EU in paniek; angst voor sociale onlusten, bezuinigingskoers afgebroken (+ video)

Screenshot_17

De Europese Commissie trekt in paniek aan de noodrem en heeft alle schuldenlanden toegestaan nog meer schulden te maken. Tegelijkertijd waarschuwt de EU de landen dat de economische situatie steeds sneller slechter wordt. De EU wil met het einde van bezuinigingskoers verhinderen dat het tot sociale en politieke onlusten komt.

De president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft woensdag, zoals verwacht, het voorlopige einde van de bezuinigingskoers in Europa verkondigd. Volgens inschatting van de EU overtreden 20 van de 27 lidstaten op de een of andere manier de maximale schuldengrens.

Opmerkelijk: de facto is drie vierde deel van de EU-landen niet in staat zijn schulden af te bouwen.

De EU geeft toestemming aan Frankrijk, Polen, Slovenië, Portugal, Nederland, Spanje, Letland, Roemenië en Italië om hun bezuinigingsinspanningen tot nu toe te versoepelen.

Voor de EU is de aankondiging een bankroetverklaring. Zij laat zien dat de EU niet kan bezuinigen, omdat ze al zulke hoge schulden heeft dat alleen nog maar een voortzetting van de drugsroes door nieuwe schulden de crash kan verhinderen.

De reden voor de afgezegde hervorming, zoals Barroso deze omschrijft: de EU vreest dat het bij verdere bezuinigingen tot “sociale en politieke onlusten” zou kunnen komen. Daarom verpakte Barroso zijn mislukken ook in een appel: de verschuiving van de bezuinigingsdoelen zou geenszins een duurzame oplossing zijn. De landen zouden zich moeten inspannen om de structuurhervorming zo snel mogelijk in te voeren.

Barroso vreest dat er in de EU “jarenlang geen sprake meer van groei zou kunnen zijn.” De slechte situatie op de arbeidsmarkt zou de sociale stelsels op de proef stellen.

Screenshot_16

In werkelijkheid betekent de beslissing dat de onteigening van welgestelde Europeanen wordt voortgezet. Door de lage rentes is dit proces al geruime tijd aan de gang (hier). Nog een renteverlaging door de ECB van Mario Draghi zal gezien de capitulatie van de EU waarschijnlijker zijn.

De landen willen dus blijven proberen om zichzelf via de politiek van het goedkope geld te saneren. Dat kan hen echter vanwege de omvang van de schulden nauwelijks lukken.

De gevolgen zullen waarschijnlijk een deflatie zijn, zoals we die nu al in Japan zien. Het Japanse spel laat overigens zien hoe het verder gaat: de deflatie wordt bestreden door het drukken van nog meer geld. In de regel mislukt zo´n maatregel vroeger of later en eindigt in hyperinflatie.

Wat de situatie voor Europa volledig onberekenbaar maakt, is het feit dat de Japanners al een ronde verder zijn in de doodscyclus. Ieder crash op de Japanse bond-markt zou echter onmiddellijke effecten op de Europese bond-markt hebben.

De EU-beslissing is van historische betekenis, omdat deze in feite uit angst voor het verval alle principes buiten werking stelt die aan de noodlijdende bevolking in de landen van Europa de afgelopen jaren als wondergeneesmiddelen werden verkocht.

Het is namelijk niet de bedoeling van de EU om met de maatregel de kleine man te helpen. Het is de strijdkreet “Redden wie zich redden kan!” De landen proberen hun sociale vrede te redden – en leggen de lont onder het dynamiet van hun begrotingen.

De landen moeten echter ook proberen om een crash in de bankensector te verhinderen. Talrijke banken in Spanje, Italië en Frankrijk werden opgepompt met waardeloze leningen, tot de koop waarvan de landen gedwongen werden. Als er een land valt, valt er een bank. Als er een bank valt, vallen alle banken.

De grote showdown in de staatsschuldencrisis is begonnen.

Nu heeft Mario Draghi opnieuw het woord.

