Het volk klaagt, maar is zelf verantwoordelijk voor dit kabinet

Screenshot_6

(Door: Afshin Ellian)

Er is simpelweg geen ander kabinet met een stabiele meerderheid in de Tweede Kamer dan een coalitie van VVD en PvdA. Het volk heeft Samsom en Rutte voortgebracht en dient de consequenties van zijn eigen stemgedrag onder ogen te zien.

Premier Mark Rutte wordt geregeld onder vuur genomen. Er zijn talloze redenen waarom een premier kritiek krijgt. Een premier is niets anders dan de optelsom van de jongste verkiezingsuitslag.

Een Nederlandse premier weerspiegelt niet zelden het stemgedrag van het Nederlandse volk. Hij vertegenwoordigt een tijdelijke meerderheid – alle meerderheden zijn tijdelijk in de democratie. En elke tijdelijke meerderheid is het resultaat van de jongste verkiezingen: een verpletterende meerderheid voor de PvdA en VVD in de Tweede Kamer en een verpletterende minderheid in de Eerste Kamer.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Nederland, politici. Bookmark de permalink .

29 reacties op Het volk klaagt, maar is zelf verantwoordelijk voor dit kabinet

 1. Jan zegt:

  Heel wat wat minder van kwaliteit , maar goed ..Nederland is zo’n beetje onbestuurbaar gemaakt door de linkse kerk ..kleuterklas en het geld vliegt de deur uit ..o.a. naar Brussel en alles wordt duurder ..snel en veel duurder .

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Ja, Ja, Ja, en omdat ze er dus zitten vanwege al die hersenloze STRATEGISCHE STEMMERS , gaan we er maar vanuit , dat deze landverraders , dus systematische ALLES , MAAR DAN OOK ALLES , waar jarenlang voor gevochten is , onder het mom van de 3% Brussel gewoon met kurkdroge ogen HEEL nederland naar de kloten mogen helpen !
  En dan blijkt nu dus ook dat ze van hun 79 zetels ? er in een paar maanden al 38 kwijt zijn .
  Kijk als iedereen gewoon simpel effe naar het PVV programma had gekeken , hadden we nu lachend aan de zijlijn gestaan , lange neus naar die imbicielen in Brussel ,
  5.5 miljard brussel in de pocket , 4 miljard niet naar ontwikkelingshulp , we hebben het effe zelf veel te hard nodig , was er geen vuiltje aan de lucht geweest !
  Als een speer de grenzen dicht !
  En iedereen die dit dan een kut land vindt , en zich niet aan ONZE regels wil houden , die pleurt maar lekker naar zijn eigen zandbak terug , met zijn gehele uitkerings familie !
  en neem dan de P.v.d.Armoede gelijk effe mee, kunnen ze lekker theedrinken bij het kampvuur ’s avonds in het Rifgebergte ! met hun stemvee !!

  Maar nee, de klootzakken , moesten ook nog effe gauw bij het kruisje tekenen voor het E.S.M , SLECHTS 40 MILJARD !!!! , en die hebben we ook al niet, dus mogen we die straks effe lenen bij de E.C.B . en mag WEER de burger gaan betalen !!
  Er kan toch gewoon een bom naar binnen , eerst effe geert waarschuwen natuurlijk !
  Ik pleit dan gewoon onschuldig , want deze landverraders , plegen hoogverraad tegen 16.000.000 nederlandse burgers nu. !

