Istanbul brandt: de voorvechter van de islam wint terrein op de democratie

Screenshot_13

Al 3 uur geleden meldden de sociale netwerken dat Erdoğan de politie naar het Taksim-plein heeft gestuurd om de protestbeweging van diegenen die zich verzetten tegen de strenge, consequente re-islamiseringskoers van de Erdoğan-regering, te vernietigen. Nu komen de eerste meldingen binnen:

“Einde van de tolerantie.” In Istanbul staat de lucht in brand.

De politie in Istanbul rukt opnieuw met waterkanonnen en traangas op naar het Taksim-plein. Regeringschef Erdoğan dreigt de demonstranten met een “einde van de tolerantie”.

N24

Screenshot_14

We vinden het moeilijk om begrip op te brengen voor de strijders op het Taksim-plein als we de linkse autonomen zien, die zich voordoen als pleitbezorgers van de Turken die zich verzetten op het Taksim-plein en in hun naam hier in Duitsland goedkope linkse spreuken bezigen. Maar de Turken in Istanbul kunnen er niets aan doen. Voor hen is het alles of niets. Erdoğans dictatuur en Erdoğans politie zijn niet te vergelijken met de omstandigheden in West-Europa.

Screenshot_15

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/06/11/istanbul-brennt-der-verfechter-des-islam-setzt-sich-gegen-die-demokratie-durch/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

42 reacties op Istanbul brandt: de voorvechter van de islam wint terrein op de democratie

 1. KCMO zegt:

  Ik verwacht iedere nacht wakker te worden van het gedreun van de laarzen door de straten.
  Die nacht komt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @KCMO 18.27. uur. Dat zou zomaar kunnen, nu de RODEN, vriendjes met de MOSLIMS, overal aan de knoppen zitten. Niet vergeten mensen Adolf Hitler was ook een SOCIALIST.

   Like

 2. Lucky9 zegt:

  Geen moeilijke denkoefening. Erdoğan is een islamiet en derhalve een sadistische fascist. Moeilijker is de denkoefening niet! Lang leve de nalatenschap van Atatürk zaliger!
  Cruciaal is het bevrijden van de seculiere militairen uit de islamitische gevangenissen.
  Het is nu of nooit!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky9 18.35. uur. Mee eens Lucky. Nu MOET het TURKSE LEGER een STAATSGREEP plegen, dat is nog de enige optie, om de islamitische fascist ERDOGAN en zijn meelopers te stoppen. Denk nu terug aan Generaal Franco, die Spanje uit de greep van het communisme wist te houden. Leve Atatürk!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tom Hendrix 18.54u Zo is het precies, Tom! Als er één hier het licht gezien heeft, ben jij het! Bravo!

    Like

 3. Petrossa zegt:

  Gelukkig maar. Moet je echt niet willen een ‘democratisch turkije’. Voor je het weet zitten ze in de EU en bepalen ons beleid. Het blijven tenslotte wel anti-semitische genocide ontkennende moslims.

  Like

  • BertG. zegt:

   Daar heb je ook weer gelijk in. Als ze een democratie zijn is er voor de eu geen enkel beletsel meer. Alhoewel, nu hebben ze het er ook al een tijdje over.
   Alles wat die gasten in de eu bedenken gebeurt, los wat jij of ik er ook van vinden.
   Die zijn eigenlijk nog veel gevaarlijker.

   Like

 4. Waarschijnlijk komt er na Edorgan een nog fanatiekere moslim aan de macht in Turkije. Dat heb je laatst ook gezien in verschillende landen in het MIdden-Oosten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jack Terrible 18.55u. Zou kunnen. Aan de andere kant is Turkije nog nèt een graadje anders dan het Midden-Oosten. Alweer: Dankzij de invloed van Atatürk.

