Oostenrijk wordt geteisterd door meer dan 12.000 bedelaars

Screenshot_32

Oostenrijk wordt regelmatig geteisterd door meer dan 12.000 bedelaars. De belangrijkste gedupeerden zijn de hoofdsteden van de deelstaten, met aan het hoofd Wenen en Graz. Georganiseerde bedelaarsbendes komen vooral uit Roemenië. Het zijn hoofdzakelijk zigeuners. Nu slaan zelfs rode en zwarte burgemeesters alarm en eisen een landelijk streng bedelaarsverbod.

De burgemeester van Salzburg, Heinz Schaden (SPÖ), spreekt van een regelrechte “bedelaarsindustrie”en de burgemeester van Graz, Siegfried Nagl (ÖVP), wil van de deelstaat Stiermarken een machtiging om dit probleem eindelijk op te lossen.

Appèl van Schaden: Geef de bedelaars geen geld!

Schaden, tegelijkertijd vicepresident van de Oostenrijkse stedenbond in het dagblad “Osterreich” over het bedelaarsprobleem, dat vooral door immigranten uit Roemenië en Bulgarije in Midden-Europa versterkt wordt:

Rondom de bedelarij heeft zich inmiddels een heuse industrie ontwikkeld. We proberen op Europees niveau druk uit te oefenen op Roemenië en Bulgarije. Omdat hen het probleem helemaal niets interesseert.

De linkse bedelaarslobbyisten negeren deze gebeurtenissen daarentegen volledig. Zo discussieerden activisten op 14 juni in Innsbruck over het thema “Bedelen als mensenrecht!?” De bijeenkomst vond plaats met subsidie van de deelstaat Tirol en de stad Innsbruck, maakt de bedellobby op zijn blog heel vanzelfsprekend bekend.

Screenshot_31

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013123-Mehr-als-12000-Bettler-suchen-sterreich-heim

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bulgarije, Roemenië, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijk wordt geteisterd door meer dan 12.000 bedelaars

 1. bobzelf zegt:

  En Nigel staat al maanden in Brussel te roepen , dat we moeten stoppen met Schengen .
  Natuurlijk weer als een roepende in de woestijn !
  De nederlanders hebben geen idee , wat er aan komt zeilen na 1 januari , volgens onze regeringspartijen valt het aantal wel mee !
  Als u dus ooit GAJUS voorbij hebt zien komen , dan heeft U allen echt nog niet alles gezien ! you aint seen nothing Yet !
  Vanaf 5/6 jaar met accordeon , zusjes met bloemen, vaders met gouden sieraden , moeders met tafelkleden , muziekanten met 1 liedje en de opa’s zakkenrollen er een beetje bij !
  Bedelen en aan je armen trekken , terwijl nr. 2 je portemonnai jat , in mero’s en bussen om je heen gaan staan en weg zijn je spullen .
  Nee. we gaan nog lachen .
  En ze krijgen gelijk toegang tot onze ziekenhuizen , en uitkeringen en denk niet , ik zet ’s nachts het alarm wel aan , want ze doen het gewoon op klaar lichte dag .
  Lang leve brussel , lang leve de EU , lang leve de STRATEGISCHE KIEZERS !
  EN NU HOOP IK ALLEEN MAAR , DAT ze dus bij alle VVDers en D’66 figuren , met geld speelt geen rol , de puien er uit raggen .
  Eens kijken , hoe lang ze :HET VALT WEL MEE , volhouden !

  Like

 2. Helena zegt:

  Nog nooit een straat bedelaar of zogenaamde muziekkanten of daklozen krantjes uitdelers ook maar één cent gegeven. Was ook niet van plan daar mee te beginnen. Sodemieter op man/vrouw
  en ga werken met je donder.

  Like

  • Jan zegt:

   Dat volk verstaat je ook niet. Ik zei eens tegen iemand dat hij naar zijn eigen land diende te gaan ipv hier te staan schooien. “Dankjewel,” zei hij.

