EU geeft toe: we kunnen de werkloosheid niet stoppen

Screenshot_26

De EU wil zes miljard euro inzetten ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid in Zuid-Europa. Maar er is sprake van twee problemen: het is nog niet duidelijk waar dat geld vandaan moet komen. En ook in het noorden van de EU is de werkloosheid onder jongeren bedreigender dan tot nu toe werd aangenomen.

De jeugdwerkloosheid in de periferie van de EU bedraagt in veel landen intussen meer dan 25%. Nu dienen er zes miljard euro ingezet te worden om de situatie te verbeteren. Maar deze zes miljard euro heeft de EU helemaal niet.

Eigenlijk dient het geld uit het EU-budget voor 2012-2014 te komen. Maar het Europees Parlement dreigt nog steeds het aannemen van de nieuwe begroting te blokkeren. “Ik ben niet echt optimistisch”, citeert Reuters een EU-ambtenaar na de gesprekken van afgelopen woensdag.

Maar het is nu al duidelijk dat zelfs deze zes miljard euro slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn. Het geld zal nauwelijks voldoende zijn om de immense jeugdwerkloosheid in Griekenland, Spanje, Italië en Portugal in te dammen. Dat is echter niet het enige probleem. Een nauwkeuriger blik op de werkloosheidscijfers van Eurostat laat zien dat ook in Noord-Europa het probleem van de jeugdwerkloosheid steeds drastischer wordt.

Zoals gebruikelijk kijkt men naar het percentage werklozen onder de 25 jaar in vergelijking tot het aantal jonge mensen in een land. Maar als je naar het werkloosheidscijfer van een land kijkt en daarna naar het aandeel jonge mensen onder deze werklozen, levert dit voor het noorden een echt groot probleem op.

Zo ligt de werkloosheid in Zweden op dit moment met 8,7% weliswaar duidelijk onder het EU-gemiddelde, maar het grootste deel van deze werklozen zijn jonge mensen onder de 25 jaar (38%). Eenzelfde beeld is ook te zien in Finland (30%), Denemarken (29%) en Groot-Brittannië (38%). Dat juist dit een grote explosiviteit inhoudt, werd al duidelijk bij de onlusten in Zweden enkele weken geleden (hier).

Zo gezien maken bijvoorbeeld de werkloze jonge mensen in Griekenland slechts 14% van al diegenen uit die werkloos zijn. In Spanje (16%) en Portugal (19%) is hetzelfde beeld te zien.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/20/eu-gesteht-wir-koennen-arbeitslosigkeit-nicht-stoppen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

22 reacties op EU geeft toe: we kunnen de werkloosheid niet stoppen

 1. E.J. Bron zegt:

  Eens met het artikel, afgezien van de reden van de onlusten in Zweden. Daarvan is wat mij betreft de ongebreidelde immigratie uit islamitische landen en de daarmee binnenkomende fascistische ideologie van de islam, inclusief de Jihad-gedachte, de oorzaak.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Juist, oom Bert!
   Ik geef de Euro en de EU in deze vorm géén drie jaar meer.
   En het zou ook drie maanden kunnen worden.
   De rotzakken zijn gedoemd, maar ze zullen wegkomen zonder straf.

   Like

   • koddebeier zegt:

    Ik help het je hopen !!

    Like

   • Jean zegt:

    Martien,
    2016 wordt een gigantische ommekeer voor Europa, zeker weten.
    Veel politiek gespuis zal trachten te vluchten maar daar zullen we een grendeltje voorsteken, die misdadigers moeten veroordeeld worden voor hun gepleegde misdaden (meervoud) tegen de Europeanen vooral die misdadigers liggend in dat EU gedrocht, een verzameling land- en volksverraders van de ergste soort.
    Of allah die baardapen in soepjurken en schreeuwende kopvodden zal kunnen helpen betwijfel ik sterk. Moest ik een baardaap in soepjurk of kopvodwijf zijn dan was ik nu al bezig met mijn vertrek richting rifgebergte want nu kan het nog, in 2016 zal dat moeilijk worden…..
    de geschiedenis zal zich herhalen gewoon even de boeken openslaan en kijken naar Wenen Oostenrijk enkele honderden jaren geleden.
    Na 2016 komt er terug welvaart, veiligheid, leefbaarheid, identiteit én beschaving terug in Europa.

