De trieste waarheid over het hedendaagse moderne Duitsland en [zijn relatie tot] de Joden

Screenshot_5

(Door Tuvia Tenenbom)

Drie jaar geleden werd ik benaderd door een redacteur van Rowohlt, een van de grootste uitgevers van boeken in Duitsland. Ze zei dat ze dol was op mijn artikelen in de ‘Zeit’, de prestigieuze Duitse krant waar ik voor geschreven heb en zij zou graag willen dat ik een paar maanden naar Duitsland zou komen, om mensen te interviewen en over hen te schrijven “in dezelfde stijl als je voor de ‘Zeit’ schrijft”. Het duurde niet lang om mij te overtuigen en ik kwam zo snel mogelijk in Duitsland opdagen. Ongelooflijke landschappen, heerlijk eten, schitterende musea, beroemde intellectuelen, onvermoeibare boeren, slapeloze kunstenaars, godslasterlijke zeloten, gelovige atheïsten en een uiterst moderne samenleving verwelkomden me. Ik hoefde alleen maar met iedereen bevriend te raken.

Ik interviewde mensen uit alle lagen van de bevolking. Van de beroemde ketting rokende beeldbepalende kanselier Helmut Schmidt tot aan de verlopen heroïneverslaafden in de straten van Frankfurt, van de uitgever van het grootste Europese dagblad ‘Bild’ tot aan weinig bekende bloggers; van de minister-president van de deelstaat Saksen tot aan verveelde museumbewakers; broze WOII veteranen en sportieve middelbare scholieren; radicale linksen die de regering, welke regering dan ook, willen omver werpen, tot aan neonazi’s, die geen genoegen nemen met iemand minder dan Adolf Hitler; topambtenaren van Mercedes en Volkswagen tot aan straatverkopers van goedkope kettingen; geleerden en analfabeten, arm en rijk, in het oosten en het westen, in het noorden en in het zuiden.

We aten samen, dronken samen, en zij uitten zich.

Er ging nauwelijks een dag voorbij zonder dat minstens één geïnterviewde met me sprak over de ‘rijke Joden’, de ‘sluwe Joden’, de Israëli’s die dagelijks Palestijnen bij het ontbijt eten, de ‘manipulerende Jood’, of over iets anders, als het maar over de ‘Jood’ ging.

Screenshot_7Duitsland, ontdekte ik helaas, was geobsedeerd door Joden. Zelfs degenen die beweerden dat ze Joden wel aardig vonden, hadden zeer vreemde gedachten over hen. Sommigen vertelden me dat alle Joden elkaar kenden, anderen zeiden dat alle Joden elkaar hielpen en weer anderen beweerden dat alle Joden ‘heel goed’ met geld waren.

Dat was de manier waarop de mensen praatten en ik schreef woord voor woord wat ze zeiden op. Ik heb het boek, een getuigenis van het algemeen heersende antisemitisme in het hedendaagse Duitsland, voorgelegd aan mijn redacteur.

We ontmoetten elkaar een week later en ze zei tegen me dat ze had gehuild en gelachen bij het lezen van het boek en dat het zelfs beter was dan ze had verwacht. Maar het hoofd van de uitgeverij, die afstamt van de elite van Duitsland, werd razend. Hij vertelde me dat ik niet kon schrijven en dat het boek een degelijke bewerking nodig had.

Ik vroeg hem om me te laten zien wat goed schrijven was.

Dat deed hij. Als er in het boek een zin stond over mensen die niet van ‘Joden’ houden, eiste hij dat ik het woord zou veranderen in ‘Israël’. Een hoofdstuk dat ging over een groep die predikte dat alle [nog] levende Joden gedood moesten worden, moest worden gewist, beval hij. Als iemand me in een interview had verteld dat de Joden ‘de echte nazi’s’ waren, moesten hun woorden worden veranderd of weggehaald.

