EDL Newcastle – 25/05/13 – Tekst van de toespraak van Tommy Robinson (Nederlands!)

Screenshot_16

Tommy: Dit is de eerste keer,……..ik weet niet hoe ik moet beginnen,…..ik weet  wat ik moet zeggen. Toen ik daar ( wijzend) stond en zag hoeveel mensen er vandaag zijn, kreeg ik kippenvel. Als eerste applaus voor en de dank aan de militairen die hier zijn …………………………………………..

Voordat we gaan praten over Woolwich,…..en dit is erg emotioneel…………begin ik even met wat andere dingen; EDL werd gedemoniseerd, bespot als een racistische organisatie door de media ( boe, boe). Deze morgen was er door Sky News een breaking news item: 3 arrestaties voorafgaand aan deze EDL demonstratie vanwege racistische tweets. ( Boe boe geroep) Wie volgt me op Twitter ( gejuich). Daar waren op zijn minst 20 bedreigingen om mij te onthoofden, mijn kinderen te kopen, mijn vrouw te vermoorden, om mijn familie om te brengen. Ik ging naar de politie en gaf hen 200 doodsbedreigingen die ik ontving en geen één van die bedreigers die de EDL en mij bedreigden is opgepakt/gearresteerd door de politie, niet één moslim is gearresteerd voor racistische en religieuze haat.

Wat men ( politiek, politie, regering; sorry is een opsomming maar niet geheel te verstaan door het schreeuwen) niet wil, is dit…………deze demonstratie, kijk om je heen, kijk hoeveel mensen er zijn vandaag…..(EDL geroep en gejuich)

Het enige wat ik op het nieuws zie en hoor van politici is; de arme gewapende moslims…….moslims zijn bang……..moslims zijn bang………..bij één van onze soldaten is zijn hoofd afgehakt in een straat van onze hoofdstad….en moslims zijn bang ( geroep: tuig tuig tuig).

Als je vrouw van een soldaat bent, denk je dat ze zich veilig voelen als ze naar hun barakken lopen, denk je dat hun families zich veilig voelen……..wie is bang, moslims zijn bang, de mensen uit Engeland zijn bang. Hun dochters worden overal in onze steden gekocht, gegrepen voor seks en zij zijn bang. Op de een of andere manier zijn moslims en islam het slachtoffer geworden deze week.

Het eerste wat David Cameron zei: moslims zijn slachtoffer van terrorisme. Een van onze soldaten…….zijn vrouw zei voorheen………en als ik eerlijk ben dacht ik dat het enige moment wanneer mensen wakker worden is als ik word gegrepen als ik gedood word, dat is wat ik dacht. Nu gaan soldaten dood, ze tekenen, gaan de dienst in en sommige sneuvelen, ze zijn sterk en geven hun leven voor een ieder van ons. Soldaten die elders in buitenland vechten en lijden om te vechten tegen sharia en wanneer één doodgaat heeft dat effect. Maar het feit dat een soldaat in de Britse straten gedood is op zo’n gruwelijke wijze………hij tekende om Engeland veilig te houden en zijn dood zal niet voor niets zijn geweest. Door zijn dood is het veiliger, omdat mensen opstaan zodat zijn dood als martelaar het sein voor de start waarin Engeland terug vecht.

Onze regering heeft onze eigen troepen tekort gedaan, ze heeft gefaald………..gefaald omdat ze geweigerd heeft te accepteren dat we in een staat van oorlog zijn…………………………………Hoe 7 kilometer van de grootste shariazone in Europa in Oost Londen een lid van onze strijdkrachten afgeslacht kan worden en het 20 minuten duurt  voordat er iets gebeurt.  Als onze regering …… ………………pas als iedere straat van deze barakken met gewapend personeel wordt beschermd in dit land. David Cameron verteld ons op tv dat de islam een religie van vrede is. David, jij ruggengraatloze lafaard, dat is jouw mening. De feiten zijn dat de islam al 1400 oorlog voert en moordt. Wij willen jouw mening niet en wat je denkt, maar we willen feiten horen over de islam. De islam is ontstaan uit moord, Mohammed was een oorlog mongool……44 landen verkeren in burgeroorlog vanwege de islam. 5 % van dit land is moslim, denk aan de chaos en de bloedbaden die zij hebben veroorzaakt in ons land, denk er eens over na. Vanaf het prille begin heeft de chairman van de UAF op zijn islamitisch blog gesteld dat pré-time soldiers (dus soldaten die nog uitgezonden moeten worden) een
legitiem doelwit zijn.