    Like

   • KCMO zegt:

    Sterker nog, als de boel weer een beetje op poten staat en het bloed uit de straten is gewassen, zal dat rooie schuim de overwinning claimen. Evenals na WW2.
    Ik zei het al eerder.

    Like

 2. Jean zegt:

  De oorzaak van zoveel werklozen, een situatie die onbetaalbaar wordt en op veel plaatsen reeds is, heeft één oorzaak nl. véél te hoge belastingen die gestolen worden bij de werkende bevolking om klaplopers aan de vreet te houden waarbij met klaplopers bedoeld wordt: monarchie, ambetantenaren, politiekers, nutteloze resp. waardeloze instellingen volgepropt met familie en vrienden én die massa geïmporteerde allochtonen die hier niets anders uitvoeren dan handjes openhouden en de autochtone bevolking opzadelen met geweld en angst.
  Voor wat meer uitleg a.g. ga eens lezen bij http://nageltjes.be en lees het artikel aandachtig “Moeder, waarom werken wij?”, dan wordt alles duidelijk wat bedoeld wordt.
  Om aan deze waanzinnige toestand een einde te maken is er een oplossing nl. kies voor die partij die zich inzet voor welvaart, VEILIGHEID en leefbaarheid en dat is in Vlaanderen het VB, in Nederland de PVV, in Frankrijk FN, in Duitsland, Oostenrijk, Groot Brittannië, Denemarken, Zweden, Noorwegen zijn uiteraard ook partijen met dezelfde doelstellingen, dat die eens een weekend gaan samenzitten ZONDER LINKSE PERS in de nabijheid en een strategie uittekenen voor de toekomst van Europa een Europa ZONDER ÉÉN ISLAMIET op het grondgebied want die achterlijke gewelddadige barbaarse rotzooi moet uitgeroeid worden op Europees grondgebied want dat is zelfs gevaarlijker dan kanker.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Niet alleen de EU staat machteloos in het werkloosheid probleem ook de nationale regeringen hebben een voor hun onoplosbaar probleem.
  Oorzaak is de torenhoge belastingdruk dat als een steen om de nek hangt en een autochtone bevolkingsgroep die de rampspoed WEL aan ziet komen en dus de knip dicht houden.
  Dit in tegenstelling van de linkse politici, die domineren in Europa en daarbij dom blijven vasthouden aan hetzelfde linkse spelletje van pappen en nathouden.
  Deze links-communistische politici zijn gevangenen geworden van hun eigen systeem. Dit is wel vaker voorgekomen in de geschiedenis.

  Like

 4. Leo zegt:

  “We kunnen de werkloosheid niet stoppen ” Maar wel veroorzaken !!!

  Like

 5. Jan zegt:

  Iedere cent van de overheid besteed aan stimulering van de werkgelegenheid is weggegooid want niemand van de politici weet wat een bedrijf, dat altijd samenwerkt met legio andere bedrijven nodig heeft. Zowel Hayek als Friedman hebben dit al meer dat een halve eeuw terug aangetoond. Bovendien worden politici direct belazerd of laten zich graag belazeren omdat zij geld ruiken en baantjes voor hen zelf of familie kunnen regelen zoals in Brussel.
  De overheid werkt altijd onrendabeler dan een particulier die zelf de portemonnee moet letten. Doet hij dat niet, gaat hij failliet. De overheid plundert in dat geval mijn portemonnee extra en laat mij desnoods op straat zetten en naar het Leger des Heils als streetworker/singer om zieltjes te winnen.