Alleen als ik deed wat hij zei, werd mij duidelijk gemaakt, zou ik een ‘goede schrijver’ worden.

Daar bleef het niet bij. Hij werd echt gemeen, op een gegeven ogenblik noemde hij mij een ‘hysterische Jood’. En toen verbrak hij ons contract.

Geen Amerikaanse uitgever die door mij werd benaderd, stemde erin toe om het boek te publiceren. Ongeacht welk bewijsmateriaal er voorhanden was, de mainstream Amerikaanse uitgevers waren niet bereid het op te nemen tegen Duitsland. Ik veronderstel dat het onder handen nemen van een Westerse bondgenoot niet op de agenda staat van de huidige uitgevers.

Uit angst dat de bevindingen van het boek voor altijd zouden verdwijnen, besloot het Joodse Theater van New York om het boek beschikbaar te stellen voor de Amerikanen en publiceerde het onder de titel “I Sleep in Hitler’s Room”.

In december van 2012 zorgde een van de meest prestigieuze Duitse uitgevers, Suhrkamp, ervoor dat het boek in Duitsland beschikbaar kwam onder de titel “Allein unter Deutschen”.

Screenshot_8Aanvankelijk barstten de Duitse critici in woede uit, terwijl zij hartstochtelijk  de bevindingen van het boek, dat de meeste Duitsers er vandaag de dag antisemitische standpunten op na houden, ontkenden. Een van hen deinsde er niet voor terug om, in de hoog aangeschreven liberale krant, de ‘Süddeutsche Zeitung’, racistisch te worden en verwees naar mij als ‘de Jood Tenenbom’.

Inspelend op de toenemende beweringen tegenover mij,  bood ik aan om met welke intellectueel dan ook, die bereid was om met mij in het openbaar te debatteren, de confrontatie aan te gaan.

Toen ik voor de mensen stond die eisten dat ik integer zou zijn, werd het mij al snel duidelijk dat mijn felste critici het boek aanvielen zonder dat zij het daadwerkelijk gelezen hadden.

Gelukkig gingen andere critici dieper in op het boek en gaven zij geweldige recensies. Tienduizenden kochten het boek, waarmee zij het op de top 10 van de bestsellerlijst van het tijdschrift de ‘Spiegel’ brachten (een equivalent van de bestsellerlijst van de New York Times in de VS) en duizenden fans van het boek woonden in heel Duitsland openbare lezingen bij.

Ik kan de conclusie trekken dat ik aan het einde van mijn reis in Duitsland veel meer vrienden had dan toen ik die begon.

Dit maakt me gelukkig, omdat het hebben van nieuwe vrienden altijd goed is, maar dit betekent niet dat ik me geen zorgen maak. Dat doe ik wel en veel meer dan ik ooit gedaan heb.

Duitsland is een schitterend, prachtig land, zijn maatschappij is een van de meer verfijnde van onze tijd.

De culturele instellingen van Duitsland, zoals de musea, het theater in al zijn facetten en de journalistiek, zijn de meest geavanceerde in de Westerse wereld – wat waarschijnlijk verklaart waarom de sterren van de samenleving niet de filmacteurs zijn, maar de intellectuelen.

Voor mij, en voor zover ik dat kon aantonen, zijn de meesten van die intellectuelen pseudo-intellectuelen: ze zijn hopeloos intelligent, vol van zichzelf, hebben een zeer beperkte opvatting van de wereld, gebrek aan gezonde realiteitszin en, erger nog, ze lijden aan acuut antisemitisme.

De geschiedenis leert  ons steeds weer waar deze redeloze haat toe zal leiden.

Voor de Tweede Wereldoorlog was Duitsland, net als nu, voor zijn tijd erg vergevorderd, met een prachtige staat van dienst op het gebied van mensenrechten, een van de beste van zijn tijd. Maar ook toen koesterden de mensen, net als nu, een inwendige haat, terwijl zij tegelijkertijd met hun mond, in de mooiste bewoordingen, de vrijheid beleden.

