Offenbach: Salafisten vallen ARD-verslaggevers aan! (+ video)

Screenshot_36

Salafisten hebben afgelopen vrijdag in Offenbach een verslaggever en cameramensen van de ARD tijdens opnames aangevallen. Een verslaggever, een cameraman en een camera-assistent, die onderzoek deden voor “Report Mainz”, raakten daarbij gewond.

De aanvallen vonden plaats voor de Tauheed-moskee in de binnenstad van Offenbach, waar de ARD-journalisten een afspraak hadden met de imam van de moskee, Taher Nawaz (foto boven), na het vrijdaggebed. De aanleiding hiertoe waren aanwijzingen, volgens welke een groep jonge moslims in uit het moskeemilieu van plan zou zijn om in Syrië tegen het regime van Assad te gaan vechten. Toen de journalisten op het afgesproken tijdstip voor de moskee stonden te wachten, werden ze plotseling door jonge mannen doelgericht aangevallen. Een verslaggever werd met de vuist in zijn gezicht geraakt en liep een zwelling op. Een camera-assistent werd op vuistslagen en trappen getrakteerd, liep een hersenschudding op en werd ter plaatse medisch verzorgd. Bij de aanval werden delen van de camera-uitrusting vernield.

De ARD-journalist Eric Beres schetst de situatie als volgt:

“Voor de aanval was me nog opgevallen dat enkele jonge mannen zich op de achtergrond merkwaardig gedroegen, net alsof ze iets van plan waren. Blijkbaar beviel het hen niet dat wij met onze camera opdoken en daarvoor al enkele opnames vanuit de straat hadden gemaakt. Toen kwam een van de mannen plotseling zonder enige waarschuwing rechtstreeks op me af en sloeg op me in.”

Zijn collega Fritz Schmaldienst, die al jarenlang onderzoek doet naar de salafistische scene, zegt hierover:

“Zo´n agressiviteit heb ik tijdens mijn langjarig onderzoek nog nooit meegemaakt. Ik stelde echter ook vast dat onder de bezoekers van de moskee de ontsteltenis over de daad en de daders groot was.”

“Report Mainz” is in het bezit van videomateriaal van de aanval op Eric Beres. Hierop is te zien hoe een man in islamitische kleding op hem afstormt en op hem inslaat. Seconden daarvoor had hij de verslaggever voor de eerste keer aangevallen.

Taher Nawaz, imam van de Tauheed-moskee, toonde zich geschokt:

“Het klopt dat enkele leden met de gedachte rondlopen om naar Syrië te gaan.”

Op de vraag van de verslaggever of individuele leden daar zouden willen vechten, zei hij:

“Nou, er gaan tegenwoordig geen toeristen naar Syrië.”

“Report Mainz” zal morgenavond (dinsdag 11 juni 2013), om 21.45 uur op de ARD over het onderzoek en de aanval op het camerateam berichten.

Video (vanaf 06:30):

 

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/06/offenbach-salafisten-greifen-ard-reporter-an/#more-332571

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, islamofascisme, mainstream-media, Salafisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Offenbach: Salafisten vallen ARD-verslaggevers aan! (+ video)

 1. Lucky9 zegt:

  Salafisten, mijn oor!
  Wahabieten zijn het, geen concurrentie mogelijk!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Nou, en nu toch maar vooral blijven stemmen op de SPD, die Grünen, de FDP en de CDU en CSU, komt het allemaal best goed in Duitsland whoehahahaha!
  Deze partijen, tegenhangers van de PvdA, de VVD en het CDA, zijn net als in NEDERLAND volslagen ISLAMOFIEL! Ook in Duitsland valt er weinig te verwachten van politici van deze partijen. Enig leedvermaak heb ik echter ook, de PERS-ook in Duitsland- is veel te lang beinvloed geworden door LINKS!