Zijn antwoord zal luiden: “De ECB zal alles doen wat nodig is!”

De aankondiging zal nu gevolgd worden door daden.

Dat is geen goed nieuws voor de Duitse (Nederlandse!) spaarder.

Video:

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/29/eu-in-panik-angst-vor-sozialen-und-politischen-unruhen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Desinformatie, Elite, Eurocrisis, Europa, EUSSR, Graaien, Linkse Kerk, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

35 reacties op EU in paniek; angst voor sociale onlusten, bezuinigingskoers afgebroken (+ video)

 1. guusvelraeds zegt:

  Een gebouw dat op instorten staat moet je niet met alle man en macht gaan stutten en oplappen. Wat de EU natuurlijk wil is de crisis gebruiken om heel rap te geraken naar een federatieve en fiscale unie. De schulden van Europa worden dan gelijkelijk verdeeld over alle Europese landen. In Europa worden we dan allemaal even arm. De smeerlappen hebben niet het fatsoen de EU gecontroleerd te ontmantelen. Wat mij betreft mag de revolutie beginnen. Heb het helemaal gehad met de communisten/socialisten/klimaat propagandisten en quasi liberalen. Wordt tijd voor een grote schoonmaak in Europa.

  Like

 2. admin zegt:

  De waarheid kwetst uiteraard de leugenaars.
  Meer is er niet aan de hand.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dat is toch allemaal jullie schuld stelletje klootzakken.
  Wij, het volk waarschuwen al jaren hiervoor. Ongebreideld heel West-Europa opzadelen met moslims en ander tuig van de richel. Wat mij betreft schiet eenieder van jullie links gespuis een loden prop door zijn eigen ziekelijke harses.

  Like

 4. pineut zegt:

  Uit het Pineut Archief 15-05-2008
  De stilte voor de komende Grote Storm !

  De financiële crisis : een laatste waarschuwing !

  “Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde : mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen.“
  Mattheüs 6:19

  Laatste waarschuwing !

  We staan aan de vooravond van de ineenstorting van het hele financiële systeem in de wereld. Een lange periode van ongebreidelde hebzucht, leugens, diefstal, graaien en exorbitante verrijking komt ten einde. Zeer spoedig zullen zeer grote banken hun deuren moeten sluiten. Een enorme schokgolf zal door de wereld razen. Zeer veel enorm rijke lieden zullen honderden miljoenen verliezen. Iedereen zal getuige zijn van een crisis die nog nimmer in de geschiedenis is voorgekomen.

  De crisis nadert zo snel en wordt nog door zo weinigen opgemerkt, dat de tijd om je voorzorgen te nemen nog maar kort is. Denk niet dat de crisis tot Amerika beperkt blijft ! Op het moment dat de bom barst is de tijd op. We zitten nu in de periode dat het steeds meer mensen duidelijk wordt dat de financiële wereld op een tikkende bom zit. Na de laatste tik stort het kaartenhuis volledig in elkaar en zal het de economie wereldwijd meesleuren. De maatregelen die door de Amerikaanse regering en de centrale banken zijn en worden genomen pakken het probleem niet aan. Integendeel door hun ingrijpen verstoren zij de markt in negatieve zin en wordt de omvang van de ramp alleen maar erger en ten hoogste uitgesteld. Terwijl regeringen van de daken roepen dat de bodem van de afschrijvingen bij banken bereikt is en dat de dollar later in het jaar weer aantrekt, komt het bericht dat de vijfde bank van Amerika zodanig in geldnood verkeert dat zij geholpen moeten worden door de centrale bank en een collega bank. Het opvallende hier is dat deze bank in grootte de vijfde van Amerika is, maar dat zij tot nu toe “maar” ongeveer 1,5 miljard dollar op de risico leningen hebben moeten afschrijven. Dit soort cijfers geven heel duidelijk aan dat er veel meer aan de hand is dan via de media wordt meegedeeld. Bedenk tevens dat geldinjecties door centrale banken altijd op rekening van de gewone burger terecht komen. De gewone burger mag het gelag betalen en ziet de rekening terug in de vorm van belastingen en hogere prijzen. Alleen al met dit besef in het achterhoofd kun je weten dat dit onmiddellijk effect heeft op de bestedingen van de mensen en dus ook op de economie. Lees meer »» http://pineut.wordpress.com/2008/05/15/de-stilte-voor-de-komende-grote-storm