Als Duitsland vandaag niet wakker wordt uit zijn innerlijke haat, zal een geraffineerdere Adolf verschijnen en niemand zal krachtig genoeg om hem tegen te houden.

Het is tijd om Duitsland in de duidelijkste bewoordingen te zeggen: Mensen die aan kanker lijden, kunnen zich niet veroorloven om die te negeren. Duitsland moet inzien dat het aan een bepaalde vorm van kanker lijdt, voordat die hem fataal zal worden.

Als ik de Duitsers de waarheid vertel dan heeft dat niets met haat te maken, maar het komt voort uit de zuiverste vorm van liefde. Ik houd erg veel van hen en daarom ben ik erg met hen begaan.

(Tuvia Tenenbom is een auteur van de bestseller van de ‘Spiegel’ en columnist voor ‘Die Zeit’, het prestigieuze weekblad van Duitsland. Hij is de auteur van “I Sleep in Hitler’s Room: An American Jew Visits Germany“, dat in Duitsland werd gepubliceerd als ‘Allein Unter Deutschen. Naast zijn werk voor ‘Die Zeit’ worden zijn geschriften gepubliceerd in kranten zoals de ‘Corriere della Sera’ van Italië en ‘Yedioth Ahronoth’ van Israël. Hij heeft gevorderde [masters of doctors] titels in zowel de beeldende kunst en de wetenschap en is oprichter en artistiek directeur van ‘The JewishTheater of New York’.)

Screenshot_6

Bron:

http://www.foxnews.com/opinion/2013/05/21/sad-truth-about-today-modern-germany-and-jews/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland. Bookmark de permalink .

23 reacties op De trieste waarheid over het hedendaagse moderne Duitsland en [zijn relatie tot] de Joden

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wachteres bedankt voor dit artikel. En het anti-semitisme is in feite nooit weg geweest. Het heeft alleen een sluimerend bestaan geleid, en onder invloed -kots- van de MOSLIM VERRIJKING, steekt het nu weer kwaadaardig de kop op, en niet alleen in Duitsland. In ons land is het net zo goed aanwezig, kijk maar eens naar ISLAMAMSTERDAM waar joodse medemensen door de mocro’s tot wild zijn uitgekozen, vooral als ze zichtbaar hun keppeltjes dragen!

  Like

 2. KCMO zegt:

  Ja ja, het blijft voor mij onbegrijpelijk, maar het gaat weer gebeuren.

  Kan iemand mij nou eens uitleggen waar die haat op gebaseerd is.
  Kom niet aan boord met dat de Joden al het geld controleren, (was het maar zo)
  dan was het niet zo’n puinzooi.

  Joden werd eeuwen lang het recht ontzegd bepaalde beroepen uit te oefenen, dus het geldwezen was een van de weinige mogelijkheden en de handel. Nou daar zijn ze dus goed in.
  Mede dankzij de RK kerk en een aantal “kerkhervormers” Luther, Hus, Calvijn.

  Intelligentie…, dan zou het dus jaloezie kunnen zijn. Want leren kunnen ze.

  Ik denk dat ze gewoon in alles beter zijn, en ik leer er graag van.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Het is wel opmerkelijk dat de meeste landen en de meeste groeperingen die pro Europa en pro islam zijn, ook anti Israël zijn geworden.

  Zou de haat via de islam voor de Joden [en die is er altijd al geweest] hen langzamerhand beïnvloed hebben?

