ARCHIEF: EU zoekt neutrale woorden voor terreur door islamstrijders

Screenshot_24

Europa zoekt naar woorden om terroristen aan te duiden. Gebruikelijke termen zouden kwetsend kunnen zijn.

EU-terreurbestrijder Gijs de Vries heeft de zoektocht naar ‘een niet-emotief lexicon voor de bespreking van radicalisering’ op zijn takenlijst staan. Woorden zoals ‘islamitisch terrorisme’ en ‘jihad’ zouden in de wereld van de islam verkeerd vallen. Het zou beter zijn om te spreken over ‘terroristen die zich ten onrechte beroepen op de islam’. Zo probeert de EU zich niet te vervreemden van de gewone moslim. In juni wil De Vries zijn woordenlijst presenteren aan de regeringsleiders.

Het lexicon zou intern moeten blijven, als een advies aan EU-ambtenaren en politici. Zo zouden ze de term ‘jihad’ niet moeten gebruiken, omdat dat begrip voor de meeste moslims verwijst naar een innerlijke strijd, niet naar terreur. Extremisten gebruiken dat woord wel voor hun gewelddadige acties. ,,In onze woordkeus moet het duidelijk zijn dat we spreken over moorddadige randgroepen die misbruik maken van een religie“, zei De Vries eerder deze week.

Bron:

Trouw 14 april 2006!!!

(h/t Hans)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op ARCHIEF: EU zoekt neutrale woorden voor terreur door islamstrijders

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb de oplossing: ondeugende islamstrijders.
  Zeg Gijs de Vries: krijg ik nou als prijs een compleet ingerichte woning op de Bahama’s?
  Daar wil ik best heen en niet alleen vanwege het lekkere weer.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Hier wordt het bewust bedriegen van de bevolking blootgelegd. Orwelliaans!
  Bah, Ik had vroeger nog wel enige achting voor die de Vries. Hij blijkt volledig ingekapseld in dat gore Europa-spiel.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Ja daar heeft de heer de Vries natuurlijk groot gelijk in.
  Je kunt een Jihadi natuurlijk moeilijk een Jihadi noemen en een Islamitisch terrorist natuurlijk ook geen Islamitisch terrorist.
  Dat hadden wij hier allang begrepen.
  Kijk hier kunnen we iets mee Inteligent persoon deze heer de Vries Chapeau.
  Ik zal kijken of hij een website heeft zodat Ik hem kan feliciteren met zijn geweldige ideeen

  Like

  • BertG. zegt:

   Bij geenstijl zijn ze er voor de grap mee begonnen (wie? geen idee) door iedere marokaan een fin te noemen. Inmiddels een begrip op internet als je het over een fin hebt.

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   (y) laat het vooral wéten als deze hoogstaande ‘heer’ die helaas de achternaam ‘De Vries’ draagt, een website heeft. Ook ik wil graag mijn ‘wensen’ aan deze ‘heer’ overmaken…

   Like

 4. BertG. zegt:

  Ik denk dat de beste man eens een gesprek moet voeren met Hans Jansen over woorden en hun betekenis binnen de islam.
  Zou wel eens een hele wereld voor ‘m open kunnen gaan.

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Het mooie hieraan is dat ze dus gedwongen zijn steeds explicieter Orwelliaanse New-speak te gaan gebruiken.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  In onze woordkeus moet het duidelijk zijn dat we spreken over moorddadige randgroepen die misbruik maken van een religie“

