Het einde voor Schengen: EU staat herinvoering van de grenzen toe

Screenshot_27

De vrijheid van reizen in de Europese Unie wordt beperkt. De EU-landen mogen in het vervolg weer naar believen grenscontroles invoeren. Dit zou de veiligheid en de stabiliteit verhogen, aldus de EU.

Duitsland en Groot-Brittannië hadden in het verleden op grond van de hoge immigratie de herinvoering van grenscontroles geëist. Woensdagavond werden de leden het eens over een desbetreffende hervorming van het Akkoord van Schengen. In het kader van de crisis wordt de drang naar de soevereine nationale staat weg van gemeenschappelijke met elkaar steeds groter. De verandering van het Akkoord van Schengen is een volgende stap in die richting.

De EU-landen, de Europese commissie en het Europees Parlement hebben daarmee besloten een van de fundamentele waarden van de EU te beperken. Behalve de vrijheid van meningsuiting heeft de EU ook altijd de vrijheid van reizen in de EU als groot goed erkend. Maar met de overeenkomst van woensdagavond wordt deze duidelijk beperkt. In het vervolg kunnen de individuele EU-landen weer naar eigen believen grenscontroles invoeren, mocht de toevloed van illegale immigranten te groot zijn, aldus de mededeling van de EU.

De invoering dient beperkt te worden tot ten hoogste twee jaar. Maar eenmaal ingevoerd, kan niet met zekerheid gezegd worden of de grenscontroles weer zullen verdwijnen. Ook de controles van het kapitaalverkeer van Cyprus zouden van voorbijgaande aard zijn. Maar nog altijd is het betalingsverkeer van het binnenland naar het buitenland en andersom slechts beperkt mogelijk. Brussel kan de landen uiteindelijk niet dwingen, als het om de latere heropening van de grenzen gaat (hier).

Door de veranderingen in het Akkoord van Schengen “wordt de veiligheid en de stabiliteit van de (…) in het belang van vele miljoenen burgers (…) verhoogd”, zei Alan Shatter, de Ierse minister van Justitie, Gelijkberechtiging en Defensie.

Onlangs nog had de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Friedrich zich tegen een toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Schengen-zone uitgesproken (hier):

“Het kan toch niet zo zijn dat op zeker moment mensen uit heel Europa op weg gaan onder het motto: in Duitsland zijn de hoogste sociale uitkeringen.”

De mogelijkheid om weer grenscontroles in te voeren, zal de EU-landen echter ook met het oog op de verloren belastinginkomsten op grond van de toenemende smokkel niet slecht uitkomen (meer hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/30/aus-fuer-schengen-eu-erlaubt-wiedereinfuehrung-der-grenzen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het einde voor Schengen: EU staat herinvoering van de grenzen toe

 1. Turul zegt:

  goed zo…… de eerste stap naar volledige afsluiten….

  Like

  • Oma zegt:

   Dat valt nog af te wachten met die eu-hypocrieten…er zal vast een dikke adder onder het gras schuilen zoals mogelijk het toetreden van turkije tot de eu….en dan houdt geen verandering vh schengen akkoord of ‘gesloten grenzen’ de miljoenen turken tegen die als ‘europeaan’ het westen zullen overspoelen, de islamhaat tegen het westen mee zich meebrengend….dan kunnen ze hun oorlog tegen armeniers en koerden overal in het westen verderzetten..
   De belgische minister milquet is trouwens al een tijdje aan het ‘samenwerken’ met islamiet erdogan onder het mom van de jongeren die vanuit belziek vechten in syrie…kwestie van voorbereiding zeker…
   Deze gewetenloze criminelen zijn tot alles in staat en volkomen onbetrouwbaar.

