VIDEO-serie: “DE VERRE VREDE”

Zie onder de tekst deel 2 en deel 3 van de video-serie!

Een tweestatenoplossing. Het is het mantra van het Westen als het gaat om het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Dan zal er uiteindelijk vrede zijn. Maar is dat zo? Ligt vrede tussen Israël en de Palestijnen werkelijk binnen handbereik? Journalist Aad Kamsteeg reisde in Israël en maakte een documentaire over deze vraag. Kamsteeg geeft Israël een gezicht.

In kibboets Kfar Azza, vlakbij de Gazastrook, interviewt hij David Biny, een oud-Amsterdammer die vertelt hoe hij zijn kinderen ’s nachts soms letterlijk in de schuilkelder moet ‘smijten’ omdat er niet meer tijd is wanneer het alarm gaat. Kamsteeg laat dr. Manfred Gerstenfeld uit Jeruzalem uitleggen hoe de Palestijnse media en het onderwijs aanzetten tot haat tegen Israël.

Langs de Libanese grens laat hij Joop Abas vertellen over de dreiging van Hezbollah. Opvallend is dat zij allen geen haat koesteren tegen de Palestijnen als geheel.

Aan het einde van de documentaire vraagt Kamsteeg aan rabbijn David Brodman en aan de Palestijnse predikant Naim Khoury naar hun visie op het hedendaagse streven naar vrede en wat hun droom is van de werkelijke vrede. De documentaire plaatst de gebeurtenissen van vandaag in historische context en biedt zo een gezond tegenwicht tegen de eenzijdig Israël-kritische berichtgeving in de reguliere media. In beeld biedt de documentaire ook een eerlijk beeld van Israël als een prachtig en divers land.

Deel 2:

Deel 3:

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Gazastrook, Israël. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO-serie: “DE VERRE VREDE”

 1. jowitteroos zegt:

  Alleen die Gerstenfeld al………………….met zijn idiote ” Israël staat los van Auschwitz” ( niet hier in de filmpjes maar ooit is prachtig beschreven en becommentarieerd door Martien: http://www.amsterdampost.nl/joods-stockholm-syndroom-leidt-tot-verraad-aan-israel-het-geval-manfred-gerstenfeld/)

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  2 statenoplossing is inderdaad een mythe daar het geen oplossing brengt. Islam wil geen vrede en wil alle Joden ( en alle niet moslims en een heleboel wel moslims ) doden.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Vrede met de HAATBAARDEN, dat is hetzelfde als een vierkante cirkel. Nooit, neen nooit zal er vrede komen met een fascistische ideologie als de islam is. Verzet, verzet en nog meer verzet, tegen deze achterlijkheid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s