Arrestaties na diefstal examens vmbo, havo en vwo

Screenshot_29

Twee leerlingen van de Islamitische Scholengemeenschap IBM Ghaldoun in Rotterdam zijn gearresteerd voor de diefstal van meerdere examens. De examendiefstal is veel groter dan twee weken geleden werd gedacht, toen het vwo-examen Frans uitlekte.

Een meisje (18) en een jongen (19) zouden in de school hebben ingebroken en van meerdere examens foto’s hebben gemaakt. Het is niet bekend om welke examens het gaat, wel dat het om examens op vmbo-, havo- en vwo-niveau gaat. Het is niet meer mogelijk om alle gestolen examens ongeldig te verklaren.

Vergeleken

De leerlingen worden ervan verdacht de examens te hebben doorverkocht. Eerder werd een 22-jarige verdachte al gearresteerd in verband met verspreiding van het vwo-examen Frans, dat in het hele land moest worden uitgesteld. Die verdachte zou niet bij de diefstal betrokken zijn.

De examenresultaten van de Islamitische Scholengemeenschap IBM Ghaldoun worden vergeleken met de resultaten van andere scholen. Als de leerlingen gemiddeld veel betere cijfers halen dan op andere scholen, zal de onderwijsinspectie maatregelen nemen.

Bron:

Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Arrestaties na diefstal examens vmbo, havo en vwo

 1. BertG. zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/niemand_geslaagd_dit_jaar_dank.html
  En volgens de school (hoe kan het ook anders) hebben ze geen flauw idee wie er opgepakt zijn en wordt iedereen hiermee zwart gemaakt.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21636374/__School_weet_niet_welke_leerlingen_vastzitten__.html
  Kan me hier wel wat bij voorstellen als de meeste een strafblad/crimineel verleden hebben.
  Dan heb je als schoolleiding nooit geen idee wie er nu weer opgepakt is of op school verschijnt.

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Komt dit als een verassing???!!
  Natuurlijk niet, adviseer wel om deze school en alle andere Islam-scholen nader te onderzoeken en wel over een tijdvak van 20 jaar!!!
  Dit is het ultieme kleine topje van de reuzenijsberg.
  Kennelijk heeft op deze scholen het systeem van het In-Holland onderwijs zelfs geen effect gesorteerd.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Voor de aanvang- van het examen, laat de rector aan de leerlingen de verzegelde enveloppe zien met opgaven,( mogen hem zelfs bekijken.). Dan pas wordt zegel verbroken en de papieren uitgedeeld. Moet dus bekend geweest zijn bij de leiding dat enveloppe open was.
  School was eerder negatief in ,t nieuws ( maar nu ga ik [zitten] discrimineren]

  Like

 4. 2Crazy2bTrue zegt:

  Al het gedrag dat tot ondermijning van de westerse maatschappij leidt behoort tot de jihad. Daarmee spaart men zegeltjes. Als de kaart vol is krijgt men na afloop van zijn leven toegang tot de hemel.

  De islam is niets anders dan een moraal ondermijnende gevaarlijke sekte. Elke islamiet is daar op één of andere manier mee bezig. Een verstandig mens zou dit niet in zijn leefomgeving willen hebben.

  Maar verstand en politiek gaan al lang niet meer samen. Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat de enige juiste beslissing wordt genomen?

  (Deze reactie heb ik ook op Elsevier gepost. Ben benieuwd hoe lang die blijft staan)

  Like

 5. Mosje zegt:

  Onywrichting van de Nederlandse samenleving op alle fronten gevoerd door hen die zooo graag onder het juk van de sharia willen leven; hoe blind kunnen mensen nu nog zijn als ze dit ontkennen…

  Like

 6. “Het is niet meer mogelijk om alle gestolen examens ongeldig te verklaren” En zo ontstaat dus het fabeltje dat er “Ook HOOGOPGELEIDE MOSLIMS” bestaan!

