Altijd maar weer Israël

Screenshot_46

Opinieartikel van Likoed Nederland in het Katholiek Nieuwsblad, 14 juni 2013.

In mijn vorige artikel in het Katholiek Nieuwsblad, ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van de staat Israël, constateerde ik verheugd dat de christelijke gemeenschap in Israël gedurende die 65 jaar verachtvoudigd is, en dat Israël daarmee het enige land in het Midden-Oosten is waar het aantal christenen is toegenomen.

In alle andere (islamitische) landen lijden ze zwaar onder discriminatie, geweld, vervolging en verdrijving, in Israël niet. Het was daarmee een oproep aan christenen om te stoppen met het Israël-bashen en zich te focussen op de grotere, echte problemen van christenen in het Midden-Oosten.

Deze oproep was duidelijk niet besteed aan tenminste één persoon, lezer dr. A.A.M.J. van Eck te Voorburg. Hij beschuldigde ons van “halve waarheden”, omdat, zo schreef hij in een reactie, “niet het aantal maar het percentage christenen van belang” is.

Het waarom van deze merkwaardige stelling maakte hij niet duidelijk. Hebben volgens hem christenen in Israël dan te lijden omdat het aantal Joden nog sterker is toegenomen? Nee toch? En als het percentage zo belangrijk is, waarom ligt zijn zorg dan niet bij de etnische zuivering van christenen in bijvoorbeeld Turkije, Egypte, Libië, Irak en de Palestijnse gebieden? Daar dalen overal de aantallen én de percentages.

Deze christenen gaan dus dezelfde weg op als eerder de bijna één miljoen Joden, die gedwongen waren om hun huizen te verlaten en uit de Arabische landen te vertrekken, onder achterlating van al hun bezittingen.

Maar ook de vervolging en massale vlucht van christenen vindt de heer van Eck de schuld van Israël! Hij schrijft namelijk: “De toenemende discriminatie van christelijke minderheden in de Arabische staten kan goeddeels worden teruggevoerd op het gebrek aan steun van het Westen voor de Palestijnse zaak.”

Islamisering

Werkelijk? Zo maar een nieuwsbericht van deze maand: Radio Vaticaan heeft bericht dat de drie katholieke scholen in Gaza steeds meer onder druk komen te staan. Zo eist de regering van Hamas dat jongens en meisjes ook in de christelijke Palestijnse scholen niet langer samen les krijgen. Mgr. William Shomali, de katholieke hulpbisschop van Jeruzalem: “De islamisering wordt door Hamas steeds sterker doorgevoerd. Gescheiden onderwijs betekent dat wij drie scholen moeten bijbouwen. Daarvoor ontbreekt het geld. Vorig jaar konden wij de maatregel nog tegenhouden, maar nu zijn wij radeloos.” In Gaza leven naar schatting 1.500 christenen, onder wie 200 katholieken. De Grieks-Melkitische metropoliet Elias Chacour stelt dat er in Gaza officieel godsdienstvrijheid bestaat, “maar in de praktijk valt daarvan nauwelijks iets van te merken”.

Hoezo heeft deze toenemende islamisering in Gaza iets te maken met Israël of het Westen? En wil de heer van Eck in alle ernst beweren dat de genocide op twee miljoen christenen en zwarten in Soedan kwam door boosheid over Israël, en niet door moslimfundamentalisme? Net als de huidige golf van geweld tegen christenen in Egypte en Syrië? En als dat toch allemaal de schuld van Israël zou zijn, hoe verklaart hij in dat geval de vrijwel totale verdrijving van christenen uit Turkije in 1915, toen 1.5 miljoen Armeense christenen werden vermoord, ruim veertig jaar voordat Israël werd opgericht?

Zuivering

Bovenstaande feiten noemt de heer Van Eck niet. Wel heeft hij het er over dat Israël etnisch zou zuiveren. Echter vanaf het moment dat Israël het bestuur over Gaza kreeg in 1967, is de Arabische bevolking daar maar liefst verviervoudigd. Dat was mede dankzij de door Israël aangelegde waterleidingen en de verbeterde medische zorg en infrastructuur. Dat lijkt meer op etnische bevordering dan zuivering!

