Martin Schulz waarschuwt voor anti-EU-hetze

Screenshot_28

Martin Schulz

De president van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), heeft de burgers opgeroepen tot de Europese “strijd tegen rechts.” “We moeten een Europees bondgenootschap smeden”, eiste hij op een bijeenkomst van de aan de SPD gelieerde Friedrich-Ebert-Stiftung.

“Hoe krijgen we grip op de islamofoben en homofoben?”, vroeg hij aan de ongeveer honderd deelnemers van een conferentie met als onderwerp rechts-extremisme. Er zou op veel verschillende plekken over gediscussieerd moeten worden. De strijd tegen rechts-extremisme zou vooral op lokaal niveau gevoerd moeten worden, aldus Schulz. Hij herinnerde aan zijn tijd als burgemeester van de kleine stad Würselen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, waar de partij Republikeinen in 1989 ondanks een groot aantal Kongolese vluchtelingen geen succes had weten te boeken.

Zijn toespraak was verrijkt met persoonlijke herinneringen. Zo noemde hij de “strijd tegen het fascisme een deel van mijn identiteit”. Dat hij “als zoon van een Duitse soldaat” aan de herdenkingsbijeenkomsten voor de opstand van Warschau kon deelnemen, zou hebben aangetoond “wat we in Europa bereikt hebben.” Het continent zou van de bloedige conflicten in de 20e eeuw geleerd hebben.

Maar er zou gevaar dreigen door de onzekerheid op grond van de economische crisis: “De extreme rechtsen staan klaar om de oogst van dit uitzaaien van angst en onzekerheid binnen te halen.” Schulz noemde als voorbeelden de “gouden Dageraad” in Griekenland, het “Front National” in Frankrijk, “Jobbik” in Hongarije, de “ZwedenDemocraten” en de “Ware Finnen”.

Net zo gevaarlijk zouden “populisten zijn, die zogenaamd gemakkelijke oplossingen aanbieden” en anti-EU-hetze tot onderwerp van verkiezingen zouden maken. Bijzonder bedreigend zouden rechts-populistische partijen zijn die regeringsverantwoordelijkheid zouden bezitten, zoals de “Lega Nord” in Italië of de “FPÖ” in Oostenrijk.

Onder de deelnemers op de chat, die op de website van de Friedrich-Ebert-Stiftung het woord namen, bevonden zich ook kritische stemmen. Zo zei eentje van hen: “Meneer Schulz schijnt rechts-extremisme en rechts-populisme ook naar believen op gelijke hoogte te stellen.”

Ook de aanwezigen steunden niet alle uitspraken van de vooraanstaande Europarlementariër. Deze deelde namelijk niet alleen uit aan rechts gerichte partijen. Hij had indirect ook kritiek op de aanwezigen: “Ik weet niet hoeveel overhemden hier gedragen worden die door een vrouw worden geproduceerd, die ondanks veel kinderen een 15-urige werkdag heeft in een fabriek zonder nooduitgang in geval van brand.” Schulz oogstte daarmee slechts spaarzaam applaus en vooral niet-begrijpende blikken.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M589ae585fea.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, Desinformatie, Elite, EUSSR, politici, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

23 reacties op Martin Schulz waarschuwt voor anti-EU-hetze

 1. bobzelf zegt:

  jA, DIE OUWE KAMPBEWAARDER SSer SCHULTZ , die zou het liefst hard roepen :
  EIN VOLK , EIN REICH UND EIN FUHRER !
  toch nog eens aan die droplul vragen : WAAR ONZE DEMOCRATIE GEBLEVEN IS ?
  en het is de GROOTSTE vriend van NIGEL FARAGE ! whahahahahaha

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf 19.28 uur, op 19.28. uur. Helemaal mee eens Bob. Het was terecht dat de charmeur en versierder Berlusconi hem “Capo di tutti capi”, noemde! Hij is van het ergste soort socialisten, namelijk de EU sociaal facisten! Niet vergeten kwal Schulz de NDSAP van Adolf Hitler was ook SOCIALISTISCH. En deze vent meent ons te moeten demoniseren? Voor mij mag hij nu ter plekke de pleuris krijgen, net zo een kwal en klootzak als Frans Timmerschwanz (pvda) bij ons!

   Like

 2. marijke zegt:

  Martin Schulz is een gevaarlijke man.Van de pot gerukt.Foei foei Schulz.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Schulz is niet de enige griezel in de Europese regering.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Laten we met z’n allen die geschifte Schulz waarschuwen.

