Palestijns meisje halfdood geslagen, omdat ze een Deense vriend had

Screenshot_37

En opnieuw kunnen we een treurige krantenkop lezen, deze keer over de ouders van een 17-jarig Palestijns meisje, dat in het begin van het jaar misbruikt en halfdood geslagen werd.

Nu werden ze wegens een “eermisdaad” aangeklaagd en moeten ze voor de rechter verschijnen. Kort gezegd is dit het verhaal van een jong meisje, dat een jonge Deen als vriend had, waar de familie achterkwam.

Het meisje, dat met haar ouders in Kopenhagen woont, werd door haar oom en tante naar hun woning buiten de stad gelokt, waar ze urenlang werd gepijnigd. Ze werd geslagen, geschopt, ze kreeg zweepslagen, haar haren werden afgeknipt en ze werd gewurgd.

Het lukte het naakte slachtoffer de kou in te vluchten en de politie te waarschuwen.

Iedere keer als ik het begrip “eermisdaad” of “eermoord” lees, word ik verdrietig. En terwijl ik deze regels opschrijf, worden de beide woorden door de spellingcontrole rood onderstreept, omdat ze in het Deense woordenboek niet voorkomen. En dat zou ook zo moeten blijven.

Het concept zou niet in de Deense taal moeten worden overgenomen. Maar helaas hebben de Deense media nu precies dat overgenomen. Steeds opnieuw verbinden ze het ergste dat men een mens kan aandoen met het begrip van de eer.

Het is eerloos

Het heeft niets met eer te maken als je diegene die van je houdt, die je vertrouwt en die in jouw armen bescherming zoekt, geweld aandoet en vermoordt. Hoe is het mogelijk iets anders te volgen dan te handelen in het belang van je eigen kind? Dat is een conflict, waarin ik nooit zal terechtkomen. En ik zou ook nooit in staat zijn zoiets te doen.

Het raakt me diep in mijn ziel als ik steeds opnieuw lees hoe ouders (hoofdzakelijk) hun dochters bestraffen, omdat ze een jongen ontmoeten, omdat ze te westers zijn, omdat ze de wens hebben een normaal, solide leven te leiden.

Het is zo treurig dat jonge mensen bestraft worden, gewoon omdat ze willen leven zoals alle andere jonge mensen om hen heen.

Welke verklaring bestaat daarvoor?

En dan komt de prijsvraag: wat zijn dat voor mensen, die het Westen zó haten, dat ze ertoe in staat zijn hun eigen kinderen te schaden en te doden als deze zich willen integreren in de samenleving in het Westen? Waarom brengt men zijn kinderen duizenden kilometers ver weg om dan uiteindelijk te proberen ze te bestraffen of (in het ergste geval) te doden?

Het 17-jarige meisje, wier enige zonde het was in de verkeerde familie te zijn geboren, verdient gerechtigheid. Ze verdient het om gezien en gehoord te worden. En ze verdient het dat de vier sadistische idioten de hoogst mogelijke straf krijgen voor vrijheidsberoving, geweld en poging tot moord.

Poging tot moord

Want precies dat is het geval geweest. Ja, zelfs poging tot moord. Ze werd met een leren riem gewurgd tot bewusteloosheid.

En ik ril bij de gedachte wat er gebeurd zou zijn als het meisje het niet overleefd zou hebben. Als ze niet om haar vrijheid had gevochten.

Het gaat hier helaas niet om een op zichzelf staand geval. Vorig jaar werd een meisje door haar oudere broer mishandeld, omdat ze Deense wilde worden.

Bij een jonge man werden door de broers van zijn vriendin beide oren afgesneden, terwijl het meisje eveneens het slachtoffer van geweld werd en toevlucht zocht in een vrouwenhuis.

En dit blijft niet alleen beperkt tot Denemarken. In Engeland werd Anushka Zafar, 15, door haar ouders vermoord, omdat ze contact had met een jongen. Haar moeder gooide zuur over haar heen.

De politici ondernemen niets

Wat gebeurt er aan het politieke front m.b.t. dit thema? Het korte antwoord luidt: niets!

