De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is

Screenshot_15

Monique van Hoogstraten, een rots in de objectieve journalistieke berichtgeving…

(Door Ratna Pelle, ingekort overgenomen van IMO Blog, 26 mei 2013)

“Spreken Israël en de Palestijnen überhaupt nog van een vredesproces?”, vraagt de NOS presentator op 23 mei aan Monique van Hoogstraten, correspondent in Israël (zie voor meer informatie helemaal onderaan het artikel!):

Nee, ik kan me niet herinneren wanneer ik dat woord hier voor het laatst heb gehoord, alleen in negatieve betekenis, dat het dood is of opgestart moet worden maar zelfs dan spreekt men eigenlijk niet van het vredesproces (…) Het woord ‘vrede’ valt wel, men zegt vrede te willen, wat dat dan ook inhoudt. Maar proces, nee, dat is vervloekt, vooral bij de Palestijnen, want voor hen betekent dat dat er niks gebeurt.

Altijd even goed duidelijk maken hoe de Palestijnen het zien, en hoe zij dingen ervaren en wat hun grieven zijn, dat weten de luisteraars namelijk nog veel te slecht.

Nadat is uitgelegd hoeveel moeite Kerry zich getroost om weer beweging in de zaak te krijgen, vraagt de lezeres hoeveel belang beide partijen hebben bij nieuwe onderhandelingen.

Monique:

“De Palestijnen hebben een groot belang, zij hebben dagelijks te lijden onder de bezetting, en veel te verliezen als deze poging mislukt. In Israël zijn veel mensen tevreden met de status quo, er vallen immers weinig doden en de bezetting is ver weg achter de muur. Er zijn wel mensen, een minderheid, die beseffen dat de bezetting tegen Israël gaat werken en niet vol te houden is.”

Wat hebben de luisteraars hiervan geleerd?

 1. De Palestijnen leven onder een bezetting waar ze dagelijks onder lijden en verliezen steeds meer land. Zij willen dan ook graag dat er vrede komt en de onderhandelingen gaan slagen.
 2. Israël zit niet zo te wachten op vrede en onderhandelingen en vindt het wel best zo. Israël is sterker en kan daarom redelijk ongestoord zijn gang gaan.
 3. Kerry is nieuw en idealistisch en doet enorm zijn best, maar of het gaat lukken is maar zeer de vraag.

Waaruit bijna automatisch volgt dat wanneer deze poging wederom niet zal slagen dat vooral aan Israël is te wijten, en dat wellicht meer druk op Israël nodig is om wel tot een oplossing te komen. Wanneer de sterkere partij niet wil helpt alleen druk van buiten van een nog sterkere partij. Lijkt allemaal heel logisch. Dit is het beeld dat de NOS consequent naar buiten brengt: de Palestijnen zijn machteloos maar welwillend, Israël is meer geïnteresseerd in land en nederzettingen dan in vrede en de internationale gemeenschap en ook de VS laten hun tanden veel te weinig zien, waardoor Israël haar gang kan blijven gaan. Zelfs Hamas wordt vaak als gematigder en redelijker voorgesteld dan zij feitelijk is.

Daarbij negeert men het feit dat de Palestijnen, als de zogenaamd zo zwakke partij, juist steeds voorwaarden stellen aan onderhandelingen. Als de nood voor hun zo hoog is, waarom doen ze dat dan?

Als er door de bezetting en nederzettingen echt steeds meer land wordt afgesnoept (er wordt alleen binnen gemeentegrenzen gebouwd dus dat klopt feitelijk al niet) dan zou je zeggen dat je zo snel mogelijk moet gaan praten en overeenstemming bereiken over de grenzen, zodat er niet meer op wat dan jouw land is gebouwd kan worden.

Ik las juist vandaag in The Times of Israel de details van het aanbod dat toenmalig Israëlisch premier Olmert in 2008 bijna de gehele Westoever en de Gazastrook aanbood met een corridor tussen beide, een nagenoeg één op één landruil en deling van Jeruzalem met gemeenschappelijk beheer van de heilige plaatsen.