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   dat is ontegenzeggelijk het geval, Wachteres.
   Ze zulken hun antisemitisme hier in Duitsland echter nooit toegeven. Sinds de WO-II leven ze ineen steeds wijder wordende spagaat: enerzijds uit misplaatst schuldgevoel de leugen voeden dat ‘dankzij een verenigd Europa gegarandeerd vrede wordt bewerkstelligd’ en anderzijds de (weer) tot haat uitgroeiende antipathie tegen mensen die slimmer zijn dan zij, de Übermenschen. En dat zijn de Joden nu eenmaal, altijd geweest en ze zullennopstaan altijd blijven. Kijk maar naar de technologie-staat Israël, die in verhouding op (veel) hoger niveau staat dan Duitsland.
   En dat de Joden handig zijn met geld en handelswaar, is historisch eenvoudig te verklaren: als je telkens moet verkassen, word je geen boer….

   Like

   • Wachteres zegt:

    Vreemd, aan de andere kant worden/zijn de Duitsers opgevoed met schuld voor wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd.

    Like

 4. baksteen zegt:

  Wachteres, je hebt toch Emmet Scott – Mohammed & Charlemagne Revisited gelezen? die geeft aan dat het goed mogelijk is dat de setting van totale haat en het doel van de totale vernietiging van het Jodendom uit de Islam komt en is overgebracht op het europese gedachtengoed.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Precies wat ik ook al dacht, baksteen. Goed dat de schrrijver van dit boek ook die conclusie heeft getrokken.

   Ik ken het niet, maar ik zal de titel onthouden.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Een ‘geraffineerde tweede Hitler’ is zelfs tegenwoordig niet meer nodig voor een nieuwe bedreiging van het Jodendom: Blijf de Islam op deze manier de vrije teugel geven en je bereikt op de duur precies hetzelfde effect.

  Like

 6. 2Crazy2bTrue zegt:

  @KCMO

  De jodenhaat staat geprogrammeerd in de bijbel. Volgens verhalen uit de bijbel waren de Joden verantwoordelijk voor de kruiziging van Jezus. De haat komt dan vanzelf wel.

  Dat Joden mogelijk wat intelligenter zijn hoeft niet genetisch te zijn. Het kan ook het gevolg zijn van een betere mindset die voortkomt uit hun godsdienst. Joden mogen dacht ik zelfs boos op God worden en met hem in discussie gaan. Volgens mij is dit heel belangrijk voor de geestelijke groei.

  De islam staat hier lijnrecht tegenover. Submissie! Denken is niet toegestaan. De intellectuele prestaties van Moslims zijn daarom over het algemeen zwaar onder de maat.

  Het Christendom hang er een beetje tussen in. Een sterk punt van het Christendom is het oog voor de menselijke waardigheid. Hierdoor was er voldoende tolerantie voor de uiteindelijke ontwikkeling van minder religieuze subculturen, waaruit tenslotte onze westerse beschaving is ontstaan.

  Like

 7. Rudi zegt:

  Tom Hendrix stipte het al aan, maar ik denk dat niet enkel Duitsland in dit eeuwenoude bedje ziek is. Tuvia Tenenbom kan een hele bibliotheek vullen als hij in elk Europees land van de Noordpool tot de Méditerrannée met mensen gaat praten en opschrijft wat hij hoort over Joden.
  Beschamend is het.

  Like

 8. Helena zegt:

  Ik laat er, met permissie even een luckybee-tje op los. De Joden zijn en blijven het uitverkoren volk van God. Daarom zijn ze ook zo bijzonder. Geen wonder dat de islam totale vernietiging van de joden voorstaat want allah is nu eenmaal het beest, de satan. De handlangers van satan zijn de moslims, daarom zijn ze ook zo verdorven. Vergelijk wat beiden deze wereld wereld gebracht hebben en zullen brengen. Het verschil kan niet duidelijker zijn.
  Ik sluit me aan bij Geert, Israël is de lakmoesproef. Voor Geert gewoon een zaak van goed en fout. Voor mij: wie zich tot behorend bij God mag rekenen, eigenlijk jullie allemaal. 🙂 dus en wie aan satan toebehoord. Overigens is dit, die (nieuwe of altijd al bestane) golf van Jodenhaat, gewoon in de Bijbel beschreven. Dat weet Tom ook vast. Het zal overigens nog veel erger worden, de echte proef moet nog komen. satan gaat de wereld rond als een brullende leeuw maar zal uiteindelijk het onderspit delven.