Ze praten over vrouwenquota, aanstaand moederschap, voeden in bodega´s en nog meer populistische onzin, terwijl aan de andere kant de vrouwenhuizen vol zitten met jonge vrouwen, die hetzelfde lot vrezen als de hierboven genoemde meisjes, zelfs jonge mannen zoeken bescherming in speciale instellingen. Zij worden achter slot en grendel verborgen gehouden, terwijl hun families kunnen leven zoals ze willen.

En dat doen ze, omdat ze het kunnen. Want “eergeweld” wordt niet beschouwd als juridisch aanstootgevend. Er bestaan geen consequenties voor de ouders. Ze gaan vrijuit, omdat het om hun eigen kinderen gaat.

Als we dit soort straffen voor kindermisbruik dus niet veranderen en de ouders hiervoor zowel zware vrijheidsstraffen als economische straffen geven, dan zullen we het probleem nooit oplossen.

Het zou duur moeten zijn – extreem duur

En als ik zeg economisch, dan denk ik aan alles, van geneeskundige kosten, psychologisch advies, kosten voor het onderbrengen in een beschermende instelling voor de kinderen. Alles wat de staat uitgeeft, moet doorberekend worden aan de ouders.

Ik hoop van ganser harte dat de politici wakker zullen worden, maar ik weet uit ervaring dat dit een pure illusie is.

Want “eergeweld” is een thema dat niet sexy genoeg is. En god zou ervoor zijn om de families hiervoor eventueel te veroordelen. En over het algemeen is het in dit geval zoals met een seizoenproduct. Een tijdlang is het een hot item en de rest van het jaar wordt het heel diep begraven.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/68858

Bron oorspronkelijk artikel:

http://denkorteavis.dk/2013/palaestinensisk-pige-straffet-for-at-have-en-dansk-kaereste/

Auteur: Mersiha Cokovic

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Palestijns meisje halfdood geslagen, omdat ze een Deense vriend had

 1. louis-portugal zegt:

  Waar blijven de hajebajen van OPZIJ???????

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dit doet mij denken aan een koude april nacht van enkele jaren geleden.
  Het was een uur ‘s-nachts, ik moest de hond nog even aanlijnen en de laatste ronde gaan maken. Veel zin had ik niet, toch maar een warme jas aan en de vaste route gelopen door het parkje.

  Ik zag een gestalte ineengedoken zitten op een bankje met op de grond enkele grote boodschappentassen.
  Ach, het zal wel een zwerver zijn dacht ik en ging naar huis. Ik nam een boek en ging voor de lekkere warme kachel zitten. Die gedachte aan die person in de kou liet me echter niet los.

  Uiteindelijk trok ik mijn jas aan en liep terug. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een meisjesgezicht was. Ik zag dat ze van angst in elkaar kromp. Ik zei: meisje, ben niet bang, ik doe je niets.

  Ik sprak korte tijd met haar en vroeg of ze mee wilde komen. In eerste instantie zei ze nee. Ik bleef echter doorvragen en zei dat ik niemand, maar dan ook niemand aan zijn lot zou overlaten in deze ijzige kou.

  Ze gaf uiteindelijk aan bang te zijn voor achtervolgers. Na nog een poging kreeg ik haar zover dat ze meekwam.

  Blauw van de kou zette ik haar voor de kachel en vroeg of ze al een warme maaltijd gehad heeft vandaag. Het bleek dat ze de hele dag niets gegeten had.

  Op dat tijdstip had ik niets voorradig, maar vanuit de diepvries lukte het om binnen korte tijd een flinke portie frites te maken met drie zakjes sate. Ik heb haar even op haar gemak alleen laten eten. Na enige tijd kwam ze de kamer in en ging op de bank voor de televisie zitten.
  Ik vroeg haar of ze een glas cola of limonade wilde. Heeft u niets sterkers vroeg ze. Wil je misschien koffie of thee zei ik? Nee, liever iets met alcohol erin zei ze toen. Ik heb alleen maar een fles Jagermeister in huis zei ik haar. Dat is lekker zei ze.

