78,5% van de Zwitsers voor nieuwe asielwet

Zwitserland

Als reactie op de toenemende immigratiecijfers hebben de Zwitsers met grote meerderheid voor een strengere asielwet gekozen. Deze maakte een snellere behandeling mogelijk, beperkt de kansen op asielaanvragen en staat “speciale centra” toe voor asielzoekers die moeilijkheden veroorzaken.

Afgelopen zondag stemde 78,5% van de deelnemers aan een referendum voor een strengere asielwetgeving – veel meer dan de tegenstanders van de strengere asielwetgeving hadden gevreesd. Asielaanvragen zouden volgens de nieuwe regels binnen 100 dagen afgerond kunnen zijn – tot nu toe was er soms sprake van enkele jaren. Er mogen geen asielaanvragen meer bij Zwitserse ambassades in het buitenland worden ingediend.

Zie: BRF

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/06/785-der-schweizer-fur-neues-asylgesetz/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

16 reacties op 78,5% van de Zwitsers voor nieuwe asielwet

 1. Geert zegt:

  Tja een land naar mijn hart, gelukkig zit Zwitserland niet bij die vervloekte smerige eu, verstandig volk.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Ja, dat heb in een echte democratie en een wakkere bevolking natuurlijk zo geregeld.
  Ze hebben daar waarschijnlijk ook minder naieve linkse guttmenschen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Koddebeier 16.53u. Dat hebben ze ook en ze hebben het op veel punten prima voor elkaar, maar kijk uit! Ik zei dit al eens in een eerder comment: Ze hebben lange tijd moeite gehad met bijvoorbeeld, het vrouwenkiesrecht. Op landelijk niveau werd dat ingevoerd in 1974, terwijl over het Kantonkiesrecht voor vrouwen werd geëtterd tot halverwege de jaren ’90, omdat dit laatste een ritueel, feestelijk karakter heeft, waarbij het uit de diensttijd meegenomen geweer of pistool als ,’stembiljet geldt -of gold, want het vrouwen-kantonkiesrecht ís er nu door, maar het laat zich raden, dat er veel gemekker aan voorafgegaan is in de geest van: “Wat moeten vrouwen dan laten zien? hun tasje of zo?” Vooral natuurlijk omdat de mannen die feestdag lekker voor zichzelf wilden houden.Maar je kunt er lang of kort over praten: Dat algemeen landelijk kiesrecht in ’74 kón eigenlijk al niet -veel en veel te laat- En meer lokale verkiezingen voor vrouwen ontoegankelijk houden tot medio jaren ’90 is min of meer een schandaal! En dat vrouwen daar niet eerder verandering in eisten, is een teken aan de wand. Zwitserland is een mooi, zelfstandig en welvarend land, maar het is niet onmogelijk, dat de ultra-strenge geest van hun grote hervormer Zwingli er nog steeds rondwaart en dààr moet op gelet worden. Anno 2013 kan men tenslotte stellen, dat zo’n streng-protestantse geest niet veel beter is dan de Islam, althans niet voor de eeuwige slachtoffergroepen: Vrouwen en homo’s.

   Like

   • koddebeier zegt:

    @Theresa Geissler 17.49u.. Ok, overal zijn er wel nadelen te vinden, maar zoekt niet alleen de fouten bij de Zwitserse mannen.
    Ik heb meer respect voor een land die zijn/haar democratische rechten voor elkaar hebt, dan voor dat linkse huichelachtig zooitje hier, die alle anders denkende neersabelen.
    Je weet hier komt de kogel van links !!

    Like

 3. koddebeier zegt:

  m/z Ja, dat heb je in……………

  Like

 4. bobzelf zegt:

