aftenbladet:

  Finn faces up to 8 years sentence.
  De ‘Finn’ heet Ahmed Abdullrahman. Een andere ‘Finn’Mohamed Mahad Omar.
  http://tundratabloids.com/2013/05/finn-faces-8-years-sentence-for-part-in-riots-of-stockholm.html

  Like

 10. maria zegt:

  En iedereen maar STUG volhouden dat het hier “sociale” onrust betreft ivm werkloosheid en discriminatie. En “politie-geweld”natuurlijk! (De politie is is juist veel te slap en laat zich makkelijk wegjagen ipv terug te schieten) Terwijl IEDEREEN kan zien dat het om puur islamitische racistische terreur gaat. Stel ik me aan als ik zeg dat ik hier bang van word?

  Like

 11. Geert zegt:

  Zweedse bevolking bedank Cecilia en jullie linkse partijen maar in jullie mooie Zweden. Maar jullie hebben wel voor deze klootviolen gestemd dus deal with it.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   @Geert 17.36
   “maar jullie hebbem wel voor deze klootviolen gestemd”
   Dat is hier in Nederland niet anders. Wachten tot een volgende verkiezing en dan weer op de een of andere manier geflikt worden schiet niet op.
   Buitenparlementaire actie ! Vorm een cel en doe iets.

   Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Na een flink uitslaande brand zal het hele huis opnieuw opgebouwd en ingericht moeten worden. Dat is wat Europa te wachten staat en dat is wat zal gebeuren. Europa opnieuw opbouwen na de grote clash het is niet anders. Uiteraard zonder EU. Daarna grote schoonmaak van alle niet gewenste, niets bijdragende en vooral ondemocratische elementen. Maar het allerbelangrijkste is dat het groen/linkse, vals democratisch en vals liberaal conglomeraat volledig weggevaagd wordt, want zij zijn het allergrootste kwaad dat Europa ooit overkomen is. Zij stonden en staan aan de wortel van de afbraak van Europa door hun walgelijke plan economie en totalitair maatschappelijke bemoeizucht, door hun immigratie en bevolking uitwisseling politiek en het veroorzaken van een desastreuze politieke correctheid en uitsluiting van critici.

  Like

 13. Roni Thome zegt:

  De Zweedse politie en de burgemeester van Stockholm hoeven maar een ding te doen. Het leger sturen om Zweedse autochtonen en aanverwanten (Christenen, Joden enz.) te evacueren uit gevaarlijke buurten zoals Rinkeby. Daar lopen niet moslims gevaar om gegijzeld en gedood te worden. Verder moet men de boel laten zoals het is. Als de moslims denken dat ze geen scholen nodig hebben? OK!. Als zij denken dat zij geen straatverlichting of andere infrastructuur nodig hebben? (die ze hadden vernield) Ook OK!. Men moet deze islamitische gajes gewoon in hun eigen sop gaar laten koken. Het alle beste is geen service meer verlenen: geen ambulances sturen, geen brandweer en geen technici om de zooi te repareren. Nog beter is de Sharia zones van elektriciteitsnet afsnijden. Mensen die de Zweden als vijanden beschouwen, hebben geen recht op faciliteiten als elektriciteit van de Zweedse staat. Dat geldt trouwens niet enkel voor Zweden maar voor ieder land die dezelfde confrontatie moet aangaan.

  Like

 14. henk schroemges zegt:

  Ben tot eind jaren 70 van de vorige eeuw vaak in Skandinavie geweest. Toen was het daar heel en heel anders en had ook politie gezag. De huidige Zweeds bevolking is kennelijk voor 80% behept met een afwijkend zieligheidsgen, zoals in alle links denkenden over de hele wereld.
  Dus binnen enkele jaren zal Zweden en in navolging de overige landen van de EU een Sharia land zijn. Of er moet voordien een wereldwijde revolutie cq volksopstand komen tegen dat alsmaar om zich heenvretende kankergezwel van de radicale islam. Zo niet dan blijft alleen nog over te emigreren naar Japan of China. Daar heeft tot nu toe deze Islam nog geen voet aan de grond gekregen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Henk Schroemges 18.13u. Dat kan wel zijn, maar daar heb je weer andere dingen. Iedereen is hier maar zo lyrisch over Japan sinds dat onderwerp “Japan, het land zonder moslims’, maar denken jullie dan dat een westerling het in díe cultuur zou kunnen uithouden? Nou, laat ieder dat voor zich bepalen, maar IK zou het niet kunnen. Al die verplichtingen en rituelen…Van het bekijken van een stukje thee-ceremonieel op de tv krijg ik al de kriebels. Onbegrijpelijk, aan welke pietepeuterigheden die mensen daar waarde hechten. Het is gewoon een heel aparte mentaliteit, waar de meeste westerlingen totaal niet in aarden. Ik heb daar trouwens nog een uitgebreid comment op geschreven, op dat artikel. En ik zou er nog veel meer over kunnen zeggen, maar dat laat ik nu maar even zitten. Hoe dan ook, oor mij geen Japan. -Om van China maar te zwijgen.