   Like

  • BertG. zegt:

   Van mij krijgen ze ook geen stuiver.
   Wel een keer bij me supermarkt voor de deur iemand ter plekke ze accordeon gerepareerd (ventiels/kleppen zaten een beetje vast geplakt). Anders was het nog erger om aan te horen. Deze man is toevallig iemand die wel een beetje kan spelen en flink oefent. Maar ook hij krijgt niks van mij.

   Like

   • Helena zegt:

    Je bent een goeierd Bert. Ik had hem denk ik niet geholpen al had ik het gekund.

    Like

   • BertG. zegt:

    Helena,
    Ik ben een beetje allergisch voor instrumenten waar wat aan mankeert. Ik hoor dat meteen.
    En voor mij is ’t een kleine moeite om dat te doen ongeacht welk instrument.
    Ik kan dat nooit laten om ’t niet te doen.
    En ja, ik ben te goedig voor deze wereld. Dat heb ik vaker gehoord.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, in de jaren ’80 had je in Neurenberg ook de nodige bedelaars en daklozen. Maar dat was toch nog iets anders: Tóen waren het praktisch allemaal Duitsers en het hoefde helemaal niet te betekenen dat ze per sé uit de onderklasse afkomstig waren. Verschillende zelfs helemaal niet: Er zaten lui onder van rijke komaf, soms zelfs van adel, maar die wat betrof hun eigen milieu buiten de boot waren gevallen. Zwarte schapen, zogezegd. Dat gebeurde vaak genoeg in een landstreek als het Frankenland, dat zo ongeveer líep op alcohol. Ik heb er genoeg leren kennen en er een reuze lol mee gehad! Maar nu, met al die Roemenen en Bulgaren, geloof ik wel dat de sfeer grimmiger geworden is, misschien ook crimineler. Je kon, ongelogen, van die Neurenbergse daklozen zeggen wat je wou, maar bestelen deden ze je niet. En , al zal dat wel weer racistisch zijn of zoiets, dat weet ik van die Oost-Europeanen niet zeker. Tóch een andere mentaliteit, vrees ik.

  Like

 4. Leo zegt:

  Ach,……… als we zo doorgaan met onze uitgeef politiek en ons stemgedrag niet veranderen
  en niet meer ZELF denken ( noodgedwongen ) dan zitten de straten van ( voorheen ) Nederland
  voor die tijd al VOL met bedelaars van Nederlandse origine.

  Den Haag, WIJ WILLEN NEDERLAND TERUG !!!!
  RASECHTE NEDERLANDERS, herover UW land !!!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Wat prachtig toch die EUSSR, hé. Wat een verrijking! Geweldig hoe de eussr, het klaar speelt om Europa naar de ondergang te leiden. En inderdaad @bobzelf, Nigel Farage kan zeggen wat hij wil, de EUROFIELEN zullen doorgaan met de NACHTMERRIE EU, tot we allemaal hetzelfde zijn, jawel allemaal even ARM! Behalve het bojaren tuig van de EU uiteraard.

  Like

 6. Jan zegt:

  De EU zegt: “Nee, deze arme mensen mag u niet uitwijzen en bovendien zitten (letterlijk) zij dicht bij het geld dat niet meer hoeft worden overgemaakt. U spaart dus transactiekosten en bent voordeliger uit. En nu doorlopen graag.”

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Het overgrote deel van de polderlanders hier in dit landje moet het eerst keihard meemaken als dat crimineel bedelaarstuig en masse ook hier naartoe komt. Veel zijn er overigens al!
  Mogelijk is dat dan de laatste druppel die de emmer vol wraakgevoelens doet overlopen en al die teringzooi met geweld zal opruimen. Hoop het van ganser harte!!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Wat moet ik hier over zeggen? ik ben het helemaal met julie eens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s