DK: taboe – een enquête over Mohammed

Screenshot_18

(Door: Nicolai Sennels)

Niets maakt me vermoedelijk woedender dan moslims, die de straat opgaan, maar geen kritiek op hun profeet kunnen verdragen. Maar heel weinig mensen – die vaak ook nog met de dood bedreigd worden – durven hun echte mening over Mohammed te verkondigen, die 1400 jaar geleden geleefd heeft of wellicht ook niet.

Maar wat denken normale mannen of vrouwen van hem? Dispatch International heeft een aantal gewone Denen en Zweden naar hun mening gevraagd over de man die de islam heeft opgericht. Van diegenen, die de moed hadden zich openlijk te uiten, kregen we tamelijk duidelijke antwoorden over een van de invloedrijkste figuren in de historie.

Erik (66), gepensioneerde uit Kopenhagen:

“Het zou behoorlijk onwetenschappelijk zijn om iets over de Arabische profeet Mohammed te beweren, omdat er geen echte bewijzen bestaan over zijn leven of zijn handelingen, zoals munten waarop zijn naam staat. Deze zouden in die tijd snel geslagen zijn. De – variërende en tegenstrijdige – beschrijvingen die er bestaan van Mohammed, ontstonden tientallen nadat hij zogenaamd geleefd zou hebben en gestorven is, dat is hoogst ongebruikelijk. Afgezien van het feit dat het gedrag, dat de koran hem toedicht, extreem tegenstrijdig en schokkend is.”

Sofie (21), studente Engels uit Århus:

“Ik hen niks met hem. Dikke baard, tulband en kromzwaard, dat is niet echt mijn type.” (lacht)

Søren (42), fysiotherapeut uit Odense:

“Ik heb me er altijd over verbaasd waarom iemand luistert naar een man als Mohammed. Als iemand in onze samenleving daadwerkelijk zou proberen zijn voorbeeld te volgen, dan zou men bij hem een paranoïde schizofrenie diagnosticeren en hem wegens pedofilie in de gevangenis opsluiten. Wat ik over hem gehoord en gelezen heb, is hij een man, die er hoofdzakelijk in geïnteresseerd was macht over anderen uit te oefenen en zijn eigen neigingen te bevredigen door daarvoor het woord van Allah te gebruiken.”

Göran (32), pedagoog uit Malmö:

“Wat ik over Mohammed denk? Niets.”

Mike (26), IT-adviseur uit Frederiksberg:

“Ik begrijp absoluut niet hoeveel mensen een man zo kritiekloos volgen, die blijkbaar niet helemaal goed is in zijn hoofd.”

Anne (22), studente Engels uit Århus:

“Hij moet echt een vreselijk lelijk type geweest zijn, anders zou hij het immers niet verbieden hem af te beelden.” (lacht)

Isak (50), architect uit Stockholm:

“Als je uitgaat van het gedrag van zijn aanhangers, dan kun je met zekerheid aannemen dat hij problemen had met zijn temperament. Dat is een man, die ik niet als buurman wil hebben.”

Maja (38), lerares uit Stockholm:

“Naar wat ik gehoord heb, denk ik dat hij nooit heeft bestaan. Hij was alleen maar een legende, die uitgevonden werd om als kristallisatiepunt voor een cultuur te dienen en als model voor die moslims die te laf waren om in de Jihad te trekken.”

Marina (56), lerares uit Stockholm:

“Als hij werkelijk heeft bestaan, dan denk ik dat hij krankzinnig was. Hij heeft stemmen gehoord, had seks met kleine meisjes, vermoordde veel mensen en noemde zichzelf profeet. Tegenwoordig zou men zo iemand in een gesloten inrichting voor psychiatrisch zieke criminelen opsluiten. Ik heb helemaal niks met hem, net zoals met de vele miljoenen mensen die door de sharia gedwongen worden zijn voorbeeld te volgen. Vooral de vrouwen.”

Holger (49), historicus uit Skjern:

“Wat ik over Mohammed denk, die de ideale man is die de moslims moeten navolgen – zelfs nu nog -, dan moet ik toegeven dat ik geen mening heb. Mohammed is volgens het nieuwste archeologisch onderzoek een fictieve persoon, die werd uitgevonden om de rechtmatigheid van de kaliefen te ondersteunen en om de oude Arabische wet, de sharia, in de landen in de praktijk te brengen die men veroverd had. Anderzijds heb ik veel medelijden met die moslims, die zelfs nu nog gedwongen worden onder een systeem te leven dat erger is dan het middeleeuwse Europa. Vooral dat heeft ertoe geleid dat de vrouwen onder controle van de familie en de clan werden geplaatst. Om de islamitische wereld van de politieke islam te bevrijden en – wat nog belangrijker is – de vrouwen hun vrijheid teruggeven, is een aangelegenheid die het waard is om voor te strijden, door idealisten van ongeveer onze leeftijd.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/68180

Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Islam, koran, Mohammed, Moslims, sharia. Bookmark de permalink .