   Like

 5. luckybee zegt:

  Islams doel is het Absoluthisme dat is het tegendeel van de Democratie.deze twee systemen zullen nooit aan elkaar kunnen aanpassen. Alleen met Jezus Christus is democratie mogelijk.
  Matheus 20 De Zonen van Zebedeus, vers 20-28.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @luckybee

   Ik respecteer uw mening. No problem. Maar stop een keer met het posten van die Bijbelteksten en Bijberverklaringen. Ik ben Jezus niet en tóch is er democratie met mij mogelijk…!!

   Webmaster

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @luckybee 19.00. uur. U maakt zich zo niet erg begrepen bij ons mede reageerders. Er zijn ook voldoende niet gelovigen op deze site, die zij aan zij met christenen staan, met betrekking tot de nazi ideologie islam en de communisten van de Eussr. Hou U daarom wat meer realistisch in uw reacties. Dit zeg ik om uw bestwil.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik moet het toch even vragen. Wat maakt het noodzakelijk om dit te vermelden.

    “Er zijn ook voldoende niet gelovigen op deze site, die zij aan zij met christenen staan,”

    Voegt dat iets toe als dat het dus wel mee valt met die ongelovige en dat er best mee valt te leven. Zeg het maar hoor.
    Ik kan ook zeggen,
    Er zijn ook voldoende gelovige op deze site, die zij aan zij met atheïsten staan.
    Maar dat klinkt dan toch een beetje raar hé als ik zo iets zou zeggen.

    Like

   • @BertG. Kafir betekent ongelovige(n) in het Arabisch, volgens mij. Ik geloof wel in de Schepper maar ik ben een christenhond volgens de koran. @luckybee; Beste vriend, je moet er niet steeds allerlei bijbelteksten bij halen, te pas en te onpas, Soera 12: 26!

    Like

   • BertG. zegt:

    Jack, jij bent wel de laatste op welke site dan ook waar ik een probleem mee kan hebben.
    Het gaat er mij dat er mensen zijn die zich verheffen, zich meer bijzonder vinden dan andere die weer iets anders vinden of juist iets niet doen zoals zij het graag zien.
    Jij zal je zelf nooit zo opstellen zoals sommige mensen doen die menen de waarheid in pacht te hebben.
    Er is voor mij geen enkel verschil tussen niemand. Wat je ook gelooft.
    Ik ben het niet die hier een verschil in maak. Ik merk het alleen maar op.
    En dat moet nou maar een keer afgelopen zijn. Vind ik.

    Like

   • Dat van verhaaltje van mij over Soera 12: 26 heb ik uit mijn duim gezogen want ik weet geen eens wat er staat, het is maar een grapje!

    Like

 6. Anneke zegt:

  Wéér een bewijs dat de huidige wereld van noord naar zuid en van oost tot west in de fik staat. In het ene deel letterlijk in het andere deel op een geheel andere wijze. Neem ons westen….staat eveneens in de fik…op politiek -, economisch-, financieel-vlak. En de multiculturele ONGEMAKKEN….worden met ‘de seconde’ zichtbaarder. Wrijving, heftige wrijvingen zorgen op een gegeven moment voor een letterlijk hysterische brand. Het zal nóg heter worden om ons heen en onder de voeten…..Máár verandering in de Goede zin van het Woord is Komende!!!/!!!

  Like

 7. Jean zegt:

  Wat zal vanRAMPuy het nu moeilijk hebben, hij zit nu met zijn hooimijt in de handen want zijn vriendje Mahammed Erdogan heeft vijanden onder de Turken zelf en dat was nu niet de bedoeling om de toetreding tot Europa te realiseren, u weet wel, er zijn nog veel te veel Europeanen anti Europa dus moeten er ± 80.000.000 toegevoegd worden om alzo de cijfers te kunnen naar het handje te zetten van de Europa-vernietigers.