  God was met ons , maar niet lang meer , denk ik zo maar !!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Bobzelf 12.38u. Helemaal mee eens, Bobzelf. Maar weet je, het geheim van de (schijn)elite-politici heet BANGMAKERIJ.
   Ze voeren hun campagnes en komen dan en passant met de ingewikkeldste theorieën die niemand echt kan volgen, maar die desalniettemin heel solide klinken. (Let op: Ik zeg klínken) Alleen de slotboodschap is dan weer duidelijk: Houd U vast aan de gevestigde partijen, want als U dat niet doet, komt er onherroepelijk chaos en catastrofe. Alsof dat er zó ook niet komt, maar enfin, als dan de verkiezingen naderen krijgen (te) veel Nederlanders koudwatervrees, zóuden bijvoorbeeld best wel op de PVV willen stemmen, maar denken -degelijke Hollanders eigen- als het fout loopt, waren we inderdaad gewaarschuwd, en stemmen vervolgens strategisch (Of vanwege het “evenwicht” zoals bij de laatste verkiezingen, zoiets). De tegenstanders verliezen zetels en de elite lacht in haar vuistje. Ik denk wel dat er een ommezwaai mogelijk is, maar dan niet direct vanwege sociaal-economische redenen, omdat het voor veel mensen zo moeilijk is om die tegenover de ‘elite’ te weerleggen. Wanneer het echter compleet uit de hand zou lopen met bijvoorbeeld de moslims, ja, dàn zou je iets hebben, iets tastbaars, waar ook Wilders altijd duidelijk over geweest is. -Dat is dan, wat de elíte juist bangmakerij noemt, maar zeker dàn zou iedereen merken dat het dat juist níet is.
   Iets concreets, een concrete ramp, dat zou de PVV wrang genoeg, nodig hebben om een faire kans te krijgen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    X X X , en ik stuur ze dan altijd ook gelijk door naar de VVD , P.vdA, D’66 , SP ,
    CDA ( altijd erbij groetjes aan Balkie !! en de Jager , en nog veel dank ! ) en natuurlijk aan de PVV , om te laten weten dat Geert niet alleen staat in de strijd !
    Hoppa , op naar NEURENBERG 2.0

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf 12.38. uur. Helemaal met je eens Bob. Trouwens ik heb NIET op deze FAALHAZEN gestemd. En Dhr. Ellian vergeet een zaak, namelijk het steeds weer BREKEN van VERKIEZINGSBELOFTEN en het constante GELIEG van politici! Rutte heeft om te beginnen 3 keer verkiezingsbeloften gebroken:
   1. Hypotheekrenteaftrek zou veilig zijn bij de VVD,
   2. Geen CENT naar Griekenland,
   3. Iedere WERKENDE zou 1000 Euro ontvangen.
   Laat mij niet lachen, deze Rutte heeft ons VERRADEN aan de EU, en heeft LANDVERRAAD gepleegd tezamen met de PvdA, D66, CDA,GL, CU,SP.
   En dat moeten wij slikken? Buiten de PVV om zie ik de landelijke politiek NIET MEER ZITTEN, baantjesjagers dat zijn het!
   Laat

   Like

 3. jowitteroos zegt:

  ………..de leugen regeert…………het volk wordt via media, onderwijs en leugenpolitici in de maling genomen. De EU regeert nu…………

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ho ho, laat mij er even buiten, heer Ellian!
  IK heb alle keren dat het mogelijk was, op de PVV gestemd en dat zal ik blijven doen ook.
  IK en mijn mede-PVV-stemmers hebben dus alle reden om te klagen; degenen die NIET op de PVV hebben gestemd, moeten hun mond houden en de volgende keer dat we weer ‘mogen’ stemmen, wél de juiste keuze maken!
  Dan komen we misschien eindelijk eens af van het weerzinwekkende ‘politieke’ en ‘economische’ klimaat waarin we verkeren.
  Want laten we eerlijk zijn: wie staat er tegenwoordig nog blakend van levens- en werklust op?
  Je hoort niets anders dan ‘crisis’, ‘bezuinigingen’, ‘Brussel wil meer geld’ en ‘islamitische terreuraanslag’…

  Like

 5. luckybee zegt:

  Nee meneer Afshin Ellian, dit is het resultaat dat onze jeugd decenia lang, door ze worden opgevoed met linkse ideologien; wij moeten terug naar de Leer van Jezus Christus en weg van Karel Marx.Dat zal ons alleen de Hel op aarde berijden.

