Brussel herkent de tekens van de tijd niet

Screenshot_30

EU verhoogt het aantal eurocommissarissen –  legitimeringdruk ontplooit overdreven activiteit.

Nog slechts 45% van de EU-burgers heeft een positieve instelling tegenover de EU, aldus een peiling van het Pew Research Center. In plaats van gezien zulke desastreuze cijfers aan zelfonderzoek te doen, raakt de Europese Commissie nu ook nog het laatste vertrouwen kwijt.

Na ontelbare wetsovertredingen die al in het kader van de redding van de euro werden gepleegd, staat er in Brussel nu een truc op de agenda waarvoor slechts met de allergrootste moeite een plausibel klinkende uitvlucht te vinden zal zijn. Een verkleining van de Europese Commissie – tot nu toe bindend overeengekomen in het Verdrag van Lissabon – zal er niet komen. De Brusselse commissie wordt in plaats daarvan nog groter. Deze verbazingwekkende andere uitleg van de verdragstekst werd stiekem geïnitieerd op de jongste EU-topontmoeting op 22 mei.

Wat er in het begin slechts uitziet alsof het nieuwe EU-lid Kroatië tijdelijk tot mei 2014 een commissarispost zou krijgen, is in werkelijkheid een veel vérstrekkender besluit: niet alleen Kroatië, maar ieder EU-land dient in ieder geval tot 2019 met een commissaris in Brussel vertegenwoordigd te zijn. In het Verdrag van Lissabon was nog een verkleining van de Europese Commissie naar 19 leden overeengekomen. Een eurocommissaris verdient ongeveer € 20.000,- per maand en veroorzaakt jaarlijkse kosten van in totaal 2 miljoen euro, als je zijn medewerkers, zijn reiskosten en zijn dienstauto meerekent.

De aftrap voor de nieuwe wetsovertreding heeft Ierland, dat op dit moment de voorzitter is van de Europese Raad, gedaan. In het de periode voor het referendum over het Verdrag van Lissabon in 2009 in Ierland had Dublin met succes druk uitgeoefend op de overige EU-landen. De verkregen toezegging, dat ook de kleine landen in de toekomst hun commissaris mogen behouden, diende voor de regering van Ierland daarna als argument bij het referendum.

Nu, zoals het zich laat aanzien, de Europese Commissie niet verkleind wordt, maar in tegendeel zelfs nog groter moet worden, schijnen zelfs vertegenwoordigers van de Duitse regering in Berlijn zich onbehaaglijk t gaan voelen: “Heel Europa bezuinigt op het bestuur. Alleen Brussel wil dat niet inzien”, aldus Rainer Brüderle (FDP) tegenover het persbureau Reuters. Nog belangrijker dan de directe kosten is echter een ander punt: de schare van 27 eurocommissarissen staat nu al onder grote legitimeringdruk en ontplooit een overdreven activiteit om het eigen bestaansrecht te bewijzen. Het gevolg: de commissarissen proberen steeds meer competenties van de nationale staten naar zich toe te trekken. Bovendien is men in Brussel constant op zoek naar problemen die zogenaamd een oplossing uit Brussel nodig zouden hebben. Deze overdreven activiteit valt af te lezen aan de Brusselse reguleringswoede. Deze reikt van een richtlijn hoe krom komkommers mogen zijn tot het verbod op de gloeilamp.