De heer van Eck herhaalt in dit verband ook nog de door de Palestijnse president Abbas kwistig rondgestrooide propagandafabel dat Israël Jeruzalem etnisch aan het zuiveren zou zijn. Juist iemand zoals de heer van Eck die percentages zo belangrijk vindt, zou beter moeten weten. Want tijdens het Israëlisch bewind over de hele stad Jeruzalem sinds 1967, is de Arabische bevolking sneller gegroeid dan de Joodse bevolking. Daardoor is hun aantal niet alleen absoluut maar ook procentueel flink toegenomen, namelijk van 26% naar 35%. Jammer dat iemand die ons van halve waarheden beschuldigt, daar hele leugens tegenover stelt.

Zou het niet beter zijn om te onderkennen dat de eeuwenoude christelijke- en joodse bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten beide de afgelopen eeuw zeer te lijden hebben gehad onder het opkomend moslimfundamentalisme? Honderd jaar geleden was het percentage christenen in het Midden-Oosten nog meer dan 20%. Nu is dit minder dan 5%, en dit loopt nog steeds hard terug. Als deze trend zich doorzet dan zijn er over enkele generaties helemaal geen christenen meer in het gebied waar het christendom is ontstaan, op Israël na.

Gezien deze feiten zou het prijzenswaardig zijn als sommige katholieken zich minder obsessief zouden opstellen ten opzichte van Israël, en zich meer zouden focussen op de echte problemen in het Midden-Oosten. Maak jezelf niet medeverantwoordelijk door daarvan weg te kijken. Want die problemen zijn helaas groot, niet in de laatste plaats voor de christenen aldaar, zoals we alle dagen in de krant en alle weken in het Katholiek Nieuwsblad kunnen lezen.

Screenshot_47

Door:

Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Christendom, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Altijd maar weer Israël

 1. luckybee zegt:

  Ik ben het hier mee helemaal eens met julie. Maar wat doen wij hier tegen?Het zijn niet alleen de CDA die hieraan mee doen maar ook de CU, en de SGP verbied hun vrouwen om over de toekomst van hun kinderen mee te discuseren, dit staat nergens in de Bijbel geschreven.

  Like

 2. Helena zegt:

  Begrijp in dit verband niet helemaal wat je bedoelt met bovenstaand commentaar luckybee.
  Wat heeft wel of geen vrouwen in de politieke partij te maken met het wegkijken van de christenvervolging???

  Like

  • luckybee zegt:

   De SGP maaken het ons wel erg moeielijk om op ze te stemmen,De moeder van onze kinderen zijn de beste verdedigers van de toekomst van hun kroost, vrouwen hebben een betere verbinding met hun kinderen,als wij mannen. Als een vijand zo als Femke Halsema met de billen wakkelen, dan maak dat de moeder van onze kinderen niets uit maar wel de vaders denk je niet ook Helena?Dat weg kijken ,hebben zulke grieten als Femke Halsema daar niet een groot deel te verdanken?Ondanks SGP in de kamer?De SP brengt nu ook als maar mooie jonge meiden tenstrijde, en dito de PvdA.

   Like

  • luckybee zegt:

   Zo als je ziet het is de RKK de oorzaak van de Antie semitisme in Europa.En de natuur die help ook een beetje mee om de Papie’ste verblinden door vrouwelijke schoonheid, Dat hebben de Goddelozen toch heel goed begrepen.En stuurden hun mooiste exemplaren aan de front.Die nog vol zijn van Feromonen.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Weer zo een misselijke schijnchristen als van Eck. Deze paljas en leugenaar, maakt deel uit van de RODE en DE LINKSE KERK. Maakt deze kwal niets uit, net als van Agt, Gretta de heks, Harrie -Hamas-van Bommel, en het molenpaard Meulenbelt, gaat het deze smeerlappen niet om de WAARHEID, maar enkel erom ISRAEL ZWART te maken en te verdoemen. SCHOREM dat is het!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tom weer eens op z’n best! Vooral dat ‘molenpaard Meulenbelt’ is schitterend!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler 21.18. uur. Beste Theresa, het doet mij deugt, dat ik in ieder geval U een leuke reactie heb kunnen ontlokken.

