Oproep van islamisten: Vermoord Hamed Abdel-Samad

Screenshot_15

Egyptische islamisten hebben ertoe opgeroepen Hamed Abdel-Samad te vermoorden. Zoals de Giordano Bruno stichting meedeelt, zou er op meerdere Facebook-sites en andere internetsites door de Moslimbroeders en Salafisten een foto van Hamed Abdel-Samad zijn gepubliceerd met de oproep: “Wanted dead!”

Op de Facebook-site Maswawy, een van de grootste sites van de Moslimbroederschap in Egypte met meer dan een miljoen sympathisanten, werd de oproep eveneens gepubliceerd.

Op de salafistische televisiezender “Al-Hafez” riep Assem Abdel-Maged, een van de leiders van de militante radicaalislamitische beweging Gama’a al-Islamiyya, die ook verwikkeld was in de aanslag op de voormalige president Assad, ertoe op Hamed Abdel-Samad te doden.

Reden voor de oproep tot moord: belediging van Mohammed en de islam

Al dagenlang voeren de salafistische zenders “Al-Nas” en “Al-Hafez” een hetzecampagne tegen tegen Hamed Abdel-Samad. Ze beschuldigen hem ervan de profeet Mohammed en de islam beledigd te hebben. Reden voor deze oproep tot moord was een voordracht, die Hamed Abdel-Samad deze week in Cairo hield over het religieuze fascisme in Egypte.

Hamed Abdel-Samad werd bij een groot publiek bekend door zijn boek “Mijn afscheid van de hemel” (2009). Daarin schetst hij zijn uitbraak uit de islamitische tirannie.

Na de publicatie van het boek, waarin de auteur zich aan de hand van zijn eigen geschiedenis kritisch met de islam bezighoudt, werd er in Egypte een fatwa tegen hem uitgesproken, zodat hij daarna onder politiebescherming moest leven.

De 41-jarige Hamed Abdel-Samad werd in Egypte als zoon van een soennitische imam geboren. In 1995 kwam hij op 23-jarige leeftijd naar Duitsland en studeerde Engels en Frans, evenals politicologie in Augsburg.

Screenshot_16Abdel-Samad werd in 2010 als deelnemer aan de 2e Duitse Islamconferentie door de toenmalige Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière benoemd. Sinds november 2011 is Abdel-Samad adviseur van de Giordano-Bruno-stichting.

In de herfst van 2010 ondernam hij samen met de journalist/publicist Henryk M. Broder voor de 5-delige televisieserie “Entweder Broder – Die Deutschland-Safari” een 30.000 kilometer lange reis met de auto door Duitsland. Beide kregen daarvoor in 2012 de Beierse televisieprijs.

Tot zijn nieuwste publicaties behoren de beide boeken “De ondergang van de islamitische wereld” (2010) en “Oorlog of vrede: De Arabische revolutie en de toekomst van het Westen” (2011).

Tegenwoordig geldt Hamed Abdel-Samad als een van de meest geprofileerde islamdeskundigen in het Duitstalige gebied. Met uitspraken zoals “De islam is niet in opkomst, we beleven veel meer het verval van een religie, die geen constructieve antwoorden kan bieden op de vragen van het moderne leven” bekritiseert hij zijn oorspronkelijke religie, de islam, op een manier als bijna geen ander.

Ondersteuning voor Hamed Abdel-Samad

Hamed Abdel-Samad liet weten zich door zulke oproepen tot moord niet in zijn vrije meningsuiting te laten beïnvloeden en verzocht dit bericht op internet te verspreiden.

Meer artikelen van/over Hamed Abdel-Samad:

https://ejbron.wordpress.com/2011/10/02/waarom-koptische-christenen-egypte-verlaten/

https://ejbron.wordpress.com/2011/10/09/actuele-crisis-bevat-de-ingredienten-voor-een-wereldoorlog/

https://ejbron.wordpress.com/2012/05/28/de-vrouwen-hebben-de-salafisten-de-winkel-uitgejaagd/

https://ejbron.wordpress.com/2013/01/01/egyptes-jeugd-zal-tegen-jullie-opstaan/

Bron:

http://www.blu-news.eu/2013/06/09/wanted-dead/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Egypte, Islam, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Moslimbroederschap, Salafisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Oproep van islamisten: Vermoord Hamed Abdel-Samad

 1. Makropoelos zegt:

  E.J.Bron, deze site wordt met de dag belangrjker.

