Turks toneel bewijst: islam en rechtsstaat gaan niet samen

Screenshot_10

Erdoğans grootheidswaanzin beweegt hem ertoe anderen de les te lezen. Maar wat de Turkse premier voor de zoveelste keer aantoont, is dat de islam en de rechtsstaat onverenigbaar zijn.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan heeft het lang volgehouden in zijn rol als democraat in het toneelstuk Het Turkije-model, waarin talloze wereldleiders als figuranten dienden.

Hun taak was hem schouderklopjes te geven omdat hij een voorbeeldige leider zou zijn, zo luidde althans de toneeltekst. Ze moesten het ‘Turkije-model’ bewieroken. En de kudde, wij dus, riep daarbij eendrachtig: lang leve democraat Erdoğan.

Tegen het einde van de opvoering ontvouwt zich het hoogtepunt. Het hoofdpersonage blijkt een meedogenloos, zichzelf ontmaskerend figuur. In Erdoğans geval heet deze laatste scène: de Ontmaskering van de Democraat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Turks toneel bewijst: islam en rechtsstaat gaan niet samen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 12:45
  http://www.golfbrekers.be/ze-moeten-eerst-geciviliseerd-worden/
  Bekijk ook de reportage uit Duisburg.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En zo komt alsnog “de islamitische aap”, uit de mouw. En weer had en heeft Geert Wilders gelijk!
  Maar helaas gelijk hebben is een ding, gelijk krijgen veel moeilijker dankzij onze ISLAMOFIELE en EUROFIELE politici en regeringsleiders. Is toch zo hé MARX RUTTE!

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Islam en democratie zijn onverenigbaar. Samengaan kan nooit en zeker niet “misschien”.

  Like

 4. Jean zegt:

  Die dweil uit het Brusselse, zakkenvuller in dat EU gedrocht, zal het nu moeilijk hebben dat zijn turks vriendje zo onder druk wordt gezet door…..turken die ook de buik vol hebben van die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij iets waar wij islamofobie van gekregen hebben.
  Wat zal hij nu weer uit zijn duim gaan zuigen om de Turkse crimineel alsnog goed te praten???
  Allee vanRAMPuy laat je gaan, nog enkele maanden kun je nog chaos en ellende zaaien nadien zul je opgevolgd worden door een nieuwe uitgerangeerde zwaar dementerende eikel die ze ergens in Europa kotsbeu zijn. Ik dan hierbij aan de slapjanus Rutte.

  Like

 5. Anneke zegt:

  De schrijfster van dit stuk (Hala Naoum Néhmé) heeft een verse realistische blik. Zij is een eerlijk journaliste!!! ! !!! Hopen dat Elsevier dit eveneens zo inziet…

  Like

 6. Helena zegt:

  Haarscherp, briljante meid.
  Las tussen de reacties deze.
  ————————————————————————————————————————-
  Respect voor minderheden kent Turkijes sultan noch zijn partij niet. In de nieuwste editie van een Turks geschiedenisboek worden christenen ‘landverraders en economische vluchtelingen’ genoemd die als ‘marionetten voor westerse politieke en religieuze doeleinden’ worden gebruikt.
  Daar zou ik graag meer gefundeerd over lezen.
  ————————————————————————————————————————–
  Zou dat ECHT waar zijn? Daar moet je toch maar de gore lef voor hebben zeg. Weet ik hoeveel
  achterlijke islamitische T(J)urken West-Europa in donderen precies met dat gore doel voor ogen om hier alles en dan ook alles naar de kloten te helpen en dan vervolgens die statement maken
  over christenen, die GVD ook nog eens gewoon T(J)urk zijn, in een geschiedenisboek.!!

  Maar ja waar verbaas ik me eigenlijk over liegen, liegen en nog eens liegen de Armeense genocide is ten slotte ook nooit gebeurd.

  Like

 7. De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan heeft het lang volgehouden in zijn rol als democraat in het toneelstuk Het Turkije-model, waarin talloze wereldleiders als figuranten dienden.

  Like

 8. Jan zegt:

  Claudia Roth wordt cultureel verrijkt in het Gezipark

  Claudia Roth zu Gezi: Es war wie im Krieg
  Auch Grünen-Vorsitzende Claudia Roth, die in Istanbul ihre Solidarität mit den Protestierenden bekundete, bekam Tränengas ab. Das Vorgehen der Polizei schilderte sie in drastischen Worten.
  “Wir versuchten zu fliehen, und die Polizei verfolgte uns. Es war wie im Krieg“, sagte Roth der Nachrichtenagentur Reuters. „Die jagen die Leute durch die Straßen und feuern gezielt mit Tränengas-Granaten auf die Menschen“, so die Parteivorsitzende weiter.
  http://www.bz-berlin.de/aktuell/welt/claudia-roth-zu-gezi-es-war-wie-im-krieg-article1695026.html
  (leuke foto van huilende Roth)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan 18.38. uur. Zo nu heeft Mw.Roth, volgelinge van de “linkse kerk”, eens kunnen proeven aan de echte ISLAM technieken van Erdogan. Zou ze nu genezen van haar linkse gen?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s