  Ze zouden juist misbruik maken van de religie als ze alleen maar vreedzame middelen zouden gebruiken. Bij alleen vreedzaam gedrag is de islam niet meer de islam en zou wereldwijd bij alle moslims de mond wagenwijd openvallen van verbazing. De islam kent geen vrede en al helemaal niet aan haar grenzen. De islam schrijft de gewelddadige actie juist voor als middel de islam te beschermen, te consolideren en als het even kan te verspreiden. Het is immers het gedrag en voorbeeld van Mohammed dat in de gewapende strijdt opnieuw tot leven gebracht wordt. De profeet is nooit meer vreedzaam geweest nadat hij in Medina eenmaal het succes geproefd had van de gewapende strijd en roof. Binnen de islam is de jihadistische strijd praktisch verheven tot gebed en geeft onmiddellijke garantie tot toegang in het paradijs als de dood het gevolg is van de jihad. de islam spreekt over de kleine jihad. dat is inderdaad de innerlijke strijd. Dat is de strijd die de moslim elke dag opnieuw voert om te voldoen aan alle islamitische regels en voorschriften. Innerlijke rijping, contemplatie en spiritualiteit, geweten ontwikkeling en vrije keus tussen goed en kwaad is binnen de islam vreemd. Echter naast de kleine jihad staat de grote jihad en deze is vele malen belangrijker zo niet het belangrijkste. De islam zegt dat elke moslim moet voldoen aan de grote jihad (strijdt) als de islam hierom vraagt ook als zijn gemoed hem zegt dit beter niet te doen. Als de moslim om welke reden dan ook niet aan de grote jihad kan deelnemen dat moet hij op zijn minst hetzij actief hetzij passief alle support geven aan die jihadisten die wel in staat zijn de gewapende strijd te voeren voor de islam. De grote jihad (de gewapende strijd) is zo belangrijk voor de islam dat een vrouw die de grote jihad wil aangaan zonder toestemming van haar man het huis mag verlaten. Me dunk, dat wil toch wat zeggen en dat onderstreept ook meteen dat de gewapende strijd niet een randgebeuren is binnen de islam maar integendeel juist de kernwaarde vormt van dit geloof van de vrede.

  Like

 7. maria zegt:

  Islamitische jeugdbendes zijn “gefrustreerde jongeren die zich buitengesloten voelen” want geen stageplekken en werk (want dat moet op een zilveren schaaltje aangeboden worden). In Syrië heb je nu eenmaal “etnische spanningen tussen bevolkingsgroepen.” Palestijnen worden vreselijk onderdrukt en “komen in opstand tegen de bezetter van hun gestolen land”. Dus van islamitisch terrorisme kan geen sprake zijn, dat maakt Wilders er van! Ik heb nog geen ENKELE moslim zich zien distantiëren van islam-terreur. Nee WIJ hebben het verkeerd begrepen en mogen moslims niet over één kam scheren. Moslims mogen ONS wel als homogene roep “ongelovigen” zien.

  Like

 8. felix zegt:

  De NOS website gebruikt steevast het woord “opstandelingen” da’s toch wel heel erg lief-positief toch? Of wat dacht je van “vrijheidsstrijders”. Toen de Leeuwarder Courant (In 2009) via een van hun “correspondenten” met deze omschrijving voor Palestijnse terroristen kwam heb ik kort daarna mijn abonnement maar opgezegd. Vrijheidsstijders, voor welke vrijheid dan? Tsja, dan kom je toch in een spaghaat.. Grappig, Het artikel is van 14 febr 2006 zie ik.

  Like

 9. maria zegt:

  “groep” natuurlijk. Maar wel “ongelovig” dus minder dan apen, varkens en honden.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Ik moet aan de nieuwe aktie Serious Request van 3FM denken.Diarree.

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  Wat is er verkeerd aan islamitische verscheurders (alias raptors) ?
  Dan dekt de vlag eindelijk de lading van de jihadisten, imbecielen zoals Gijs de Vries.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Gis heeft een goed hart, het moet allen op zn rug hangen.