Over Olmerts voorstel dat jaren geleden al naar buiten kwam, werd en wordt door de NOS gezwegen.

Van Palestijnse kant wordt vaak beweerd dat Abbas niet genoeg tijd kreeg om te reageren. Abbas heeft echter inmiddels meer dan vier jaar de tijd gehad te reageren; hij had op elk gewenst moment kunnen zeggen dat hij alsnog interesse heeft in het voorstel en op deze basis wil gaan praten…..

Bron:

Likoed Nederland

LIKOED

 

 

Voor meer juweeltjes van objectieve journalistiek door Monique van Hoogstraten en de NOS, zie hier:

https://ejbron.wordpress.com/2012/12/09/antisemitisch-nos-journaal-wekt-bewust-jodenhaat/

https://ejbron.wordpress.com/2012/12/28/antisemitisch-nos-journaal-wekt-bewust-jodenhaat-ii/

https://ejbron.wordpress.com/2013/02/26/het-nos-journaal-is-weer-bezig-de-jodenhaat-te-voeden/

https://ejbron.wordpress.com/2013/02/28/kauft-nicht-bei-juden-propaganda-door-europese-unie-en-nos-journaal/

https://ejbron.wordpress.com/2013/04/04/monique-hoogstraten-nos-en-de-paperclip-op-het-bureau-van-netanyahu/

https://ejbron.wordpress.com/2013/01/21/monique-van-hoogstraten-lapt-namens-de-nos-alle-journalistieke-principes-aan-haar-fascistische-laarsjes/

https://ejbron.wordpress.com/2013/02/27/de-jodenhaat-van-het-nos-journaal-en-correspondente-monique-van-hoogstraten-nogmaals-aangetoond/

https://ejbron.wordpress.com/2013/05/20/monique-van-hoogstraten-lacht-om-de-journalistieke-code-van-de-nos/

https://ejbron.wordpress.com/2013/05/21/nos-journaal-en-monique-van-hoogstraten-extra-jodenhaat-op-israels-verjaardag/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Verrijking", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Gazastrook, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, Naïviteit, Nederland, NOS, Socialisten. Bookmark de permalink .

9 reacties op De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is

 1. koddebeier zegt:

  Hoe komen we van dit soort riooljournalistiek af ????
  Ik BAAL van de NOS, Pauwel en Wauwel en al die andere misselijk makende eikels !!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Dat men zo´n soort nieuws brengt kan me niet zoveel schelen.
  Het smerige is dat men dat doet van gemeenschapsgeld zodat het lijkt of de hele gemeenschap het daar mee eens moet zijn.
  Nou ik ben het er dus absoluut niet mee eens.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Vergeet vooral niet dat Monique van Hoogstraten een regime slaafje is, een ledenpop in handen van het boven U gestelde gespuis.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Heb het in een andere topic (over die multikulle beck) dat de BRT een partijkaart vraagt van SPA/ GROEN of PVDA of mulitkuller te zijn, maar denk dat in alle Westerse landen de media links is,.
  Enkele uitzonderingen daargelaten zoals FOXNEWS (bij de BRT steevast een “rechts tv station” genoemd die ze NOOIT citeren) is het huilen met de pet op.

  Like

 5. maria zegt:

  Vergeet niet dat door dit soort leugens de haat wordt gevoed. Niet van moslims en linkse fascisten, want die haten Israël al. Maar de “gewone man” gaat zo vanzelf geloven dat de palestijnen in hun recht staan en Israël de grote boosdoener is. Het wordt immers verteld op Het Journaal!?

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Monique van Hoogstraten, Monique van Hoogstraten . . . . . . . ik héb die naam eerder gehoord!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Bij de geboorte van Izaak heeft Abraham Hagar en Ismael uit Kanaan verbannen. Hun naakoomlingen hebben dus ook geen toegang tot Kanaan en mogen daar niet zijn.De Schuldigen waren de Ottomaanse rijk en hun Sultaans.Die horen eigenlijk thuis in Centraal Asie

  Like

 8. Pingback: Israël verliest de propaganda-oorlog door eigen schuld | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s