1529/1683: de Turken voor Wenen – dat is helemaal niet gebeurd, toch?

Screenshot_39

De islam is goed, vreedzaam, tolerant en vanzelfsprekend een verrijking. Überhaupt geldt de islam in het politiek correct verdraaide wereldbeeld van Europese meningsmanipulators als onfeilbare instantie van goedheid en barmhartigheid. Opdat jonge mensen nu niet op het idee komen de islam als bedreiging voor Europa te zien, die al tweemaal ternauwernood ten koste van vele mensenlevens kon worden voorkomen (hier en hier), krijgen leraren van een Weense basisschool opdracht van hun directeur het thema Turkse belegering niet meer in de lessen te behandelen. Wie zich daar niet aan zou houden, zou de kans lopen om overgeplaatst te worden.

Voor jonge inwoners van Wenen, aan wie in de geschiedenislessen de oorlogszuchtige veroveringspogingen van de Ottomaanse legers nooit werden verteld, zijn aan het einde van het artikel twee interessante video´s te zien. Overigens: Istanboel was ooit het christelijke Constantinopel, voordat het in 1453 door de Ottomanen belegerd en veroverd werd.

Aangesproken op de verdedigingsstrijd van de inwoners van Wenen tegen de Ottomaanse aanvallers of op de Turkenoorlogen in de 16e en de 17e eeuw zouden jonge Oostenrijkers weldra radeloos hun schouders kunnen ophalen:

Screenshot_38

Uit consideratie met immigranten van Turkse afkomst kregen leraren van een Weense basisschool opdracht van hun directeur om het onderwerp niet meer in de lessen te behandelen. Wie zich daar niet aan zou houden, zou in aanmerking komen voor overplaatsing, bericht de krant “Krone”. Per slot van rekening zouden de Turken beledigd kunnen zijn als ze op school aan hun nederlagen herinnerd worden. Voor de Oostenrijkse geschiedenis zijn de Turkenoorlogen echter van immense betekenis, alleen Wenen werd al tweemaal het slachtoffer van grote Turkse belegeringen – en sloeg de aanvallers beide keren terug. Ouders zijn verontwaardigd over het initiatief van de Weense schooldirecteur, ook “Krone” spreekt van “geschiedvervalsing”.

Video´s:

 

 

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=41141#more-41141

Auteur: Ambre66

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Censuur, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Historie, Islam, Islamisering, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Socialisten, Turken. Bookmark de permalink .

29 reacties op 1529/1683: de Turken voor Wenen – dat is helemaal niet gebeurd, toch?

 1. O ja dat is waar ook de Marokkanen hebben via Zeeland Nederland bevrijd.

  Like

  • felix zegt:

   Wat fijn toch dat ze hier in Fryslân zich ook zo opgeofferd hebben om ons van het juk van Nazi Duitsland te bevrijden. We zijn hun heel veel dank verschuldigd.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ ya’akov 20.14. uur, op 31/5. En de indianen hebben de rest van Nederland bevrijd. Whoehahahaha heel goed van U om daar deze sarcastische opmerking over te plaatsen!

   Like

  • jowitteroos zegt:

   …En daarom moet er bij dodenherdenking een Marokkaanse vlag uithangen………………..

   Er zijn er meer die Hitler hebben geholpen………. Brief geschreven naar B&W, gemeenteraad en comissie, van één alleen bevestiging ontvangst gehad…….afwachten
   Het is ongelooflijk wat er gaande is….islamisering met gepaardgaande geschiedvervalsingen……….

   Like

 2. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Moslims schrijven voor ons de geschiedenis. Wij moeten geloven wat zij willen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Oogenhand 20.17u. Nee, dit zijn niet in de eerste plaats de moslims, maar de GOEDMENSEN.!
   De Turken hebben het nog altijd niet voor het zeggen in het Oostenrijkse onderwijs. Maar zij hoeven maar te kikken -of men dènkt dat ze zullen gaan kikken- en de goedmensen gaan alweer overstag! Niet alleen belachelijk, maar bovendien uiterst schadelijk! Oostenrijk heeft er trouwens een optie op, zo te zien: Met die lego-bouwdozen, toch een heel ander vlak, was het al precies hetzelfde. Wat mankeert ze? Zijn ze bang voor de Turken of zo? Deze houding is wel zó lafhartig, dat je ze wel zou willen toeschreeuwen: Kom op zeg, toon je een onafhankelijke natie en geen dhimmi-staat! Ja, want een land dat voor elke islamitische pietepeuterigheid door de knieën gaat en tegelijkertijd een dappere vrouw als Mevrouw Sabaditsch-Wolff een boete oplegt omdat zij over bepaalde dingen niet wenst te zwijgen, IS een dhimmi-staat! Oostenrijk, ga je kapot schamen!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler 20.44. uur. Inderdaad Theresa, en volgens mij zijn het de Oostenrijkse socialisten, die hand-en spandiensten verrichten voor de muzelmensen.
    De linksen in heel Europa zijn de 5e colonne van de islam!

