Knack censureert, waant zich links, maar is extreem-rechts

Screenshot_11

Jörgen Oosterwaal

(Door: Martien Pennings)

Natuurlijk censureert Knack. Want ze zijn daar links en dus eigenlijk rechts geworden. Het censureren en het “zuiveren” is daar de norm sinds de linkse coup die in september 2012 begon met het aanstellen van de nieuwe hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal. Zijn portret staat hierboven. Ik zal de Nederlandse lezer al te veel namen en rugnummers besparen. Wie achtergrondinformatie wenst kan bij dit stuk in de Morgen of bij Rechts Actueel terecht of gewoon op Wikipedia:

“Vanaf 15 oktober 2012 werd Oosterwaal hoofdredacteur van Knack maar z’n komst verliep niet rimpelloos. Directeur Rik Van Cauwelaert en columnist Koen Meulenaere dreigden op te stappen als Oosterwaal de nieuwe hoofdredacteur werd. Ze waren van oordeel dat hij het magazine te zeer in linkse richting zou duwen. ( . . .) De uitgever van Knack, Jos Grobben, wilde niet op zijn beslissing terugkomen, zodat de twee critici hun ontslag indienden. Met Koen Meulenaere werd onmiddellijk en met Van Cauwelaert op 8 november een ontslagregeling getroffen.”

Het grootste teken aan de wand was wel het ontslag van Benno Barnard als columnist bij Knack. Iemand met zoveel kwaliteit als schrijver, ontsla je alléén maar om ideologische redenen. En als iemand zoveel morele oordeelskracht heeft als Barnard, ontsla je hem dus om heel erge foute redenen.

Screenshot_12

Ex-Knack-directeur Rik van Cauwelaert, op dat moment blijkbaar nog aan de macht

Een Vlaamse insider schrijft mij:

De eigenaar van uitgeverij Roularta, grootvader Denolf, heeft Knack nagelaten aan zijn kleindochter. Opa was een ouderwetse cultuurflamingant die de zon in het water kon zien schijnen en van wie linkse en rechtse meningen in het blad mochten. Hoofdredacteur was toen Rik van Cauwelaert. Kleindochter is louter in geld geïnteresseerd. Grote concurrent: Humo. En dus besliste kleindochter een hoofdredacteur bij Humo te gaan halen:  Jörgen Oosterwaal.  Ja, die was natuurlijk links.”

Volgens deze insider is de linkserd Oosterwaal dus puur door vulgair-kapitalistische principes aan de macht bij Knack geraakt.

De zuiveringen op de redactie waren natuurlijk al heel gauw te merken in de inhoud van Knack. Op 10 december 2012, toen de nieuwe linkse hoofdredacteur Oosterwaal koud twee maanden in dienst was, schreef ik:

“Inmiddels is het Vlaamse tijdschrift Knack in linkse handen overgegaan en . . . . ja, hoor! Deze week lagen op de Kerstmarkt van Antwerpen de exemplaren van de gesubsidieerde Knack voor niks te grijp. Ook in Vlaanderen betaalt de belastingbetaler zijn eigen linkse indoctrinatie, want Rudi Vrancx stond prominent en vet op de cover met de tekst in brede band: ‘Moslims zijn de favoriete zondebokken van deze tijd’. Het stond er niet, maar bedoeld was het wel: ‘Moslims zijn de Joden van deze tijd’.” ***

Vervolgens voelde ik mij in februari 2013 gedrongen een stuk te schrijven onder de titel:  “Knack misbruikt een dementerende Ed van Thijn om een pogromsfeertje te scheppen”.

Screenshot_13

Dajo de Prins heeft tedere gevoelens voor een nazi-symbool: de islamitische hoofddoek

En nu wil ik het hebben over een column in de Knack van 30 mei 2013 van een zekere Dajo de Prins onder de titel: 

Ode aan de gesluierde loketbediende”.

“De vrouwen aan wie sommigen onder ons in heel Vlaanderen een verbod willen opleggen om een hoofddoek te dragen achter het loket, zijn heldinnen die onze uitgestoken hand verdienen. [mijn vet]

Ik heb het al eens meer gezegd: de hoofddoek is een dubbele Jodenster. Het is een symbool van racistische onderdrukking, namelijk van vrouwen, en tegelijk van de seksueel aangedreven roofmoordenaars-ideologie die de islam is.