  Like

 13. manna zegt:

  is de term geitene*k*rs wellicht een suggestie?
  tis zeker toepasselijk 🙂

  Like

 14. Fred zegt:

  Laten we eens beginnen om de door de Nederlandse media genoemde rebellen of opstandelingen in Syrië gewoon te benoemen wat ze werkelijk zijn.
  Islamitische huurlingen.
  Huurmoordenaars betaald door Qatar. Gelokt om een shariastaat te vestigen in Syrië en de gaspijp van Qatar naar Turkije Door datzelfde Syrië veilig te stellen.
  Al Nusra, een van de huurmoordenaarsgroeperingen is een onderdeel van Al Qaida.
  Beesten zijn het, nog minder dan dieren die er niet voor terugdeinzen om iemand open te snijden en een stuk van zijn hart af te snijden en op te eten.
  Gesteund en bewapend door de EU.
  Neutrale woorden zijn een aperte leugen en een aanfluiting waarvoor deze terreur staat.
  De waarheid dient benoemd te worden en niet om daar een neutraal woord voor te verzinnen.
  Dhimmies zijn er al genoeg in Nederland.

  Like

 15. Jpp nicolasen zegt:

  Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding!

  Like

 16. luckybee zegt:

  Jihad staat zinds dat de islam bestaat in hun heilige boeken geschreven.Hoezo een belediging?Het is een belediging naar onze richting als de linkse fullus dit als excuus gebruiken om het bestaan van de Jihad te willen ontkennen.De BNN ers grote aanhangers van de linkse Troll Bart Smit die gelukkig allang mors dood is,zijn nu de sterren van de TV zendingen, Het wordt ons een zware klus om ze uit hun hollen te verdrijven.Al deze jonge linkse sterren

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Misselijk word ik, hoe men weer politiek correct, al bij voorbaat terroristen van islamitische huize wenst te ontzien. Maar van de socialistische EUSSR kliek kan men ook niets anders verwachten.
  Islam en socialisme zijn beide mensvijandig en boosaardig. Trouwens de islam is geen religie, maar een weerzinwekkende fascistische ideologie!

  Like

 18. Jan zegt:

  terrorist: asymmetrische politiek visionair
  jihadist/moordenaar: vacatureschepper

  illegale vreemdeling: ongedocumenteerde arbeider
  immigrant: vakkracht
  doodschopper: belhamel
  terreur: strijden tegen onrecht
  antisemiet: ‘palestijnse’ mensenrechtenactivist:

  ‘terreurbestrijder: hielenlikker, leugenaar, kontkruiper
  lul, klootzak, imbeciel: gijsdevries
  leugen: woordtwist
  leugenaar: woordrekker
  journalist: woordboetseerder

  I’M REALLY FUCKED UP ,MAN!

  Like

 19. reageerbuis zegt:

  Waar ik het gelezen heb weet ik niet meer, maar er stond, dat moslims met het woord jihad in 97% van de gevallen de gewelddadige strijd bedoelen en in slechts 3% een innerlijke jihad. De islam staat voor onderwerping met geweld. Aan mooipraterij hebben we geen behoefte; dat doen de moslims zelf wel met hun taqqiya-misleiding van “islam is vrede”. We kunnen dit niet genoeg aan de kaak stellen.

  Like

 20. Jean zegt:

  islamstrijders staat gelijk met ordinair krapuul vergiftigd door waanzin en achterlijkheid.

  Like

 21. Ad zegt:

  Lekker afreageren is prima maar zie wel dat dit een bericht is van 7 jaar geleden en dat die missie van de Vries niet geslaagd is.

  Like

 22. Scarlatti Bombatti zegt:

  Stond die ‘gijs de vries’ niet ook te ‘blubberen dat ie het zo erg vond’ op dat gemeentebordes toen Pim Fortuyn vermoord was…
  Perfect verwoord guusvelraeds!

  guusvelraeds zegt:
  11 juni 2013 om 22:43
  In onze woordkeus moet het duidelijk zijn dat we spreken over moorddadige randgroepen die misbruik maken van een religie“

