De Liga van de illusies

Screenshot_22

Het Saoedische vredesinitiatief is alleen maar een diplomatieke bevlieging; de Arabische publieke opinie zal dit voorstel nooit erkennen.

Vertegenwoordigers van de Arabische Liga veranderen het “Saoedische initiatief” tot een “vredes”-verdrag met Israël. Bepaalde groepen in de joodse staat haasten zich om dit nieuwe idee te bejubelen, waarbij ze zelfs beweren dat het nieuwe initiatief belangrijk zou zijn voor Israël. Echt waar?

Een feit is dat de Arabische Liga in de politieke realiteit geen effecten heeft. In feite werd het nieuwe initiatief genomen door het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken om de invloed van Caïro in de Arabische wereld te vergroten. Er is niets pan-Arabisch aan.

De interventie-initiatieven van de Arabische Liga in de Syrische burgeroorlog hebben gefaald; bovendien is Noord-Afrika buiten controle geraakt, net zoals Irak en Libanon. De enige manier waarop de Arabische Liga kan laten zien dat hij “belangrijk” is, bestaat uit het inzetten van anti-Israëlische maatregelen, die ertoe moeten dienen om ten gunste van een andere bedachte constructie – de Palestijnen – een wig te drijven tussen de joodse staat en zijn belangrijkste bondgenoot, de VS. Dit leidt ertoe, dat de ene bedachte constructie – de Arabische Liga – een andere bedachte constructie – de Palestijnen – stimuleert en dat alles vindt plaats in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van buitenlandse Zaken.

Het was de Arabische Liga die ervoor gezorgd heeft dat de Palestijnse vluchtelingen uit het land Israël geen staatsburgerschap kregen in de Arabische landen; het was de Arabische Liga, die een economische boycot tegen Israël heeft besloten, die tot op de dag van vandaag geldt; en het is de Arabische Liga, die tot op de dag van vandaag literatuur met de meest denkbare vreselijke hetze tegen de joodse staat publiceert. Ja, tot op de dag van vandaag verbreidt de Arabische Liga de “Protocollen van de Wijzen van Sion” en gelijksoortige antisemitische werken. De leden van de Liga accepteren Israël niet en wijzen iedere verzoening van de hand. Ondanks de verzoeken van de Amerikanen weigeren ze zelfs gestes van goede wil tegenover Israël.

Wie vertegenwoordigt de Arabische Liga? Dit zijn intussen alleen nog maar de regimes van de soennitische landen, of wat van hen is overgebleven. De sjiitische landen – Irak, Syrië, Jemen en Libanon – werken niet meer met de Liga samen. Dat betekent, dat als Israël vrede zou sluiten met de soennieten, hoe zit dat dan met de anderen? We zouden niet moeten vergeten dat ieder territorium, waaruit de IDF zich terugtrekt, onmiddellijk door gewapende Salafisten uit de hele Arabische wereld wordt bezet – zoals al het geval is in de Sinaï en in Syrië. Wie zou Israël te hulp snellen als het aangevallen wordt? De strijders van de “vrede minnende” Arabische Liga?

Bovendien vereist iedere verandering van het Arabische initiatief volgens de voorschriften van de Arabische Liga een stemming onder de hoofden van de Arabische landen of, op z´n minst, hun ministers van Buitenlandse Zaken. Maar dit zal nooit gebeuren, omdat geen enkele Arabische leider ooit ten gunste van zo´n verandering zou stemmen. Dit initiatief was nooit meer dan een diplomatieke bevlieging en de Arabische publieke opinie zal dit nooit accepteren. In werkelijkheid hebben de Arabische media nauwelijks iets bericht over de verandering van het initiatief, omdat het kunstmatig van aard is.

Het “verbeterde” initiatief is slechts deel van nog een poging om Israël in de hoek te dringen; nog een Arabische poging in een 100-jarige oorlog, die niet zal lukken.

Bron:

http://aro1.com/die-illusorische-liga/

Vertaald uit het Engels door: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4383848,00.html

Auteur: Guy Bechor

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Liga van de illusies

 1. Petrossa zegt:

  Toch al kansloos vanwege de eis dat Israel legaal echt eigen land rond de dode zee opgeeft. Een ‘vredes’voorstel met absurde eisen is zowiezo geen serieus voorstel. Het is Obama de Domme die zich weer voor het SA karretje laat spannen omdat hij ze zo hard nodig heeft voor zijn (doomed to fail) geopolitieke spelletjes.

  Syrie (Egypte, Tunesie, Libie, heel Noord-Afrika) zou nooit nu zijn zoals het is zonder zijn ‘politiek’. Die man gaat de geschiedenis in dat is zeker. naast de andere voor grootschalige massaslachtingen verantwoordelijke ‘leiders’

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Elk vredes initiatief van arabieren (moslims) gedaan richting een non moslim entiteit moet gezien worden als hudna. De islam als expansie ideologie sluit “”nooit permanente vrede”” met niet islamitische staten, wanneer dringt dat eindelijk een keer in die harde koppen van de westerse politici door. Met de islam kun je maar een ding doen en dat is totaal verslaan. Een andere weg is er niet.

  http://www.vecip.com/?onderwerp=347

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s