Hoe hoger opgeleid des te dommer

Screenshot_10

(Click op afbeelding voor groter beeld!)

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Hierboven een blokje uit het onderzoek dat Maurice de Hond deed in opdracht van de PVV.

De hele enquête is hier te vinden: http://www.geertwilders.nl./images/Reactie_op_Islam_in_Nederland.pdf

Zie toch hoe opvallend het is dat laagopgeleide mensen het beter weten!

Dat komt omdat alle hoogopgeleiden langer in de politiek correcte wasmachine hebben gezeten die wij “onderwijs” noemen.

Via ‘onderwijs’ leerde u vroeger lezen, schrijven en rekenen. Tegenwoordig leert u via onderwijs, vooral het “hoger” onderwijs, wat de juiste meningen zijn.

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Hoe hoger opgeleid des te dommer

 1. Pingback: BOINNK!!! | Hoe hoger opgeleid; des te dommer! Dit geldt uiteraard t.a.v. ‘ons’ onderwijs

 2. BertG. zegt:

  Dat komt omdat alle hoogopgeleiden of een behoorlijk aantal met het hebben van deze mening hierbij vooral een geldelijk gewin is wat hun mening bepaald.
  Dit onderwerp is al eens langs gekomen op deze site.
  Heb je andere mening, dag goedlopende loopbaan. Alles om bij ons kent ons te blijven horen.
  Verdien je wat minder dan heb je daar schijt aan. Kansen had je toch al niet.
  Je kan ook zeggen mensen met een lagere opleiding en lager loon zijn wat eerlijker in hun mening.
  De rest ziet het waarschijnlijk ook zo maar dat komt slecht uit om dat ook nog eens te gaan beweren.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Zat uurtje terug linkje ( filmpje ) van Hr Deckzyel te bekijken:: Hr Sorensen, begin-periode van Pim Fortuyn. Leraar geschiedenis VWO. Toen dat bekend werd ( dat ie samenwerkte met Pim ), mocht hij geen LES meer geven. = vrijheid menings-uiting………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!.

   Like

   • Vilseledd zegt:

    Vreemd – dat wil zeggen: ik wil er niet aan wennen – maar inderdaad een feit. De werkelijke vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor politici, journalisten en een aantal teelevisiepersoonlijkheden of bekende Nederlanders, maar het overgrote deel der burgerbevolking kan represailles van zijn werkgever verwachten. Sørensen mocht van de Staat de kinderen jaar na jaar leren, dat onze vrijheid iets is, waar we lang voor gevochten hebben om bij de eerste keer, wanneer hij er gebruik van maakte, het veld te mogen ruimen.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @delamontagne 12.41. uur. O, maar die vrijheid geldt slechts voor de socialisten, en voor de politiek correcte klasse, laat U maar niets wijs maken. Nederland een democratie; whoehahahahaha.

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Het is toch duidelijk dat die lager opgeleiden meer in aanraking met die “verrijking” komen. HEBBEN DUS VEEL PRAKTIJK-ervaring!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Precies! Slechts de ‘tunnelvisie’ blijft bestaan, van een ‘helicopter view) hebben ze naw nog nooit gehoord… dat verklaart misschien ook de vele STOMPZINNIGHEDEN, gemaakt door niet op de hoogte te zijn van wat er WERKELIJK zich afspeelt in de wereld!

  Like

 5. Jan zegt:

  De hoger opgeleiden lezen ook vaak de ‘kwaliteitskrant’ NRC, slijpsteen van de geest (bleek alles weg te slijpen) (of de Volkskrant om ‘dicht bij het volk te staan’) en weten dus niet wat speelt aangezien zij op de grachtengordel wonen of in Aerdenhout (met aanstellerige ae). “Als dat zo is wat jij beweert waarom lezen wij daarvan dan niets in de krant?”
  “Omdat dat vod door een socialistische redactie en elkaar geflanst wordt zodat jij hem koopt en bevestigd krijgt wat jij denkt, hoewel de ‘realiteit’ van A tot Z gelogen is. Dit heet inteelt”
  “Dat zeg jij”
  “Dat zegt de realiteit.”