   Like

   • Tiny zegt:

    Het aantal emigranten naar Japan is te verwaarlozen. Om de dood eenvoudige reden, dat je je daar als buitenlander niet voor goed mag vestigen. Ze houden hun land “schoon”.

    Like

 15. Jan zegt:

  Socialisten menen dat zij van hun land een safaripark kunnen maken, maar om een apentuin moet toch echt een hek.

  Like

 16. Joannes den Hollander zegt:

  Natuurlijk kan de politie deze terroristen wel aan.
  Het verstrekken van automatische wapens is zeer effectief.
  Het commando: bij twijfel altijd schieten verricht wonderen.

  Like

  • Q zegt:

   ’t Is te hopen dat de politie dan wel de juiste kant op marcheert en het land bevrijden van de verraders zoals die heks Malmström met de hele kliek eromheen. En dan nog, de kogel zou nog te eervol zijn voor dit soort. Ik zit steeds vaker aan iets M. Pennings achtigs te denken als gepaste straf voor zulke lui.

   Verzuipen in kokende olie.
   Of in een boerka ranselen en vervolgens stenigen.
   Helemaal zelf bedacht ik dat het ook wel fijn zou zijn als we die Malmström eens ouderwets als heks zouden verbranden.

   Vroeger vond ik het beschamend om me over te geven aan zulke fantasieën. Mensonwaardig. Dit is de nieuwe tijd mensen. Welkom in 2013 !
   Hoezeer Jezus ons ook geleerd heeft hoe fout dit soort gedachten zijn, ik krijg het maar niet uit m’n kop.

   Like

   • delamontagne zegt:

    U bent niet de enige, beschamend hoeft U zich ook niet te voelen. In Riquewihr ( Alsace, France ), staat in het stadje een soort “middeleeuwse” scharnierende mal in de vorm van een mens. Binnenin lange pinnen, daar werden de z.g.n heksen dan in gestopt, en dichtgeklapt. MISCHIEN ideetje voor de echte heksen van nu???????????????a-la-Malmström !!!!!!!!!!!!!!!
    Waar ik me nu – en – dan zelf op betrap en beschaamd voor voel en ,t niet wil, “racistische opwellingen” bij ,t zien van die beelden en uitingen van mensen uit landen, waar ze zelf elke dag voor hun leven moeten vrezen. En die in Europa eisen,eisen,etc, tot in ,t oneindige…………..

    Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Jan, 17:07
  Jouw oplossing kietelt “ze” alleen maar. DIT is effectiever!

  (jammer dat er slechts één over is..)

  Like

 18. Chans zegt:

  Nou hebben ze wat ze graag wilde hebben tog…. multikulti trammelant! En houd NOOIT meer op !

  Like

  • maria zegt:

   Ja je zou je kunnen verkneukelen aan de multiculti-waanzin en geweld waar we nu pas een voorproefje van krijgen. Maar ik woon in Amsterdam/de Baarsjes dus ik heb het ergste te vrezen! Ik zou ook liever zien dat de Grachtengordel-elite met hun neus op de islamitische feiten werden gedrukt maar verder dan het stelen van Iphones van rijke scholieren in Zuid gaat het voorlopig niet….

   Like

 19. J. de Witt zegt:

  Fjordman & comm. ! 2006 !!

  http://www.brusselsjournal.com/node/938

  Javisst !

  Like

  • J. de Witt zegt:

   It makes me sick to see the police clamp down on us Swedes with full force and without warning, using nightsticks and tear gas, while they don’t do a damn thing about the immigrants. We are only trying to help maintain order, while the immigrants set cars and buildings on fire, said a young man who wished to remain anonymous.

   Like

 20. madeleine zegt:

  Op VTM heet dit “protest legt de kloof bloot tussen de welgestelde bevolking en werkloze jongeren”.

  toen ben ik weggezapt.

  Like

 21. bobzelf zegt:

  Groot gelijk , onze Bea ging een koppie thee/ koffie drinken toen Theo van Gogh
  afgemaakt werd , maar dat is nooit doorgedrongen tot de mongolen die een paar weken geleden met duizenden stonden te zwaaien en te vlaggen voor bea bilderberg .
  Onze geliefde zakkenvullers / cq beroepswerkelozen ! , ( kots !!! )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s