  Bij mij om de hoek was een gesubsidieerde ‘kapsalon’ van alleen Turkse meiden. Kwam nooit van de grond want de locatie deugt niet, zijstraat en bovendien is er een kapsalon 250m verderop in het winkelcentrum. Gigantische kapitaalvernietiging want er kwam alleen een vriendin, zag je aan het eindeloze gekwebbel uren achtereen. De kapsalon lukte niet en werd het ook een ‘schoonheidssalon’ aan verbonden waar natuurlijk ook niemand kwam. Op maandag was de ‘salon’ standaard dicht. Waarom was onduidelijk (uitslapen?) Daarna ging de salon 1 dag per week dicht op woensdag, vervolgens nog een middag, daarna enkele weken waarna hij weer werd geopend, dwz je kon naar binnen en kon je je er nu ook laten masseren. Niets werkte natuurlijk en je zag de verloedering met de maanden toenemen, al vanaf de eerste maanden van de opening, maar de ‘salon’ heeft wel 3 jaar bestaan. Huur, inrichting en salaris waar niet voor werd gewerkt: kassa! Nu is het failliet, de ruimte weer te huur en de Amsterdammer voor honderduizenden opgelicht, want daarop komt het neer. De verantwoordelijke politici zou ik het liefst op de Dam maandenlang met rot fruit willen laten bekogelen.

  Onlangs heet UWV toch weer opnieuw de melkertbaan geïntroduceerd al noemen zij dat niet zo. Een werkgever krijgt namelijk €7000 subsidie (korting wordt dat genoemd) als hij iemand aanneemt die langer dan 1 jaar werkeloos is en de 50 is gepasseerd. De werkgever kan 3 jaar van deze ‘korting’ gebruik maken. Bovendien kan een werknemer eerst nog twee maanden werken met behoud van zijn uitkering bij de werkgever worden geplaatst en bij uitzondering zelfs 6 maanden. Dat kan ook gestapeld worden. Kassa voor de werkgever en de belastingbetaler betaalt wel. En wie zegt dat iemand er niet na 3 jaar als het geld is geïnkasseerd er niet weer wordt uitgezet waarna de volgende wordt aangenomen tot uiteindelijk de kas van de gemeente leeg is en de zakken, dwz de politici in Den Haag er achter komen dat het niet werkt, wat het zeker niet zal doen.

  Rutte heeft geschiedenis gestudeerd (10 jaar over gedaan en weet nog niets), weet niet hoe een bedrijf geleid wordt en vervolgens komt men met dergelijke socialistische shit aanzetten. Randdebielen zijn het.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Werkloosheid is alleen tegen te gaan zodra bedrijven zich hier vestigen en personeel nodig hebben. Enkel met miljarden de problemen oplossen gaat niet lukken.
  Verder moet de lastendruk omlaag zodat de koopkracht gehandhaafd blijft. Dat heeft ook een positief effect op de werkgelegenheid omdat het productieproces doorgaat en daarmee de vraag.
  Ander punt is om degenen die niets bijdragen aan onze samenleving en doelbewust* van een uitkering leven, te denaturaliseren en uit te zetten naar de landen van herkomst. Zij plegen nl. een constante aanslag op ons sociale vangnet, zoals pensioenen, AOW en de zorg.
  Of bent u nu al vergeten dat meer dan 300.000 allochtonen bewust geen zorgverzekering hebben?(ze roepen glashard dat dat niet mag van die verdomde maangod van hun en Haagse dhimmi’s stinken er nog in ook)
  Details te vinden op pagina 166 en 167 van De Schijnélite van de Valsemunters door M.Bosma.
  *Siem Eikelenboom deed in het verleden onderzoek, met schokkende resultaten.
  Twee ciaten uit zijn boek op: http://tinyurl.com/3wdvven

  Like

  • Oma zegt:

   De oplossingen die je aandraagt, dat wil de eu nu net niet!
   De europeanen moeten op de knieen gedwongen worden, verarmd zodat ze geen verzet meer kunnen bieden als de middeleeuwse barbaren de macht overnemen..de olie miljarden die nu de eu-criminelen opstrijken om heel europa te onderwerpen aan deze doctrine zijn immers reeds verdeeld. Gevolgen van de resolutie van straatsburg, nog steeds….DAAROM wordt toegelaten dat immigranten hier de boel leegzuigen, DAAROM dat de autochtonen steeds meer moeten ‘bezuinigen’, en enkel de autochtonen.
   De inwijkelingen krijgen steeds meer rechten en voorkeuren waardoor de oorspronkelijke bevolking steeds meer plichten krijgt, steeds meer gediscrimineerd wordt in eigen land, steeds verder verarmd en zelfs burger- en mensenrechten verdoken wordt ontzegd.
   Overname door barbaren met medeplichtigheid van autochtone, politieke landverraders voor bloedgeld. Genocide door ‘eigen politici’ DAT is er aan de hand met die eu-criminelen!