    Like

   • luckybee zegt:

    Tsia met die Meulenbelt heb ik ook altijd mein moeite gehad, maar dan een heel oerlelijke exemplaar

    Like

 4. Pieter Nokkio zegt:

  deugd, Tom, het doet je deugd. Dat Meulenbelt niet deugt, is een andere werkwoordsvorm.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Eigenlijk heel zelden bij Hollandse meiden.

  Like

 6. Jan zegt:

  Er zijn weer een paar weken verstreken en dus werd het wel al te stil voor de NOS omtrent Israël en daarom verscheen op teletekst het volgende bericht:

  VN:jonge Palestijnen mishandeld
  Israël maakt zich schuldig aan ernstige schendingen van de rechten van gearresteerde Palestijnse kinderen.
  Het rapport somt allerlei schendingen op, zoals martelen, vernederen, geboeid en geketend worden voorgeleid en isoleren.
  http://nos.nl/artikel/520623-vnjonge-palestijnen-mishandeld.html

  Je schrijft gewoon wat op en controleert niet of het waar is.De ‘speciale rapporteur’ (volledige ‘titel’: ‘Special Rapporteur on the situation of human rights in the Palestinian territories occupied since 1967.’) voor de VN is niemand minder dan Richard Falk* en hij mag alleen een negatief bericht afleveren bij de VN, geen positief bericht over Israël wat ‘schendingen’ betreft en het is aan de beschuldigde, Israël om te bewijzen dat de beschuldigingen onjuist, dwz, gelogen zijn. Daarbij komt dat Falk absoluut blind dient te zijn voor de misdaden van de ‘Palestijnen’.
  : Bite one – ‘situation’ in the title cosmetically replaced the former ‘violation’ of human rights,’ but the old Rapporteur mission stands. No different to his predecessors, Falk is duty-bound to bring home a bagful of Israeli crimes. Not for our UN lawman the principle, ‘Innocent until proven guilty’ he would deliver from the lecture podium at Princeton.

  Bite two – the human rights situation, when due to Palestinian acts, falls outside Falk’s ambit. Indeed, he’s obligated to turn a blind eye. ‘What Palestinian crimes – I don’t see any?’ is virtually engraved on his badge of office. Why tell the Human Rights Council what Palestinians get up to? They want to hear about Israel breaking laws. Remember, they appointed Falk to find Israel guilty.”
  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12691#.UcPx571NKrs

  * voor Falk was het John Dugard die ook zit van Van Agt zit, het ‘Rights Forum’ en wel in de ‘Raad van Advies’ samen met Doekle Terpstra, Hedy d’Ancona, Hans van den Broek enz.
  http://www.rightsforum.org/raad-van-advies/

  Meten met twee maten:

  Like

 7. Jan zegt:

  Verenigde Nazi’s nemen resolutie in waarin Israël veroordeeld wordt om de schade te betalen die zij Hezbollah heeft aangebracht

  Included in the U.N. General Assembly’s latest “peacekeeping budget,” which was passed late last month, is “a call for Israel to pay some $1.1 million for damages to United Nations property following the shelling of the Qana village in southern Lebanon.”
  The U.N., led by Syria, has been pushing this resolution since 1996

  Ron Prosor, Israel’s ambassador to the United Nations, called the accusations baseless and a waste of time.
  http://freebeacon.com/un-general-assembly-criticized-for-anti-israel-resolution/

  Like

 8. Jan zegt:

  Geen vliegtickets voor Joden, zegt ‘Soddy Barbarian Airlines’

  Like

  • luckybee zegt:

   Waar om zal een Jood met Soddy Barbarian Airlines vliegen? is El Al niet meer populair bij ze?Ik ben bang dat een Vliegtuig vol met Kafirs een makkelijke Ticket to Paradice wordt voor een jihadstrijder.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s