  Like

 3. Hans zegt:

  Die islamitische djellaba omhoog en ter plekke casteren.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “”Ik stelde echter ook vast,dat onder de bezoekers van de moskee de ontsteltenis over de daad en de daders groot was.”
  Nou, dat is dan mooi. Maar hoe uitte zich dat? Kwamen er mensen tussenbeide, die hun dolgedraaide broeders van de verslaggevers afhaalden? Zo van: Broeder, laat dat, dat kun je niet maken? Dat vermeldt Herr Schmalldienst niet, dus zal het ook wel niet. Klopt. Ze kunnen het soms best oneens zijn met de manier waarop de grootste heethoofden het aanpakken, maar tussenbeide komen zullen ze niet. Op dezelfde manier waarop ze toelaten, hoe mannen hun vrouw aftuigen, zonder in te grijpen. Dat is nu juist het verraderlijke: Het is standaard dat telkens een pààr tot daden overgaan, maar dat de rest er vervolgens niets tegenin brengt.
  Islam is Islam en aan die onderlinge nuanceverschillen heb je uiteindelijk niets.Helemaal niets.

  Like

  • Tiny zegt:

   Dat ARDjournalistenmens is een echte super linkse bijgoochem.
   “”Ik stelde echter ook vast,dat onder de bezoekers van de moskee de ontsteltenis over de daad en de daders groot was.””

   Dat is downplayen natuurlijk, dat moest wel even. Hopelijk heeft hij morgen barstende koppijn.

   Like

 5. In “Omanbach” the ISLAM RULES!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Het ter sprake brengen van de enorme agressiviteit van de jonge moslims (waarom zou ik het woord salafist gebruiken) door Fritz Schmaldienst is prima maar de explicite toevoeging van hem dat andere moskee bezoekers ontzet waren over zoveel agressiviteit heeft voor alles de functie “”het goed-mensen gevoel”” opnieuw in balans te brengen. De ontzetting van de andere moskee bezoekers kan niet anders dan gespeeld zijn omdat elke gelovige moslim weet dat de islam verdedigd zal moeten worden (ook met geweld) als kritiek geleverd wordt of belemmering plaats vind in haar expansie. De tijd komt met rasse schrede dichterbij waarop taferelen die nu nog bij Libanon, Syrië, Egypte, Iran en Irak horen eveneens deel gaan worden van het West Europese straatgebeuren. Het islamitisch geweld kunnen wij niet meer van ons lijf houden omdat de islam te lang heeft kunnen woekeren in onze op tolerantie en dialoog ingestelde samenlevingen. Overigens moet ik Taher Nawaz de imam van de moskee wel enig gevoel voor humor nageven, toen hij antwoordde “Nou, er gaan tegenwoordig geen toeristen naar Syrië.”

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Idd. gevoel voor humor lijkt het.
   Maar aangezien een enquette in Nederland aangeeft dat ongeveer 75 % van de moslims het goed vinden dat hun kinderen naar Syrië gaan weten we waar we aan toe zijn.

   Like

 7. Dit gebeurt er als je de moslims een vrijbrief geeft om jouw land over te nemen!!!
  Lees ook dit (en hier zijn er 6% van de bevolking moslim!): Trinidad And Tobago: Man Shot In Both Legs For Breaking Muslim-Imposed Curfew

  Like

 8. Hans zegt:

  Dit vond ik een heel mooi bericht, ik kan niet wachten tot hier de nos/vara aan de beurt is.
  Kijken of ze dan nog zo ingehouden, zoutloos, kleurloos en dhymmi-achtig nieuws blijven voeren.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Wahabisten, Salavisten? Dat zijn allemaal trouwe aanhangers van Mohammed en Allah die hun befelenen trouw opvolgend.

  Like

 10. @louis-portugal: Als zij hier al goedvinden dat de “hoofdschoppers” al als trend is ingeburgerd, zullen ze ook wel de Syriëgangers toejuichen, die straks terugkomen als “onthoofders”!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @realpredictor 14.21. uur. En geloof maar dat de Partij van de Allahtonen (PvdA) al klaar staat, om deze primaten een heldenontvangst te geven! En de roden/socialisten zullen wel wat uikeringen dan regelen voor dit islamuitschot!

  Like

 12. Anneke zegt:

  “OhhhHhhh Hemel…..woon vlakbij een Salafistische -, radicale(?) mullah/imam!!! ! !!! Hun miskeetje is niet veel meer, dan een uitgeleefd bedrijfspand…..Ach; heb alweer ‘tig-jaren’ een onzichtbare Beschermer…..”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s