   Like

   • Jean zegt:

    Oma, u bedoeld toch zeker met gewetenloze criminelen die franskiljonse milquet & co zoals die cdh/ps bendes in het land B? Zo ja dan hebt u het zeer goed gezien. Laffe verraadsters zijn die franskiljonse rattenstallen, andermans eten pikken is hun core business.
    Maar ja dat krijgt men als men creaturen met moslimbloed op bestuursfuncties laat plaatsnemen dan volgt er automatisch verraad van en aan eigen volk.
    Nederland heeft ook last van dat links gespuis, we weten allemaal dat ROOD staat voor DOOD, GROEN staat voor POEN en BLAUW staat voor ROUW. Over de slapjanussen van cda/cd&v zullen we het maar even niet hebben want die hun motto is tot op heden nog steeds VERRAAD IN KWADRAAT.
    Payday nadert met de snelheid van een HST.

    Like

 2. bobzelf zegt:

  Wordt het in de nederlandse regering niet eens tijd om GEERT WILDERS ,
  NADAT hij dus nu zelfs van het gajus in BRUSSEL gelijk krijgt , op de schouders te nemen !!
  Kom maar op met die nieuwe verkiezingen !!!
  Of moeten er eerst een paar doden vallen ? , ze steken toch ook over , en er rijden
  toch ook bussen ???

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf 20.18. uur. Toegeven dat Wilders gelijk had, dat zullen ze nooit doen bob.
   Wat mij betreft, ik hoop dat het het begin is van het einde van de communistische EUSSR!

   Like

  • jannie zegt:

   ja ik vind ook dat geert eens een kans moet krijgen.we zijn straks als het zo doorgaat gast in eigen land dus kom op geert .en de mensen die hier wonen kunnen zich ook nog niet aanpassen onder andere de bosniers heb er een stel naast me zitten grote herrie schoppers en vooral snachts .pas je aan .denken waarachtig ook dat ze baas zijn . in nederland .brutale nesten in nieuw *amsterdam .

   Like

 3. Helena zegt:

  Als het niet zo diep, diep triest was zou je je je echt kapot lachen.
  Soms denk ik dat ik in een nachtmerrie zit en nodig “wakker” moet worden.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Een “visum” mag slechts gegeven worden mits de volgende waarborgen: als zekerheid gesteld zijn:
  – een geconsigneerd en substantieel bedrag op een geblokkeerde bankrekening
  – een verklaring op eer en automatische verbeurdverklaring van het saldo op voornoemde bankrekening bij het geringste vermoeden van takiyya (geen bewijs noodzakelijk want dat kan toch niet geleverd worden)
  – het geconsigneerde bedrag mag nooit lager zijn dan de economische kostprijs van een levenslange opsluiting in een naar islamitische normen ‘gematigd’ sadistische instelling.

  Uiterst benieuwd of hier zich dan nog veel baardapen in soepjurk zullen aanmelden.om onze sociale zekerheid, ziekteverzekering en dito sociale verworvenheden om zeep te helpen!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  In het vervolg kunnen de individuele EU-landen weer naar eigen believen grenscontroles invoeren, mocht de toevloed van illegale immigranten te groot zijn, aldus de mededeling van de EU.

  Wat mij betreft kunnen de grenzen voor personen vervoer morgen al dicht. Nederland heeft de absorptie grens van vrije instroom jaren geleden al ruim gepasseerd. Als de grenzen eenmaal dicht zijn kunnen we met man en macht eindelijk gaan werken aan de uitstroom. Nederland moet qua inwoners aantal terug naar de 12 miljoen die we hadden toen ik nog op de lagere school zat. Sinds 1965 is het inwoner aantal in Nederland toegenomen met 33% dat is ongehoord en heeft Nederland een miljardenschade toegebracht en laten we het over de schade toegebracht aan ons cultureel en geestelijk welzijn maar helemaal niet hebben. Theo van Gogh en Pim Fortuin zouden beide nog in leven zijn en de grensrechter van Nieuwenhuizen zou nu nog vrolijk grensrechtertje kunnen spelen..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 22.03. uur. Dat klopt wat U zegt. Het was een vooraanstaand econoom die het volgende hierover zei: ” Massa-immigratie en het in stand houden (tegelijk) van de sociale verzorgingsstaat is onmogelijk”. Maar ja, daar hebben onze politici dus lak aan!

