Gezi-park in Istanbul met geweld ontruimd

Screenshot_41

De Turkse politie heeft met zoveel mogelijk geweld het door de demonstranten voor de vrijheid en tegen de islamisering bezette Gezi-park bij het Taksimplein in Istanbul ontruimd. Vanaf het begin werden waterkanonnen ingezet en werd het park met geweld schoongeveegd.

Daarna rukten Erdoğans politietroepen, beschermd door gasmaskers als in oorlogstijd, naar het park op om daar tenten af te breken en de mensen met gebruikmaking van knuppels, traangas en rubberen kogels van hun protestplaats te verdrijven.

Screenshot_42

Het leger had de afgelopen dagen al gasmaskers aan de demonstranten uitgedeeld. Desondanks zorgde de massale inzet van traangas weer voor vele gewonden.

Screenshot_43

Veel mensen vluchtten naar het nabijgelegen hotel Divan, dat al sinds het begin zijn deuren voor gewonden en bescherming zoekende demonstranten had geopend. Maar deze keer vonden de mensen ook daar geen bescherming tegen de beulen van Erdoğan. Een bewapende troep bestormde het hotel en en viel de zich veilig wanende mensen aan:

 

Daarna pompten de AKP-aanhangers meedogenloos traangas in het hotel. Voor de mensen binnen was er geen ontkomen aan. Bliksemsnel was de lobby met traangas gevuld, dramatische scènes waren het gevolg:

 

De sowieso al door de waterkanonnen, rubberen kogels en het traangas gewonde mensen vluchtten door de gangen vol traangas naar de hoger gelegen etages, want ook naar buiten was de vlucht niet mogelijk, omdat op de straat voor het gebouw de lucht ook vol zat met traangas.

Al twee weken lang wordt Turkije geteisterd door een golf van protesten. De  oorzaak, het slopen van een park ten gunste van een winkelcentrum, is veranderd in een verzetsbeweging tegen de despotische islamiseringskoers van de regering Erdoğan.

Screenshot_44

Slechts enkele uren voordat de politie het Gezi-park bestormde, had minister-president Erdoğan de demonstranten een ultimatum gesteld om tot zondag het park te verlaten: “Ik zeg het duidelijk: ontruim het Taksimplein. Als het niet ontruimd is, zal de politie van dit land weten hoe het geëvacueerd moet worden”, riep hij hen tijdens een toespraak voor tienduizenden aanhangers toe, bericht “der Standard”.

Talrijke westelijke partners hebben Erdoğan al bekritiseerd vanwege het harde optreden van de politie. Volgens de Turkse artsenvereniging werden bij botsingen tussen demonstranten en de politie sinds eind mei vier mensen gedood en bijna 7500 gewond.

Erdoğan heeft opnieuw bewezen dat hij knalhard kan liegen als hij zijn macht wil demonstreren. Want het door hem gestelde ultimatum tot zondag was vermoedelijk toch al zondagmorgen afgelopen.

Ook al heeft de korangetrouwe despoot vermoedelijk nog steeds de meerderheid van de bevolking achter zich, waarschijnlijk kan de naar vrijheid en secularisme strevende minderheid niet meer tot zwijgen gebracht worden. Erdoğans autoriteit wordt betwijfeld en is beschadigd, dit optreden zal hem ook niet dichter bij de EU brengen. Het is te hopen dat van de meerderheid van zijn verblinde, islamgelovige aanhangers genoeg mensen hem de rug toekeren om hem uiteindelijk ten val te brengen en een verdere islamisering van Turkije te verhinderen.

Hier nog een video van het optreden van de politie:

 

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/06/istanbuler-gezipark-brutal-geraumt/#more-334114

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Islam, Islamisering, Turkije. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gezi-park in Istanbul met geweld ontruimd