18 reacties op DK: taboe – een enquête over Mohammed

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik zal geen hand uitsteken naar acceptatie en tolerantie van de islam. De islam moet in mijn ogen verrotten in haar eigen psychotische superioriteitswaan. Als de wereld de handen aftrekt van de gehele islamitische wereld is naar ik denk het islam probleem binnen 3 generaties opgelost. De moslims zullen zelf wakker moeten worden uit hun islamitische nachtmerrie. Het besef moet komen dat de islam alleen maar maatschappelijke kanker is. Je ziet het overal in de wereld waar de islam dominant is. Hulp aan Syrische islam terroristen (het zijn geen rebellen) zorgt alleen dat het islamitisch rotting en maatschappelijk afbraak proces nog eens een eeuw in de toekomst voorruit geschoven wordt. Wat we wel moeten doen is onze landsgrenzen per direct sluiten voor elke vorm van islamitische infectie en de infectie die we al binnen de landsgrenzen hebben bestrijden en remigratie van aanhangers maximaal bevorderen. Wat mij betreft mag elk moslim gezin 100.000,00 Euro meekrijgen als ze maar vertrekken. Zal daar graag belasting voor betalen. Als we eenmaal af zijn van de islamitische verrijking hebben we de oprot premies snel terug verdiend.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 15.49. uur. Het zou het beste zijn als deze moslims enkele reis terug zouden boeken en zouden vertrekken!
   Hun perfide ideologie zal nooit overeenkomen met onze humanistisch christelijke grondbeginselen.
   Het ergste is nu nog, dat de moslims zo gehaaid zijn, dat zij met een beroep op artikel 1 van onze Grondwet eisen stellen, en daar ook nog in gesteund worden met name door de linkse partijen.
   We worden potverdorie met onze eigen goede regels verslagen door de moslims, ze maken keihard misbruik van artikel 1 van de Grondwet.

   Like

 2. luckybee zegt:

  De Profeet Mohammed is wat Jezus Christus niet is.Hij is een oorlog’s bedrijver,De Koraan is niets anders als een oorlogs handboek, een moordenaar ,houd niet van Critiek, en een pedofiel.Wat heb ik nog meer vergeten wat die vent is?

  Like

 3. 2Crazy2bTrue zegt:

  Ik sluit me helemaal bij de commentarenden aan.
  Daarom weg met die kamelenshit.
  Dat het Westen nu problemen heeft met de islam, is volledig debet aan ons infantiel leidersschap.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik denk wel dat er iemand bestaan heeft in die geest.
  Hoe komt het anders dat na zijn DOOD de grote veroveringen zijn begonnen???
  Hij gaf al gedurende zijn tijd in Medina door het uitmoorden van grote groepen joden het goede voorbeeld.
  Het zal wel enige tijd geduurd hebben voordat wat slimme jongens het zooitje (uitspraken) zijn gaan verzamelen en er boekjes van hebben gemaakt om daarmee het volk te onderdrukken.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Beste Louis,

   Ook ik denk dat het meest waarschijnlijke conceptie scenario zo in elkaar steekt. De rover/alias koopman en geesteszieke Mohammed heeft als persoon werkelijk rondgelopen. Heeft op basis van psychisch/neurologische afwijkingen hallucinatie’s gehad en deze vertaald naar goddelijke ingevingen. Hij is niet de eerste en enige die dat overkomen is. Nederland heeft ook ooit een psychoot gehad die dacht goddelijke berichten doorgeseind te krijgen. Lou de Palingboer. Zijn aanhang is echter niet te vergelijken met de miljoenen aanhangers van Mohammed. Mohammed is zijn zegetocht begonnen nadat hij geweld legitiem gemaakt had door het te vereenzelvigen met een religieuze daad. Na de dood van Mohammed hebben gewetenloze opportunisten het voordeel gezien van deze rooftochten ingekleed in een religieus jasje. Zij hebben de islam generatie op generatie uitgebouwd tot dat wat het nu is. Binnen de islam is geen plaats voor mensen met een persoonlijk en vrij geweten dat ‘s-nachts aan je kan knagen. Dat is zo gebleven tot op de dag van vandaag. Het doel van het voortdurend reciteren van de koran is een bewustzijnsvernauwing creëren bij de aanhangers. Om de moslims dagelijks bij de les te houden heeft zich in de loop van 1400 jaar islam een massieve sociale controle ontwikkelend die wij ons maar nauwelijks kunnen voorstellen. Hoe sneller we deze maatschappelijk geestelijke aandoening uit onze maatschappij verwijderd hebben hoe beter dat zal zijn voor het welzijn van Nederland en haar burgers.

   http://www.rijnlandmodel.nl/achtergrond/psychologie/religie_historie_lou.htm

   Like

 5. Ik ben kunstschilder en maak altijd een lijstje van schilderijen die ik wil maken. Ook staat op het lijstje een afbeelding van de ‘profeet’ die tongzoent met een andere mannelijke moslim, beiden in traditionele islamitische kledij. en boven één van de twee mannen een bordje met de tekst; “Prophet Muhammad” Twee mannen in de woestijn met zwarte haatbaarden die met elkaar vrijen! Ook dragen ze beiden een kromzwaard.