Achter de vaak lachwekkend overkomende inspanningen om ook de kleinste details in het dagelijks leven per EU-decreet te regelen, zit echter meer verborgen dan alleen de drang tot bedrijvigheid van de eigenlijk overbodige EU-commissarissen. De Europese Commissie heeft zich ontwikkeld tot een ideaal aanvalspunt voor lobbyisten. In plaats van in alle 27 EU-lidstaten individueel de wetgeving te beïnvloeden en zich met democratisch gekozen parlementen te moeten bezighouden, hoeven lobbyisten nu alleen nog maar centraal invloed uit te oefenen op de Europese Commissie om gewenste plannen in heel Europa door te drukken. Het beste voorbeeld van hoe zoiets functioneert, is de klucht rondom het verbod op navulbare olijfoliekannetjes in restaurant, die op dit moment door Brussel wordt opgevoerd. Achter het plan zitten grote Zuid-Europeaanse olijfolieproducenten, die een lucratief zaakje ruiken. Hun afweging: kleine producenten zijn niet in staat om massaal verzegelde en niet navulbare olijfolieflesjes te leveren als deze verplicht worden voor restaurants in de hele EU. Na een massale storm van protesten heeft de Europese commissie het plan inmiddels ingetrokken. De “Daily Telegraph” zou hier wel eens voor een deel debet aan kunnen zijn. Op de vraag van de krant of er bewijzen zouden bestaan dat gasten in restaurants vaak olijfolie van mindere kwaliteit voorgeschoteld zouden krijgen, moest de commissie antwoorden: “We hebben geen bewijzen, er waren anekdotische berichten en dat was voor de comité voldoende.” Ook is het heel interessant om te weten hoe het project überhaupt tot stand was gekomen – het ontbrak hem namelijk aan een gekwalificeerde meerderheid. Slechts 15 EU-landen – waaronder uiteraard de productielanden van olijfolie – hadden ingestemd met de plannen van de Europese Commissie. Omdat er geen gekwalificeerde meerderheid tot stand gekomen was, lag de beslissing uiteindelijk opnieuw bij de Europese Commissie.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/bruessel-erkennt-zeichen-der-zeit-nicht.html

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Brussel, Elite, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Brussel herkent de tekens van de tijd niet

 1. iznogoud zegt:

  Het wordt dus gewoon een soort Shariaclub die EU. Het leven wordt voor je geregeld tot in het allerkleinste detail.
  `er waren anekdotische berichten en dat was voor de comité voldoende´, het moet toch niet gekker worden. Een groter bewijs van moreel verval is niet mogelijk.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Achter de vaak lachwekkend overkomende inspanningen om ook de kleinste details in het dagelijks leven per EU-decreet te regelen, zit echter meer verborgen dan alleen de drang tot bedrijvigheid

  Sodeju lijkt toch in haar controle en heersdwang als twee druppels water op de islam. Zou het spreekwoord soort zoekt soort dan toch waar zijn.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Beste mensen,
  Hebben jullie dit al gezien?

  http://www.handenthuisrutte.nl/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat 10.03. uur. Het boeit onze nationale pinokkio Rutte voor geen meter, dat hij met de rode roverhoofdman Samzwam Nederland naar de kloten helpt, deze pannekoek blijft gewoon lachen! Wat een faalkabinet, het slechtste sinds 1945!

   Like

  • Jade zegt:

   Dank voor de link…
   Ook maar even mee gedaan. 🙂

   Like

 4. Jean zegt:

  Wij burgers moeten bij hoogdringendheid gaan ingrijpen TEGEN die EU bende, die dromen er allemaal van een vet pensioen over te houden aan hun verradersloopbaan, wij moeten er voor zorgen dat die asap overal buiten geflikkerd worden ZONDER oprotpremie en ZONDER rechten op een pensioen want een misdaadloopbaan kan nooit een pensioen realiseren.
  Mochten er toch nog door het net glippen dan moeten wij dat gestolen kapitaal in beslag nemen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaars nl. aan de Europese burgers met accent op Europese.
  Op de eerste rij staan uiteraard die schijnheilige Drievuldigheid en die massa huichelaars met het postje van commissaris, buiten verraad en zakkenvullerij hebben ze nooit iets gepresteerd in hun leven.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  45% van de EU-burgers heeft een positieve instelling tegenover de EU, in welke inrichting zitten die idioten dan ???

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier 18.34. uur. Dat beste koddebeier, is het zombie volk, wat men alles kan wijsmaken, zelfs dat de maan plat is. Dat is de domme meute, die zonder verstand op de pvda stemmen, of op pinokkio Rutte met zijn roversbende. Deze mensen zijn: ziende blind en horende doof!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s