    Like

 3. manna zegt:

  karel V en philips II dank u. helaas hebt u en uw kerk te veel nare gewoontes overgenomen van de islam, waardoor uw rijk verscheurd werd. anders was de islam gewoon een nare cult geweest op een woestijnachtig schiereiland….

  Like

 4. Benesha zegt:

  Tja, dan mag de de veroveringen der Vikings niet meer vernoemen om de Denen niet te beledigen, de bezetting der Nederlanden door Alva ook al niet meer om de Spanjaarden niet te verstoren en al helemaal de tweede wereldoorlog niet meer, want de Duitsers zouden wel eens in hun gat gebeten zijn. Kan dit aub stoppen met die islamverering aub? Op de duur is het echt zum kotsen en zou je zin hebben om met een ondergrondse verzetsbeweging te starten à la ETA, IRA etc… op den duur zal het nog nodig zijn.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Uit consideratie met de huidige jonge Duitsers zal vanaf nu de opkomst en ondergang van het nationaalsocialisme en hun leider Adolf Hitler geschrapt worden uit het Europese geschiedenis onderwijs. De lotgevallen van de Joodse Europeanen tijdens de Holocaust worden al binnen veel onderwijs instituten niet meer behandeld dus hierover kunnen zich inmiddels nog weinigen beledigd voelen. Wat heeft het ook voor zin steeds opnieuw oude koeien uit de sloot te halen. We moeten immers progressief vooruit de nieuwe toekomst in die we met zijn allen multicultureel aan het bouwen zijn. Blijft alleen nog de vraag hoe de geschiedenis over 100 jaar zal oordelen over het tijdperk 1960 tot en met 2060. in 2060 zal de multiculturele invloed zich immers volledig ontplooit hebben en zullen de kinderen van de overgebleven autochtone Europeanen vragen Opa waar was je toen dit allemaal gebeurde.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Islam kontlikken, slijmen en naar de ogen kijken! Schamen moeten de waanzinnige rode ploerten en gutmenschen uit Oostenrijk zich. Kotsmisselijk, alles van de moslims wordt getolereerd, en als iemand er kritiek op heeft, zijn de linkse rode ratten er onmiddellijk bij, om deze persoon af te schilderen als nazie-wat ze trouwns zelf zijn- of xenofoob. Diep treurig als men in ogenschouw neemt, dat Karel Martel en Jan Sobieski de muzelmannen respectievelijk de Osmanen hebben tegen gehouden. Rode verraders, jullie zullen daar eens voor boeten!

  Like

 7. Helena zegt:

  Ik wil alleen maar vloeken en tieren om alles. De films bekijk ik morgen wel eens als ik het misschien weer aankan, iets te dicht bij de realiteit van morgen voor nu.
  Misschien, heel misschien dat de ouders van die kinderen en de lezers van die krant ook langzaam wakker worden. Hoe zit dat eigenlijk in Oostenrijk hebben ze daar ook nog zoiets als wat hier tegenwoordig “extreem rechts” genoemd wordt, maar wat gewoon bij je gezonde verstand zijn betekend of is dat daar al uitgestorven/afgemaakt?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Je kunt beide films gerust bekijken Helena. Ze lopen (nog) goed af….

   E.J.

   Like

   • Helena zegt:

    Ha, ha, Ja E.J. dát weet ik gelukkig wel. Maar gewoon eerst al die ellende en slachtpartijen en zo, niet zo goed voor mijn gemoedsrust zo vlak voor bedtijd.