  Like

 6. henk schroemges zegt:

  Tot nu toe vind ik de oplossing die indertijd voor dit soort problemen zijn genomen door landen waar ook toen heel veel moslims leefden het beste t.w. in het Rusland van Stalin en in het v/m Joegoslavie van Tito. Zij vonden het toen al een zeer ernstig kankergezwel hetgeen totaal moest worden weggesneden. Weet iemand een betere oplossing?

  Like

 7. BertG. zegt:

  “Hoe komt het anders dat na zijn DOOD de grote veroveringen zijn begonnen???”

  Omdat ze door hadden hoe je een verzameling kameeldrijvers en wat boeren er onder kan houden en ze bedreigen met alles wat diegene uitkwamen.
  En hoeveel zullen er geweest zijn die zeiden, hak dan me kop er maar af als het niet anders kan.
  Je moet wel heel erg overtuigt zijn je eigen kracht en kansen wil je je eigen hiervan/hiervoor afsluiten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 18.21u. Hai Bert! Fijn om je hier te zien, trouwens.
   Tja, maar wie zijn ‘ze’ dan, hè. Toch wel een groep, die aan IEMAND een inspirerend voorbeeld heeft gehad -zoals je dat vaker ziet. En die ze heeft voorgehouden dat je in het paradijs 72 maagden te verwachten hebt, MITS je een gewelddadige dood sterft -in een oorlog. Dat soort (onzin)verhalen komt in de wereld doordat IEMAND er mee begint en het overtuigend genoeg weet te brengen. Zo ontstaan de meeste sekten ook. (Inderdaad, Lou de Palingboer). En dan leefde Mohammed -of wie dan ook- in een tijd waarin men niet werd afgeleid door wat wij nu de media noemen.

   Like

   • treintrien zegt:

    En die mohammed had feilloos door dat je, door te verwijzen naar oudere verhalen uit onder andere de bijbel en de thora, je eigen verhaal een zekere legitimiteit kon geven.

    En nou kan ik er helemaal langs zitten, maar als de opvolgers van ome mo geen ruzie hadden gekregen wie nou de béste opvolger was, dan had alles ook heel anders gelopen denk ik. (Ik heb het niet nagezocht maar ik meen dat ze al ruzie over de opvolging hadden voordat de oppermafkees goed en wel begraven was. En dat een van de vrouwen van de profeet bij een soort aanval dreigde met het ontbloten van heur haren en toen deinsden ze terug. Misschien ging het om haar snor. Dán snap ik het wel 😉 Maar dit geheel ter zijde.)

    Like

 8. Willie zegt:

  Iemand opgemerkt dat in het artikel de comments van de (jongere) studenten gewoon ridiculiserend over kwam?? Kon hen dus blijkbaar niks schelen ?? Zijn we wel gewoon van die snotapen :die willen gewoon niks weten, elke dag hun eigenste ding doen ,da’s hun bedoeling : hier in Belgie zeggen we : een-elke-dag-kermis type , maar geloof me : ontwaken (als dat bij hen ooit gebeurt) zal bitter worden voor hen

  Like

 9. treintrien zegt:

  Valt inderdaad op, dat de jeugd heerlijk schamper doet over ome mo. Dat mag ik wel, eerlijk gezegd.

  Wat me meer opvalt is dat de “ouderen” goed op de hoogte lijken te zijn van het moderne wetenschappelijke islamdebat.
  Ik kom hier in NL bijna nooit iemand tegen die weet wat de theorieen van Puin en Luxenberg (om er maar voor de vuist weg twee te noemen) inhouden. De historicus hoort dat ook wel te weten, maar die gepensioneerde heeft er zich duidelijk ook in verdiept.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Ik moest wel even lachen om deze opmerking:
  Anne (22), studente Engels uit Århus:
  “Hij moet echt een vreselijk lelijk type geweest zijn, anders zou hij het immers niet verbieden hem af te beelden.” (lacht)

  Lelijker en gemener uitgebeeld kan haast niet :-} Past precies bij het geloof, ook lelijk en gemeen.

  Like

 11. Willie zegt:

  Mmmm, vorige 2 comments laten me uitschijnen dat jullie t niet begrepen hebben??? Die schampere opmerkingen laten me eerder denken dat die ”studenten” het gewoon , of niet door hebben wat er eigenlijk gaande is, ofwel dat zij evengoed linksen zijn ,en dus gewoon de rest uitlachen . Veel van de hedendaagse jongeren zijn te politiek correct en steunen de nwo , of had men dat hier nog niet door ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s