Ahmadinejad is weg!

Screenshot_9

In Iran gebeurde het niet zo spectaculair als in Libië, Egypte of Syrië. Maar de beweging van de “Arabische Lente” heeft ook Iran gegrepen – misschien zelfs eerder dan de landen in de Maghreb. En ook in Iran zijn er genoeg uitbraken van geweld op straat geweest, die uiteindelijk tot deze ontwikkelingen geleid hadden.

In ieder geval werd er geen dictator “ten val gebracht” noch bewandelt een islamitisch land de weg van de islamitische “democratie”: meer macht voor de islam, meer onderdrukking, achteruitgang naar de Middeleeuwen, sharia:

50 miljoen Iraniërs kiezen een nieuwe president. Eén van de 6 kandidaten is de hardliner Said Dschalili. Mocht hij winnen, dan zou de Islamitische Republiek Iran nog autoritairder kunnen worden. Het Westen moet zich instellen op hardere confrontaties in het atoomconflict.

Vandaag konden de Iraniërs bij de presidentschapverkiezingen kiezen uit 6 kandidaten. Alle zes zijn conservatief. Geen van hen heeft serieuze kritiek op het systeem van de Islamitische Republiek Iran. Ze behoren tot het establishment. Maar eentje van hen geldt als bijzonder extreem.

“Said Dschalili staat voor radicale posities”, zegt Walter Posch, Iran-deskundige aan de gerenommeerde Stichting voor Wetenschap en Politiek in Berlijn. “De vraag bij deze verkiezingen is: wint Dschalili of wint hij niet?” Als hij wint, betekent dit dat de radicale vleugel binnen het establishment heeft gewonnen.

Der Spiegel

Dit artikel is opnieuw een samenraapsel van kant en klare zinnen uit de New York Times en de Washington Post. Zo dom, zo onlogisch, dat het eigenlijk een belediging is voor de lezer.

Wat wil de gekochte propagandiste Raniah Salloum ons in wiens dienst wijsmaken? Dat wanneer men een liberale kandidaat zou hebben toegelaten deze een kans zou hebben om te winnen?

Als dat zo zou zijn, dan zou echter een hardliner als Said Dschalili geen kans hebben, dan zouden de 50 miljoen moslims daar de meer gematigde van de 6 kandidaten kiezen!

Maar het is hetzelfde als in Egypte, Tunesië of Turkije: als de moslims mogen stemmen, kiezen ze de meest radicale! Diegene, die hen meer ISLAMISME biedt. Bovendien maakt het helemaal niets uit of er op de lijst nog 5 of 15 liberalen, seculieren, christenen, socialisten of wat dan ook staan.

Het is echter gemeen van de mediadictatuur van het Avondland om zulke leugens aan de lezers voor te leggen. De Iraniërs laten zich sowieso niet misleiden door “Der Spiegel”. Dat is alleen weggelegd voor de mediagehoorzame Duitsers.

Screenshot_8

Said Dschalili

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/06/14/ahmadinedschad-ist-weg/#more-46095

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Islam. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ahmadinejad is weg!

 1. felix zegt:

  De werkelijke macht ligt ook niet bij de president van Iran maar bij de de Islamitische geestelijkheid onder leiding van Khamenei, en zijn Raad der Hoeders. Ahmadinejad is nooit meer dan “a puppet on a string” geweest.

  Like

 2. Nog radicaler, nog meer islam, nog meer sharia, dat gaat de goede kant op?!

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De zibiba (eeltplek) op zijn voorhoofd is “”unheimlich”” veel zeggend.

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Bidden helpt niet, Allah redt de economie niet.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Simpel…

  Ik zit te wachten op de dag dat 50 miljoen Iraniërs ook beledigd zijn,
  door de islam.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Maar zo lang als Khamenei de touwtjes in de hand houdt,Gebeurd er in Iran maar heel weinig. Hoe meer de Iraners leiden en verhongeren hoe beter de politiek van Mohammed en Allah tot uiting komt dan zijn de Mujahedins van Hizbullah berijdt hun leven voor hun geliefde Allah te geven. dat was toch ook altijd het plan geweest?Honger maakt de beste strijders.

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Doe je dat expres, Luckybee, die spelfouten? In drie zinnen drie keer: gebeurt moet in de tegenwoordige tijd met een T, bereid om je leven te geven is met EI en zonder T, om alleen dit stukje (en daar laat ik het bij) positief te bekritiseren.
   Je hebt je de algemene kritiek op je tot voor kort excessief veelvuldig citeren van Bijbelteksten kennelijk aangetrokken; hopelijk doe je dit met mijn opmerking ook: doe er asjeblieft wat aan, opdat het niveau van dit forum op redelijke hoogte blijft.

   Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom verplichte sterilisatie ook een oplossing voor het islam-probleem is!
  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/21651952/__Kleuter_opgeleid_tot_jihadist__.html

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Felix hierboven heeft wel gelijk. De president -die in Iran toch al nooit een wonder van liberaal denken wordt, wie het ook is,- doet er niet toe. Hij loopt aan het handje van de geestelijkheid en er verandert niets. Ik las een paar dagen geleden in de Volkskrant een interview met de kleindochter van Khomeini, die onder meer beweerde, dat haar grootvader ‘heus flexibeler was dan menigeen dacht.’ Men kent zulke beweringen wel, concrete voorbeelden kunnen er dan weer niet gegeven worden. Verder kwam ze met het oude argument dat ‘de chador heus niet verplicht was’ -Maar zelf zat ze wel in zo’n ding bij het interview, wat losjes gedrapeerd, misschien. En toen de journalist op haar beweringen tenslotte vroeg, of Iran dan inderdaad langzaam afstevende op een echte democratie met gelijke rechten voor man en vrouw kwam er niet meer dan een bedeesde glimlach. Hou maar op. Ze zijn totaal niet uit op verandering en de vrouwen niet eens op gelijkberechtiging, niet zoals wij dat hier zouden zijn. Ergens WILLEN velen van hen onderwerping, omdat ze zó gehersenspoeld zijn, dat ze dat een veilig idee vinden. Ik ben zo ver, dat ik zeg: Laat maar in hun sop gaarkoken, maar zorg er tegelijkertijd voor,dat ze ver weg blijven van de westelijke grenzen. En al dat Boerka- Niqaab- en Hijabgebroed er uit hier. Laten wij dààr dan maar naar streven.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Ik begrijp dat Ruhani tot nu toe vewrreweg de meeste stemmen heeft.
  Hoewel hij net zo´n hoofddeksel heeft als Khamenei gaat hij ervoor door meer gemartigd te zijn.

  Like

 10. Jan zegt:

  Ahmedinejad is weg, maar zijn kopie is terug

  Nieuwe president van Iran, Hassan Rohani, was betrokken bij de bomaanslag in Buenos Aires waarbij 85 doden vielen
  http://freebeacon.com/rowhani-may-have-helped-plan-1994-bombing/

  Like

 11. Helena zegt:

  Ja, iedereen weet het, tenminste diegenen die het wat kan schelen of wiens leven er van af hangt, zoals de Joden in Israël, nieuwe wijn in oude zakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s