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Er zit natuurlijk best wat in. Hoger opgeleiden studeren verder, dus gaan naar de universiteit en dan duurt het vaak nog jaren vóór ze de praktijk van alledag aan den lijve ondervinden. Hun contacten bestaan vooral uit medestudenten in hetzelfde schuitje. Dan steek je mekaar gemakkelijk aan met ideeën die uit niets dan theorie bestaan. Links zijn -en je dús een goed mens voelen- is erg gemakkelijk, op die manier.
  Bovendien denken ze dat zij het weten, want daar hebben ze tenslotte voor geléérd. Nou, níets weten ze! En het resultaat is, dat je ze bijvoorbeeld niet eens aan het verstand kunt brengen dat er met moslims niets te beginnen valt. Zij denken: Als moslims maar lang genoeg hier wonen en behoorlijke opleidingen krijgen, slijt dat fanatieke er vanzelf af en worden ze net als wij. De realiteit, namelijk dat dat alleen mogelijk is als ze de Islam loslaten, wil er absoluut niet in. Leg ze uit dat de Islam geen Godsdienst is zoals het Christendom of het Jodendom, maar een ideologie die mensen totaal beheerst, tenzij ze haar eigener beweging afzweren, en het wordt afgedaan als onzin. Hoezo? Nou, omdat degene die het zegt het niet goed ziet., let wel: Het niet goed kàn zien, niet zelden omdat HIJ MINDER GESTUDEERD HEEFT DAN ZIJ! Met andere woorden, hij is té praktijkgericht. Tja, zo kun je doorgaan. En we gààn ook zo door, want al die politici, die vaak jaren en jaren gestudeerd hebben voor hun economische, sociologische of juridische graad is totaal niets aan het verstand te brengen op dit gebied, al worden de moordpartijen bij wijze van spreken onder hun neus gepleegd en al vinden de onlusten next door plaats, ze passen hun beleid NIET aan. En het volk, dat geen gehoor vindt, zit er mee.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Hoger opgeleid ???? Gehersenspoeld zal je bedoelen. In de links draaiende wasmachine van de bv Nederland waar alles wat niet links is niet deugd.

  Like

 8. Ik heb geen eens een diploma van de middelbare school. Maar ik voel me stukken slimmer dan de meeste hoogopgeleiden die Geert Wilders als een nazi of Hitler zien. Ik heb bijvoorbeeld ook geen religieuze opleiding maar heb altijd geloofd in de Allerhoogste en tot hem gebeden in alle oprechtheid en allerlei kerkdiensten bezocht. Ik ben zelfs een aantal jaren Jehovah’s Getuige geweest. Maar toch voel ik mij slimmer dan de voorgangers in het algemeen die wel een religieuze opleiding van vele jaren hebben. Jezus had dat ook!

  Like

 9. lucky9 zegt:

  De inflatie van het bewustzijn begon in Vlaanderen met het universitair onderwijs. Hoger opgeleid? laat me eens lachen! Politieke en sociale wetenschappen (pol&soc), maatschappijleer en sociologie braken het ijs en verschaften nep-diploma’s die als alibi moesten dienen om te kunnen infiltreren in sleutelfuncties en overheidsadministraties.
  Iedereen zou een moest een universitair diploma kunnen behalen. Kennis, intelligentie en bekwaamheid speelden daarbij niet de geringste rol, integendeel. De leerstoelen werden overigens onmiddellijk ingenomen door notoire communisten en wereldverbeteraars. Het gevolg was zoals gekend catastrofaal.
  Nadien werden alle lagere niveaus van onderwijs mismeesterd en hervormd om de lat gelijk te leggen voor de minst begaafde. De neerwaartse spiraal was compleet.
  Onze jeugd kent haar verleden niet meer, is modaal algemeen onderontwikkeld en geïndoctrineerd. Aan de politieke top voeren simultaan de paljassen en don Quichotte’s het hoge woord en moeten de hoger begaafden zwijgen en instemmen.
  De neergang van het Westen begon in het onderwijs. De meeste leerkrachten en professoren van vandaag hebben zelf slechts een vage herinnering over hoe hoogstaand het ooit geweest is onder hun voorgangers.