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Ik las eens ooit dat allochtone leerlingen beter presteerden dan autochtone leerlingen. Welnu, nu weten we hoe dat zit. Al die tijd zijn ze ons aan het vernaggelen. De kogel is door de kerk, herstel moskee !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @bigljohn 15.48u. Dat kun je eigenlijk het beste beoordelen als je de prestaties vergelijkt van allochtone en autochtone leerlingen, die het liefst op dezelfde scholengemeenschap zitten.Met dit islamitische prachtexemplaar is al zoveel schimmigs aan de hand, dat je met goed fatsoen geen vergelijkingen meer kúnt trekken, ook zonder gestolen examens.
   Uitgebreide school-inspectie en dan sluiten die hap, dat lijkt mij dé oplossing.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Dank zij onze Moslims medelanders, gebeuren zo iets nu regelmatigd hier bij ons.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Iedereen die bekend is met het Nederlandse vervolgonderwijs stelsel weet dat landelijke eindexamens in een kluis liggen in verzegelde enveloppen die op de examendagen in het bijzijn van de examenkandidaten moeten worden geopend, zodat ieder weet dat de examens door niemand nog zijn ingezien!
  De zorg voor het correcte verloop van de examens ligt volledig bij de school.
  Naar nu blijkt hebben ”slechts twee leerlingen” de inhoud van meerdere examens ingezien voor verschillende schooltypes ook nog, ZONDER DAT DE SCHOOL DAAR MEER VAN AF WEET?

  Waar was de noodzakelijke controle??? Hoe kan de schoolleiding NIET hebben gezien dat er met de examen enveloppen is geknoeid???

  Het vrijpleiten van islamieten die bij onregelmatigheden,regelrechte zwendel of misdrijven van net gelijk welk karakter zijn betrokken is een typisch kenmerk van een ”politiek correct” denkende samenleving geworden.

  Altijd zal men de aard van een misdrijf bagatelliseren, wanneer de indruk bestaat dat er moslims een actieve rol in speelden.
  Van meet af aan hadden islamitische scholen niet de onbesproken status die Nederlandse scholen in het openbare of bijzondere gewoonlijk genoten.
  Nu is dat ook geen wonder, vermoed ik, want ze zijn in het leven geroepen door zich te beroepen op het gegeven dat er meerdere scholen gesticht waren vanuit een religieuze achtergrond en zwichtend voor deze ogenschijnlijk terechte vergelijking stond men islamitische scholen toe, daarbij voorbijgaand aan een zeer essentieel verschil : ALLE Nederlandse scholen, openbaar of bijzonder, richten zich in het onderwijs op het doel dat de leerlingen volledige gaan deelnemen aan onze maatschappij !.
  Islamitische scholen willen echter in eerste instantie ISLAMIETEN afleveren en aan de bereidheid van deze mensen om volledig op te gaan in een joods-christelijke, humanistische samenleving als de onze mag zeer worden getwijfeld.

  Dus met dit gegeven in gedachten beschouw ik persoonlijk het bestaan van islamitisch scholen feitelijk als ongewenst.,
  De uitverkopers van onze verworvenheden zullen, ook in dit geval, vrees ik, niet één oogje dichtknijpen, maar alle beide.
  Ga er maar van uit dat in dit land der politieke blinden men nooit meer een ongewenste dissonant in onze verbeterde samenleving meer zal opmerken, want er bestaat niet zoiets als islamisering, niet waar, en wat er niet is kun je ook niet zien…

  Deze twee leerlingen die op grote schaal zwendelden en het landelijke examenverloop ontwrichtten zijn gewoon twee deugnieten, verder niets. Een taakstrafje of een week schorsing en verder wat kopjes thee drinken met de vertegenwoordigers van de religie van de vrede en alles komt wel weer goed..
  Jullie zullen het zien…

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Henk V.
  http://tinyurl.com/lbgok8s
  Zal je wel aanspreken, denk ik.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Er zijn op ze minst wel 5 examens gestolen.
  Maar zo zijn ze toch helemaal niet. Ze zeggen het zelf………..

  Bekenden van twee examendieven zien hen als roekeloze waaghalzen die de toorn van de Almachtige niet vrezen. “Deze twee mensen zijn in ieder geval niet godvrezend. God ziet dit. God ziet alles. En wij islamieten leven zo niet.”

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/06/minimaal_vijf_examens_gejat.html
  De Onderwijsinspectie zal alle examens nader bestuderen en de uitslagen mogelijk ongeldig verklaren.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/nyfjnrk
  Meer bekend over andere gestolen examens.

  Like

 13. BertG. zegt:

  Ok. Dan kan dit er ook nog wel bij. Het is nog veel erger dan je gedacht had.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21640351/__13_EXAMENS_GESTOLEN__.html

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  13 examens gestolen. Hamvraag: hoe komen leerlingen aan de sleutel van de kluis???
  Wat hebben degenen die de sleutel en/of combinatie beheren voor rol gespeeld..???
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21640351/__13_EXAMENS_GESTOLEN__.html

  Like

 15. Ik denk dat degenen die solliciteren met een “diploma” van deze school niet meer zullen worden uitgenodigd voor een gesprek!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s