Wie het dwaze gelul van De Prins nog verder tot zich wil nemen, mag zijn gang gaan, maar ik wil hier graag het commentaar citeren dat ik onder zijn gezwatel had willen plaatsen, maar dat niet door de Knack-censuur kwam:

“Kijk: ik heb me er allang bij neergelegd dat dit comment sterft bij de Knack-censor. De enige hoop die ik nog heb, is dat de Knack-censor na gaat denken en in gewetensnood komt. Nee, dat is niet helemaal waar: ik hoop dat mijn comment verschijnt op de site van Knack, inclusief deze opmerking.

Ik zag in het voorbijgaande snel-scannen van de website van Knack een oproep staan: “Stel uw vraag aan Dyab Abou Jahjah”. Klinkt plechtig, die naam zo voluit geschreven. “Dyab”: ik wist niet dat dát er ook bij hoorde! Wow! De leuze van Abou Jahjah over de Joden in het Midden-Oosten is “la valise ou le cerceuil”. Dat is Frans en het betekent: zelf oprotten of je vertrekt in een doodskist. Op zo’n antwoordman mag Knack trots zijn. Hij heeft duidelijk gemaakt dat zulks – de dood of oprotten – voor alle Joden daar geldt, wel of geen zionist.

Maar daarover wilde ik het niet hebben, maar over het symbool van de hoofddoek. Zoals de “fundamentalist”, de “salafist” of “extremist” zegt: “Elke hoofddoek is een vlag geplant in vijandelijk gebied.” En met “het vijandelijk gebied” bedoelen ze het Westen. Weten die meiskes met die hoofddoeken achter de Gentse loketten dat? Nee-nee-nee! Eh . . . . dat hopen we althans. We nemen aan dat ze geen Vlaamse kranten lezen, want zelfs uit de censurerende en collaborerende systeempers van het Westen zou je kunnen opmaken dat er een probleem is met de islam. Dat probleem leg ik uit op internet-sites, want de zogenaamde mainstream-pers drukt zoiets echt niet af.

Het probleem is dit: al 1400 jaar is de islam de oerste uitdrukking van het fenomeen dat wij met “nazisme” aanduiden. Ik heb dat uitgelegd in moeilijke essays die pas over 100 jaar beroemd zullen worden, tenminste . . . . . als de islam NIET de overwinning behaalt. Want als dat wel zo is dan zal in 2113 Europa zijn ondergedompeld in een duisternis waarbij de DDR een oase van Verlichting zal lijken.

U wilt die essays lezen? Hier: http://bit.ly/AsTQMc en hier korter http://bit.ly/Q6Cbnr en het allerkortste hier http://bit.ly/WqCtUB en dan is er nog de uitleg van professor Emmet Scott die op deze plek http://bit.ly/136isIs en ook op deze plaats is te vinden http://bit.ly/16tri7T.

En Dajo de sprookjesprins? Ach, ik hoop dat zijn tot-inzicht-komen zo min mogelijk lijden zal kosten. Ik bedoel: zo min mogelijk écht lijden.”

Tot zover mijn weggecensureerde comment. Ja, ook Vlaanderen kent dus die monoculturele paardedeken die al decennia alle tegengeluid verstikt. Deze feodale heren en dames in hun subsidie-netwerken wanen zich overigens nog steeds dappere dissidenten, de “revolutionairen” van 1968. Ze wanen zich “links” en “progressief” maar ze hebben inmiddels een voorliefde voor het totalitaire communisme ingeruild voor collaboratie met een nog veel ouder en walgelijker totalitarisme: de islam, de oudste vorm van het fenomeen van wat wij “nazisme” noemen.

De lezer vraagt zich misschien af: hoe is feodaal rechts dat zich links waant eigenlijk aan de nagenoeg totale macht gekomen? Tsja, dat is een verhaal apart dat oom Martien al een aantal keren verteld heeft, maar een paar dagen geleden in de voorlopig bondigste vorm.