  Twee glazen Jagermeister verder gaf ze aan dat haar vader en broers haar zochten. ” Mijn vader en broers willen me doodmaken” zei ze toen.

  Ik heb verder niets meer gevraagd en liet haar nog een uur naar een muziekprogramma kijken.

  Daarna wees ik haar haar slaapkamer en gaf haar de sleutel hiervan. Ik had de wekker op acht uur gezet en zei dat ze naar onder kon komen om mij wakker te maken, want ik sliep op de bank.

  Samen hebben we ontbeten waarna ik haar voor haar veiligheid naar een dienstkameraad bracht elders in den lande.

  Nadia, ik heb nooit meer iets van je vernomen.
  Ik hoop dat het goed gaat met je.

  Tsja, geachte lezers waarom heb ik dit gedaan terwijl ik zo’n gruwelijke hekel heb aan haar volk?
  Ik kan er geen antwoord op geven, want ik weet het niet.

  Like

 3. beny zegt:

  racisme en sadisme van de bovenste plank,geimporteerd onder het mom”cultureel verrijkend”?
  het broodnodig kiesvee van de linksen(hun enige bestaansreden) maken het wel erg bont naar menselijke,beschaafde normen en waarden.

  Like

 4. maria zegt:

  Het antwoord op die “prijsvraag” is heel simpel: ISLAM, wat zelfs deze schrijfster angstvallig vermijdt. Bespaar je al die politieke, maatschappelijke en emotionele vraagtekens en vind het antwoord in de ISLAM die zich NIET verzoent met elke andere religie of ideologie dan ook. Schrijfster doet een beetje alsof dit aspect van de islam haar onbekend was. Islam bloeddorstig en wraakzuchtig? Joh! Het staat allemaal keurig beschreven in de koran. Wake up, baby!

  Like

 5. Henny Clemens zegt:

  Als dit duivelsgebroed dit hun eigen kinderen kunnen aandoen, wat is dan een vreemde westerse mens in hun zieke geest?
  En er moet gewoon zoveel veranderen in onze westerse wetgeving, dat het mogelijk wordt dit tuig, dit geestelijk zieke psychopathische sadistische, smerige crapuul, levenslang te geven, helaas is er in het westen geen doodstraf meer, en dat terwijl ik tegen geweld ben, maar dat doet dit ondersoort met mensen als ik, en daar ben ik niet blij mee.

  Like

 6. 2Crazy2bTrue zegt:

  Zie hier wat de islam met de menselijke geest doet. Het maakt van mensen beesten.
  Weg met de islam! Elke zichzelf repecterende staat zou hem moeten verbieden.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Deze cultuur moeten we echt hier bij ons niet hebben.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Deze auteur -Mersiha Sokovic- slaat de spijker natuurlijk volkomen op de kop. Het is volslagen krankjorum dat westerse rechtbanken er een gewoonte van hebben gemaakt, om domweg het begrip “eerwraak” over te nemen, terwijl dat oorspronkelijk in de westere cultuur niet voorkwam. Dat moet gezien worden als tegemoetkomendheid aan de allochtoon. Op het moment dat zo’n rechter of zo’n Officier van ustitie het dossier van de verdachte onder ogen krijgt, wordt hij als het ware geacht, er nota van te nemen dat het gaat om zo’n arm, arm persoon, die door wat voor omstandigheden dan ook, gedwongen is geweest, zijn land te verlaten, hier in het westen te gaan leven (ach en wee) en wiens rampzaligheid niet te overzíen is als hij nu óók nog gedwongen zou worden, zijn eigen cultuur geheel op te geven. Daar dwíngt het westen hem op dat moment al min of meer toe, anders zou hij nu niet hier in de rechtszaal zitten. Enig begrip voor zijn situatie en enige te-ge-moet-ko-mend-heid zijn dan ook wel het mínste wat men voor hem/haar moet kunnen opbrengen, nietwaar?
  Nou, breek me de bek niet open!
  Op de eerste plaats heb ik al vaker opgemerkt, dat het begrip ‘ouderliefde’ in de islamitische cultuur iets totaal anders betekent dan bij ons en naar onze maatstaven zelfs grotendeels afwezig is. Kinderen zijn voor hen radars in het islamitische geheel, werktuigen voor Allah, zoals hun ouders dat ook zijn. Alles wordt gedicteerd door de groepscultuur, die op haar beurt weer ondergeschikt wordt gemaakt aan -jawel- de Islam. Alles is geoorloofd om dàt verachtelijke systeem, dat ieder individueel recht ontkent, in stand te houden. Vandaar die begrippen ‘eerwraak’ en ‘eergerelateerd’geweld. waarbij elke grens overschreden mag worden. En dàt zou tegemoetkomendheid verdienen?
  Rechterlijke-Macht-in-het-Westen, Voor eens en voor altijd: Houd eens op, zo buitensporig medelijden te hebben met deze mensen. Zet die eeuwige roze bril eens af, dan zie je de verhoudingen misschien beter. Dit ZIJN geen beklagenswaardige figuren; Dit zijn verwrongen,arrogante, islamitische schoften, die menen, universele normen met voeten te kunnen treden! Als je dít soort dingen gaat begrijpen, moet je dat op den duur ook gaan doen tegenover machtsbeluste wèsterse schoften, zoals Joseph Fritzl, beseffen jullie dat wel?!
  Daarom: Niks ‘eerwraak’, niks ‘eergerelateerd’. Maar domweg: Mishandeling, doodslag of moord. Kijk niet naar die arme man/vrouw, maar kijk naar wat het kínd aangedaan wordt. DAT zou de enig juiste houding zijn.
  Zóu, ja……