  Ze zouden juist misbruik maken van de religie als ze alleen maar vreedzame middelen zouden gebruiken. Bij alleen vreedzaam gedrag is de islam niet meer de islam en zou wereldwijd bij alle moslims de mond wagenwijd openvallen van verbazing. De islam kent geen vrede en al helemaal niet aan haar grenzen. De islam schrijft de gewelddadige actie juist voor als middel de islam te beschermen, te consolideren en als het even kan te verspreiden. Het is immers het gedrag en voorbeeld van Mohammed dat in de gewapende strijdt opnieuw tot leven gebracht wordt. De profeet is nooit meer vreedzaam geweest nadat hij in Medina eenmaal het succes geproefd had van de gewapende strijd en roof.
  Binnen de islam is de jihadistische strijd praktisch verheven tot gebed en geeft onmiddellijke garantie tot toegang in het paradijs als de dood het gevolg is van de jihad.
  De islam spreekt over de kleine jihad. Dat is inderdaad de innerlijke strijd. Dat is de strijd die de moslim elke dag opnieuw voert om te voldoen aan alle islamitische regels en voorschriften. Innerlijke rijping, contemplatie en spiritualiteit, geweten ontwikkeling en vrije keus tussen goed en kwaad is binnen de islam vreemd.

  Echter naast de kleine jihad staat de grote jihad en deze is vele malen belangrijker zo niet het belangrijkste. De islam zegt dat elke moslim moet voldoen aan de grote jihad (strijdt) als de islam hierom vraagt ook als zijn gemoed hem zegt dit beter niet te doen.
  Als de moslim om welke reden dan ook niet aan de grote jihad kan deelnemen dat moet hij op zijn minst hetzij actief, hetzij passief, alle support geven aan die jihadisten die wel in staat zijn de gewapende strijd te voeren voor de islam. De grote jihad (de gewapende strijd) is zo belangrijk voor de islam dat een vrouw die de grote jihad wil aangaan zonder toestemming van haar man het huis mag verlaten. Me dunkt, dat wil toch wat zeggen en dat onderstreept ook meteen dat de gewapende strijd niet een randgebeuren is binnen de islam maar integendeel juist de kernwaarde vormt van dit geloof van de vrede.

  Like

 23. Scarlatti Bombatti zegt:

  Sorry, Guus’ reactie had ik hier niet onder willen plakken, excusez moi, ging per ongeluk omdat ik t zo’n steengoede txt vind dat ik m aan Geert Wilders heb doorgestuurd… en toen in mijn ‘enthousiasme’ plakte ik het hier neer… net als mijn opmerking dat Guus het zo perfect verwoord had… hier hoeft alleen te staan dat die gijs stond te blubberen volgens mij op dat bordes…

  Like

 24. hans-e-pans zegt:

  Ik weet wel een woord dat de gehele lading dekt en algemeen begrijpbaar nederlands is: “OPROTTEN”.

  Daarbij is het maar voor een betekenis uit te leggen.

  Like

 25. V.K. zegt:

  sociaal-demoncraat

  Like

 26. reageerbuis zegt:

  @Scarlatti-Bombatti
  Op dat bordes na de moord op Pim Fortuijn stond niet Gijs de Vries (VVD), maar Klaas de Vries (PvdA, minister van Binnenlandse Zaken), naast Wim Kok en Ernst Hirsch-Ballin (justitie).

  Like

 27. marcel roelofs zegt:

  Like

 28. Anneke zegt:

  De EU zoekt neutrale woorden voor de islamitische terror-strijders….EN….zal deze NIET vinden. De EU zal eindeloos blijven zoeken en trachten alles maar goed te praten met hun GIFtongen; uiteindelijk GAAT ‘ZE’ tenonder. “Het schip is al zinkende en de bodem is vrijwel bereikt”.

  Like

 29. Helena zegt:

  Allemaal oud nieuws voor ons maar toch wel weer schokkend nieuw filmpje op you tube

  Like

 30. BertG. zegt:

  Hoor ‘m huilliehuillie doen.
  Nou is het in eens niet meer leuk in de gevangenis van je vaderland als je NL gewend bent.
  Ik hoop dat Marokko het vol blijft houden. Dan zijn we daar van af.
  En nou nog even ze uitkering stoppen als dat niet te veel werk is. Las ik in een reactie bij geenstijl.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/sharialiefhebber_doet_huilie_o.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s