Verontrustender is de vraag hoe deze quasi-elite ooit uit zijn sleutelposities verdreven kan worden. Tot zelfinzicht zijn ze stiekem voor een groot deel al gekomen, maar ze hebben te veel en te lang geïnvesteerd in Israëlhaat, islamliefde, multikulgelul, EU-gezwatel en opwarming-van-de-aarde-geouwehoer om nog met goed fatsoen terug te kunnen. Ze worden zelfs steeds driester: de Israëlhaat wordt geïntensiveerd en er wordt steeds meer openlijk gepleit voor een verbod op kritiek op de islam en op de EU.

Persoonlijk denk ik dat binnen vijf jaar Obama’s politiek in het Midden-Oosten een zeer grote oorlog tegen Israël opgeleverd zal hebben en dat de 5e colonnes van moslims in de steden van West-Europa de kans zullen waarnemen om West-Europa definitief te Libaniseren en Beiroetiseren. Mijn stiekeme wens is dat God toch blijkt te bestaan en in elk geval Israël redt. En dat in de komende burgeroorlog de feodale Europese nep-elite wordt weggevaagd. En dat Enoch Powells  blijkbaar onvermijdelijke rivieren van bloed toch vooral uit linkse collaborateurs-lijven mogen stromen. Nee, ik ben niet bloeddorstig. Nee, ik wil geen oorlog. Maar als hij niet te vermijden is dan zou ik toch graag de veroorzakers zien sneuvelen, niet degenen die al jaren vergeefs waarschuwen. Ja, ik hoor bij die laatsten.
______________________

*** Behalve Rudi Vranckx heb ik nog wel een paar links-krankzinnigen in het Vlaamse landschap gefileerd: Lucas Catherine, de intellectuele misdadiger en antisemiet, een favoriet van het linkse en óók al elk dissident commentaar wegcensurerende “DeWereldMorgen”, de foute VRT-presentatrice Kathleen Cools, boerka-liefhebster en Israël-haatster Eva Brems . . . . . enfin er zullen er nog wel een paar zijn die ik nu vergeet.

We hebben het over censuur bij links: op 31 mei, twee weken na de verschijningsdatum van een lasterend en liegend stuk over Israël van Lucas Catherine op “DeWereldMorgen”, stond er één enkel commentaar (!) onder van een zekere Walther Bormans. Ik citeer dat commentaar:

“Ik ben verwonderd dat de usual suspects zoals ene Brabosh, Freilich of Roth hier nog geen misselijkmakende reactie heeft gepost. Ik dacht dat Lucas Catherine weeral een stortvloed over zich zou krijgen gaande van notoire leugenaar tot Arabierenvriendje. Zijn ze het aan het verleren of weten ze deze keer ze geen antwoord of argumentatie? In ieder geval een goed herinneringsartikel, maar er kan nog veel meer herinnerd worden.”

“Misselijkmakend”, zegt Bormans. Het tekent wat ik ooit eerder noemde een apocalyptische scheiding der geesten. Want op mijn beurt walg ik dus van Bormans. En ik walg vooral van Bormans – (die ik hier even als symbool van het hele islamofiele en Israël-hatende multikulgelul-conglomeraat neem) – omdat hij totaal feitenresistent is. Op de een of andere manier is de hersenspoeling door onderwijs, media en politiek in de laatste decennia zo grondig geweest dat het grootste deel van de bevolking inzake vooral Israël en islam niet meer vatbaar is voor argumenten en feiten.

________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antisemitisme, Appeasement, België, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Islamisering, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Knack censureert, waant zich links, maar is extreem-rechts

 1. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Wat zijn de grootogige Gutmenschen toch onvoorstelbaar walgelijk. Ze doen het voorkomen alsof ze de hoofddoekmeisjes te hulp schieten, in werkelijkheid verraden ze deze vrouwen en storten ze in het ongeluk. Het bestaat niet dat ze dat niet weten. Ideologische leugenaars zijn de mensen die niet malen om de waarheid, alles dat hun ideologisch doel dient behoort tot het domein van het Goede. Ideologische leugenaars zijn zeer gevaarlijk, zij verspreiden leugens om haat te zaaien. Zij zijn de ware oorlogshitsers, de nieuwe fascisten.

