Brabant betaalt 2,5 miljoen euro per Israëlisch bedrijf

Screenshot_59

Israël behoort tot de absolute wereld top als het gaat om technologische- en medische innovaties. Niet voor niets wordt Centraal-Israël inmiddels ‘Silicon Wadi’ genoemd, omdat het na Silicon Valley in Californië het belangrijkste hightech gebied van de wereld is.

De provincie Brabant heeft bovenstaande nu ook ontdekt. Het wil met de Israëlische kennis de Brabantse innovatiekracht versterken. Daarom heeft de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) onlangs een bezoek aan Israël gebracht, overigens al het derde sinds 2010. Het doel van deze bezoeken is Israëlische bedrijven die actief zijn op het gebied van hightech, biotechnologie en medische technologie te interesseren om een vestiging op te richten in de provincie Brabant.

In Noord-Brabant is een goede infrastructuur aanwezig voor start-ups uit Israël, zo meent Ben Engel van BOM. Zijn organisatie wordt door de provincie gesteund om investeerders naar het gebied te halen. “Wij zetten momenteel een programma in elkaar waarmee we 125 miljoen euro willen investeren in Israëlische hightech bedrijven die naar Brabant willen komen. Het gaat om Nederlands belastinggeld dat voor het eerst wordt gebruikt om buitenlandse concerns naar Noord-Brabant te halen.”

Er zijn al een paar Israëlische bedrijven in Noord-Brabant, maar Engel wil graag meer bedrijven uit Israël hebben. “We hebben een goed ontwikkelde hightech sector en een prachtig life sciences ecosystem. Ieder Israëlisch bedrijf dat zich in Europa wil vestigen, kan in Brabant profiteren van onze kennis. Noord-Brabant is een perfecte brug voor Israëlische bedrijven die de Europese markt op willen.”

Engel gelooft in zijn missie: “We zijn bereid om Israëlische bedrijven die naar Noord-Brabant willen komen van geld te voorzien.” Per Israëlisch bedrijf kan zo een investering oplopen tot 2,5 miljoen euro.

De Israëlische economie heeft door de bloeiende technologiesector nagenoeg geen last gehad van de economische crisis die sinds 2008 de wereld, en met name de EU, teistert. De werkloosheid is er laag, en de economie groeit jaarlijks met gemiddeld ongeveer 4%. Cijfers waar Nederland en Groot-Brittannië alleen maar van kunnen dromen, en die voor Eurolanden als Italië en Portugal nagenoeg onbereikbaar zijn geworden.

Bron:

http://likud.nl/2013/06/brabant-betaalt-25-miljoen-euro-per-israelisch-bedrijf/#content

LIKOED

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brabant betaalt 2,5 miljoen euro per Israëlisch bedrijf

 1. Tom Hendrix zegt:

  Prima initiatief van deze Brabanders. Israel is wat ontwikkeling betreft, een zeer vooruitstrevend land, met een prima groeipotentieel. Ook de cultuur sluit naadloos aan bij de nederlandse, als we uitgaan van de joods, christelijke en humanistische waarden. Goed nieuws voor het weekeinde.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ze komen zonder subsidie als Brabant de burocratische regeltjes een beetje vereenvoudigd.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Prachtig! De hoogontwikkelde Nederlandse ondernemingsgeest verslaat hier de kneuterige politieke correctheid.
  Een overwinning voor het gezonde verstand en de redelijkheid die absoluut een Win Win situatie kan opleveren, voor Brabant (Nederland) en Israël.
  Zo’n bericht betekent GENIETEN.
  Ik ben er zeker van dat Dries en zijn clubje scherpslijpers dat ook zo zien.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Per Israëlisch bedrijf kan zo een investering oplopen tot 2,5 miljoen euro.

  Met 100% zekerheid geen weggegooid geld. Beter ons geld naar dit soort samenwerkingsprojecten dan geld stoppen in bodemloos corrupte putten in de buurlanden van Israël. Het miljard aan ontwikkelingshulp dat in Egypte is verdwenen zoals onlangs in het nieuws was is nog maar het topje van de ijsberg. Jaarlijks geeft Nederland en ook de EU en haar leden tientallen miljarden subsidie aan corrupte regeringen. Controle op een juiste besteding van al deze gelden is een wassen neus en vaak helemaal onmogelijk. Niemand gaat daadwerkelijk nakijken of projecten die gefinancierd moesten worden met ontwikkelingsgeld daadwerkelijk van de grond zijn gekomen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 20.41. uur. U weet toch Guus, dat de communisten van de eussr, te weten von Rompuy, de kelner Barosso, en de kampcommandant Schulz, snotverdomme 5 miljard willen geven, aan de BAARDAAP MORSI, de oppermoefti van Egypte! En alles van het van ons gestolen belastinggeld. De eussr is precies gelijk aan de criminele islam. Twee handen op een buik!

   Like

 5. KCMO zegt:

  Israël, wat een landje, hè. Ga er lekker weer naar toe.

  Like

 6. Helena zegt:

  En nu hebben ze in Israël nog gas gevonden ook. Maar wat nog gekker is ook Cyprus heeft een gigantische gasbel. Dat wist ik eigenlijk al wel maar in dit artikel lees ik tot mijn stomme verbazing dat de EU daar beslag op wilde leggen (of dan toch het geld dat het gaat opbrengen) maar dat Cyprus dat eenvoudigweg heeft geweigerd. M.a.w. zo vanaf 2019 komt daar het geld met bakken binnen en dat houden ze dan voor zichzelf en zijn dan natuurlijk zo vertrokken uit de EU.
  Nou ja lees zelf. hele artikel,
  http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/moses-gift-natural-gas-in-the-mediterranean/2013/04/14/

  Of belangrijk stukje eruit.
  The Israeli fields are adjacent to the Aphrodite gas field, discovered in December 2011, which lies in Cypriot territorial waters, less than 25 miles west of Leviathan. The government in Nicosia expects that the result of offshore drillings will confirm later this year that the island is sitting on vast amounts of natural gas worth billions of dollars. The recent banking crisis in Cyprus –the latest episode in the saga of the collapsing euro – came too early for the country to benefit from its future natural gas wealth. It is, however, indicative that Cyprus turned down the European Union’s demands that the gas reserves be used as collateral for the loans which the E.U. has just extended to Cyprus.

  Brussels had demanded that a fund be created in which it was given a direct say over the revenues from Cypriot gas reserves, but Nicosia refused to do so. The Cypriots feel betrayed by the E.U. Hence, they are not inclined to let Europe share in the future wealth which they hope to derive from gas. Nicos Anastasiades, the president of Cyprus, said that Cyprus had no other choice than give in to the harsh demand of Brussels that it dismantle its banking sector. He, however, promised that savers who lost money in the Cypriotic banks would be compensated by being given shares in banks guaranteed by the future natural gas revenues.

  Today, Cyprus is paying a very heavy price for its membership of the E.U.’s common currency, the euro. When by 2019 the gas proceeds are expected to start flowing, the tables will be turned. Then Cyprus will be in a position to leave the euro without facing the prospect of national bankruptcy.

  Nou gun ik Israël alle goeds en mazzel van de wereld toe, begrijp me goed. Maar wij zijn hier zowat tot de bedelstaf gebracht en het gas geld wat we hadden is allemaal uitgegeven aan
  ruifvreters van islam origine. GRRRR.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s