    Like

   • manna zegt:

    elk overwonnen beleg op de Osmanen is een pyrrusoverwinning. de complete landelijk bevolking is vermoord of tot slaaf gemaakt. en ik heb het hier niet over kleine aantallen…

    Like

 8. Benedict Broere zegt:

  Soms dan is het net alsof er een samenzwering is van cultuurrelativisten en moslimfanatisten, om gezamenlijk in zo kort mogelijke tijd zoveel als mogelijk van de westerse cultuur naar de klote te helpen, voordat althans de gewone burger de kans krijgt zich te realiseren wat er gaande is, om vervolgens te proberen te redden wat er nog te redden is. De Japanse cultuur die geen last heeft van cultuurrelativisme, laat geen enkele moslim binnen om daar permanent te blijven. Zweden daarentegen, financiert een eigen moslimkolonie, dat als dank honderden auto’s in de fik zet en kleuterscholen, en dat de brandweer met stenen bekogelt. Moslimleiders maken heel duidelijk dat de islam de moderne open samenleving zal afschaffen. Onze eigen politieke leiders hoor je daar nauwelijks over, evenmin de gangbare media. Het moet waarschijnlijk nog veel erger worden, wil er kans zijn dat het beter wordt.

  Like

 9. treintrien zegt:

  Mogen ze nog wel croissantjes bakken?

  Een croissant (Frans voor wassende maan, hoor de uitspraak (info·uitleg)) is een broodje van gerezen bladerdeeg dat voor het bakken in de vorm van een halve maan wordt gerold.
  De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk.
  De croissant komt echter oorspronkelijk uit Oostenrijk. Volgens de overlevering groeven de Ottomanen, tijdens de belegering van Wenen in 1683 (volgens andere bronnen tijdens een eerder beleg, of tijdens een beleg van Boedapest), een tunnel onder de stad, die uit kwam bij een bakkerij. De bakkers, die vroeg begonnen met werken, sloegen alarm waardoor de Ottomaanse belegeraars werden verslagen. Als overwinningssymbool werd een halvemaanvormig broodje gebakken, dat we nog steeds kennen als de croissant.
  Waarschijnlijker is het dat de croissant is ontstaan uit een recht broodje dat na de terugtrekking van de Ottomanen, om hen te bespotten, in de vorm van een halve maan werd verkocht. De halve maan was de afbeelding die de Ottomanen op hun vlag voerden. (bron: wikipedia)

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Treintrien 3.18u. Die zijn voortreffelijk, Treintrien, maar omdat we het toch over Oostenrijk hebben: De originele Duits-Oostenrijkse “Semmel” (want croissants zijn eigenlijk Frans) zijn dat ook!

   Like

 10. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de befrijder van Wenen voor ons geen onbekende is, het was Jan Sobiesky de Koning van Polen, die de Turken voor het eerst in hun leven in hun broeken lieten schijten.

  Like

 11. manna zegt:

  god kwam, god zag, god overwon

  Like

 12. Jean zegt:

  Zolang wij westerlingen er maar van overtuigd zijn dat die islam één pot smeerlapperij is is alles duidelijk wat die parasieten, klaplopers, tafelschuimers, paria’s er ook mogen van denken.
  Die soepjurken en kopvodden komen steeds in beeld als het barbaars geweld betreft en ze zijn er ook nog verlekkerd op, van achterlijke gesproken.

  Like

 13. Jan zegt:

  Socialist hebben dezelfde leugenachtige mentaliteit als moslims. Nu de moorden openlijk, op klaarlichte dag ook in Gr. Br. zijn gepleegd kan in feite de pc-kliek er niet omheen dat de oorzaak van alle ellende de islam is. Maar zie, een nieuw konijn uit de hoed: moslims lijden aan een lage eigenwaarde. Freud wordt er bij gesleept. Deze pc flauwekul komt weliswaar uit de VS maar het virus zal zeker overslaan naar Europa:

  It’s low self-esteem and the need for a “sense of belonging” that drives terrorists to join groups that kill in the name of religion, according to an online lesson plan for Florida high school students.

  De pc-gekken stellen zelfs het Christendom verantwoordelijk voor de slachtpartijen:

  http://www.theglobaldispatch.com/florida-common-core-history-class-teaching-bible-could-justify-the-slaughter-and-terrorists-may-have-low-self-esteem-70620/

  Like

 14. Hans Hendriks zegt:

  Mensen……………hou hiermee op. Laten we gewoon samen verder gaan en op elkaar letten. Maar niet elkaar de strontemmer in duwen !

  Like

 15. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  Zolang het nog kan toch maar herbloggen ! Heb dit artikel gelezen en gelukkig…. het is helemaal politiek correct !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s