  Like

 5. Islam can't break my mind. zegt:

  De enigen die angst en onzekerheid zaaien zijn de socialisten. Als ik ‘t zo lees poogt Martin Schulz voortdurend met behulp van onderbuikgevoelens te zeggen dat hij de verandering binnen Europa ten aanzien van de EU gewoon niet leuk vindt. Maar hij is de slager die zegt tegen de mensen dat zij zijn vlees moeten eten omdat zij anders [vul eens iets ‘minderwaardig’ in op deze plek]. Islamofielen zijn trouwens de enige homofoben. Ik ben een trotse Islamofoob, daar ik geen greintje tolerantie heb voor een ideologie die mij dood wil hebben omdat ik als overtuigd atheïst nooit zal bekeren tot de islam en deze ideologie kan simpelweg nooit veranderen omdat het verdome in de Koran staat. Ik weiger voorts geld over te maken naar de EU.

  Like

 6. henk schroemges zegt:

  Kennelijk voelen inmiddels ook die profiteurs en landverraders in Brussel/EU nattigheid opkomen in Europa. Rechts Europa begint eindelijk wat angst in te boezemen bij die nitwits daar.

  Like

 7. Jean zegt:

  Laten wij iedereen verwittigen en er attent op maken dat Europa de verkeerde weg op gaat met die kapo , die misdadiger propagandeert dictatuur en wij burgers staan voor seculiere democratie. Die kampbewaker is levensgevaarlijk want hij heult met de vijand nl. Met de islam.

  Like

 8. willemientje zegt:

  ik dacht altijd dat de islam nogal homofoob is hoe wil hij die twee verenigen

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Eigen schuld, dikke bult, had hij maar tijdig Esperanto moeten invoeren, of Volapük.

  Like

 10. Jade zegt:

  Schulz, droplul…, het enige wat wij moeten is:
  jou, van Rompuy, en Barroso executeren.

  Like

 11. lucky9 zegt:

  Schultz is gewoon een opvallend onderdeel van de europus in de eurobult.

  Like

 12. Ambassador zegt:

  Argumenten graag Schultz. Geen (populistische) kreten. En s.v.p. ophouden met te bepalen wat anderen mensen moeten denken, doen en laten. En al helemaal met dat te doen over de rug van de belastingbetaler.

  Dus Schulz. Waarom EU? Overtuig mij waarom ik daar VRIJWILLIG aan zou willen bijdragen.

  Like

 13. Fred zegt:

  De ratten beginnen hem te knijpen.
  Bang voor “Neurenberg” 2.0 Schulz?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Fred 22.48. uur, op 28/5. Ja de RODEN en ander LINKS TUIG begint het te knijpen, omdat veel mensen de LEUGENS van de RODEN en andere LINKSEN inmiddels kotszat zijn!

   Like

 14. baksteen zegt:

  Europa staat zelf in brand en heeft geen nooduitgang. Hoezo 15 uur werk per dag voor 1 persoon, hier hebben we 1 uur werk voor 15 personen, als we het al hebben Herr Schultz!
  Randidioot….

  Like

 15. Bob Fleumer zegt:

  Der Schulz ist kein schutsEr ist ein menschverrater!

  Like

 16. luckybee zegt:

  Martin Schultz Muftie?Tsia dan Heil Muftie!!Whahahaha

  Like

 17. Pierre zegt:

  De landverraders worden bang dat hun luxe leventje wel eens anders kan gaan verlopen .
  De EU ruif was altijd een goede graaibak en dat luxe leventje daar willen ze alles voor doen , landverraad , bedrog , roof , het maakt ze niets uit .
  De geschiedenis blijft zich herhalen .

  Like

 18. Anneke zegt:

  De angst-/zweetparels nemen toe….De Israelfoben !!! ! !!! worden intens angstig, ze voelen ‘aan hun water’ dat het werk er-op zit. We zijn nu in de globale wanhoops-fase terecht gekomen, de grootste wanhopers zijn onze lIJders. “Het IJLEN neemt heftig toe, angstkoortsen, psychose’s; ect.ect.ect.” De EU-/NWO-dreamers, de Israelhaters, hebben hun eigen graf gegraven en tuimelen er ter Zijner tijd automatisch in. BABEL gaat ten-onder, een proces dat zich al meerdere keren heeft herhaald…Het Babylonische rijk heeft zich letterlijk over de gehele aardlengte -, breedte ‘uitgespreid’. Dùs verliep dit proces iedere keer nèt iets anders, betrof het keer op keer een groter gebied. “Het Perzische tapijt is nu heftig aan het rafelen en zal niet meer te herknopen/-weven zijn. Kapot-gelopen door zenuwachtig, ijsberende voeten”. Men is terug bij het begin……..

  Like

  • Anneke zegt:

   Am Israel CHAI……Goede tijden zijn inmiddels heel dichtbij ons gekomen. Geeft moed en hoop….Oh zo belangrijk in deze intense crisisfase.

   Like

 19. Cor Partij voor Vaderland zegt:

  Zolang de EU als een adelaar met gespreide vleugels over Europa hangt,blijft het slecht gaan!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s