  m

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Eens met voorgaande reacties! Een zin maakt dat ik van verbazing achterover val; namelijk, dat de auteur iets van de politiek verwacht. Jammer dan, zeker in de huidige situatie in West Europa, waar SOCIALISTEN, SOCIAAL-DEMOCRATEN, LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN de regeringen vormen, ZAL ER NIETS ONDERNOMEN WORDEN TEGEN DE ISLAM! Het zijn namelijk deze VERRADER PARTIJEN geweest die zonder ruggespraak met de europese bevolking, ons deze BARBAREN hebben opgedrongen! Zie: De Resolutie van Straatsburg. Deze politiek is OORZAAK en heeft deze ELLENDE tot gevolg.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   We kunnen inderdaad vrijwel niets van de politiek verwachten zolang de PVV niet een voldoende invloedrijke positie inneemt. Moeten we daar op wachten? De situatie verergert alleen maar. Door nog steeds doorgaande instroom en een hoog geboortequote neemt het aantal niet-westerse allochtonen in hoog tempo toe.
   Het is hoog tijd dat we ons ernstig beraden op andere middelen om het aan te pakken. Deze site en de vele reacties zijn broodnodig en het is goed als we zo elkaar scherp houden maar er is echt meer nodig. Contacten buiten de site om en plannen voor actie.
   In het belang van de huidige maar meer nog van de komende generaties moeten we meer doen!

   Like

 10. Wachteres zegt:

  http://www.algemeiner.com/2013/06/25/prince-charles-expresses-anxiety-at-rise-in-anti-semitism-in-britain/

  We kunnen van prins Charles denken en zeggen wat we willen, maar hij is moediger dan ons hele koningshuis bij elkaar.

  Ooit gehoord dat de ex-koningin van Nederland zoiets in bv. haar kersttoespraak zei?

  Venijnige onderhuidse opmerkingen naar de PVV en haar aanhang, dat wel.

  Ben benieuwd of Willem-Alexander ooit iets dergelijks zal uiten in het openbaar.

  Ik vermoed dat zoiets niet politiek correct is in Nederland

  Like

 11. Rick zegt:

  Al die lange en inhoudelijke reacties. Ik begrijp het niet; zolang ze elkaar om zeep helpen is het toch fantastisch!! We moeten dit soort zaken niet af willen zetten tegen onze westerse normen en waarden. Niet doen!! Gewoon accepteren en toejuichen!!

