Hizb-ut-Tahrir: de radicale islam komt in Ramallah aan

Screenshot_15

De gebeurtenissen op dinsdag 4 juni 2013 in Ramallah, die stad dus die als bolwerk van het Palestijnse secularisme en Palestijnse gematigdheid geldt, dienen als herinnering dat de radicale islam ook hier zijn intrede heeft gedaan.

Honderden islamitische fundamentalisten marcheerden die dag door de straten om de 92e herdenkingsdag van de val van het kalifaat (opm.: het Ottomaanse Rijk) te vieren. Deze optocht werd aangevoerd door de radicaalislamitische Hizb-ut-Tahrir (Partij van de Bevrijding), waartegen de Palestijnse Autoriteit in het verleden hard heeft opgetreden. Nu gaf de Palestijnse Autoriteit opdracht aan de politie om niet in te grijpen, terwijl woordvoerders van de Palestijnse autoriteit de inspanningen van de Amerikaanse minister van buitenlandse Zaken John Kerry veroordeelden om de vredesgesprekken tussen de Palestijnen en Israël nieuw leven in te blazen.

Hizb-ut-Tahrir roept alle moslims ertoe op om zich te verenigen onder een islamitische staat met een islamitisch rechtssysteem, de sharia en een kalief. Leden van het Palestijnse filiaal van Hizb-ut-Tahrir organiseerden deze optocht en samen met hun fundamentalistische aanhangers beklaagden ze de lange tijd geleden genomen beslissing van de Grote Nationale Vergadering in het Turkse Angora (opm.: tegenwoordig Ankara) om de kalief Abdul Medjid Effendi uit zijn ambt te zetten en het kalifaat af te schaffen.

Screenshot_13

De inwoners van Ramallah waren verbaasd dat de Palestijnse autoriteit honderden islamitische fundamentalisten toestemming gaf in hun stad te marcheren in scènes, die zich afgespeeld zouden kunnen hebben in de straten van de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

“Sinds wanneer geeft de Palestijnse Autoriteit toestemming aan aanhangers van Al Qaida om demonstraties in onze steden te organiseren?”, vroeg een Palestijnse winkelbezitter. En een Palestijnse universiteitsstudent, die getuige was van deze manifestatie, zei: “Vandaag had ik het gevoel in Syrië of Gaza te zijn. Het is merkwaardig dat de Palestijnse Autoriteit de mensen wegens kritische commentaren op Facebook arresteert, maar toestemming geeft aan islamitische extremisten om door Ramallah te marcheren en op te roepen tot de oprichting van een kalifaat.”

In spreekkoren om het kalifaat te herstellen riepen islamitische fundamentalisten de islamitische legers ertoe op “naar Palestina te marcheren om de al-Aqsa-moskee en de rest van Palestina te bevrijden.” Andere parolen ondersteunden Jihadistische terroristen, die in Syrië in gevecht zijn tegen het regime van al-Assad.

Screenshot_14

Baher Saleh, een vooraanstaand lid van Hizb-ut-Tahrir, zei tegen de mensenmenigte dat het tijd zou worden voor de islamitische legers om “de al-Aqsa-moskee uit handen van de smerige Joden te bevrijden.”

Saleh en andere leden van de organisatie veroordeelden ook de leiding van de Palestijnse Autoriteit, omdat deze erin gefaald zou hebben achter hun ideologie te staan en de islamitische wereld voor een oorlog tegen Israël te mobiliseren.

Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit hebben geen verklaring afgegeven waarom Hizb-ut-Tahrir toestemming kreeg om een manifestatie voor de Jihad (heilige oorlog)  tegen Israël te houden; een organisatie, waarvan de leden vaak door Palestijnse politie op de “West Bank” op de korrel worden genomen. Enkele Palestijnen denken dat daarmee een boodschap aan John Kerry afgegeven diende te worden hoe de uitdagingen en gevaren er uitzien waarmee de Palestijnse autoriteit geconfronteerd wordt. Als je verder doordenkt, kom je tot de conclusie dat de leiding van de Palestijnse Autoriteit probeert gelddonoren uit het Westen met behulp van radicale moslims te intimideren en te dwingen de financiële hulp aan de regering op de “West Bank” voort te zetten of zelfs te verhogen.

