Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden

Screenshot_22

Bijna driekwart van de Nederlandse moslims vindt het prima dat Nederlanders naar Syrië vertrekken om mee te strijden tegen het regime van Assad. Die jongens doen wat de Verenigde Naties nalaten: actief steun verlenen aan de opstandelingen, vinden zij.

Door een overgrote meerderheid (73%) van de moslims worden de Syrië-gangers zelfs gezien als helden. Autochtone Nederlanders zijn het met deze visie absoluut niet eens. 70 procent kan zich niet vinden in dergelijk heldendom.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Motivaction in opdracht van het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat heeft uitgevoerd. Motivaction heeft alleen  de grootste en het meest bij het conflict betrokken groepen moslims, Marokkaanse en Turkse Nederlanders, gepeild – dus geen islamitische Surinamers of Indonesiërs. Om een zuivere vergelijking te kunnen maken, zijn autochtone bekeerlingen uit de representatieve steekproef gefilterd.

De meeste moslims vinden dat potentiële Syrië-gangers geen strobreed in de weg moet worden gelegd. Zij willen niet dat ze preventief worden opgepakt en vervolgd. Bij terugkeer moeten de strijders weer worden opgenomen in de Nederlandse samenleving. Hun Nederlandse nationaliteit mag niet worden afgepakt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden

 1. luckybee zegt:

  Volgens hun profeet Mohammed zijn ze dat ook.

  Like

  • maria zegt:

   Ja want deze jongens strijden voor de “echte islam” en dat kan geen moslim tegenspreken. Het helpt ook niet mee dat Assad óók een schurk is, al schudde hij nog niet zo lang geleden alle westerse handen en geloven westerse media de video’s van de “opstandelingen” over de “gruweldaden” van Assad zonder enig voorbehoud. Het opportunistisch met alle groepjes hoererende Libanon, waar alle christenen al zijn weggejaagd, zal het volgende slagveld zijn.

   Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Die drie kwart moeten we een enkeltje midden oosten geven.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Driekwart. Aha. Daar heb je het. Want daar zullen toch op het oog heel wat als ‘gematigd” bekend staande moslims onder zitten. Dat kan niet anders want de in djellaba gehulde ‘haatbaarden’ .zijn inderdaad vooralsnog in de minderheid. Onopvallende moslims dus, die het echter wel prima vinden dat hun (jonge) vrienden en verwanten in Syrië gaan doden of zelf gedood worden. Teken aan de wand! Houd ze nauwlettend in de gaten, want zonder dat je het weet ligt “Het Project” op de loer! -Dat schoot me bij lezing van dit bericht direct te binnen, met dank aan Mijnheer Deckzeijl.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Paspoort intrekken en het land uitzetten.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  Nou als ze dan elkaar maar goed raken , dan moorden ze elkaar alvast aardig uit !
  Is opgeruimt staat netjes een aardige benaming daarvoor ?
  Gekke vraag maar al dit gajus heeft toch een uitkering , dan in de bijstand ??
  Dan mag je toch maar niet zomaar ongevraagt op vakantie ??
  Naar kogelkoppertjes land !

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Ik denk dat autochtone bekeerlingen nòg harder achter de Syrië-gangers staan. Maar goed, zolang de Islam naar zijn uiteindelijke consequentie toewerkt, zijn wij niet degenen die deze ontwikkeling in de weg moeten staan.

  Like

 7. Jade zegt:

  Misschien het vermelden waard…
  Vandaar de debiele keuze van de EU om de rebellen
  te gaan voorzien van wapens.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/Strijd-Syri-gaat-om-aardgas-en-monopoliepositie-Gazprom

  Like

 8. Jan zegt:

  Dus een moordenaar is een held.
  Het woord heeft een geheel nieuwe betekenis gekregen. Lijkt mij cultuurverarming en niet cultuurverrijking. Van een verrijking is sprake als het uitschot de kop er af geschoten wordt. Houden wij letterlijk geld over.

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Ik weet wel raad met die gasten.

  Maar als die linkse dhimmies een beetje helpen gaan de terugkerende “veteranen” ook nog eens een levenslang militair invaliditeits pensioen verwerven vanwege een al dan niet opgelopen post traumatisch stress syndroom. De zieligenindustrie praat ze dat wel aan, daar hoeven we dus niet ongerust over te zijn.

  Dan mogen ze van de pvda mee paraderen bij onze Nationale dodenherdenking.

  Brrrr, ik moet er niet aan denken.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Men kan wat twijfels trekken over de kwaliteit van het onderzoek, maar dat een ruime meerderheid op zijn minst geen morele bezwaren heeft tegen ‘nederlanders’ die voor/met terroristen gaan vechten neem ik wel aan.

  Like

 11. Jan zegt:

  De haat van de antisemitische EU is dermate groot dat ook zij (net als de VS) besloten heeft Al Qaida te bewapenen.
  EU ends arms embargo against Syrian rebels
  http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5gVMYE8UZtZl5tV6xSbrVEdoNQTCA?docId=CNG.70e8566fe32525aa24889d26876cf81f.ca1
  Zij krijgen de wapens

  Schijnheilig links volk met hun praatjes over ‘kindsoldaten’.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Gloeiende gloeiende klotemuzelmannen. Zijn die nog te redden, een deelname aan een oorlog, waar Nederland part noch deel aan heeft. Paspoort innemen, nederlandse identiteit afnemen en nooit meer terug. Wat mij betreft mogen deze achterlijken allemaal optiefen naar Syrië, en gaan daar maar “kogels koppen”, bij oom Assad! Wat hebben wij te maken met deze waanzinnigen BAARDJURKEN, die overal HAAT,VERWOESTING en ONMENSELIJKHEID teweeg brengen.
  Ik KOTS ook steeds meer op de PvdA die deze mislukkelingen ook nog steunt!