  Vr. Gr. Pineut

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Geheel, volgens plan, weg met de natie staten op naar de nieuwe wereld.
  Op puinhopen is het goed bouwen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  … it will bring us stability…

  … what we got was chaos, discord en misery for millions…

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Eens met voorgaande reacties. Wat nog het meest ergerlijke is, dat is het feit, dat al in de jaren ’90 van de vorige eeuw gewaarschuwd is, dat de EU zou leiden tot een communistisch wanstaltig gedrocht. Maar geen enkele politieke partij trok zich daar iets van aan! @Pineit 01.39. uur. Dit scenario lijkt ook mij zeer waarschijnlijk, de hele boel-de geldwereld- zal in elkaar storten! Daar moet wel een COMPLOT achter zitten, en ook ik wed dan op de BILDERBERGMAFFIA en de NWO!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  oei moet zijn @ Pineut, sorry.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Wanneer worden de poppenkast figuren in Den Haag nu eens eindelijk wakker en stappen uit die (slechte) circus voorstelling die ze Europese Unie noemen.
  Of is het de bedoeling om Nederland aan de bedelstaf te brengen ??

  Like

 10. Pieter Nokkio zegt:

  @Joannes: asjeblieft, verlaag je/ons met dit taalgebruik niet tot het niveau onder nul.
  Neem een voorbeeld aan ‘pineut’, die de waarheid in nette bewoordingen en onderbouwing weet te presenteren. Als tegenstanders van dit forum (vijanden van de waarheid, zoals aangekondigd in de Bijbelse profetieën) nutteloze scheldwoorden in onze commentaren zouden lezen, nemen ze ons niet eens serieus. Dat zou net zo schandelijk zijn als het gedrag – lichaamstaal – van de ongekozen Europese lijders (bewust met ij) in het filmpje van Nigel Farrage. Hun namen wil ik niet eens meer noemen, laat staan hun gezichten zien, want alleen dat al zou me verleiden tot nog vreselijker scheldgedrag.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Pieter Nokkio 08.57 Je hebt natuurlijk wel gelijk. dit was even mijn gal spuwen van veertig jaar wanbeleid en het ge-etter van die mohammedanen.

   Eens moet en zal toch de bom barsten. Het kan gelukkig niet lang meer duren. Vrijwel alle kenmerken van opstanden zijn inmiddels al ruimschoots aanwezig. Je merkt toch en zeker hier dat het latent aanwezige Geuzenbloed collectief behoorlijk begint te borrelen.

   Ik hoop echter dat je mij niet euvel duid dat ik je even kond doe inzake deesaangaande: dat als de aankomende burgeroorlog van start gaat, ik en velen met mij, de vijand niet in nette bewoordingen met goed onderbouwde redenen vertellen waarom wij ze ons land uitschoppen.

   Like

 11. Jean zegt:

  Elke dag opnieuw en opnieuw worden we bewaarheid in hetgeen we al jaren zeggen nl. dat EU gedrocht is fataal én desastreus voor de Europeanen.
  We worden belogen, bedrogen en bestolen door die bende dementerende nietsnutten, we worden overstelpt door massa’s gewelddadige barbaren die ons opgedrongen worden door die EU misdadigers ook al weten ze dat dit rampzalig zal eindigen voor de Europeanen, maar wij Europeanen gaan het niet zover laten komen, ons verzet én strijd tegen dat EU gedrocht zal opgevoerd worden tot het opgedoekt wordt en die achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin waar wij islamofobie van gekregen hebben zal verdreven worden tot de laatste kankercel verdreven is uit Europa.
  Zullen we afspreken in 2015 – 2016 om dat te vieren?