   Like

 7. Jade zegt:

  Het is mij wel duidelijk waar die 6 miljard vandaan zal komen.
  Onze slappe Rutte zal binnenkort wel weer schaterlachend
  met slecht nieuws komen, en Merkel trekt gewoon stilzwijgend
  de knip voor de andere helft.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De EU is de OORZAAK en niet DE OPLOSSING! Verder eens met de overige goede reacties, de EUSSR helpt ons naar de afgrond. En MARX RUTTE blijft lachen!

  Like

 9. Oma zegt:

  ‘het is nog niet duidelijk waar dat geld vandaan moet komen’ zes miljard euro….En: “EU stuurde 1 miljard euro naar Egypte en niemand die weet waar het geld is” HUH?
  Bovendien willen nu die corrupte, overbetaalde dictators NOG EENS VIJF MILJARD euro wegsmijten aan Egypte, notabene onder het bedrog om democratie te ‘bevorderen’.
  DAAR hebben ze dan WEL vijf miljard euro voor!!!! Niet voor eigen bevolking, neen, die moeten aan de bedelstaf!

  “Terwijl in de Europese landen de bevolking door absurde bezuinigingen en belastingverhogingen zo stilletjes aan in armoede terechtkomt, speelt de Europese Commissie mooi weer met de belastingcenten van de Europese bevolking. Alhoewel de Europese Commissie zelf niet democratisch gekozen is smijten zij met ons geld, nota bene om de ‘democratische transitie’ te bevorderen. Paradoxaler kan het haast niet. Wil de Europese burger in de toekomst nog enig zelfrespect behouden dan wordt het de hoogste tijd om deze paradoxale politici uit hun functies te verwijderen.”

  Bovendien is de verspilling in eigen rangen van ons aller geld door dit wangedrocht, geleid door onbekwame, corrupte graaiers van een omvang dat het zelfs de meest corrupte dictator ter wereld naar de kroon steekt. Onbeschaamd eigen zakken vullen, openlijk en publiekelijk dan nog wel en tegelijk armoede en werkloosheid opzettelijk veroorzaken om de westerse welvaart te vernietigen.

  WEG MET DIE VUILE EU DICTATORS!!! Zij beogen en veroorzaken de ondergang van 500 miljoen europeanen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Oma 12.16. uur. Klopt wat U zegt Oma. En in ons eigen land,Nederland, krijgen de voedsel-en kledingbanken het nog steeds drukker. Nog meer gevolgen van het wanbeleid van onze politici en de eussr zijn, verarming van de eigen bevolking, faillisementen aan de orde van de dag, de bouw die op haar gat ligt, de pensioenen die uitgekleed worden, de zorg voor onze bejaarden naar de kloten geholpen, steeds meer verloedering van onze steden en dorpen, verknoeien van gemeenschapsgeld voor linkse hobby’s, nog meer import van muzelmannen en andere onaangepasten! En dan durft MARX RUTTE nog te lachen, schoften dat zijn het. Maar zolang als het VOLK niet MASSAAL de straat opgaat, en naar Den Haag en Brussel optrekt met pek en veren verandert er helemaal NIETS!

   Like

  • Jean zegt:

   Oma,
   U weet toch hopelijk dat die schijnheilige uit Genesius Rhode met de naam vanRAMPay én zijn Portugees vriendje én zijn Duits vriendje én….. vul maar in, ± 25.000 euro MAANDELIJKS in de pocket steken en dat om de eigen bevolking te schofferen, vernederen uit te buiten en te kleineren!
   Ik wil die criminelen dadelijk aanpakken, wie helpt mee ze voor een rechtbank te slepen? Neen, geen rechtbank bemand met vriendjes maar een echte zichzelf respecterende rechtbank die de ellende ook niet meer kan aanzien komende van die levensgevaarlijke huichelaars, lafaards en volksverraders liggend in dat EU gedrocht, tenminste als ze al eens aanwezig zijn want voor ± 90% zijn ze nooit aanwezig, ze hebben het te druk met overal staan lullen en zakken vullen met hun bijbaantjes.
   Voor dergelijk volk heb ik maar een benaming nl. ‘vuile huichelachtige gemene lafaards’.
   M.i. haalt die misdadigersinstelling 2016 niet, hopelijk wordt het nog sneller opgedoekt en de lafaards voor een rechtbank gesleept ter verantwoording voor hun gepleegde misdaden tegen de eigen Europese bevolking, door het misdadig wanbeleid van die verraders worden ons primitievelingen met een barbaarse cultuur, voor zover er gesproken kan worden over cultuur, opgedrongen tegen onze wil in die teren en parasiteren op ONZE sociale instellingen.
   In heel de wereld komt er verzet én protesten tegen de politieke corruptie, van noord tot zuid en van oost tot west w.w.z. dat die corruptie overal aanwezig is. Hopelijk lukt het de burger die corrupte smeerlappen te straffen want wegkomen met ‘onschendbaarheid’ zal niet helpen daar er voor ons NIEMAND onschendbaar is, gene oranje nassau, gene coburger, gene vanRAMPay, NIEMAND.

   Like

   • Oma zegt:

    http://www.actiopopuli.be/nl/home

    Helaas is er inderdaad nog niet genoeg armoede om de schapen in beweging te zetten..
    De belg is egoistisch en veel te mak…pas als ze zelf aan den lijve ervaren dat ze honger lijden zullen ze in actie komen en dan zal het te laat zijn!

    168 deelnemers van de 11 miljoen zijn totnogtoe bereid om dit wanbeleid aan te klagen, de graaiers voor de rechter te slepen en de macht aan de bevolking te geven via het afdwingen van bindende referenda….onvoorstelbaar maar waar, dit neutrale burgerinitiatief is nochtans onze enige, geweldloze optie, het alternatief is een gewapende opstand en niemand zit te wachten op oorlog, toch?
    Hoe erg moet het worden voor de schapen beseffen dat enkel door zelf de macht op te eisen wij de toestand zullen kunnen verbeteren?

    Like

 10. Henny Clemens zegt:

  Als die 500 miljoen europeanen EEN DAG de straat op gaan is het gedaan met de eu, want wat moeten ze dán?
  Maar dat gebeurd niet en dat weten ze die roofridders en daarom gaat het maar door.
  Totdat de bom echt een keer barst omdat het water boven de lippen komt.
  Dan komen diezelfde roofridders weg met de dooddoener: Ja met de wetenschap van nu!
  En als ze goed gemutst zijn een excuusje en alles gaat weer van voren af aan.
  Ze moeten gestraft worden, welke straf?
  Laat uw fantasie maar op z’n beloop.

  Like

 11. Jan zegt:

  Marine Le Pen over het gedwongen huwelijk met de EU

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Jullie hebben allemaal gelijk met die klachten en beschuldigingen, maar helaas op die manier los je niks op! Waarom niet? Kijk o.a. momenteel naar Brazilie. Daar komen gelijk honderd-duizenden in aktie. Zo zijn er nog meer landen met kennelijk een ander soort inwoners dan in ons postzegellandje. Misschien als in Europa in enig land b.v. Frankrijk of Italie de pleuris uitbreekt en waarschijnlijk ook honderd-duizenden de straat op gaan, wellicht dat ook Nederland heel beschaafd, mak en bedeesd achter hun zal aanlopen. Alleen moet de armoede nog zeker met 50% toenemen, anders gebeurt er helemaal niks hier.

  Like

 13. Jean zegt:

  Henk, hier leven helaas nog veel te veel domme creaturen die denken dat depolitiekers het wel zullen oplossen. Zij hebben nog steeds niet begrepen dat de politiekers juist de oorzaak zijn van alle problemen en ellende door hun misdadig verraad en profitariaat. Wie voor dergelijk kiest is meestal deelnemer aan dat verraad en profitariaat.

  Like

 14. Jan zegt:

  Succesvolle Duitsers hebben het gehad met Duitsland en de fascistische EU, zij emigreren en zetten hun bedrijf voort in Canada, VS, Australië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s