  Bedankt.

  Like

 2. Binnenkort is de islamcriticus prof. Afshin Ellian aan de beurt!

  Like

 3. Petrossa zegt:

  Salman Rusdie schreef een onleesbaar boekje met wat vage teksten en kreeg meteen levenslange bescherming + werd door gutmenschen alom geprezen. Ik denk dat deze man niet dezelfde egards toebeeld zullen worden en hij binnenkort op zoek moet gaan naar zijn hoofd.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Deze site zal de geschiedenis in gaan.
  Maar de manier waarop hangt af van de existentiële strijd die we hier voeren.
  Als de islam wint is het einde verhaal voor Europa.
  Want ik ben niet zo optimistisch als Hamed Abdel-Samad: de islam heeft altijd zijn ellende kunnen exporteren via oorlogen en kunnen parasiteren op onderworpen beschavingen die wél iets presteren.
  En in het Westen is overal een elite aan de macht die het de islam makkelijk maakt.
  Het zal ervan afhangen of we die elite aan de kant geschoven krijgen vóórdat met de islam het point-of-no-return is bereikt.
  En waarschijnlijk zal het sowieso niet zonder geweld gaan.
  Ze hebben het nu al te ver laten komen.
  Ik waarschuw al jaren voor het scenario dat met de Syrië-gangers al dichterbij is gekomen: een oorlog in het Midden-Oosten waarin ook Israël partij is.
  Dan zullen de islamitische en antisemitische 5e colonnes zich roeren in Europa en dan is álles mogelijk, met name de Libanisering van heel West-Europa en de Beiroetisering van onze steden.
  De “eenheid” van Europa zal bestaan uit extreme versplintering en precies mede dank zij de immigratie-politiek van de EU.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  @Martien Pennings 18.19u. Tja, Martien, anders gezegd: we zouden eerst de elite uit de weg moeten ruimen voor we de Islam kunnen aanpakken.
  En om de elite uit de weg te ruimen zijn er eigenlijk eerst weer wat akkefietjes nodig, veroorzaakt door diezelfde Islam. Het is al eerder vastgesteld: Hoe cru het ook klinkt, je zou bijna gaan hópen op een paar flinke aanvaringen, dan komt er misschien nog eens wat beweging in. Want hoe mooi de uitslag van die De Hond-enquete ook is -dat Nederland de Islam zat is- vooralsnog krijg je daar de mensen op zichzelf niet mee de straat op, helaas. Het is moreel natuurlijk niet te verdedigen om op de één of andere moordaanslag te gaan wachten, maar wat rotzooi hier of daar, zoals in Stockholm zou op de keper beschouwd misschien zo slecht nog niet zijn……

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Roepen moslims op tot moord? Dat kan nooit waar zijn volgens de PARTIJ VAN DE ARABIEREN-pvda. Deze rode steenezels zijn de grootste pleitbezorgers, om nog meer van deze geiteneukers hier binnen te halen hoor, want ze verrijken toch zo geweldig. Sarcastisch dat word ik ervan, iedere dag weer dat gedoe met deze teringideologie de islam. Verder ben ik net als @ Martien Pennings er niet gerust op, dat we hier de islamieten zonder geweld kwijt zullen raken. Heel luguber allemaal.

  Like

 7. Jan zegt:

  Moslims kunnen niets anders dan moorden. Dan dit bericht:

  Hond brengt baby in veiligheid die op de vuilnisbelt was gedumpt
  A dog has been hailed a hero for saving the life of a newborn girl who had been slung into a rubbish dump.
  The animal, a Thai Bangkaew called Pui, discovered the child inside a plastic bag at the roadside tip in Bangkok.
  He carried the bag in his mouth to his owner Gumnerd Thongmak’s house and barked loudly to get his attention.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2337866/Hero-dog-carries-tiny-baby-safety-finding-left-dead-roadside-rubbish-dump.html

  Like

  • BertG. zegt:

   Een tijdje geleden had er in Almere nog een hond een cavia gevonden die ze in een boterverpakking hadden gestopt en gedumpt in het bos.

