Een toekomst voor de multiculturele droom?

Screenshot_27

(Door: Bottehond)

Deze week was ik op uitnodiging van een relatie te gast bij een bijeenkomst van “toekomstige, excellente wereldburgers”. Uit alle windrichtingen waren de jonge leiders van de toekomst ingevlogen. Pakistani, Chinezen, Zuid- en Noord-Amerikanen, Nederlanders, Britten, Albanezen en Noord-Afrikanen. Ze werden toegesproken door leden van de politieke en wetenschappelijke elite. En de boodschap was: jullie zijn de toekomst en die toekomst is multicultureel. Ik voelde me bijzonder thuis in deze sfeer van openheid en positiviteit. Toch besefte ik me mij in het gezelschap van een elitaire groep te bevinden. Niet elitair in de zin van arrogant, maar in die zin dat deze groep niet representatief is voor de gewone wereldburger. En dat als hun multiculturele droom nog verwezenlijkt kan worden er een nieuw pad ingeslagen moet worden.

Het idee van een multiculturele droom zoals we die in het Westen trachtten te bouwen was geboren als reactie op historische gebeurtenissen. Twee wereldoorlogen hadden de mensheid geteisterd en de conclusie luidde dat verschillen tussen mensen door religie, nationalisme en verschillen in macht, steeds tot conflicten tussen groepen mensen leiden. De oplossing diende gezocht te worden in het opheffen van die verschillen. Iedereen kent het lied van John Lennon “imagine”, waarin hij een droomwereld oproept waarin alle oorzaken voor verschillen tussen mensen opgeheven zouden zijn. Dan zou het Paradijs op aarde aanbreken. Ik herken die naïeve positiviteit nog wel uit een tijd waarin ook ik gedreven werd door dergelijk idealisme.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Europa, Linkse Kerk, Multiculti. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een toekomst voor de multiculturele droom?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Goed artikel van Bottehond. Het getuigt van inzicht dat hij eerlijk toegeeft, ooit zelf bevangen te zijn geweest door de multiculturele droom, maar nu tot de conclusie te zijn gekomen, dat die op deze manier niet gerealiseerd kan worden. En dat de oorzaak daarvan niet alleen bij de onwillige ‘Islamofoob’ ligt, zoals de elite gemakshalve stelt. Die zou inderdaad beter pas op de plaats kunnen maken en zich bezinnen op een andere aanpak, voor de zaak volledig uit de hand loopt. Het lijkt er sterk op, dat de elite naar beide zijden niet goed luistert: Niet naar het blanke ‘klootjesvolk'(in hun ogen) maar evenmin naar hun troetelkinderen, de moslims: Welwillend kopjes thee halen in de Moskee is nog niet hetzelfde als metterdaad luisteren naar wat die mensen te vertellen hebben en je in alle ernst afvragen of dat wel te combineren valt met de Joods-Christelijk-Humanistische traditie, zoals wij die kennen. Niet altijd eenvoudig, maar best te doen. Bij Het simpele feit: Islam betekent onderwerping is het bijvoorbeeld eenvoudig, om zich direct te realiseren: Maar de westerling onderwerpt zich niet. Op dàt moment zou het duidelijk kúnnen zijn dat het mooie multiculturele toekomstbeeld niet zomaar tot stand gebracht kan worden, anders dan met de vreselijkste botsingen en onherstelbare schade. Helaas sluit de elite daarvoor tot nu toe de ogen omdat ze te ongeduldig is. Als een klein kind.

  Like

 2. luckybee zegt:

  God heeft ons verschillend gemaakt ,ik ben tegen de multie -Cultie toekomst.Dat zal nooit lukken.

  Like

 3. luckybee zegt:

  De Klimaat alleen zal het ad absurdum gaan maken.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Wat ik ooit ergens gelezen heb is dit net zo naïef om alle hekken van Artis te verwijderen en hopen dat ze er wel uitkomen met ze alle onderling.
  De krokodillen vredig met de andere dieren laten grazen en zwemmen in hetzelfde slootje en hopen dat het goed gaat.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Het multiculturele toekomstbeeld is een wangedrocht en dat houzee pro Multi-Culti beeld heb ik als vroegere grote stads bewoner nooit gehad. Ik zag al vrij snel de ellende die het veroorzaakte en dat het als een olievlek eerst over de grote steden en daarna over het hele land verspreiden.
  Culturen die in normen en waarden zover van elkaar afstaan kan je niet vermengen en zeer zeker niet als de nieuwkomers verdommen om zich aan te passen. Terug naar eigen land al dan niet gedwongen zou de allerbeste oplossing zijn !!

  Like

 6. Jean zegt:

  Gelukkig ‘pakt’ de multicul bullshit niet, het is net als olie met water, die kan men ook niet mengen.
  Gelukkig leven wij in Vlaanderen in een VLAAMSE samenleving waarin allochtonen getolereerd worden mits ze de normen, waarden, wetten en cultuur van het gastland respecteren én bijdragen aan de welvaart, veiligheid en leefbaarheid zo niet blijft er maar een conclusie nl: OPSODEMIETEREN.
  Dat de VLAAMSE samenleving niets moet weten van die islamsmeerlapperij is de logica zelve, een volk wat die rotzooi tolereert tekent zijn eigen ondergang.

  Like

 7. Helena zegt:

  Zoals al vaak bewezen, iedereen die in Nederland WIL integreren die KAN integreren.
  Geen strobreed zal hem/haar in de weg worden gelegd. Zelfs zakken met geld, voorzieningen en hele bataljons aan hulpverleners staan klaar. Niemand met ogen in zijn hoofd zal dit kunnen ontkennen.
  Het blijft een hardnekkig gebrek aan zelf reflectie waardoor de (s)linksen de schuld van de mislukte multi-culti brij maar steeds bij de verkeerde mensen blijft neerleggen.
  De waarheid is kei en kei hard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s