Zweedse veiligheidsdienst: “De situatie is zeer ernstig”

De “sociale”onlusten (aanhalingstekens door vertaler) zijn nu ook overgeslagen naar Linköping en Örebro. De veiligheidsautoriteiten zijn bezorgd over de escalatie.

In Zweden is het voor het eerst ook tot onlusten buiten de hoofdstad Stockholm gekomen. In de op zes na grootste gemeente van Zweden, Linköping, kwam het tot botsingen tussen de politie en jongeren.

De relschoppers zouden geprobeerd hebben brandaanslagen op een kleuterschool en een school te plegen, bericht Sky News. Linköping ligt op 286 kilometer van Stockholm. Ook in Örebro (160 kilometer verwijderd van Stockholm) werden onlusten geregistreerd. Daar zouden 25 gemaskerde mannen een school en talrijke auto´s in brand gestoken hebben. Bovendien zouden ze geprobeerd hebben een politiebureau in brand te steken.

De autoriteiten hebben duidelijk moeite om de situatie onder controle te krijgen. De afgelopen nacht hebben voor het eerst burgerwachten geprobeerd de rol van de politie over te nemen – blijkbaar omdat ze het de autoriteiten niet toevertrouwen de onlusten in te dammen. De politie spreekt van rechts-radicale groepen (hier).

Een woordvoerder van de politie van Stockholm zei echter tegenover de Deutsche Wirtschafts Nachrichten dat “alles onder controle is en het leven zijn gewone gang gaat.”

Maar de nationale veiligheidsautoriteiten zijn vooral bezorgd dat de onlusten nu blijkbaar overslaan naar andere delen van het land.

Op de vraag of de actuele onlusten in Linköping en Örebro buiten controle raken en op andere steden zou kunnen overslaan, wilde een woordvoerder van de Zweedse veiligheidsdienst “Säkerhetspolisen” niet concreet antwoorden. De “Säkerhetspolisen” wil hierover pas iets zeggen als zij een betere kijk op de situatie heeft en een inschatting kan maken over de ontwikkelingen.

Maar de woordvoerder zei op niet mis te verstane wijze: “De situatie is zeer ernstig.”

Screenshot_9

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/25/schwedischer-sicherheitsdienst-die-lage-ist-sehr-ernst/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, Jihad, lafheid, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Zweden. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zweedse veiligheidsdienst: “De situatie is zeer ernstig”

 1. ben zegt:

  binnenkort mogen alle europeanen deze vleesgeworden linkse visie en culturele verrijking aan den llijve ondervinden.
  de burgerwachten(rechts radicale groepen) staan teminste aan de kant van ordehandhavers van de zweedse(westerse) wet,dat kunnen we van de linkse extremisten en fascisten niet zeggen,die staan aan de kant van hun enige bestaansreden,namelijk hun én masse geimporteerd kiesvee die hier gans ons eens zo mooi continent verziekt,haat en uitbuit.

  Like

  • Roni Thome zegt:

   De multiculturalisten en wereldverbeteraars hebben de neiging iedereen die voor zijn rechten komt en niet eens is met hun ziekelijke visie als racist, xenofoob, extreem rechts en zelfs Neo Nazi te noemen.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Precies Roni als je jouw eigen spullen verdedigd ben je rechts-exrtremist.

    Like

 2. Hans Jacobs zegt:

  Ik zal nooit aan die klootzakken toegeven.
  En als ze ooit aan mijn loved ones komen reduceer ik Dr. Lecter tot een softie.
  Zo waarlijk helpe mij God, en ook als ie niet helpt. Vooral dan.
  Gespierde taal zult u denken.
  But I bet my life on it.

  Like

 3. Hans Jacobs zegt:

  En over de reactie van de ZijkerheidsPolitie daar:
  Het antwoord had direct, zonder aarzeling NEE moeten zijn op de vraag of ze de controle kwijt raken.
  Het feit dat geen antwoord geven is al het antwoord.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  De orde kan eenvoudig worden hersteld, als men de Zweedse Antifa-groepen ontmanteld. Aangezien Doorbraak problemen heeft met euthanasie, kunnen wij er veilig vanuit gaan dat andere Antifa-groepen daar ongeveer net zo over denken. Ondanks dat Zweden zeer seculier is, is er geen legale euthanasie. Dit geeft interessante inzichten.

  Like

 5. Roni Thome zegt:

  De toestand in Zweden heeft erg veel gemeen met het verhaaltje van Hans Christian Andersen over ‘De kleren van de Koning’. De rood – groene regering van premier Frederik Reinfeldt heeft alles gedaan om het Zweedse volk te seinen hoe geweldig is het leven in multiculturele omgeving en hoe geweldig is de aanwinst uit de Derde Wereld (vooral moslim- en Afrikaanse landen). Sullen zoals de burgemeester van Malmö, Ilmar Reepalu, en de grote socialistische ster, Mona Salin hebben er alles gedaan om de realiteit te bagatelliseren. Niets kan ze van hun stoïcijnse rust wakker maken: niet de herhaaldelijke onlusten in de buurt Rosengarten in Malmö, niet de etnische zuivering in de buurten waar de meerderheid moslim is, geen aanvallen op Joden en zeker geen aanvallen en massaverkrachting van autochtone vrouwen inclusief meisjes beneden de tien jaar oud. Voor hen spelen zulke zaken geen rol. De slachtoffers van de multiculti zijn volgens de Sovjet slagzin: het bloed die de revolutie wielen laat rollen.
  Het is prima dat de SAPO (Zweedse geheime dienst) eindelijk tot de conclusie komt dat de toestand ernstig is. Misschien komt daar in ‘het land der blinden’ iemand tot de conclusie dat er de tijd is aangebroken om de handschoenen op te rapen.
  ZWEDEN WORDT WAKKER.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Laat maar brandschatten. plunderen en de hele maatschappij volledig ontwrichten. De cultuur verrijking moet de linkse bestuurselite om de oren geslagen worden. Hoe meer hoe liever het mij is. Worden ze misschien toch nog met 2 voeten op de grond gezet in hun politiek ideologisch groen/linkse arrogantie.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En maar vooral de rode ratten hun werk laten doen hé. Het zijn overal de verraders -de socialisten en sociaal democraten, en de groen linkse luchtfietsers- die overal in Europa de deur wijd hebben opengezet voor de HAATBAARDEN annex de MUZELMANNEN met hun perverse ideologie de islam. Ik mag hopen, dat de bevolking in heel Europa nu eens begint in te zien dat ze/we zijn verraden door eigen politici van; socialistische, sociaal-democratische, liberale en christen-democratische snit, waarbij de RODEN met afstand de grootste VERRADERS zijn!

  Like

 8. Tienus Plotseling zegt:

  Volgens mijn bescheiden opinie, is een moslim geen ras, dus als je moslims om welke reden dan ook niet mag, kun je niet weggezet worden als racist. Wel kun je aangemerkt worden als discriminerend, maar dat geldt dan wel voor beide groepen, zowel autochtonen als allochtonen.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Hoogste tijd dat de Zweden hun socialisten naar de Duivel sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s