Syrië: liever een seculiere dictator dan zeldzaam barbaarse rebellen

Screenshot_29

De situatie in Aleppo wordt met de dag dramatischer

Ik breek mijn belofte door aandacht te vragen voor Syrië, voor mijn geboortestad Aleppo. Liever een seculiere dictator die geen politieke vrijheden toelaat dan religieuze tirannie die barbarisme tot de norm doopt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Syrië: liever een seculiere dictator dan zeldzaam barbaarse rebellen

 1. Op deze video verschijnt negen mannen gewapend met automatische wapens, zingen en schreeuwen Allahu Akbar op het einde. Zij gaan de rebellen in Syrie helpen .Volgens informatie van politie-instanties in Bosnië, in Syrië zijn 52 moslims mannen vertrokken………http://www.dailymotion.com/video/x118z9i_a-small-group-of-bosnian-fighters-pledge-to-battle-assad-s-gangs_news?start=28#.UcmwLTvBrNQ

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad, duidelijke zaak hier: Liever een dictator die althans seculier is. Want de door deze ooggetuige beschreven wantoestanden worden door de rebellen toch maar weer bedreven in naam van -het liedje wordt eentonig- de ISLAM.
  Altijd weer die Islam. Telkens weer worden in naam van deze oh zo vredelievende ideo…..pardon, réligie mensen gemarteld, vrouwen gemolesteerd en onschuldige kinderen afgeslacht. Hoeveel slechter kan het dan nog worden onder een seculiere dictator, die weliswaar geen politieke vrijheid toestaat, maar zich in elk geval niet bezig houdt met dit soort islamitische “gerechtigheid?” Mits hij geen uitgesproken sadist is, kan het alleen maar rust geven.
  Trouwens, van enige democratie kan onder islamitisch bewind uiteindelijk toch nooit sprake zijn; we hebben het over de ISLAM, weet U wel?
  Nee hoor, volledig mee eens: Seculiere dictatuur, dat zou voorlopig de beste oplossing zijn voor Syrië.

  Like

 3. Vandaag Syrië, morgen Nederland en de rest van Europa ……. Wakker worden mensen!

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  De strijd in Syrië is in eerste plaats een strijd tussen twee groeperingen binnen de Islam. Sji-ieten en Soennieten staan elkaar letterlijk naar het leven. Als wij, geinteresseerde Nederlanders, ons willen bemoeien dan dienen we een keus te maken. Hoe dan ook is het vervolgens het zich mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Syrië.
  Een keus maken tussen de Islamitische stromingen is in wezen onzin omdat het onzinnige verschillen zijn in een quasi geloof. Het is veel beter de hele santemekraam vanuit atheïstisch perspectief te bezien. Geen enkele islamitische stroming verdient ook maar de geringste steun.
  Op de Nederlandse TV wordt juist weer een aanvang gemaakt met een herhaling van de reis van de Beagle en het baanbrekende werk van Darwin, die duidelijk maakte dat het scheppingsverhaal in de bijbel niet waar kan zijn. Hij, Darwin, heeft met zijn ontdekkingen en analyses een enorme boost gegeven aan het atheïsme.
  Al-Qaeda en de Taliban zijn vreselijk dwalende groeperingen van godsdienst-waanzinnigen, die al duizenden doden door hun gedram op hun geweten hebben. Laten we ons gezond verstand gebruiken en geen enkele steun verlenen aan welke religieus getinte organisatie dan ook,

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Niet mee bemoeien, dat is mijn uitgangspunt. Laat de HAATJURKEN zich onderling maar afmaken, hoe meer hoe liever. Deze waanzinnigen, van een nazi ideologie-islam- zijn gewoon primaten, niet meer en niet minder. Ik denk aan een vroeger kinderversje: ” AL DRAAGT EEN AAP EEN GOUDEN RING< HET IS EN BLIJFT EEN LELIJK DING", en dan bedoel ik de HAATBAARD!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jan 18.20. uur. En zijn er al Kamervragen gesteld door het CDA, of door de PvdA, of de VVD, of CU, of D66? Oorverdovende stilte, de vermoorde was maar een katholiek priester. Stel je voor dat het een HAATIMAM was geweeest, dan had TIMMERFRANS al op de barricaden gestaan. Kotszat ben ik van al deze partijen in de landelijke politiek, behalve de PVV en de SGP.

   Like

 6. Luchtpint zegt:

  De logica bestaat eruit dat een seculier-socialistisch georiënteerd regime zoals dat van Assad of Saddam Hussein destijds zich niet bemoeit met religieuze minderheden, op voorwaarde dat die minderheden zich onthouden van politieke dissidentie. Dat is de essentiële trade-off tussen het regime en die minderheden om het regime stabiel te houden en te garanderen dat een vrij kleine minderheid van Alawieten in Syrië (naar schatting slechts ongeveer 15% van de bevolking) aan de macht kan blijven. Vandaar dat Christenen, Druzen, Yazidi, Ismaili Sjiieten en de Sjiieten van de Twaalf Imams het regime van Assad als een zegen zien: ze kunnen ongestoord hun culturele rechten uitoefenen in een zee van vijandig Soennisme.