   Like

 6. marijke zegt:

  Oma Helemaal eens met u comment.Ik vertrouw ze ook voor nog geen meter

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Grenscontroles?? En elders op het net lees ik dat Asscher niets kan doen tegen het leger Roemen en Bulgaren* dat vanaf 1-1-2014 hier moet worden toegelaten.
  *worden door Asscher cs beschouwd als de nieuwe lichting pvda-stemmers.

  Like

 8. Scarlatti Bombatti zegt:

  en nu zéker DICHT doen en DICHT HOUDEN! Dit is DE kans om aan te grijpen, hoe gruwelijk de aanleiding ook is… al zou het mij niet verbazen als ook dit iets is vd mossels om ONS uit te roeien.

  Middle East SARS virus growing and spreading from Muslim countries to Europe with travelers

  Like

 9. peter selie zegt:

  Ik vrees dat we er weinig aan zullen hebben, want dit kabinet zal elke crimineel van een bepaalde
  ideologie binnenlaten. Die weggestuurd worden zijn de echte vluchtelingen namelijk:: De Christenen. Het is zelfs intussen tot het Vaticaan doorgedrongen, dat die in levensgevaar verkeren.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “dit kabinet zal elke crimineel van een bepaalde ideologie binnenlaten”

   Dat is vanzelfsprekend, want islamieten stemmen op Diederikje die hen zo lekker verwent en koestert zodat Didi verzekerd is en blijft van een riant baantje met bijbehorend zalig inkomen.

   Like

 10. Jade zegt:

  Mooi , gooi ze dicht, die grenzen…
  Hottentotten hebben we inmiddels genoeg…

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @peter selie 23.53. uur, op 30/5. Zo het Vaticaan weet het ook, en dan beste Peter? Ook het Vaticaan zal hier niets aan doen. Het is ook verrekte stil bij het cda en de cu, waar zijn nu de Kamervragen van deze partijen? O wacht het gaat om christenen, dat is niet zo belangrijk voor ze, maar als het moslims waren, stond de 2e kamer op z’n kop. Wat een huichelaars zijn politici toch!

  Like

 12. Jan zegt:

  De wapens vanuit de Balkan zijn al lang binnen landsgrenzen.

  Like

 13. Jean zegt:

  Dat was en blijft de grootste blunder die door die zwaar dementerende eikels liggend in dat EU kot is uitgevoerd, die grenzen MOETEN terug ingesteld worden en alles wat komt van buiten Europa en/of van die gangsterstaten zoals Roemenië, Bulgarije, Joegoslavië, Albanië en nog van die regio moet de toegang tot ons grondgebied ontzegd worden want wij zijn dat geweld, die criminaliteit, dat achterlijk barbaars gedoe spuugzat.
  Elke vreemdeling/allochtoon die momenteel opgesloten zit in ons land, ook die met dubbele nationaliteit binnen de 7 werkdagen van ons grondgebied flikkeren na eerst de B nationaliteit afgenomen te hebben want dubbele nationaliteit op zichzelf is al een misdaad.

  Like

 14. henk schroemges zegt:

  Gezien het wetenschappelijk onderzoek van ongeveer 60 jaar geleden was en is Nederland toen en nu een van de meest overbevolkte en dichtsbevolkte landen ter wereld.
  Dus waar hebben we het nu toch in hemelsnaam over?
  Hermetisch dicht die grenzen met zeer strenge bewaking.
  Dit speciaal voor inkomend personenverkeer.
  Uitgaand personenverkeer met NL paspoort kan veel soepeler.
  Inkomend personenvervoer-speciaal de z.g. gelukszoekers-binnenkomst weigeren en terug waar ze vandaan komen, m.a.w. opgerot hier.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Och, heer schroemges, op landgoed De Horsten en rondom de andere landgoederen van de ‘oranjes’ is toch nog genoeg ruimte voor het huisvesten van enkele duizenden islamieten? ‘Onze’ ‘koninklijke’ familie is immers dol op islamieten; Bea gaat bijv. graag met een hoofddoek op naar de moskee als ze weer eens op onze kosten een snoepreisje maakt naar haar olieboer-vrienden in het midden oosten.
   En die ‘oranjes’ blijven maar roepen dat we tolerant moeten zijn dus ik denk dat ze mijn voorstel van harte zullen toejuichen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s