Een medewerker van Erdoğan beschuldigt de Amerikaanse ‘Joodse lobby’ ervan verantwoordelijk te zijn voor de protesten in Turkije

Screenshot_21

Een medewerker van de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan stuurde dit afgelopen weekend een notitie naar een ‘social media-account’, waarin hij beweerde dat de protesten die nu in Turkije woeden onderdeel zijn van een poging van de Amerikaanse ‘Joodse lobby’ om de regering van Turkije te ondermijnen. 

De burgemeester van Ankara, İbrahim Melih Gökçek, een lid van de ‘Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling’ van Erdoğan, heeft zich uitgesproken over zijn afkeer voor de demonstranten in het Gezi Park van Istanbul. Hij heeft hen zowel bespot als bekritiseerd via een reeks tweets op zijn eigen persoonlijke twitter account.

Maar de opruiende retoriek bereikte een samenzweerderige climax toen hij een notitie op twitter zette, waarin hij beweert dat de Turkse inlichtingendienst heeft vernomen dat de protesten een gevolg zijn van een bijeenkomst in februari van het American Enterprise Institute.

De notitie beweert ook dat het instituut een afdeling is van de ‘The Amerika Israel Public Affairs Committee’. De notitie stelt dat dit instituut in de vergadering heeft besproken dat Turkse jongeren in de straten zouden worden verspreid om te protesteren.

De nota stelt verder dat op de vergadering verschillende vooraanstaande neoconservatieve figuren aanwezig waren, die vaak worden geassocieerd  met een pro-Israël houding, waaronder: Paul Wolfowitz, John Bolton, Elliot Abrams, Richard Perle, en William Kristol.

Bron:

http://www.algemeiner.com/2013/06/18/erdogan-associate-blames-american-jewish-lobby-for-turkey-protests/

Auteur: Zach Pontz

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Turkije. Bookmark de permalink .

16 reacties op Een medewerker van Erdoğan beschuldigt de Amerikaanse ‘Joodse lobby’ ervan verantwoordelijk te zijn voor de protesten in Turkije

 1. Islam can't break my mind. zegt:

  Voorspelbaar, Joden krijgen de schuld van het eigen falen…

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Nog meer leugens, Erdogan? Nog meer verdachtmakingen? Je gaat je gang maar, hoor! Het enige wat je ermee bereikt is, dat je je laatste restje goodwil in de westerse wereld verspeelt. Maar ja, je richt je natuurlijk ook op de moslims, je eigen mensen! Die geloven dat soort dingen nu eenmaal direct. Eén ding is wel zeker: Nóóit Turkije laten toetreden, zolang die hypocriet aan het bewind is!

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   helemaal nooit Turkije bij Europa, of ze zouden Istanbul voor de helft moeten afstaan, dit puntje willen we er nog wel bij hebben. Niet na een massale volksverhuizing echter: eerst alle moslims er uit…

   Like

  • wachteres zegt:

   Theresa, wat mij betreft NOOIT, ONDER GEEN VOORWAARDE Turkije toelaten binnen de EU.

   Dat zal dan het land met de meeste inwoners van Europa worden.

   Stel je eens voor wat dat betekent!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wachteres 19.59u. Natuurlijk bedoelde ik dat uiteindelijk ook.
    Je wilt je reactie in dit verband alleen even toespitsen op Erdogan, dat is eigenlijk alles.

    Like

 3. Seculiere zegt:

  @Pieter maak u geen zorgen, Turken vinden Europa heus niet zo speciaal hoor.
  Nuja Erdogan serieus, een Jood de schuld geven…? Er staat blijkbaar een kleuter aan het hoofd van Turkije.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ach, onze OPPERMOEFT ERDOGAN, als deze moslim zijn mond open doet, braakt hij alleen onzin of leugens uit. Een zeer vilein, en gevaarlijk persoon. Daar laat ik het nu maar bij.

  Like

 5. Rudi zegt:

  Wat ik mij afvraag, is waarom deze schreeuwlelijk zo lang in het zadel is kunnen blijven zitten. Figuurlijk dan, in het echt kan hij zijn kont niet op een paard houden.
  Iedereen wist twintig jaar geleden al uit welk totalitair laken hij een leeg pak is en dat hij een trouwe leerling is van zijn voorganger Erbakan, ook al zo’n moslimbroeder.

  Als hij West-Europa de les gaat spellen over de rechten van Turkse migranten is hij een groot staatsman naar wie het Westen luistert. Als hij Israël dwingt zich te verontschuldigen voor het uitschakelen van terroristen is hij een held des vaderlands. Als hij in de territoriale wateren van Cyprus zijn spierballen gaat rollen is hij een groot patriot. En als er foto’s van Obama in de pers verschijnen waarop deze een baseballknuppel vasthoudt terwijl hij zit te telefoneren met de gewezen geroosterdbroodverkoper uit Istanbul dan staat het Turkse volk als één beledigde man achter hun leuterende kleuter.

  Zou dat allemaal met clancultuur te maken hebben? ‘Wij mét Erdogan tegen de rest van de wereld’, maar als we niks beters te doen hebben ‘Wij tegen Erdogan’?

  Like

 6. Helena zegt:

  Dit artikel is al van 8 juni j.l. Toen al gaf Erdogan de Joden de schuld.
  http://www.jewishpress.com/news/what-took-so-long-jews-finally-blamed-for-turkish-unrest/2013/06/08/

  Like

 7. Seculiere zegt:

  Hier zie je beelden vanuit de lucht uit die opgenomen zijn met een drone op het Taksimplein. De beelden zijn prachtig!
  Het gevecht tegen de islam vanuit de lucht.

  http://debuitenlandredactie.nl/2013/06/het-wordt-een-lange-zomer-voor-erdogan-en-turkije/

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Natuuuuuuuuuuuuuurlijk zitten de joden erachter.
  Het geeft in ieder geval aan hoe slim ze zijn om met 15 miljoen joden op aarde zoveel invloed te hebben dat ze overal achter kunnen zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s