VS: E-mails van buitenlanders worden systematisch gecontroleerd

Screenshot_4

Obama stelt zijn volk gerust. Hij zegt dat de Amerikaanse geheime diensten alleen de E-mails van buitenlanders controleren

Nadat bekend werd dat de VS het hele internet controleren, gaat de Amerikaanse president Obama in de tegenaanval: het zou alleen om E-mails van buitenlanders gaan. Maar dat is niet alleen gelogen, het toont ook aan met welke vanzelfsprekendheid de Amerikaanse geheime diensten ingrijpen in de privésfeer van buitenlanders.

De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft rechtstreeks toegang tot internetplatforms zoals Google, Facebook en Apple. Zoekgeschiedenis, E-mails, chats en online-documenten van alle internetgebruikers worden op deze manier onderschept en opgeslagen. De verontwaardiging in de VS richt zich vooral tegen het feit dat ook Amerikaanse burgers gedupeerd worden. De controle van buitenlanders geldt als vanzelfsprekend.

De Amerikaanse president Obama verdedigde vrijdag de omvangrijke controle van het internet door de NSA. Deze zou een ingreep in de privésfeer zijn, die echter noodzakelijk zou zijn om de VS te beschermen. “We hebben de juiste mate gevonden”, citeert Reuters de president. De controleprojecten houden niet het meelezen van E-mails van burgers of bewoners van de VS in, tenzij een rechtbank hiervoor toestemming zou geven.

Bovendien zouden de controleprojecten streng bewaakt worden door het Amerikaanse congres, aldus Obama. De leden van het congres worden regelmatig over de activiteiten van de Amerikaanse geheime diensten op internet geïnformeerd. Ze namen in 2011 de Patriot Act aan, die veel van de huidige controlemaatregelen mogelijk maakte.

Het project Prism werd gestart in 2007. Dit maakt voor de Amerikaanse geheime dienst NSA de rechtstreekse toegang tot de systemen van grote internetplatforms zoals Google, Facebook en Apple mogelijk. Zo kan de NSA de zoekgeschiedenis, de E-mails, de chats en andere documenten van alle internetgebruikers ter wereld onderscheppen en opslaan (meer hier).

Obama liegt als hij zegt dat deze controle niet voor Amerikaanse burgers zou gelden. Onder zijn presidentschap is het project “exponentieel gegroeid”, zei een congresafgevaardigde van de Democraten. Prism is een steeds belangrijkere bron voor de dagelijkse berichten van de geheime dienst aan de president. Met het oog op de inachtneming van de burgerrechten onderscheidt Obama zich nauwelijks van zijn voorganger George W. Bush.

De Amerikaanse regering geeft jaarlijks 80 miljard dollar uit voor haar geheime diensten. Iedere dag checken 854.000 Amerikaanse beambten, militairen en werknemers van ondernemingen in de zwaar beveiligde kantoren van de VS in om controlewerkzaamheden te verrichten, bericht de Wall Street Journal. Tot 55.000 van hen werken alleen al voor de NSA.

Uiterlijk sinds deze week staat vast: niet alleen de internetactiviteiten van buitenlanders, maar ook die van Amerikaanse burgers worden gecontroleerd. E-mails, chats en alle documenten en informatie, die online staan, worden door de Amerikaanse geheime diensten verzameld en voor eeuwig opgeslagen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/09/usa-e-mails-von-auslaendern-werden-systematisch-ueberwacht/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Mensenrechten, nieuw fascisme, Obama, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op VS: E-mails van buitenlanders worden systematisch gecontroleerd

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Hij liegt dattie BARST…!!!!!
  Alle info op http://www.welketoekomst.wordpress.com

  Like

 2. Jan zegt:

  Het programma PRISM filtert 250.000 berichten per seconde, dwz dat alles gecontroleerd wordt en de Obamaffia dus van iedereen alles weet en zelfs wat hij of zij gaat doen omdat het programma alle metadata registreert.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Deze RENEGAAT en MOSLIM OBAMA is een grote leugenaar. Hij voert een dubbele agenda, hij is een wegbereider van de Ideologie ISLAM!

  Like

 4. Jan zegt:

  Ouderwets politiewerk à la Columbo en niet het snuffelprogramma PRISM, zorgde er voor dat in 2009 twee moslim terroristen gepakt konden worden voor zij een aanslag konden plegen.
  http://www.buzzfeed.com/bensmith/public-documents-contradict-claim-email-spying-foiled-terror

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Nixon stapte op voor een fractie van wat boef Mobama uitvreet.

  Like

 6. Jan zegt:

  Islam: religion of pieces

  Alles van de bevolking onderscheppen en vervolgens wordt er een aanslag in Kaboel gepleegd:
  http://weaselzippers.us/2013/06/10/photos-from-kabul-airport-attack-warrning-some-graphic/#disqus_thread

  Like

 7. Jan zegt:

  Obama: alle zogeheten schandalen is een hype en ik verbied jullie de berichten er over te lezen

  Military told not to read Obama-scandal news
  President Obama has said the outrage over the federal government’s decision to monitor citizens’s phone activity is all a hype
  http://www.wnd.com/2013/06/military-told-not-to-read-obama-scandal-news/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s