Raketten op Ashkelon

Screenshot_12

Israëlisch raketafweersysteem “Iron Dome”

Op de late zondagavond zijn er vanuit de Gazastrook zes raketten op Israël afgevuurd. Ze sloegen in de regio rondom Ashkelon en Bnei Shimon. Twee raketten konden door het raketafweersysteem “Iron Dome” worden onderschept, de andere vier kwamen in onbewoond gebied terecht.

Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden in de nacht naar maandag vergeldingsacties uit. Daarbij werden vier terroristische doelen in het zuiden en in de centrale Gazastrook op de korrel genomen, waaronder raketinstallaties en een wapendepot van de Islamitische Jihad.

Minister van Defensie Moshe Yaalon gaf opdracht om de grensovergangen tussen Israël en de Gazastrook te sluiten. Het Israëlische leger denkt dat de terreurgroep Islamitische Jihad achter de raketaanval zit. Men gaat er van uit dat het om een soort koppigheidsactie tegen de machthebbers in de Gazastrook gaat. Het zouden echter ook Salafisten geweest kunnen zijn die de aanvallen op Israël hebben uitgevoerd, aldus het leger.

Bron:

Israel Heute

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Gazastrook, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Raketten op Ashkelon

  1. Theresa Geissler zegt:

    Vier in onbewoond gebied…..Nou, meer geluk dan wijsheid. Niettemin: Zulke dingen zou je toch bijna vergeten als je naar dat lieve Palestijnse zangertje zit te kijken, hè?

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Ach gut, wat zijn de muzelmensen toch vredig hé links. Wat fantastisch voor de adder van Agt, de heks Gretta, harry-hamas -van Bommel en de mafdoos Meulenbelt! Zo fijn deze mensen- pvda modus uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s