Maar tegelijkertijd schiet de Palestijnse Autoriteit zich daarmee in zijn eigen voet. Want Hizb-ut-Tahrir is een organisatie, die openlijk de leiders van de Palestijnse Autoriteit belachelijk maakt, hen verraders en collaborateurs met de vijanden van de islam noemt.

Screenshot_12

Bron:

http://www.audiatur-online.ch/2013/06/10/der-radikale-islam-kommt-in-ramallah-an/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3751/radical-islam-ramallah

Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", Islamitisch fundamentalisme, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hizb-ut-Tahrir: de radicale islam komt in Ramallah aan

 1. bigljohn zegt:

  Het midden Oosten wordt een groot Sharia gebied, ook alweer hier in de Palestijnse gebieden. Een open deur intrappen ? Ja, maar onze wereld is verworden tot een kruitvat wat ieder moment kan gaan ontploffen. Als ik Nostradames moet geloven begint de Arabische invasie vanuit Spanje. Niet geheel ondenkbaar, daar Islamieten de ondergang van Spanje al voorspeld hebben. Als het karwij in het Midden Oosten geklaard is zijn wij aan de beurt. Europa is al behoorlijk geinfriltreerd met die Islam fanaten, en een verenigd Arabisch leger zou vanuit Spanje de opmars kunnen beginnen. Misschien duurt het nog 5 a 10 jaar, maar het is zeer wel mogelijk. En waar blijft Nederland met zijn sterk uitgeklede leger en een politie alsmede overheden die sympathiseren met de Islam ? Net als in 1940 hebben we geen enkele overlevingskans tegen deze nieuwe barbaren. Er zijn voor ons maar twee keuzes; de PVV of het kromzwaard !

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat heb je nou een NL leger als ook elke moslim daar in kan deelnemen.
   Met eigen leger imams.
   Dan worden ze nog in hun eigen rug beschoten.
   Wie is er dan voor wie en waar tegen.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Er is geen enkele Moslim die zijn soortgenoten zal omleggen. Ik zie ze, als het er op aan komt, ons leger de rug toekeren. In het voormalig Jugoslavie werden buren die eerst elkaars vrienden waren ook ineens elkaars vijand.

    Like

 2. Q zegt:

  …als herinnering dat de radicale islam ook hier…

  Er is niet zoiets als ‘de radicale islam’. Gematigde islam ook al niet.
  Erdogan zei al : ,, Islam is islam “. Geloof hem maar.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ha, er stond wel een goed bericht in.Alle moslims gaan in 1 staat wonen, wherever itt will be,.
  Dat schorem is dan een mooi doelwit, u weet wel waarvoor,Hahahaha. 20x Hiroshima, en we zijn verlost van deze geweldige randdebielen.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als je verder doordenkt, kom je tot de conclusie dat de leiding van de Palestijnse Autoriteit probeert gelddonoren uit het Westen met behulp van radicale moslims te intimideren en te dwingen de financiële hulp aan de regering op de “West Bank” voort te zetten of zelfs te verhogen.

  Vraag me jaren af wat ons voordeel is decennium achter decennium geld te blijven pompen in die Arabische ellende. Hoeveel schudden de Saoedische olie miljardairs eigenlijk voor hun Palestijnse vrienden?

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/6/EU-heeft-geen-idee-waar-1-miljard-steun-aan-Egypte-is-gebleven-1286593W/

  Like

 5. BertG. zegt:

  Even tussendoor. Hoe ironisch. Zullen ze het zelf eigenlijk wel weten.
  De vlag van Marokko tussen 1912-1915

  (kwam het tegen in een link op GeenStijl)

  Like

 6. 2Crazy2bTrue zegt:

  @BerG
  Dat zijn de voordelen van totalitaire regimes. Zij kunnen niet alleen het heden, maar ook het verleden manipuleren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s