  Like

 10. treintrien zegt:

  Dalrymple beschrijft in een van zijn boeken (ik denk: leven aan de onderkant) hoe hij de oude studieboeken van zijn vader terugvond. Hij zegt dan iets dat ze de tegenwoordige leerlingen én leraren behoorlijk schrik zouden aanjagen, want héél erg moeilijk. En saai!
  En hoe liefdevol zijn vader altijd over zijn oude leraren sprak. Juist omdat ze hem zoveel hadden geleerd. Ze zagen hem, een arbeidersjongen, voor de intelligente knaap die hij was en behandelden hem ook zo: in hun vrije tijd gingen ze naar het museum met die knapen. Zo konden ze zien dat er meer was in de wereld, dan dat wat zij al kenden. Fortuijn deed dat me zijn Bentley: ontroerend verhaal dat hij dan met zo een knaap een rondje ging rijden en tegen hem zei: “Als jij goed je best doet op school kun jij later ook zo een mooie auto betalen”.
  In de UK mogen docenten heden ten dage nog maar vijf spelfouten per opstel aanstrepen. Dit om de jeugdigen niet te ontmoedigen, of zoiets. Iets met professor Pinker. (ja, ik weet dat ik al die professoren zó uit de Bommelboeken lijk te halen altijd 😉 maar zo heet de man nou eenmaal)
  Uiteraard zijn de boeken van meneer Pinker wél in correct engels geschreven, dat is alleen voor de lagere klassen onbelangrijk.

  Like

  • delamontagne zegt:

   In tegenstelling met die leraren “Uit den ouden doos(ch)” , zoals U hier aanhaalt, gaat het er tegenwoordig wel HEEL anders aan toe als je de reactie van ene Jan op
   Examen Engels óók gestolen en óók op Ibn Chaldoen”
   Jan zegt:
   8 juni 2013 om 10:07 ///////////////////////
   Is haast niet te geloven,……… helaas ik geloof iedere letter die hij schrijft………….

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Het onderwijs was het eerste dat aangevallen werd door de RODEN na 1968. Dat moest en zou op socialistische leest geschoeid moeten worden, en helaas het is de RODEN ook nog gelukt ook.
  Daarna gingen ze aan de slag met het marxistische cultuurrelativisme, geholpen door met name de links-liberalen van DEMONEN 666. De vernielzucht van LINKS richtte zich toen op de PERS en de OMROEPEN, ook daar zijn ze totaal geinfiltreerd. Zelfs de VVD is volkomen LINKS geworden! Wat een apenland is NEDERLAND geworden!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hendrix 16.30u. En het ergste, Tom, vind ik wel, dat heden ten dage het vak geschiedenis bij het oud vuil gezet is.
   Een ware verarming! Het schijnt, dat je tegenwoordig niet eens meer wiskunde uit je pakket mag schrappen, ongeacht of je daar nu aanleg voor hebt of niet, maar geschiedenis is van nul en gener waarde geworden! Je reinste tirannie! Dezelfde norm gold vroeger bij die verdomde Baghwan-sekte -de cultus van ikke, ikke en de rest kan stikken. De kinderen die binnen die beweging naar school gingen, kregen geen geschiedenis, want: “Je moest alleen in het nú leven.”(Toekomst plannen mocht dus ook niet.) Vreselijk, vreselijk.Die lui hadden kennelijk nooit de spreuk “Voorwaarts en niet vergeten” ter harte genomen. En uitgerekend DAT heeft het huidige schoolsysteem overgenomen! Geen wonder dat de jongere generaties zo’n negatief beeld hebben van Israël en de Joden en heel stompzinnig de Islam omarmt, die minstens zo erg is als het Fascisme: Als je het mij vraagt, wordt de recente geschiedenis ze tegenwoordig nieteens meer verteld.