Noch de media willen we horen…….. Wat deze achterlijke moslim zegt, is hij opdracht had en noemt het vers dat hem dicteert om te doden en om ons te bevechten. Dit zijn instructies, hij volgt instructies op. Maar niemand noemde het  woord moslim of islam en zolang dit probleem niet wordt gezien, zal het ook niet opgelost worden. Gisteren werd een 85- jarige vrouw gearresteerd vanwege het vloeken naar moslims bij een moskee. Weet u waarom ze moslims beesten noemde? Omdat ze radeloos, gefrustreerd en kwaad is, net als een ieder van ons.

En tegelijkertijd  is het eervol terrorisme te bestrijden en is het eervol om de shariawet te bestrijden en eervol om moslim grooming bendes te bestrijden, maar op één ding wijzen wij u:  het is niet eervol is om op individuele vrouwen te schelden en is het niet eervol individuele moslims aan te vallen, want er zijn ook moslims die in dienst van het Britse leger zijn, we moeten moslims van islam onderscheiden.

Moslims zijn slachtoffer van de islam, ze zijn gehersenspoeld en worden geradicaliseerd vanaf hun 4de jaar in deze ideologie van moord en terrorisme, maar er bestaat een onderliggend thema, een element door al hun leiders van haat naar onze troepen…

Er zijn mensen van de UAF onder ons. De lokale overheden ondersteunen de UAF demonstratie.

Ik ben beschoten en er komen verhalen uit alle steden en dorpen over moslimbendes, dochters worden gegrepen door grooming bendes, over sociale instanties,….., iedereen die hen wilde beschermen, heeft gefaald en in dit land komt het maar niet tot een reactie!

Wat wij moeten doen als gemeenschap, wij mogen als gemeenschap de dood van deze soldaat niet voor niets laten zijn.

In de afgelopen 48 uur is de publieke opinie over de  EDL  aan het veranderen, de publieke opinie is aan het veranderen, omdat wij de enige zijn die durven te zeggen wat het is, wij zijn de enige.

De waarheid is geen leugen, sinds wanneer is de waarheid  haatspeech geworden? Dit is het mooiste gezicht van patriotisme in het land ( wijzend naar de groep aanwezigen). De meerderheid van de aanwezigen zijn plaatselijke inwoners, ongelooflijk. Ik wil iedereen bedanken, we zullen een verschil maken. Wij hebben ook niet alle antwoorden, maar zullen het verdomme wel proberen. We zullen in Downingstreet demonstreren en zullen het naar nummer 10 brengen en zullen niet stoppen totdat het verandert………er moet iets veranderen in dit land.

10 % van ……………….. wijzend naar soldaat ( aanwezig) ondersteunt de EDL.

Door dit zieke verhaal zijn we bij elkaar, het wordt tijd op te staan en te zeggen dat het niet uitmaakt dat hetgeen we zeggen racistisch klinkt, wat u van ons denkt………..we blijven doorgaan, we zijn nu in oorlog.

Totdat we de islam verslagen hebben…………………………………………………………

Er is niets dat ik kan zeggen om het goed onder woorden te brengen, de onrechtvaardigheid, de pijn, het lijden, wat we tegen het land kunnen zeggen, wat we tegen de familie kunnen zeggen, we moeten in rouw zijn.

Eén ding, zoek ondersteuning ……………., dit gaat niet om kleur, om ras, maar om ideologie. Om die ideologie te verslaan hebben we de harten en  het denken van de mensen nodig, niet met kogels, met vredige demonstraties winnen we de harten en het denken van de mensen.

Voordat ik mijn speech afsluit graag 1 minuut stilte uit respect voor alle gewapende troepen die geleden hebben en gestorven zijn ….jongens 1 minuut stilte ja………….

Nog één ding: aan alle politici die dit zien en alle media die dit zien en…Cameron …..die dit ziet……….. iedere keer als we de straat op gaan: het is een schreeuw om hulp en het is aan jullie om er iets aan te doen.

Vertaald uit het Engels door:

jowitteroos

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in English Defence League, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

22 reacties op EDL Newcastle – 25/05/13 – Tekst van de toespraak van Tommy Robinson (Nederlands!)

 1. koddebeier zegt:

  Tommy is een HELD !!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  geweldig, binnen 5 minuten ligt deze tekst / email weer bij de regeringspartijen , onze eigen landverraders binnen , !!!!
  Er zal toch wel 1 van die klootzakken eens wakker worden ?
  doooeeeiiiiiiiiiiiiiiiii ,

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf 19.34. uur. Onze regeringspartijen van de Vereniging Van Dieven en de Partij van de Arabieren? Whoehahahahaha….. beste bob, deze verraders interesseert het geen ene moer. Er kan slechts verandering komen, als wij als oorspronkelijke Europese blanke bevolking, optrekken naar Brussel en de andere europese hoofdsteden, met pek en veren, en deze gore verraders eruit jagen, te beginnen met de rode ratten als eerste! En als we dat niet doen, gaan we het niet REDDEN tegen de VERRADERS en de HAATBAARDEN!