  Like

  • BertG. zegt:

   Off-topic. (moet kunnen ,denk ik)
   “Ik laat er, met permissie even een luckybee-tje op los”
   Dit gaat nog eens een begrip worden op internet. Net zoals iedereen weet wat er met finnen bedoeld wordt.

   Like

 9. Helena zegt:

  @2Crazy2bTrue. Voor sommige stumpers, ontzettende dombo’s werkt dat misschien zo.
  Feit is de Romeinen hebben Jezus aan het kruis gespijkerd. Ja, het volk (de Joden) mocht kiezen (wie er vrij mocht) tussen Jezus en Barabas (een moordenaar). Het volk koos voor Barabas en Jezus werd onschuldig gekruisigd. Een klein beetje christen begrijpt uit dit verhaal dat dit allemaal zo MOEST lopen. Die Barabas die eigenlijk gekruisigd had moeten worden voor zijn daden dat ben IK. Hij staat symbool voor de mens die zonder ontvangen genade geen recht op vergeving kan doen gelden en dat nu wel kan. Iedere zichzelf respecterende christen ziet en weet dat. Het was allemaal zo gepland/voorzien. Het kon NIET anders gaan dan dat het gegaan is. Daar is namelijk het hele christelijke geloof op gebaseerd, op dat offer. Als het anders was gegaan bestond het christendom eenvoudig niet. Mijn conclusie is dan ook dat iedereen die het de Joden aanrekent dat Jezus is gekruisigd geen christen KAN zijn en bovendien zo stom is dat het niet met woorden te beschrijven valt.

  Like

 10. Helena zegt:

  Even een klein beetje off topic, Wat denken jullie gaat dit gebeuren???? Mwaah dacht het niet.
  http://www.piepvandaag.nl/hond-mee-naar-werk/

  Like

 11. Avidia zegt:

  KCMO zegt: 18 juni 2013 om 17:16

  Ik heb het altijd gedacht, de haat tegen de Joden komt door jaloezie, Het zijn vaak de bedenkers van al de nieuwe dingen, het zijn intelligente mensen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Avidia 02.21. uur. Dat klopt helemaal Avidia. Namen van Joodse geleerden en filosofen: Spinoza, Einstein, Sigmund Freud psychiater en grondlegger van de psychotherapie, Jung, en onze eigen onovertroffen Bob Smalhout.

   Like

 12. Philippine zegt:

  2Crazy2beTrue 2122

  U zegt goeie dingen.

  Like

 13. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Al die mensen haten de joden om zichzelf vrij te pleiten van jodenhaat. Klinkt tegenstrijdig? Europeanen en zeker Duitsers en zeker de “linksen” onder hen willen zoveel mogelijk afstand nemen van hun historische bijdrage aan de Holocaust. En dat doen ze door de joden “zionisten” te noemen en deze joden dan van van alles en nog wat te beschuldigen. Het effect is tweeledig: de joden zijn niet langer onschuldig en, het allerwalgelijkste bij-effect voor de linkse, moderne denker: Zij beklimmen een moreel krukje van waar af zij roepen “Kijk mij eens, ik ben zo rechtvaardig dat ik de joden durf te beschuldigen. Zo hoog sta ik boven de partijen. Zo’n groot onafhankelijk denker ben ik.”
  En vervolgens gaan ze een kongsi aan met de meest vreselijk jodenhaters -de islamieten- en zij beweren dan met droge ogen dat de islamieten in deze tijd, worden bedreigd zoals de joden destijds werden bedreigd door de Nazi’s. Het is een duizelingwekkende pervertering waar een verschrikkelijke stank van aangekondigde massa-moord uit opstijgt.
  Het is nog erger: De joden worden er vervolgens ook nog eens van beschuldigd er in Israel Nazi-praktijken op na te houden.
  Met zulke mensen kun je niet praten. Die kun je alleen ontmaskeren zoals Tenenbom dat doet. Maar er zal meer voor nodig zijn om de nieuwe jodenhaters te stoppen. Dat zal iets vreselijks zijn. Misschien dat dit met de terugkeer van de islamitische terroristen uit Syrië een begin zal vinden. Wie niet horen wil moet voelen. Men hoeft maar een paar keer naar het NOS Journaal te kijken (Monique van Hoogstraten!) om waar te nemen dat onze tegenstanders absoluut niet willen horen. Zij tonen zich volledig feitenresistent. Binnenkort doet het Frans gerechtshof (na tweemaal uitstel) een uitspraak in de zaak al-Durah. Dat zou nog wel eens heel belangrijk kunnen worden. The truth will prevail. Maar God wat duurt dat lang!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Een vlijmscherpe analyse, treffend verwoord.Hulde Roelf-Jan!