   Like

   • @Theresa; Van bijbelse en islamitsche geschiedenis hebben zelfs zat blanke voorgangers geen kaas gegeten. Ondanks hun opleiding. Ze denken dat de God van de bijbel hetzelfde is als de God van de Koran. Dat verkondigen ze ook. Kerken lopen niet voor niks leeg. Want wie wil nou in een kerk zitten die met de islam heult? Er zijn weinig kerken in Nederland te vinden die dat niet doen! Het CDA en de CU zijn bijvoorbeeld beiden islamvriendjes. Er zijn zat kerkleden die stemmen op Linkse politieke partijen. Hun kerkleiders zijn dwaalleraren. Ze halen onwetend het Paard van Troje (gevuld met moslims) binnen! Want het zal hun ondergang betekenen!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler 20.14. uur. Bedankt Theresa. Verder weet ik nog als de dag van gisteren mijn schooltijd. Eerst de lagere school, daarna 1 jaar VGLO, en daarna 3 jaar onderwijs aan de MULO. We hadden op de MULO bijna 15 vakken, en daar werd niet over gezeurd. En als ik mijn schooltijd naga, dan ben ik er net als de meeste reageerders mee eens, dat het onderwijs na 1968, naar de verdommenis is gegaan. Wij leerden nog echt geschiedenis, de slag bij Nieuwpoort, het rampjaar 1672, de zeeoorlogen met de Engelsen. Ik ben blij dat ik dat heb moeten leren, want die het VERLEDEN niet kent, of wil kennen, zal niet voorbereid zijn op de TOEKOMST. De ONDERWIJSVERNIEUWING is ONDERWIJSVERNIELING geworden met het invoeren van de Mammoetwet! En de kwaliteit is daarna gigantisch achteruit gegaan! Zelfs studenten aan een Universiteit kunnen nog geen brief schrijven zonder dat het wemelt van de taalfouten! Ja LINKS en PROGRESSIEF heeft ons veel gebracht whoehahaha!

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Meer linksen- of rodenland Tom.
   Je mag apen niet beledigen.

   Like

 12. henk schroemges zegt:

  Ook dat is terug te voeren op het uitdelen van de z.g. diploma’s en getuigschriften etc. door de “In-Hollandse IQ onderwijsinstituten.
  Overigens bleek het NL ” cordon-sanitaire” goed te werken, aangezien er eerst afgelopen zaterdag een reactie stond (Telegraaf) van de uitslag onderzoek door M.de Hond. Op radio en tv tot op heden nog niets over dit onderzoek gezien of gehoord.
  Eigenlijk wel logisch omdat dit onderzoek voor de zoveelste maal het ultieme gelijk van Wilders/PVV aangeeft; en dus moet het worden doodgezwegen. Geeft tevens aan hoe achterlijk die NL elite feitelijk ook is omdat het toch altijd uitlekt.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   henk ik heb dan ook meteen na dat onderzoek mijn verwondering uitgesproken over het feit dat die linkse Hond dat onderzoek überhaupt uitgevoerd heeft.

   Like

 13. Ik las deze waterdichte reactie: “De bovenste maatschappelijke echelon (Socialisten, Gollisten, media, intellectuelen en vooral ‘financiële Go-Getters’ die aan de multiculturele samenleving verdienen) hebben een bloedhekel aan en zware minachting voor hun eigen voetvolk.”

  Like

 14. luckybee zegt:

  Geen commentaar maar het is waar

  Like

 15. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (10): Joël Vos, filosoof en psycholoog | E.J. Bron

 16. Jan zegt:

  Zodra socialisten de onderwijsportefeuille in handen hebben gaat het richting afgrond:

  Lousiana Senator Mary Landrieu (Dem) denkt dat Zuid-Dakote aan Canada grenst:
  :“A smart fence which is what Senator McCain and I want to build – since he’s from Arizona, I think he knows more about this than the Senator from South Dakota, who only has a border with Canada that is quite different.”
  Landrieu, 57, chairs the Senate Homeland Security Appropriations Subcommittee.
  http://www.nydailynews.com/news/politics/sen-mary-landrieu-geography-problem-article-1.1372981

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s