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Prima gedaan. Vooral is het van belang dat deze toespraak ondubbelzinnig aantoont dat Tommy Robinson en het E.D.L. in het geheel niet rechts extremisten zijn. Rechtsextremisten waarvoor ze wel uitgemaakt worden door de overheid en de mee heulende links multiculturele media.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Volgens het NOS:
  Verdachte Londen zat vast in Kenia
  Update: zondag 26 mei 2013, 17:35

  Een van de verdachten van de moord op een militair in Londen is in 2010 in Kenia opgepakt vanwege banden met de Somalische militante moslimbeweging al-Shabaab. Michael Adebolajo zou zich toen in Kenia voorbereiden om mee te vechten met al-Shabaab. Hij werd in Kenia opgepakt en het land uitgezet.

  Eerder ontkende de Keniaanse regering dat Adebolajo ooit in het land was geweest. Vandaag werd een negende verdachte opgepakt voor het beramen van de moord van woensdag, een man van 22.

  De twee hoofdverdachten liggen nog in het ziekenhuis. Ze werden na de moord in Woolwich door de politie neergeschoten.

  http://nos.nl/tekst/511046-verdachte-londen-zat-vast-in-kenia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Opnieuw man neergestoken in Londen
  In dezelfde wijk waar eerder deze week een Britse soldaat werd vermoord, is zondag opnieuw een man neergestoken. Toch zou er geen verband zijn tussen beide incidenten.

  De steekpartij vond opnieuw plaats in de Londense wijk Woolwich, op amper 300 meter van de plaats waar bloemen en kaartjes zijn achtergelaten ter nagedachtenis aan de 25-jarige soldaat die woensdag op klaarlichte dag werd vermoord. Eerder op de dag bracht de familie van de gedode militair nog een emotioneel bezoek aan de plaats van het drama.

  Politiebronnen en getuigen bevestigden de nieuwe steekpartij aan SkyNews. Maar volgens de Scotland Yard zou er geen verband zijn met de moord eerder deze week.

  Het incident vond plaats om 17u Belgische tijd in Wellington Street. Een man midden de twintig werd gestoken, maar zou geen levensbedreigende verwondingen hebben opgelopen. De man werd ter plaatse verzorgd en nadien naar het ziekenhuis gebracht.

  ‘Dit incident gebeurde heel dicht bij de plaats waar Lee Rigby is gestorven, maar we geloven niet dat er een verband is tussen de twee’, verklaarde een politiewoordvoerder.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130526_00598430&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Dit is de taal van het volk, de taal van de gewone man en alleen al daarom is het de REALITEIT en oneindig veel meer waard dan alle wollige shit die Cameron c.s. ooit heeft uitgeslagen!
  Heel autochtoon GB zou zich achter de UKIP en de EDL moeten scharen, minstens tot de situatie definitief veranderd is. Dit ís geen tijd voor partijen die iedereen te vriend willen houden!
  En hetzelfde geldt, uiteraard voor Nederland. Iedereen zou Wilders moeten steunen, zolang het gespuis niet uit ons land verdreven is. Vlaanderen? Dewinter! (Cordon Sanitaire of niet) Frankrijk? Le Pen! Duitsland? Stadtkevitch! Zwitserland? Freysinger! en ga zo maar door…..
  Overal moeten de (schijn) elites flinke opdonders krijgen, anders zullen de volgende generaties geen vrijheid meer kennen! En wie wil dàt voor zijn eigen kinderen op zijn geweten hebben?!
  Steunt de mensen die de onzen zijn. En niet ‘de anderen!’

  Like

 7. madeleine zegt:

  Ik hoop werkelijk dat de naam van deze moedige man de annalen van de geschiedenis zal ingaan als hét hart van moedig Engeland. Ik hoop dat hij het er levend afbrengt.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Hulde aan Robinson. Als ik een detail mag corrigeren aan wat hij zei. De moordenaar verwees niet naar één enkel vers van de Koran maar naar een heel hoofdstuk en letterlijk naar véle, véle verzen meer!

