Frankrijk en Duitsland tegen Dijsselbloem

Screenshot_10

Merkel en Hollande

Nadat de tot nu toe aanwezige instellingen zoals de Europese Commissie en de EU-ministerraad inclusief topontmoetingen geen vooruitgang boeken in de actuele eurocrisis, moet er nu een nieuwe instelling gecreëerd worden: de Franse staatspresident François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zijn het tijdens een bilaterale ontmoeting in Parijs met elkaar eens geworden over een Euroregering. Hiervan moet een vaste voorzitter van de Eurogroep de baas worden. De taak van deze nieuwe bureaucratische instelling moet een “betere economisch-politieke coördinatie” zijn. Deze nieuwe instelling zet de Nederlander Jeroen Dijsselbloem uit de macht.

EU-topontmoeting eind juni moet voor euroregering zorgen

De EU-topontmoeting eind juni 2013 moet voor deze Euroregering zorgen. Frankrijk en Duitsland willen daar met  gezamenlijke voorstellen komen. Merkel gebruikte weliswaar de naam “economische regering” niet, het draait echter al lange tijd uit op het door de socialist Hollande gepropageerde voorstel.

De eurogroep-regering inclusief de voorzitter zou leiden tot de beroving van de macht van de huidige voorzitter van de eurogroep, de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. De sociaaldemocraat zorgde de afgelopen maanden voor onvrede, omdat hij de plannen van de EU om bij voorkeur de spaarders te gebruiken voor een bankensanering openbaar had gemaakt. Dit zorgde voor nog meer vertrouwensverlies bij de EU-burgers.

Directe hulp tegen jeugdwerkloosheid

Als eerste maatregel willen Hollande en Merkel de komende twee jaar graag een speciale subsidie van zes miljard euro om een einde te maken aan de Europese jeugdwerkloosheid. Dit bedrag zou eigenlijk in de periode 2014 tot 2020 uitbetaald hebben moeten worden.

Screenshot_11

Jeroen Dijsselbloem

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012955-Frankreich-und-Deutschland-gegen-Dijsselbloem

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Frankrijk en Duitsland tegen Dijsselbloem

 1. luckybee zegt:

  Dat Merkel tegen Dijselbloem is kan ik me goed voorstellen;maar dat Hollande een socialist tegen Dijselbloem ook een socialist, is is toch voor mij moeilijk te begrijpen.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Dat ze Dijsselbloem weg willen hebben is inmiddels wel duidelijk geworden.
  Toch sta ik ervan te kijken dat die Merkel gewoon wil doorgaan met meer macht naar die EUZIS (EU-NAZIS) te schuiven.
  Ik vraag me af of ik me aan het vergissen ben over die Merkel.
  Maar 6 miljard om een einde te maken aan de €uropese jeugdwerkerloosheid alsof ze daar even met een beetje geld wat aan kunnen doen.
  In de €urolanden wonen ongeveer 300 miljoen mensen.
  Even aannemende dat daarvan de helft kan werken, dus 150 miljoen waarvan 23 % jeugdwerkeloos is.
  Dan praten we over ongeveer 35 miljoen jongeren 6000: 35 is zoiets 180 €uro per jongere.
  Dat schiet natuurlijk flink op.
  Ik wil hiermee aangeven dat het natuurlijk niets voorstelt die 6 miljard voor een zo immens probleem.
  En het wordt ieder jaat groter door de ongecontrolleerde toeloop van allerlei figuren die van buiten komen.

  Like

  • Jean zegt:

   Louis-Portugal,
   U ziet het correct, die EU-Nazis maken alles kapot, op de 11 jaar dat ze bezig zijn hebben ze enkel maar gesloopt, het probleem is en blijft die onverantwoorde toestroom van allochtonen (veroorzaakt door die EU-Nazis, met accent op die islambarbaren een levensgevaarlijk achterlijk zootje ongeregeld zonder normbesef die zoals F Dewinter zegt ‘geboren zijn met het mes in de pamper’.
   Aan die hun graaicultuur moet asap een einde gemaakt worden w.w.z. geen eurocent mogen ze in handen krijgen via sociale kassa’s, kunnen ze niet voorzien in eigen onderhoud dan binnen de 30 dagen ‘verplichten’ ons grondgebied te verlaten richting homeland.
   Dat zal de redding van Europa tot gevolg hebben, terug welvaart, terug veiligheid en terug leefbaarheid, nooit of te nimmer mag die waanzin gesubsidieerd worden met ons belastinggeld, het is toch te zot voor woorden dat wij onze eigen ondergang gaan financieren.

   Like

 3. BertG. zegt:

  Volgens mij kan je het alleen maar over dit soort/deze mensen hebben en wat ze er van vinden en wat ze plan zijn als je ze voor volledig vol aan ziet en bloed serieus neemt.
  Voor mij bestaan ze niet eens dus waar kan ik het dan over hebben.

  Like

 4. Baksteen zegt:

  6miljard om de jeugdwerkloosheid terug te dringen..eh sorry, er een einde aan te maken zelfs.
  Het niet te stoppen politieke wensdenken van de socialisten is toch onuitputtelijk.
  In mijn hoofd komt dagelijks het liedje op : ” het houdt nooit op, niet vanzelf” als ik weer iets lees of hoor van de politieke idioten.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En zo rolt de “wanhoopkaravaan Eu”, maar voort richting de afgrond. Dit gaat niet goed komen, en wat socialisten betreft, die maken goede sier met het afgepakte geld van de anderen. Daarom is de vetraling van PvdA : partij van de Afpak.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Oei vetraling moet zijn vertaling in de laatste zin.

  Like

 7. Makropoelos zegt:

  Daar staan twee leiders van de twee belangrijkste lidstaten naast elkaar en ze kunnen geen woord met elkaar wisselen. Niet in de taal van de ander en niet in een gemeenschappelijke taal.

  En dan hebben we het nog niet eens over de 27 andere talen van de verschillende lidstaten. Daar komt nog bij het verschil in cultuur, mentaliteit enz enz.

  Dus terug naar de EEG, elk land weer voor zichzelf aan de slag onder strikte ecnomische regels van de EEG en dan hebben we misschien nog een kans om uit het moeras te geraken.

  Ik laat dan gemakshalve de zwarte nazi lijn die Prins Bernhard bij de oprichting van de “Bilderberg Group’ heeft doorgetrokken uit de nazi tijd van Hitler even buiten beschouwing.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Makropoelos 13.49. uur. Ze hadden nooit of te nimmer aan de EU moeten beginnen waarde Makropoelos. De EEG voldeed voldoende, en de landen hadden nog hun soevereiniteit. Nu zijn we overgeleverd aan de communistische EU. En door het aannemen van het ESM Verdrag zijn we helemaal de pineut, alle schulden in de EU zijn daarmee ook onze schulden geworden, het ultieme communisme, allemaal hetzelfde, en allemaal even arm. De bevolking tenminste, niet de EU fascisten, die zorgen wel voor zichzelf!

  Like

 9. Jade zegt:

  Het experiment EU is gewoon een flop.
  Na tien jaar aankloten, met de financiele-crisis die inmiddels
  5 jaar aan de gang is, kunnen we het beste er mee kappen.
  Uittreden was mogelijk, waarom doen we dat dan niet???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s