  Like

 6. Anneke zegt:

  “Het volk klaagt, maar is zelf verantwoordelijk voor dit kabinet….”???/??? NIET mee eens !!!/!!!
  Er wordt hoog en bij laag wel beweerd dat NL een democratisch land is en Europa een democratisch werelddeel, maar HELAAS al tijden bijkt dit überhaupt niet het geval te zijn. We zijn (al tijden geleden) in handen ‘gevallen’ van de high-society (economic – & financial) elite en hun handlangers. De politici en met hun vele anderen hebben zich zeer royaal laten ‘bewerken’ (omkopen) door de boeven/terroristen achter de zeer duistere schermen. Voor het volk houden zij zich ongezien; al is dit steeds moeilijker voor ‘elkaar’ te krijgen…dankzij o.a. internet en een handjevol ‘onbewerkte’ journalisten. “Nee, ben het deze keer niet eens met dhr. Afshin Ellian. Lees je lesmateriaal deze keer beter, duik de geschiedenisboeken in en ‘haal je neus maar op’. Goed ‘snuiven’, dan kan het allemaal goed tot je doordringen….” De leidinggevenden zijn in en in psychisch gestoord en zien zelf heel goed hun dromen de mist in gaan. MÁÁR…… Zullen tòch tot de allerlaatste seconde blijven proberen hun idealen waarheid te laten worden en – blijven, het wil niet zo ‘vlotten’. Raken (al enige tijd) meer en meer gefrustreerd en zijn enorme fouten gaan maken, die niet meer door menselijk kunnen te herstellen zijn. Vanaf het najaar (om en nabij het joodse Loofhuttenfeest) van 2008 is het voor de EU spaakgelopen èn exact een jaar eerder (2007) voor de V.S. Dus komend najaar zit de wereld feitelijk alweer ‘een vette’ zes jaar in crisis…Die maar niet afneemt, maar eerder TOENEEMT, al wil men het gewone burgervolk in de waan laten dat ‘het allemaal wel meevalt en ’t over een half-jaartje wel beter zal gaan…. “Wie is er nu gek, wie is er totaal geschift….De terror-politicals” !!!/!!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 15.51. uur. Beste Anneke, ik ben er zelfs van overtuigd, dat er met onze stemmen gerommeld is op 12 september 2012. De DROPLUL RUTTE belde ruim voor de uitslag al met de MILIEUCRIMINEEL SAMSOM om zich wederzijds te feliciteren! Verkiezingen worden gewoon gemanipuleerd, om de redenen die je noemt in jouw reactie!

  Like

 8. Jade zegt:

  Natuurlijk heb ik ook PVV gestemd, maar stel dat Wilders
  nu in het torentje zou zitten, zou er echt iets veranderen???
  De partij die de kar trekt, krijgt van alle kanten stokken tussen
  de spaken gegooid. Of men gaat over tot moord.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Als de nederlanders echt voor Geert stemmen , hebben ze het EINDELIJK begrepen !
   En wat is er mis om met brussel en de EU te stoppen , de grenzen dicht , 11 miljard besparen , mijn mooie harde gulden terug , en iemand aan de leiding met een ruggengraat ??????, die dus ook NEE durft te zeggen !!!!!!
   En als nederland dan niet meer te redden zou zijn ??? , nou dan ga ik liever naar de filistijnen door mijn eigen schuld , dan door dat Gajus , die rasidioten ,die zakkenvullers , die leugenaars in Brussel en dan kunt U uzelf toch gewoon iedere ochtend RECHT in de spiegel aankijken , dan heeft U er toch alles aan gedaan !
   En dan allemaal onze schouders eronder , en dan hebben onze kinderen/kleinkinderen in ieder geval WEER een toekomst !!

   Like

  • friki zegt:

   Natuurlijk zou er iets veranderen, als hij maar groot genoeg wordt kunnen ze er niet meer onderuit: ‘het volk heeft gesproken’ is het dan. Vanzelf krijg je dan figuren die deel willen uitmaken van zo’n grote partij en gaat het bergop.

   Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb op 12-9-2012 PVV gestemd.
  Zo!