  In een staat gedomineerd door via de Saoedis gesteunde Salafisten kan die stabiliteit niet bestaan en zal een dergelijk pact nooit gesloten worden, om de eenvoudige reden dat Salafisme niet toelaat dat ongelovigen zomaar ongestraft kunnen rondlopen: de loutere aanwezigheid van ongelovigen is voor de fundamentalisten de grote steen des aanstoots. De loutere aanwezigheid van ongelovigen is symbool voor de constante morele aantasting van het zuivere geloof dat Salafisten verwezenlijkt willen zien. M.a.w. wij ongelovigen vervuilen door onze loutere aanwezigheid de morele “principes” van de Islam en verstoren dus ook de moraliteit van de Moslim. Het moet dus duidelijk zijn dat een dictatoriaal regime voor die minderheden zeker te verkiezen valt, gezien de gevolgen !

  De ergste rotzooi van al is dat in onze media en in het gehele Westen de zaken op een klassieke Koude Oorlogs-manier worden vertaald: dit is zogenaamd een oorlog tussen dictatuur aan de ene kant en democratie aan de andere kant. Dat is het niet: voor de meeste mensen in Syrië is dit een strijd voor het behoud van het minste van 2 kwaden: kiezen voor een dictatuur die sociale vrede afdwingt en culturele minderheden bepaalde rechten garandeert (weliswaar onder druk, maar toch) of de liquidatie van die minderheden door een bende genocidale azijnpissers die iedereen de ondeelbare wil van Allah willen opleggen. Dat zegt mij dat onze politieke zelfverklaarde elites alles in kinderachtige zwart-wit tegenstellingen zien. En daar plukken o.a. de Christenen nu (net zoals in Iraq) de rotte vruchten van.

  Like

 7. De Balkan is vol islamitische terroristen,de hele wereld is stil.Gisteren sneden ze de keelen van de Serviërs,vandaag van Syriërs,morgen mischien van Nederlanders…..om daar gaat het om.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Balkanske price 19.13. uur. Op dit forum mijn waarde Balkanske is men allang WAKKER wat de HAATBAARDEN en het HAATBOEK de smerige KORAN betreft. Het verraad komt van onze politici, die de 5e colonne vormen van de MUZELMANNEN!

   Like

 8. louis-portugal zegt:

  Putin laat door de affaire Snowden duidelijk zien dat Mobama met zijn aanhang hem helemaal niet interesseerd.
  Gelukkig blijft hij de minste van de boeven (Assad) in Syrië steunen.

  Like

 9. Dr. Kwast zegt:

  We worden verblind door religie kwesties. Het zal onderling best de oorzaak zijn. Het grote verband wat er de oorzaak van is dat er bloed vloeit is, niet olie maar gas. Rusland heeft daar een pijpleiding lopen en wil dat zo houden. De golf staten zitten buiten olie ook vol met gas en dat willen ze kwijt. Daar is een leiding voor nodig om dat naar het westen te transporteren. Rusland laat dat niet toe. Het monopolie van hun gas naar Europa willen ze niet kwijt. Europa wil dat gas van de golf staten juist wel graag want dan kan het een andere prijs bedingen van de Rus. Zo doende dat Europa de rebellen helpen om daar de baas te worden en de rus helpt Assad. Lees een betere verklaring bij Xanders nieuws.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Dr. Kwast 22.42. uur, op 25/6. Er spelen verschillende factoren een rol, inzake het conflict in Syrië. Uw opmerking over de grondstof gas, zal daarbij ook een rol spelen.
   Maar het is evident dat ook schimmige groeperingen als de BILDERBERGMAFFIA en de NWO een rol spelen. En het was al eerder duidelijk, veel van deze conflicten hebben met belangen te maken, zoals macht, grondstoffen en overheersing. Ik neig er persoonlijk toe, om Assad positiever in te schatten, als de rebellen, die niets anders zijn als salafistische waanzinnigen die halzen afsnijden, moorden en verkrachten en zich daarbij beroepen op hun haatboek de koran. De rol van de moslimmol OBAMA is zeer afkeurenswaardig, deze oorlogsmisdadiger- denk aan LYBIË, wil hetzelfde trucje nu flikken als tegen Khadaffi, namelijk de ENGELSEN en FRANSEN over te halen, een LUCHTOORLOG te beginnen tegen SYRIË. IK VIND HET TERECHT DAT PUTIN DAN ZEGT: TOT HIER EN NIET VERDER! Wij moeten ons er NIET MEE BEMOEIEN!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Tom Hendrix 26 juni 2013 om 06:58

    “de rebellen, die niets anders zijn als salafistische waanzinnigen die halzen afsnijden, moorden en verkrachten en zich daarbij beroepen op hun haatboek de koran”

    Zoals hier te zien is; walgelijk en nog erger dan beestachtig!
    http://www.liveleak.com/view?i=ead_1372329728

    Like

 10. Dr. Kwast zegt:

  @Tom

  Mijn gelijk heb je. Ik wilde het alleen in het midden brengen dat het niet alleen het geloof of religie daar de rede is van de gevechten door de rebellen. Het zijn meerdere factoren om de helpende hand van het westen te begrijpen. Dat het gas een voornaam punt is dat is zeker. En dat ze heel graag een nieuwe leiding willen aanleggen.

  Like

 11. p.redeker zegt:

  Assad is niet seculier, hij behoort tot de Alawieten, niet te verwarren met de Alevieten, ook een van de tientallen stromingen binnen islam. En verder ben ik het grondig eens met lichtpint.

  Like

 12. Jan zegt:

  Vriend van Obama (ook van ‘onze regering’) executeert iemand om iets/niets:
  http://blazingcatfur.blogspot.nl/2013/07/today-in-syrian-atrocity-obama-aid.html

  Like

 13. Jan zegt:

  Collega’s van het FSA, Obama’s vrienden en van ‘onze’ regering dus, executeren twee kinderen
  http://www.liveleak.com/view?i=df5_1376452699

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s