  Like

 2. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  De nieuwe fascisten noem ik dat Knack geteisem. Kijk hier even naar als u niet meteen begrijpt hoe de vlijtigste ant-fascisten van nu de Ware Nieuwe Fascisten zijn: http://www.digitaljournal.com/article/351147

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Misschien is het handig Roelf als je erbij vertelt dat je link onder andere verwijst naar die Woolwich-moordenaar Adebolajo, de vent met de bebloede messen, die al in 2009 hysterische toespraken gehouden blijkt te hebben voor een flinke meute net zo hysterische moslims. Het is pure oorlogs-retoriek.

   Like

 3. Pieter Nokkio zegt:

  Martien, geweldi stuk weer met kernachtige formuleringen en dito uitdrukkingen, zoals ‘monoculturele paardendeken’. Dank! Waardevolle achtergrondinformatie die ik zeker zal gebruiken (met bronvermelding uiteraard) in artikelen over Israël en het altijd aanwezige anti- semitisme.
  Wat de God betreft waar je het over hebt: Die zal t.a.v. Zijn volk zeker zijn aanwezigheid tonen. Voortekenen daarvan zijn in 2014 en 2015 zichtbaar, als tijdens Joodse feestdagen zowel in voorjaar als najaar zonsverduisteringen zullen plaatsvinden.
  bronnen: NASA en Openbaring aan Johannes – in omgekeerde volgorde van (beider) belangrijkheid en betrouwbaarheid.

  Like

 4. Rudi zegt:

  Prachtig stuk, meneer Pennings.

  Een toelichting, althans zoals ik het vertrek bij Knack van Meulenaere en Van Cauwelaert heb vernomen: Jörgen Oosterwaal was de hoofdredacteur van het verkiezingsblad ‘Patrick’ dat hij maakte voor de toenmalige burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens (socialist en marketingjongen). Zowel Meulenaere als Van Cauwelaert vonden (en vinden) dat politiek en pers strikt gescheiden horen te blijven en vonden de komst van Oosterwaal als hoofdredacteur onverzoenbaar met een objectieve, vrije pers.

  De ruk naar links was al een voldongen feit: al jaren wordt het blad volgeschreven door linkse multiculti’s, zoals onder anderen Walter Pauli, voormalig ‘journalist’ bij de linkse ‘krant’ De Morgen.
  Dat ik het blad dan ook al jaren niet meer in de bus wil, goes without saying.

  Dat lulletje rozenwater Dajo de Prins heeft ook een rode partijkaart en bovendien zit hij bij Kif-Kif, een zanikorganisatie voor allochtonen die uit de Vlaamse subsidieruif flink wat haver en hooi op zijn bord krijgt om te jengelen over… u raadt het al: discriminatie.

  Like

  • Lucky9 zegt:

   De ruk naar links was inderdaad al jaren bezig. Deze ruk naar links gebeurt overigens steeds volgens hetzelfde scenario en dus ook in bij de uitgevers. Eerst wordt het wie, waar en wanneer van de sleutelfiguren door bevriende lieden in de staatsveiligheid nagetrokken. Op kosten van de belastingbetaler en dus gratis.

   Daarna volgen er toevallige ontmoetingen en worden vriendschappen voorgewend. Na enige tijd blijkt men als vriendendienst eens te willen kijken of er toch geen stakingsaanzegging kan worden ingetrokken of een een waanzinnig fanatiek gevoerde fiscale controle dan toch op een normale manier kan worden beëindigd.

   En dan gebeurt het: voor wat hoort wat! Die brave Jef, Sus of Piet is wel wat links maar toch een heel brave man, en of die dan toch niet kan benoemd worden als personeelsdirecteur. Dat zou veel plezier doen en veel kwaad kan dat niet want feitelijk is dat een behoorlijk vervelende job. En dan, ja dan is de kogel definitief door de kerk.