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Moeten jullie die zelfingenomen slappe kwal op die foto toch eens zien!
  Staat-ie daar nou te fluiten of joelt-ie ons uit? Wat een oliedomme uitstraling heeft die hansworst!
  http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/5/Kabinet-Rutte-II-geeft-iedereen-inspraak-en-eindigt-met-extra-lasten-1267919W/

  En hoppakee, alweer een nieuw leuk ‘akkoordje’:
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/5/Energie-akkoord-Nederland-steekt-miljarden-in-windmolens-1269008W/

  We zitten in een ijskoude ijzeren klem die vastgehouden wordt door zeer gevaarlijke lieden die zich veel te veel macht hebben toegeëigend; ondersteund door een stel hersenloze ‘kiezers’.

  Zal ik maar gewoon gaan lachen om die ‘politiek’ hier en dat kapotmaken van ‘ons’ land?
  Ik zou het anders ook niet meer weten… http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/ligt-in-deuk.gif

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  De EUZIS (EU-NAZIS) in Brussel beginnen nu echt in paniek te raken.
  Enkele realistische optimisten geven de €uro nog hooguit 5 jaar.
  Ik geloof nooit dat ze het nog 2 jaar volhouden.
  Er komt per mnd ongeveer 80 miljard €uro aan schuld bij bij die €-landen t.g.v. te betalen rente en de landelijk begrotingstekorten en dus gaan de schulden nog geweldig oplopen.
  In mei 2010 gaf Axel Weber (toen baas van de duitse centrale bank) toestemming ( volgens mij met goedvinden van Merkel) aan Draghi om schuldpapieren van de €uro-leden op te kopen.
  Dat was een breuk met het verdrag van Maastricht.
  Merkel en de EUZIS dachten daarmee de €uro en unie te redden.
  Nu blijkt, zoals velen voorspelden, dat het niets zou helpen, integendeel de schuld wordt alsmaar groter.
  Ik denkt te zien aan enkele acties van Merkel dat ze een alibi (o.a. indienen banken-unie in Karlsruhe) zoekt om een punt achter de huidige vorm van de €uro te zetten.
  De EUZIS willen de banken-unie er nog voor 22 sept, de verkiezingen in Duitsland doordrukken.
  Laten we maar eens tot de dagen na de verkiezingen wachten om te zien hoe het verder gaat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Louis-Portugal 11.39. uur. Toch vrees ik Louis, dat ook Mw. Merkel dermate Eurofiel is, dat zij net als onze premier Rutte, toch buigt naar het triumviraat te Brussel, te weten Barosso,van Rompuy en Verhofstad. Ik vertrouw deze politici gewoon niet meer. Willens en wetens gaan ze door ons de afgrond in te leiden!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Elke keer als ik die ‘devote’ houding van Bea met haar hoofddoek op de foto hiernaast zie, word ik onpasselijk; wat een huichelarij…
   Wel begrijpelijk natuurlijk, want de olie komt van haar moslim-vrienden vandaan en dan wil je wel leuk meespelen, dat spreekt.

   Jullie houden zeker ook de gezellige rondreisjes van het nieuwe ‘koningspaar’ door ‘ons’ Nederland wel bij hè? Zo gezellig voor de TV met een biertje en een zak chips ernaast?
   Alsof er niets belangrijkers is…

   Wat ben ik benieuwd naar hoe die ‘koninklijke’ ‘namaak-Christelijke’ lieden zich zouden gedragen en voelen als ook zij elke maand de eindjes met grote moeite aan elkaar moesten knopen…
   Hoeveel miljarden zouden zij bezitten en hoe brengen zij die in veiligheid, ‘daar waar mot en roest die wél zullen verteren’?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    Tistochwat 12.44. uur. Ook ik heb het gehad met deze bilderberg familie, de grootste uitkeringstrekkers van Nederland, terwijl 1000den mensen in Nederland de “touwtjes aan elkaar”, dienen te knopen, vieren deze mensen de hele dag feest. En echt christelijk zijn ze ook niet, wanneer zijn deze mensen ooit opgekomen voor Israel en het joodse volk.
    Neen, slijmen bij de rijke islamitische heersers om hun oliebelangen veilig te stellen!
    Bah!