   Ik denk inderdaad dat de verkankerende aanwezigheid van de islam in het westen dit proces van verzieking van de geest en het afgenomen vermogen om zaken goed tegen elkaar af te wegen zeer heeft versterkt en versneld.
   Het onbenul van het politiek correcte denken wordt door de islam zeer juist ingeschat. Politiek correct is feten-resistent geworden, omdat het door de verdwaasde houding van een aan weerloosheid grenzende toegefelijkheid jegens die ideologie elke voorstelling van zaken vanuit die hoek klakkeloos voor waar houdt.
   In mijn leven ben ik dergelijke vormen van verblindheid nog niet eerder tegengekomen.

   Politiek bezien kan alleen een veel sterkere invloed van de PVV deze toestand effectiever tegen gaan.
   Wij doen wat we kunnen, maar ook in ”Den Haag” moet er versneld aan de afbraak van de politiek correcte waanzin worden gewerkt.

   Like

 14. Wachteres zegt:

  @ Bedankt Roelf-Jan voor je duidelijke verklaring.

  Dat morele krukje gebruikt links in allerlei situaties, ook wat betreft de kritiek op de islam.

  En verdomme, het werkt! Zelfs rechtse politici durven niets te ondernemen of te bekritiseren wat maar naar politiek niet-correct riekt.

  Links heeft de morele macht in handen en die zullen ze niet meer loslaten. Aan ons is het om duidelijk te maken dat zij alleen maar liegen en bedriegen. En welke demonische plannen zij hebben.

  Met elkaar proberen we, een ieder op zijn/haar manier ‘het klootjesvolk’ de ogen te openen en dat is ook wat we moeten doen:

  Laten zien wat de islam is, een verderfelijke voormiddeleeuwse ideologie, vol van immens geweld en haat, die ABSOLUUT niet en NOOIT inpasbaar zal worden in onze vrije samenleving.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Roelf-Jan Wentholt 08.22. uur. Geheel met je eens Roelf-Jan. De hedonistische en narcistische linkse kliek, met voorop de PvdA adepten, de D66 ers, de schijnliberalen van de VVD, en GL luchtfietsers, zijn dag in dag uit opgeblazen bezig zichzelf te bevredigen, met hooghartige orakeltaal bestaande uit vileine kritiek op Israel en de Joden bijzonder. Helaas zijn ook delen van de christelijke kerk aangetast door het anti semitisme virus. Dat had tot gevolg, dat een onderdeel van de PKN zichzelf meende te moeten bewijzen door Israel af te katten. Ik had “Kerk in Actie”, ondersteunt, maar heb hun de “mantel uitgeveegd”, en mijn BIJDRAGEN INMIDDELS ingetrokken!
  Leve Israel, leve het Joodse Volk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s