  Like

 12. BertG. zegt:

  Moslim molesteert rabbijn. Politie doet niks. Media zwijgen. Omstanders grepen niet in.
  Met de verstikkende deken van de politiek correcte censuur is het in Nederland momenteel zo erg gesteld dat een aanval van puur antisemitische aard niet meer aan ons wordt door gegeven. Puur omdat de dader een moslim was.
  Lees verder,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/moslimaanval-op-jood-in-amsterdam-iedereen-zwijgt

  Like

 13. bigljohn zegt:

  De Islam is net als de Mafia een instituut van onderdrukking, mishandeling, verkrachting en gruwelijke moorden. Ook Daar geldt het motto; Luisteren, of anders….Dat arme meisje heeft dat ook ondervonden. En net als bij de Mafia is uitreden uit – De Organisatie – je eigen doodvonnis ondertekenen. Dat onze eigen bestuurders, politie en politici de Islam (alsmede ook de E.U.) een warm hart toedragen, zegt al genoeg over hun en hun bedoelingen met ons.

  Like

 14. 2Crazy2bTrue zegt:

  Ik heb het altijd al bijzonder merkwaardig gevonden hoe de krankzinnighied zo simultaan kon toeslaan bij zoveel regeringen. Dat deed mij afvragen of er geen externe krachten bezig waren de menselijke evolutue te beïnvloeden. Wel, recentelijk kreeg ik het volgende onder ogen.

  Luister en huiver. Mengele is niet dood hij is zelfs vele malen gekloond. (sort of). En ze worden waarschijnlijk zeer goed betaald vanuit Saudi Arabië, want met geld is alles te koop en succes verzekerd….

  Like

 15. Republikein zegt:

  Niets menselijks is mij vreemd.Maar er zijn mensen en aliëns.Zal het toch waar zijn dat de serpenten ons manipuleren.Zie Grenswetenschap.nl.Dan zijn de Bilderbergconfederatie en de Nieuwe Wereld Orde geen illusies.

  Like

  • beny zegt:

   de islamisering van de wereld IS! de alien invasion en de moslims ZIJN! de aliens among us en ze worden door iets of iemand ingezet als wapen tegen de mensheid.dat verlaard waarom ze overal ter wereld waar ze op het toneel verschijnen de plaatselijke religies,gebruiken,tradities,cultuur en identiteit aanvallen en willen vervangen.
   voor deze denkpiste zijn nog niet veel mensen klaar alhoewel,als ze er eventjes zouden bij stil staan ze ook tot de conclusie zouden komen dat deze theorie veel zou verklaren.

   Like

 16. Republikein zegt:

  Met linksen en ander addergebroed kan geen enkele oorlog gewonnen worden.Zelfs op”vredesmissies” vallen er nog slachtoffers.Als God bestaat,wat ik betwijfel,wanneer grijpt Hij dan in.

  Like

 17. win zegt:

  hi ej,

  geen denemarken maar de duurste buurt van amsterdam,drie dagen geleden
  gr w

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/moslimaanval-op-jood-in-amsterdam-iedereen-zwijgt

  Like

 18. lucky9 zegt:

  Ik citeer hier even uit het boek van Betsy Udink “Allah en Eva” pagina 146:
  ” Hij (Qureshi) vindt dit een goed voorbeeld van zijn bewering dat de islam tegen geweld tegen de vrouwen is: je mag een vrouw niet vals betichten en als je dat wel doet en er zijn toevallig vier vrome muzelmannen -mannen met baarden, een eeltplek op het voorhoofd en een hoogwaterbroek- getuige geweest van je leugenachtige beschuldiging tegen je vrouw, dan krijg je klappen met de zweep.”
  Een islamiet liegt alsof het gedrukt staat en vaak is dat ook zo, maar gebruikt deze leugens om zijn machtswellust te botvieren, het weze om een vrouw, het weze om een kind het weze om een buur wiens goederen hij begeert te onderwerpen. Het resultaat is steeds hetzelfde: roof gepaard aan een onvoorstelbaar sadisme. Hij is zelf de slaaf van Allah, daarom is slavernij niet verkeerds in zijn ogen en hij past die dan ook consequent verder toe op zijn omgeving. De islam is werkelijk het satanisme dat zich wist te handhaven en te bemachtigen met geweld, list, leugen en bedrog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s