  Like

 9. Helena zegt:

  Prima vertaling Jo, Niet negatief bedoelt maar ik heb hier een kleine aanvulling.
  In de zevende alinea na “chaos” kwam het woord “carnage” = slachting/bloedbad.
  En dat stukje over de voorzitter van de UEF of zegt hij UAF (volgens mij wel) ging volgens mij zo:
  “Vanaf het prille begin (As of early) heeft de chairman van de UAF op zijn islamitisch blog gezegd/gesteld dat pré-time soldiers (dus soldaten die nog uitgezonden moeten worden) een
  legitiem doelwit zijn (a legitimate target). Dit is een lafhartige demonstratie tegen onze ???”
  Dat stukje van 10% en 90% van iets versta ik ook niet zo goed maar ik dacht dat hij zei
  10% schrijft voor en 90% volgt op o.i.d.
  En zijn slotzin was “cause we’re living with it” gericht idd aan de regering en media en Cameron.

  Bedankt voor al je werk.

  Like

 10. Helena zegt:

  En o ja, Tot we de islam verslagen hebben OF ZIJN GESTORVEN TERWIJL WE HET PROBEERDEN!
  Man naar mijn hart die Tommy!

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Arrestaties na beledigingen via social media over moord Woolwich
  De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd omdat zij via Twitter beledigende opmerkingen zouden hebben gemaakt over de moord op de Britse soldaat Lee Rigby. Dat meldt The Independent.

  Er werd geklaagd over racistische en anti-religieuze opmerkingen die via sociale netwerksites werden verspreid. Twee mannen uit Bristol van 22 en 23 jaar werden aangehouden op verdenking van het aanzetten tot raciale en religieuze haat.

  Onderzoeken
  ”Woensdagavond kregen we berichten van mensen die zich zorgen maakten over berichten die werden geplaatst op social media”, verklaart inspecteur Ed Yaxley. ”We zijn de reacties gaan onderzoeken en hebben uiteindelijk twee mannen op twee verschillende adressen in Bristol aangehouden.”

  De politie zet het onderzoek naar de opmerkingen van de twee voort. ”De reacties waren tegen een deel van onze samenleving gericht. Zulke reacties zijn volstrekt onaanvaardbaar en leiden alleen maar tot meer onrust in de gemeenschap van Bristol.”

  Borgtocht
  Wat de inspecteur betreft moeten mensen beter nadenken over de consequenties van teksten die ze delen via social media. De politie heeft bevestigd dat de twee mannen op borgtocht zijn vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/arrestaties-na-beledigingen-via-social-media-over-moord-woolwich/SrZmex!NpQfcklotTk6g/

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Ongelooflijk waar die gasten zich wel druk voer maken…….maar die religieuze hat jegens ons interesseert ze geen moer en die bedreigingen naar ons ook niet……..tjonge jonge zeg

   Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  En weer worden mensen van de eigen bevolking opgepakt, omdat ze opkomen voor eigen land en cultuur. Zover reikt de arm van de RODEN dus al, dat zij overal met hun SCHOFTENSTREKEN het voor elkaar krijgen het eigen volk te verraden!

  Like

 13. Helena zegt:

  Hier komt hij er nog even op terug, veel beter te verstaan door het gebrek aan bijgeluiden zoals het roepen van HEROES! HEROES! HEROES! of OUT! OUT! OUT!
  Hij verteld o.a. dat de media, als er al aandacht aan besteed is, vertelden dat er zo’n 750 tot 1000 EDL aanhangers bij waren terwijl dat er minstens 6000! waren. Ook heeft hij het over de mars vanaf whitehall naar Downing street morgen. Hij komt er nog eens op terug dat zijn doel de harten en gedachten van mensen te bereiken en te veranderen is. VREEDZAAM.
  Leuk detail ze hebben ook een vaste moslim aanhanger die meegaat naar alle demonstraties!
  Het is er maar 1 maar toch.
  GOD BLESS

  Like

 14. Jade zegt:

  Bedankt voor de vertaling, Jo…
  Ik keek de video met de Engelse ondertiteling aan,
  maar zelfs zo was het niet te volgen…

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Die Engelse ondertiteling had ik ook aan staan, maar kreeg deze alleen niet te zien. Een Engelse ondertiteling is ook weer te vertalen naar Afrikaans en vandaar uit dan weer naar Nederlands en ondanks de technische mogelijkheid dit te doen, kreeg ik het toch niet te zien. Vandaar de krakkemikkige vertaling,…maar het is iets en dank voor de aanvullingen.

   Like

 15. luckybee zegt:

  Mensen zo als Michael Adebolajo moeten wij gelijk gaan executeren,hem doen wij een plezier mee, hij komt sneller bij zij 72 maagdjes, en wij zijn van zulke moordenaars befreidt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s