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Wat mij betreft hoeft er geen een van hun ooit terug te keren. Ik wens ze vanuit het diepst van mijn hart 72 maagden toe.

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Autochtone Nederlanders zijn het met deze visie absoluut niet eens. 70 procent kan zich niet vinden in dergelijk heldendom.

  Mijn nieuwsgierigheid gaat het meest uit naar die 30% autochtone Nederlanders die wel ergens iets menen opmerken van heldendom.

  Like

 15. Th.M. van Baarle zegt:

  WAAR ZIJN DE GEMATIGDE MOSLIMS?
  Het artikel in de Volkskrant onthult een heleboel zaken die eigenlijk niet benoemd worden.
  Assad is een dictator maar wel een islamitische. Een alawiet. Een vorm van de islam die wat afwijkt van de hoofdstromen maar toch….
  De opstandelingen zijn overwegend moslims van de hoofdstromen.

  In het artikel wordt gesproken over ‘opstandelingen’. Het is echter een allegaartje van groeperingen die allen een andere kijk op de zaak hebben. Ze kunnen echt niet op één hoop geveegd worden.
  Het is echt onduidelijk welk uiteindelijk doel deze groepen voor ogen hebben.
  Mijn indruk is dat de meerderheid van de ‘opstandelingen, rebellen’ een islamitisch Syrië, meer gelieerd aan de hoofdstromen van de islam, nastreven en daarvoor moet Assad wijken.

  Het is duidelijk dat er in Syrië niet een politieke opstand aan de gang is maar dat er een GODSDIENSTOORLOG woedt. Het wippen van Assad is slechts een bijprodukt. Als we hiervan uitgaan en dan nog eens naar de cijfers kijken van de enquette dan is de vraag gerechtvaardigd “WAAR IS DE GEMATIGDE MOSLIM”?

  De linkse goedmenschen beweren dat de moslimbevolking in Nederland vrijwel geheel uit gematigde moslims zou bestaan. Die gedachte houden ze zich ook voor bij het pamperen van deze bevolkingsgroep. Als driekwart van de ondervraagde moslims in Nederland, de jongens die in Syrië bloedige slachtpartijen aan gaan richten, soldaten van Assad standrechtelijk gaan executeren en de bewoners van dorpen gaan uithongeren en onthoofden HELDEN noemt, dan opnieuw de vraag WAAR IS DE GEMATIGDE MOSLIM?

  Beste linkse goedmenschen, word nu toch eindelijk eens wakker. Kijk wat er pas in Woolwich gebeurde. Kijk naar de Franse militair die ‘zomaar’ in zijn nek werd gestoken. Herinnert u zich nog de kindertjes en de rabbijn in Toulon, die ‘zomaar’ doodgeschoten werden door een geflipte moslim-activist? Het opnoemen van het rijtje Bali – Feesttent met Australiërs, New York – WTC, Londen – Metro, Madrid – Metro, Bessan – schoolcomplex en last but not least de Boston Marathon killings, is inmiddels een klassieker, die bijna iedereen uit het hoofd kent. Wat was de afkeurende reactie van de Nederlandse moslims? Nul, nul.
  Opnieuw de vraag: WAAR WAS DE GEMATIGDE MOSLIM?

  Een andere prangende vraag: Als driekwart van de Nederlandse moslims NIET tot de gematigde moslims gerekend kunnen worden, hoe moeten we ze dan wel benoemen?
  En wat heeft dat voor consequentie? Is een verder verblijf in Nederland acceptabel?
  Als deze MASSA ‘niet gematigde moslims’, die hun HELDEN met graagte naar Syrië ziet gaan om daar te gaan moorden uit Allah’s naam, dan lijkt me de veiligheid in Nederland niet veel waard.

  Like

 16. bezem zegt:

  De islam heeft verschillende controversiële overtuigingen zoals b.v.: de uitstoting of doodstraf van afvalligen en homofielen, de ongelijke behandeling van vrouwen en het martelaarschap. Het martelaarschap belooft de rechtstreekse passage naar het paradijs en de vereniging met de 72 maagden.
  De Moslims verbieden kritiek hierop en de westerse politiek correcte overheden en media gehoorzamen en eisen respect van de autochtone bevolking voor deze overtuigingen. Kritiek hierop wordt drastisch afgedaan als racistisch, xenofobisch en islamofobisch.
  Ouders die hun kinderen behoren te beschermen tegen naburige gevaarlijke en radicale denkbeelden die hen in gevaar kunnen brengen, worden hierdoor belemmerd om hun kinderen hiertegen preventief te waarschuwen, maar ook indien zij hiermee in contact komen. De meeste ouders willen niet als rascistisch, xenofobisch en islamofobisch te boek staan.
  Het feit dat ouders van autochtone kinderen die naar Syrië gaan om te strijden, nu in een hel leven uit bezorgdheid over hun kind en hier niets tegen konden doen om dit te voorkomen, is dan ook voor een groot deel te wijten aan deze hypocrite politieke correctheid van de overheid en media..
  En tot op de dag van vandaag wordt er noch door de overheid, noch door de media gewaarschuwd voor deze voor onze kinderen gevaarlijke overtuigingen. En dat is schandalig!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s