    Like

 14. Jean zegt:

  Hopelijk worden die misdadigers van ons Europa, voorop de schijnheilige Drievuldigheid dadelijk gevolgd door merkel, verafstoot, declucht, rutte, hollande, cameron, samsommmmm, dieflippo en co met accent op de rode en groene ratten in Europa voor een rechtbank gesleept desnoods getrapt ter veroordeling voor hun gepleegde misdaad tegen de Europeanen. Dat ze zelf de schade zullen moeten betalen met het geroofde kapitaal is zeo helder als kraantjeswater, geen eurocent mogen ze er aan overhouden.
  Dat we die achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin waar we islamofobie van gekregen hebben zullen moeten ons Europa uit borstelen is ook een vaststaand gegeven want die achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin is een bedreiging geworden voor onze welvaart, veiligheid en leefbaarheid. De plunderpraktijken van die barbaren op onze sociale kassa’s is funest voor onze toekomst, de barbaarse aanslagen choqueren iedereen met een beetje menselijk verstand en of beschaving, deze misdadige praktijken zijn allen in kaart gezet door die misdadigers liggend in dat EU gedrocht een gedrocht wat afgebroken moet worden willen we nog enige toekomst voor onszelf maar zeker voor onze kinderen en kleinkinderen.
  Die bende is nog gevaarlijker dan Hitler en dat was al een verschrikkelijke hoop vuil.

  Like

 15. henk schroemges zegt:

  Volgens vele bloggers zal het dus niet lang meer duren of het totale volk zal in opstand komen!!?
  Hopenlijk mag ik dit nog meemaken en verheug me nu al op het continue vallen van de valbijl van de guillotine. Dit zal dan een werkelijk zaligmakend en geruststellend geluid zijn. Waar bljven ze met al die koppen?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Die koppen verwerken we in halal-kroketten voor moslims; weer eens wat anders dan meelwormen, zoals onze lieftallige nieuwe ‘koningin’ graag zou zien.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat 12.29u. Die kan beter over alles haar ‘lieftallige’smoeltje houden, zoals ik al eens eerder heb opgemerkt.
    Wat is dat nou weer voor poppenkast met die ‘tournee’! Wat willekeurige gemeenten die het een fortuin kost. Voor zo’n 20 minuten om een glimp van ze op te vangen! Wie probeert dat dan nog? Je haalt jezelf toch compleet omlaag! Zijn ze al in Hoorn geweest of komt dat nog? Ik ben blij dat het niet zo’n 30 km zuid-westelijker is; Dan kreeg ík er nog mee te maken. Narrow escape!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler om 13:22

    Ik heb tijdens het zappen per ongeluk een keer het promotie-spotje van die poppenkast-tour gezien; één van de vele vrouwelijke ‘oranje’-fans stond gewoon hysterisch te janken bij het aanschouwen van die pampa queen.
    Werkelijk beschamend om te zien dat er nog steeds zulke dwazen bestaan die het zowel boven als onder niet droog houden!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk Schroemges 12.16. uur. Ik weet het niet Henk. De meeste Nederlanders zijn watjes geworden, leven als een zombie, kijken naar “boer zoekt vrouw”, en het voetbal, en laten RUTTE cum suis gewoon zijn gang gaan, namelijk het land naar de kloten helpen! En dan heb ik het nog niet gehad over de onnozele oranje vlaggetjeszwaaiers.
   Neen, het zal eerst zover moeten komen, dat de meeste Nederlanders niet meer eten kunnen kopen! Maar misschien vergis ik mij?

   Like

 16. henk schroemges zegt:

  Prima idee. Heb al gehoord dat ze van de gebruikte condooms kauwgom maken en dit verschepen naar Marokko!

  Like

 17. Pingback: EU wil met nieuwe schulden banen creëren voor iedereen | E.J. Bron

 18. Pingback: Breaking News! | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s