  Like

 8. Tiny zegt:

  Weten jullie wat ik me nu al de hele tijd afvraag? Kijk het zijn demonstraties niet alleen in Istanboel of Ankara. Het zijn overweldigende demonstraties in zeker 70 van de grootste steden in Turkije. De Turken die daar in die steden wonen zijn zeker niet de soort Turken die bij ons door de straten lopen met hun versluierde vrouwen. Ze zijn zeker wel islamitisch voor het overgrote deel, maar wel zoals wij bedoelen, een godsdienst hoort in de kerk en achter de voordeur. Het zijn kemalisten.
  De kemalistische legertop plus aanhangers zijn in de gevangenis verdwenen of erger. Journalisten idem dito tevens zijn er vandaag in de rechtbank nota bene ca. 50 advocaten gearresteerd. De oproerpolitie houdt huis al een stel barbaren en het wordt met de dag erger. Af te wachten is wat het leger doet als het opdracht krijgt de menigte te lijf te gaan. Op ieder ogenblik kan dus daadwerkelijk heel erg, om het niet netjes te zeggen, de pleuris uitbreken. Dus ik vraag me in alle redelijkheid af, wat doen om hemelsnaam onze en die Duitse militairen daar nog met hun patriots. Zou het niet eens tijd worden die naar huis te halen?

  Like

  • Ekster zegt:

   Je hebt helemaal gelijk. Het is onverantwoordelijk om patriots in een land te laten dat heeft bewezen politiek instabiel te zijn. De kemalisten en seculieren worden al sinds jaar en dag steeds meer buitenspel gezet en vervangen door islamieten. De EU staat erbij en kijkt ernaar.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @BertG 22.11. uur. Eigenlijk heb je wel een punt. Maar wat ik beoogde te zeggen tegen luckybee, dat hij niet de hele tijd bijbelse citaten moet rondstrooien. En dat ik er begrip voor heb, dat iedereen op dit blog zijn eigen overtuiging heeft of niet, maar dat het daar niet om gaat. Het gaat mij om de strijd tegen de perfide islam en tegen de EU. Nergens anders om.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat ik bedoel is ze hier op deze site eens moeten ophouden met een verschil te maken tussen mensen die geloven en mensen die dat niet doen of daar geen zin in hebben.
   In mijn ogen is iedereen gelijk als je je verder als een volwaardig mens gedraagt.
   Door steeds er op te hameren dat er een verschil is, komt bij mij niet echt als volwassen over.
   Dat blijft voor mij gelijk aan het gedrag van moslims. Jullie deugen niet want je bent geen moslim. Of zijn op ze minst een wat minderwaardig soort.
   En gelovige zijn niet bij voorkeur meer bijzonder. En dat is wel wat ze er zelf van maken.
   En dat is wat mij zwaar stoort hier op deze site.
   Het is niet zo moeilijk om andere als gelijkwaardig te zien. Je moet er alleen wel voor open staan en dat schijnt nogal moeilijk te zijn door allerlei ingeprente gedachtegangen waar blijkbaar geen middenweg is in te vinden.
   En het strooien van bijbel teksten heb ik altijd als een zwakheid gezien.
   Dat houd in dat je dus zelf niks meer weet te verzinnen om je verhaal kracht bij te zetten.

   En nee, hiermee zal het nog lang niet mee afgelopen zijn. Ik hoop het alleen wel.
   Ze zullen blijven strooien uit gebrek aan eigen materiaal en om hun eigen gedrag te verklaren.
   En daarvoor hoef ik alleen maar mezelf voor in de spiegel aan te kijken om te weten en te zien wie ik ben.
   Er is voor mij maar 1 aan wie ik verantwoording hoef af te leggen.
   Namelijk alleen mezelf.

   Like

   • BertG. zegt:

    Zeg 1 verkeerd woord over de bedoelingen van Geert en je bent hier al vlug een trol of een infiltrant en iedereen duikt er boven op. En je moet een ban krijgen.
    Maar wanneer diezelfde mensen worden uitgemaakt voor ongelovige, zwijgen ze.
    Heel apart en bijna laf te noemen. Zo rollen we hier ook in NL.
    Gelovige spreek je niet tegen hebben we geleerd, want die zijn blijkbaar een apart soort. Nou de tering voor ze.
    Ik kan iedereen waarderen maar dan wel gelijkwaardig.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 9.56u. Je hebt best wel gelijk, Bert, ook met wat je er daaronder nog aan toevoegt. Ik erger me soms ook behoorlijk, want wat Luckybee af en toe presteert is niet neutraal te noemen. Maar ik slik meer in omdat ik probeer me aan artikel 4 van ons reglement te houden. Alleen als iemand anders dan Webmaster E.J. jou aanvalt, persoonlijk bedoel ik, mag je je verweren volgens mij -zij het zo beheerst mogelijk- omdat het in dat geval de aanvaller is, die de regel overtreedt. Luckybee spuit zijn bijbelcitaten tegen niemand in het bijzonder, dat is dus eigenlijk geen overtreding. Maar ik snap best wat je bedoelt. Ben alleen minder assertief als jij.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa,
    Het laatste wat ik er over wil zeggen is dit.
    Regel 3, Antisemitische, anti-Joodse, anti-Israëlische, antizionistische en racistische comments worden op deze blog niet getolereerd!
    Dit wordt hier openlijk toegelaten zolang je het maar in een bijbels jasje plaatst.
    En op een stiekeme manier invult met dezelfde bedoelingen.
    Goed lezen is een kunst blijkbaar die vele verleerd hebben.
    Zie een vorige opmerking van luckybee waarin hij min of meer beweerde, eigen schuld dikke bult. Omdat ze de heer de rug toegekeerd hadden of zo iets.
    En daar laat ik het bij.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG 09.56. uur. Okay Bert, ik begrijp het volledig.

    Like

 10. Pieter Nokkio zegt:

  Luckybee is volgens mij een ‘zij’, dat terzijde. Zij heeft wel gelijk, met haar bijbelteksten, maar het is inderdaad beter om dit forum sec seculier te houden. Het is voor christenen en niet-christenen, voor katholieken en atheïsten, voor alle gezindten dus, met als overeenkomende eigenschap dat zij nadenken en (dus) de ‘geest van de tijd’ herkennen. Dat niet iedereen ‘de tale Kanaäns’ spreekt, is beslist geen beletsel om op dezelfde golflengte te zitten. En dat doen we met z’n allen, anti-EU en anti-islam. Bijbels gezegd: het beest uit de afgrond; seculier gezegd: het reële gevaar.

  Like

  • Ekster zegt:

   Pieter, zo is het. De tijd is gekomen voor alle niet-moslims zich te verenigen in hun strijd tegen het ultieme kwaad dat de islam is. Het is voor ons allen (atheisten zoals ik, alsmede gelovige niet-moslims) van het grootste belang om ons te verenigen, want wij zijn ook allemaal gelijk in de ogen van moslims; we zijn immers allemaal ongelovigen en dienen ons ofwel te bekeren, ofwel ons te onderwerpen. Andere keuzes zijn er niet bij de “religie van de vrede”. We kunnen het ons niet veroorloven onderling te gaan bakkeleien want we bevinden ons allemaal in (groot) gevaar.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter Nokkio 12.38. uur. Hear! Hear! Zo is dat Pieter.

   Like

  • lucky9 zegt:

   Beter kan ik het niet formuleren.

   Like

 11. Seculiere zegt:

  Er is werk voor de boeg !

  Like

 12. Seculiere zegt:

  De soldaten van AtaTurk VS moslim soldaten, best grappig 🙂

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat is dat nou allemaal rond 1:23 voor gegil. Klinkt heel vreemd.
   Zijn ze nou op de achtergrond bezig om een geit te verkrachten of zo.
   Zo klinkt het wel voor mij.

   Like

 13. Seculiere zegt:

  Amai

  Like

 14. E.Eliveld zegt:

  Wat betreft turkey… het is een OIC land. Zolang daar geen verandering in komt kan mij niet schelen wat daar gebeurt. Als er maar veel van naar de K******* gaan.

  Like

 15. Joop Klepzeiker zegt:

  Naar ik mag aannemen is het bekend dat turkey 90 usa nukes in haar bezit heeft..

  Like

 16. Petrossa zegt:

  En alle NATO codes plus gevechts strategien. Was een echt slim idee, Turkije in de NATO. Briljant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s