   Langzaam maar zeker worden linkse kameraden binnen gesluisd. Niet te veel in het begin omdat het niet al te zeer zou opvallen. En op een dag wordt ook de hoofdredacteur en de nog overblijvende deontologisch handelende beroepsjournalisten aan de deur of bij het groot vuil gezet. Geen haan die over dit alles nog kraait of kan kraaien want de linkse censuur werkt grondig en intimidatie wordt ook niet geschuwd.

   De brave werknemers van de uitgeverij Roularta en vele andere uitgeverijen durven hun mond niet meer open te doen. Ik hoop dat Knack van de markt verdwijnt maar onderschat de linkse kerk niet. Desnoods verkopen ze rendabele kroonjuwelen om hun indoctrinerende hersenspoeling te kunnen blijven verder zetten in wat in feite een leugenweekblad is geworden.
   Ik voel mee met Benno Barnard maar ben blij dat ik hem in extremis toch heb kunnen waarschuwen voor wat hem onvermijdelijk te wachten stond.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  In ieder geval, Martien, is je stuk weer groots, uiterst meeslepend en prikkelend en dat is, vermoed ik, meer dan je momenteel van de complete inhoud van die hele Knack kunt zeggen.
  Zeker weten doe ik dat nog steeds niet, want ik ben geen Vlaamse en dan ligt het voor de hand dat je van het hele blad noot gehoord hebt: Zó verschrikkelijk timmeren ze nu ook weer niet aan de weg, dat ze reikwijdte tot over de grens hebben. Rudi (ónze Rudi dan, hè) refereerde er ooit aan, tijdens een gemoedelijk onderonsje tussen hem en mij over in hoeverre Nederlandse magazines nog wel eens stekelige onderwerpen belichten, maar heel summier, eigelijk alleen dat hij dacht te weten, dat een ex-Knack medewerker tegenwoordig bij HP/de Tijd zat. De eerste echte kennismaking met dat blad was voor mij eigenlijk naar aanleiding van jouw artikel, een dag of wat geleden. Je weet wel, over dat grienstuk van die Madame Goossens betreffende die kroostrijke Palestijn en de verschrikkelijke israëlische bulldozers. Nou, ik heb toen in mijn comment al duidelijk gemaakt, hoop ik althans, hoe ik dat soort damesbladenjournalistiek beoordeel en als die hele Knack van dat niveau is, dan kan ik je wel vertellen, hoe die oplage nog zo omvangrijk komt: Het “hapt zo héérlijk weg” zoals de KitKat reclame vroeger gezegd zou hebben. Met andere woorden: Pulp. Pure linkse pulp. Die door de linkse snobs waarschijnlijk graag ‘erbij’ gelezen wordt omdat het makkelijk verteerd wordt, nergens anders om. Als “Kleindochter” alleen maar aan geld denkt, is dat ook niet meer dan logisch. -Tevens een bewijs, dat ze zelf geen idealen koestert.
  Eén ding is zeker, tot de doelgroep van de Knack zal het kritische deel van Vlaanderen niet behoren!

  Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa Geissler
   Goh, dat je dat nog weet 😉 die ex-Knack medewerker die momenteel bij HP/De Tijd werkt, is overigens Koen Meulenaere. Hij en Van Cauwelaert waren twee handen op één buik. Journalisten van de oude school ook.
   De doelgroep van Knack, dat heb je goed gezien, is inderdaad niet langer het kritische deel van Vlaanderen, maar aan de commentaren te zien (ik lees nog wel eens de online versie) wordt het blad toch nog gelezen door een kritisch denkend publiek.

   Kleindochter Denolf toont duidelijk dat ‘enkel aan de poen denken’ al lang geen ‘rechts-kapitalistisch’ monopolie meer is. Als het dat al ooit was.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Hulde Martien Pennings. Hieruit blijkt wel weer, dat de waarheid het eerste sneuvelt als links aan de knoppen gaat draaien. En dat is in Nederland precies hetzelfde, overal zijn de linksen geinfiltreerd, en maken bij de MSM en de omroepen inmiddels de dienst uit. Kijk maar naar onze Noord-Koreaanse staatstv de NOS, of omroepen zoals de VARA en de KRO, zo rood als de neten.
  Alleen de linkse mening wordt daar 24/7 verkondigt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s