 1. Eindelijk een Turkse lente die omslaat in een koude winter zoals in andere Islamlanden? Wat de EU Bobo’s niet zagen of van weg keken wordt nu in rebellie door de seculiere Turkse stadsbewoners duidelijk. Ze zijn de Islamisering onder Erdogan zat, het sluipende vrijheids benemende sharia gevoel dat dat de vrije Turk steeds meer in zijn grip krijgt moet stoppen zegt de meerderheid in de Groot steden. Erdogans electoraat bevindt zich op het grote conservatieve platte land, daarmee heeft hij verkiezing op verkiezing gewonnen. Turkije beschouwt zichzelf als een regionale grootmacht en heeft een magische aantrekkingskracht op de volkeren en vooral de vrouwen van de landen die nog ver achterlopen zoals Irak en Syrie, Turkije dat sinds Ataturk zich sterk heeft georienteerd op Europa, is voor hun een voorbeeld. ERdogan richt zich integenstelling tot Ataturk op de Islam landen en heeft wederzijds de visumplicht afgeschaft met alle islamlanden. Erdogan heeft de ambitie het seculiere Turkse model te laten mislukken om over tegaan naar een islam-model, weg van de EU dus. Rompuy en Barosso zijn blind en noemen dit een gunstige ontwikkeling? Ondertussen is ERdogan strategie tav de EU ongewijzigd, hij stimuleerd (heimelijk) een enorme Islam vluchtelingen stroom naar Griekenland om zo verder de demografische balans in Europa te doen kantelen in het voordeel van de Islam. Zijn uitspraak was dan ook dat hij via de baarmoeder van de Moslemvrouw Europa wil veroveren, met de politiek correcte ideologie die al decennia de toon zet in Europa gaat dat ook nog lukken.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En er zijn nu toch wel Kamervragen gesteld door de SOCIALISTEN neem ik aan. Allez SAMSOM, allez ROEMER en van BOMMEL, waar blijven jullie……o, wacht het is de MUZELMAN ERDOGAN met zijn kwaadaardig islamisme, maar daar mag niets van gezegd worden vind de Partij van de Arabieren, en de anderen van den LINKSEN KERK!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad, dat dat perk nu ontruimd is, wil niet zeggen, dat het verzet is neergelagen. Dàt zal nog moeten blijken. Als de demonstranten vastbesloten zijn, zoeken ze gewoon weer een andere lokatie om te bezetten, of wat voor protestmiddel dan ook. Mocht de ‘democratisch gekozen’ Erdogan daar dan wéér op reageren met traangas en rubberen kogels, dan laat hij zich alleen maar kennen tegenover de rest van de wereld en, wie weet, tegenover sommige van zijn eigen kiezers.
  Wel positief vond ik het, te lezen, dat het leger aan de demonstranten gasmaskers had uitgedeeld. Het is waar, met de uiteindelijke bedoelingen van het leger moet men blijven uitkijken, maar toch is dit een teken, dat ze in elk geval níet achter Erdogan staan. In afwachting zou ik dit als een ‘Kemalistisch gebaar’willen betitelen.

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Moeten we die opstandelingen eigenlijk geen wapen geven, dat doen we immers in syrie ook.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik ben bang dat democratie alleen met Jezus Christus te behalen is en niet met de Islam en welke kerk dan ook RKK, Angilcaanse kerk Herformde kerk,Of de Orthodoxe kerk, daar zijn de adels geslacht nog steeds on aangetast, in hun privelegien, en staan hoger dan de anderen.Voor hun is het gemakkelijk collonien en slaven te bezitten.

  Like

 6. Seculiere zegt:

  Mensen vergeten bij te melden dat er niet alleen een winkelcentrum met binnen in een moskee op het plein zal komen MAAR ook een mega moskee naast het winkelcentrum, ik denk dat de mensen meer protesteren voor de mega moskee die naast het enorme beeld van AtaTurk zal gebouwd worden. Deze contrast klopt gewoonweg niet.

  En mensen willen jullie is stoppen met Turkije een moslim land te noemen en verwijzingen te doen naar de Arabische lente. In Griekenland zijn er ook betogingen aan de hand waarom wordt die niet vergeleken met de Arabische lente?

  Turkije is geen Arabische land en ook geen Europese land, en het hoort niet in deze beide werelden. Probeer is met een emty mind naar Turkije te kijken het is een heel uniek land hoor!

  Like

  • Seculiere zegt:

   Ik weet wel dat jullie het goed bedoelen maar neemt het woord Arabisch niet in het mond als jullie over Turkije praten alsjeblieft.

   Like

 7. Seculiere zegt:

  Ataturk sluite zicht in een beweging aan die ‘The Young Turks’ hete, een beweging die vooral uit jongeren bestond die tegen de Sultan waren. Herhaald de geschiedenis vandaag?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s