   Like

 8. Avidia zegt:

  Makropoelos zegt: 9 juni 2013 om 17:17
  Vind ik ook, ik heb grot waardering voor E.J. Bron, ik wilde hem financieel steunen maar dat mocht niet, ik heb er alles voor over dat hij maar in de lucht blijft, hierbij nogmaals mijn dank E.L. Bron. Jij maakt dat ik wakker lig om over alles na te denken, dat ik ook mijn mededingers wakker laat liggen omdat ik alles doorstuur, iedereen moet alles doorsturen, wij moeten EEN FORM maken om tegen al dit kwaad wat plaats vindt.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Maar Maarten Pennings, jou waardeer ik ook heel erg, ik lees alles van je, ga zo door, je hebt veel aanhangers

  Like

 10. Avidia zegt:

  Jan zegt: 9 juni 2013 om 20:06
  Jan ik ben een dierenvrienden persoon, ik hou enorm van dieren, heb ze zelf ook, de mensen moeten meer luisteren naar dieren zij hebben het instinct dat wij niet hebben, ik heb zelf dieren in huis en ik leer meer van mijn dieren dan van mensen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Avidia 3.27u. Ik ook. Ik heb een uitgebreide kattenfamilie. Met de buren lig ik onherstelbaar overhoop, maar niet met hun kat, die vaak genoeg met de mijne een hapje komt mee-eten. Ik zeg altijd tegen hem: Kom op Felix, we voeren hier geen oorlog tegen dieren. En zo is het ook.

   Like

  • BertG. zegt:

   Daar ga je inderdaad achter komen als je lang genoeg dieren om je heen hebt.
   Dieren hebben geen eigen belang of een ego.
   Je hoeft maar 2 woorden in 1 zin om te keren en je hebt ruzie met mensen.
   Van mensen heb ik geleerd dat er niet op een normale manier mee valt te communiceren. Behalve over het weer en of het regent buiten.
   Vrijwel allemaal hebben ze last van een overlopende ego en in no-time op hun pikkie getrapt en beledigt. Een soort van aangeleerd minderwaardigheids-complex.

   Like

  • Helena zegt:

   Avidia 3 X in de roos.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 03.27. uur. Weet U avidia dat de hond, de trouwste VRIEND van de mens is? Een hond zal je nooit VERRADEN en in de STEEK LATEN, bij mensen moeten we dat nog maar afwachten!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Martien ik denk dat het geld het breekpunt gaat worden.
  Zoals bekend leven de moslims, hoofdzakelijk van uitkeringen, dankzij het werken van de dhimmys.
  De paar moslims die werken doen laag niveau werk of zijn door links op mooie plaatsen gezet.
  Tot nu toe heeft west-€uropa vooral door lenen ver boven zijn stand kunnen leven waarbij de uitkeringen een groot gedeelte van het budget opvreten.
  Den Uyl begon met een plus en starte de neergang en nu na ruim 40 jaar heeft de staat een min van ongeveer 1000.miljard gulden.
  Zoals we nu kunnen zien loopt het aantal werkelozen en de staatsschuld veel harder op dan dat bijna iedereen gedacht heeft.
  Het punt dat er al teveel van de werkenden wordt afgenomen om de niet werkenden aan de gang te houden is allang gepasserd.
  Het is nu wachten op het ogenblik totdat het opgerekte elastiekje knapt.
  Het feit dat Hollande in Japan verteld dat de crisis in €uropa voorbij is geeft aan hoe ver hij en met hem een heleboel andere politici weg zijn van de realiteit.
  Wacht maar totdat ze rigoreus aan het snijden in de uitkeringen beginnen want dat gaat komen.
  Eens kijken of die moslims dan nog enigszins rustig blijven.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Hoe meer ze elkaar uitroeien hoe beter.

  Like

 14. Pingback: Egypte: Moslimbroeders zullen winnen | E.J. Bron

 15. Pingback: Islamcriticus Hamed Abdel-Samad keert Duitsland de rug toe | E.J. Bron

 16. Pingback: De far-west van de moslims | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s