  Like

 10. Anneke zegt:

  En….Anneke & Jan hebben eveneens op de PVV gestemd, maar onze stemmen worden niet geteld. Geert mag blijkbaar (nog) niet overwinnen….Realisme is eveneens uitgeroeid door de politiek-malloten. “Decennia gelee alweer, is de wereld (dus ook NL) in fantasy-world beland. Nù is het een wereldwijd SPOOKhuis geworden…”.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Het zou kunnen, dat als het gajes wat nu aan het roer staat de boel zo verkloot heeft dat ze niks meer te verliezen hebben, ze Wilders laten winnen opdat ze hem dan de schuld kunnen geven van de chaos en ellende.
   Daar zie ik die linkse ratten toe in staat.
   Zei pechtold niet: politiek is een vuil spel?

   Like

 11. Jean zegt:

  Laat het een magere troost zijn maar hier in het land B is het echt geen kloten beter.
  Ook wij zitten met die linkse ratten in onze huizen, ook hier vreten die linkse ratten alles op wat niet van hun is.
  Hier maken ze het zelfs nog bonter, ze gaan in het armste gewestje van het land B Brusselallahbath, het oude voetbalstadion afbreken en ze gaan een nieuw bouwen, ze hebben wel geen eurocent om dat te betalen maar dat zullen de Vlamingen wel weer naar zich toetrekken!
  Als het op verkwisten van belastinggeld aankomt is steeds die wandelende jeneverfles (Thielemans)van Brusselallahbath met aan zijn zijde die blauwe drekschijter (vanhangel) in beeld, misschien maken ze ook nog een speciale tribune voor die soepjurken kwestie van niet besmet te geraken via ongelovige honden? In Brusselallabath kan namelijk alles als het met parasitisme en profitariaat te maken heeft, de reden waarom dat EU gedrocht zich daar ook gevestigd heeft.
  Gelukkig zijn in praktisch alle Europese landen de lontjes van de tijdbom opgebrand en staat de ontploffing aan de voordeur, veel soepjurken zullen in de sandalen vluchten rifgebergte om het voor te leggen aan alla, ha ha ha.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jean 20.28u. En Jean, niet om zout in de wonde te wrijven, maar dan zitten jullie ook nog met halfgare senatoren als die Bert Anciaux c.s. die zelfs naar Nederlandse begrippen echt te veel de vrije hand wordt gelaten. Nogmaals, ik zeg dit niet om rot te doen; ik voel oprecht mededogen. Trouwens, als buurland heeft ook Nederland er belang bij, dat de plannen van die idioot spaak lopen en hijzelf nog eens gedumpt wordt. Stekeblind zijn ze overal in Europa, maar dit slaat echt alles, vind ik nóg steeds!

   Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Dat deel des volks onzes die gezorgd heeft dat dit terroristen knuffelende kabinet gekozen werd, zal evenals de regerende beroepsleugenaars in de almanakken vermeld worden. Ze zullen evenals de NSB-ers in 1945 het geval was hun straf niet ontlopen.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Nóg een paar rooie plannetjes in de maak!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21599033/__PvdA_wil_tv-taks__.html
  http://www.telegraaf.nl/dft/21596924/__Brussel_dooft_handel_in_zonnepanelen__.html

  Ik heb gisteren al ongeveer 1500,00 euro aan allerlei belastingen zitten betalen (en daarbij zat nog niet eens de inkomstenbelasting; die had ik al betaald) en nu lees ik alweer nieuwe briljante geld-binnen-hark-praktijken!
  Ik houd steeds minder geld over voor de verwarming van mijn woning en voor het kopen van levensmiddelen.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 09.13. uur. Waarde tistochwat, dat is wat socialisten doen, als ze SINTERKLAAS hebben gespeeld met hun vriendjes van de VVD, wat nu toch ook socialisten zijn geworden. Graag verwijs ik wat de vileine VVD betreft, naar mijn reactie op 27/5 om 16.19. uur. Zo rolt dus ook de VVD!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Geachte heer Hendrix,
   Ook ik ben het helemaal met u eens en ze zouden Rutte, de buikspreekpop van Samsom, moeten kielhalen!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Tistochwat 17.15. uur. Beste medestrijder, zeg maar gewoon Tom hoor. Ik heb wel wat grijze haren, maar geachte heer, U doet mij blozen. (LOL)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s