  hoppa , ze zijn er wel hoor , maar ja schaars , he schaars
  Regeringen met hersenen , een rechte rug ,
  en dan een raar probleem , ??
  Hoppa effe aan de burger vragen !!!
  Hoppa een REFERENDUM , ! WAT VINDEN DE BURGERS ERVAN ??
  DAT HEEFT DEMOCRATIE , en dan wil iedereen graag in zo’n land leven !
  Dus af en toe krijg je je gelijk , en af en toe niet !!
  De meerderheid beslist !
  Hier beslist momenteel een 2e kamer met wel 39 zetels !! , volgens de laatste peilingen.
  En natuurlijk moet je dan opstappen !
  Maar ja. het geld. het pluche , dus DE BURGER ????
  Gewoon DOOD LATEN VALLEN !!!
  Mijn god , wat hoop ik dat we deze partijen af zullen straffen , !!!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf 17.14. uur. Inderdaad, NEDERLAND is geen DEMOCRATIE Bob maar een particratie. Daar hoef je niets voor te kunnen, om te regeren, slechts lid te zijn van een politieke partij. En toen we in 2005 de kans hadden met het REFERENDUM, waarop meer dan 60% tegen de Europese Grondwet stemden, kreeg Balkenende het klaar dat NEEN van ons in Lissabon om te zetten in een JA.

   Like

 5. Helena zegt:

  Ja Tom als we ooit nog in een stemhokje terecht mogen van Brussel.
  Geloof me dáár heb ik nachtmerries van, ze zijn daar zo idioot bezig zeker de laatste tijd. Ze voelen de hete adem van de burgers in de nek. Ik zou er niet van staan kijken als binnen nu en 3 jaar het hele kiesstelsel op de één of andere manier geboycot wordt. Net zoals in Amerika de martial law best wel eens van stal gehaald zou kunnen worden, om ervoor te zorgen dat ze aan Obama vast blijft zitten. Dan zijn we echt reddeloos verloren en moeten we letterlijk de straat op om te knokken.

  Like

 6. Helena zegt:

  Maar even een positieve kanttekening in Duitsland is van ’t weekend uit de peilingen gebleken dat de AfD op 35% van de stemmen kan rekenen. (Merkel 10%) (ik had hem ergens hier geplakt dat bericht, maar weet niet meer waar). Daar gaan ze in september al naar de bus, daar is mijn hoop op gevestigd.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Zwitserland en haar referendum, in te zetten bij vraagstukken die te belangrijk zijn alleen aan politici over te laten. Zo hoort het, dat is ware democratie. Wat zullen leden van de lafste partij ooit die Nederland gehad heeft D66 hier wel niet van zeggen als ze dit lezen. De partij van de gekozen burgemeester en de partij van het referendum. Wat dacht U wat in Nederland uit de bus zou rollen als er een referendum over immigratie, EU, Euro en islamisering gehouden zou worden.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Zo hoort een democratie te werken en NIET anders!
  http://www.svp.ch

  Like

 9. ben zegt:

  indien dit in belgie was zouden toch die 21.5%(incluis de allochtone stemmen) hun zin krijgen.in een huidige “democratie” dicteerd een kleine minderheid de grote meerderheid.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Democratie kan alleen functioneren als het met de leer van Jezus Christus overeenstemt; ik geloof niet de de Zwitsers dit in hun systeem heeft, de tijd zal het ons veraden.

  Like

  • Ruud van Zijl zegt:

   Wat een kortzichtige opmerking over de leer van Jezus. De leer zou wetmatig moeten zijn wil je een beleid kunnen voeren. Democratie is een staat voor niet gelijk gestemden dus zie hier de paradox. Ludwig Wittgenstein zei eens; als je ergens geen verstand van hebt moet je je mond houden.

   Like

 11. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Zwitserland is het voorbeeld wat een echte democratie inhoudt en dat het volk meebeslist in referenda. Nederland is verworden tot de nieuwe DDR Staat gecontroleerd door het nieuwe Kremlin van de EUSSR in Brussel. Het wordt tijd dat ook wij massaal de straat opgaan om te demonstreren en zo te laten zien dat wij het meer dan zat zijn om ons land en onze soevereiniteit te laten verkwanselen aan de moloch wat de EU is!!! Alles wat wij en onze ouders en voorouders hebben opgebouwd wordt systematisch kapot gemaakt door een stelletje roofgraaiers in Den Haag en in Brussel!!! Waarom is de Nederlander zo laf geworden en durft niks meer zelfs in Turkye vechten de mensen voor hun behoud van levenstijl en cultuur om te voorkomen dat ze terug in de tijd worden gezet als Erdogan zijn zin krijgt, met name de vrouwen zijn dan zwaar de pineut. Wanneer komen wij in opstand!!!

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  Als ik de reacties lees onder dit artikel, dan vrees ik mijn eigen volk.
  http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/522/blogs/nederland-blijft-mak-0

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s