Obama tot de Egyptische christenen: Niet tegen de Moslimbroederschap protesteren

Screenshot_23

De beide Moslimbroeders Morsi en Obama

(Door: Raymond Ibrahim)

Terwijl Egyptenaren van alle fracties zich erop voorbereiden om op 30 juni massaal tegen de heerschappij van de Moslimbroederschap en president Morsi te demonstreren, die de laatste zijn best om hun aantallen te bagatelliseren, die volgens menige voorspelling uit miljoenen mensen zullen bestaan en de protesten op het Tahrirplein, die daarvoor Moebarak uit de macht hebben gezet, zullen overtreffen. Afgezien van andere invloedrijke Egyptenaren riep president Morsi de Koptische paus Tawadros II. ertoe op om zijn kudde, de miljoenen Egyptische christenen, aan te manen niet deel te nemen aan de protesten op 30 juni.

Terwijl dit te verwachten was, is het veel verontrustender, dat ook de Amerikaanse ambassadrice in Egypte probeert de Egyptenaren ervan af te houden te protesteren – inclusief de Kopten. In de editie van 18 juni van “Sadi al-Balad” wordt bericht, dat advocaat Ramses Naggar, de juridisch adviseur van de Koptische kerk, gezegd zou hebben dat Anne Patterson tijdens haar ontmoeting op 17 juni met paus Tawadros II. “hem ertoe zou hebben aangespoord om er bij de Kopten op aan te dringen niet aan de protesten tegen de Moslimbroederschap en president Morsi deel te nemen.”

De paus informeerde haar heel hoffelijk, dat zijn spirituele autoriteit over de Kopten zich niet zou uitstrekken tot politieke aangelegenheden.

Afgezien van dit feit veroordelen veel Egyptische activisten Patterson voor haar schaamteloze optreden als handlangster van de Moslimbroederschap. De vooraanstaande oppositieactivist Shady el-Ghazali Harb zei dat Patterson een “onverholen partijdigheid” ten gunste van Morsi en de Moslimbroederschap zou tonen en hij voegde er aan toe dat haar opmerkingen de VS “de vijandschap van het Egyptische volk” zou hebben opgeleverd. Koptische activisten zoals George Ishaq hebben Patterson heel openlijk gezegd dat “ze haar mond zou moeten houden en zich met haar eigen zaken moet bemoeien.” De christelijke magnaat Naguib Sawiris – die islamitische vijandigheden geenszins vreemd zijn – schreef op zijn Twitter-pagina een aan de ambassadrice gericht bericht met de woorden: “Zegent u ons met uw zwijgen”.

Screenshot_24

De Amerikaanse ambassadrice Anne Patterson tijdens haar ontmoeting met de Koptische paus Tawadros II.

Inderdaad is de positie van de Amerikaanse ambassadrice als lakei van de Moslimbroederschap zeer verontrustend – en verhelderend – op meerdere terreinen. Eerst hebben de VS overal in het Midden-Oosten iedereen ondersteund die in opstand kwamen tegen hun leiders – in Libië tegen Ghaddaffi, in Egypte zelf tegen de al 30 jaar trouwe Amerikaanse bondgenoot van Amerika  Moebarak, en nu in Syrië tegen Assad. In al deze gevallen hebben de VS hun ondersteuning gepresenteerd als in naam van de mensenrechten en vrijheid van dictatoriale leiders.

Dus waarom verzoekt de Obama-regering nu christenen om niet tegen hun heersers in opstand te komen – in dit geval islamisten – die dagelijks hebben bewezen corrupt te zijn en nog erger, zo erg zelfs dat miljoenen Egyptenaren, de meesten van hen zelfs moslims, hen proberen ten val te brengen?

Nog erger is het feit dat de schendingen van de mensenrechten, waar de Koptische christenen van Egypte onder de Moslimbroederschap onder lijden, nog erger zijn dan die, waaronder de gemiddelde Egyptische burger onder Moebarak had te lijden – wat het recht van de Kopten om te protesteren des te meer legitiem maakt en het waard is om door de VS ondersteund te worden.

Screenshot_26Onder de heerschappij van Morsi werd o.a. de vervolging van Kopten in feite gelegaliseerd. Een nog nooit eerder voorgekomen aantal christenen – mannen, vrouwen en kinderen – werd gearresteerd en kreeg vaak meer dan het dubbele van de maximale gevangenisstraf onder de aanklacht “blasfemie” tegen de islam of zijn profeet. Het was ook onder het regentschap van Morsi dat er een ander uniek schandaal plaatsvond: de Sint Marcuskathedraal – de heiligste plaats van het Koptische christendom en zetel van paus Tawadros zelf – werd op klaarlichte dag door islamitische relschoppers belegerd. Toen de politie verscheen, heeft deze zich bij de aanval op de kathedraal aangesloten. En de doelbewuste misdaden tegen christelijke kinderen – gijzelen voor losgeld en/of ontvoering om ze gedwongen te bekeren – hebben onder Morsi eveneens een unieke omvang aangenomen. (Voor meer informatie over de situatie van de Kopten onder Morsi´s heerschappij zie mijn nieuwe boek “Crucified Again: Exposing Islam´s New War on Christians”).

Als er iemand in Egypte is die een legitiem recht hebben om te protesteren tegen de schendingen van de mensenrechten van de huidige Egyptische christenen, dan zijn het zeer zeker de christelijke Kopten. En ondanks dit alles zijn het de VS, in de persoon van mevrouw Patterson, die hen de deelname aan de geplande protesten willen ontzeggen.

Met andere woorden en in overeenstemming met de doctrine van de Obama-regering: wanneer Jihadisten – inclusief verkrachters en kannibalen – Jihad voeren tegen seculiere leiders, worden ze ondersteund door de VS; wanneer christenen tegen islamistische heersers protesteren, die hen het leven tot een hel maken, dan verlangt de Amerikaanse regering van hen “hun rechtmatige plaats te kennen” en zich als dhimmies te gedragen, de naam van de islam voor niet-islamitische “ongelovigen”, die een leven als derderangs burgers moeten uithouden en nooit over hun minderwaardige status mogen klagen.

Screenshot_25

De Koptische christelijke Sint Marcuskathedraal in Caïro 

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/06/obama-an-agyptische-christen-nicht-gegen-die-moslem-bruderschaft-protestieren/

Vertaling: Klaus F.

Bron oorspronkelijk artikel:

http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/u-s-asks-egypts-christians-not-to-oppose-morsi/

Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", christenhaat, Christenvervolging, dictatuur, discriminatie, Egypte, Islam, Islamofilie, Kopten, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Obama, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

20 reacties op Obama tot de Egyptische christenen: Niet tegen de Moslimbroederschap protesteren

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Obama is hiermee voor de zoveelste keer ontmaskerd. Hij had nooit president mogen worden. Vrijwel zeker heeft hij met zijn verkiezingen ook bedrog gepleegd.
  Tijdens zijn eerste verkiezing liepen miljoenen weg met de charmante man die echter een heel beperkte vocabulaire had. Veel meer dan CHANGE wist hij niet uit te brengen. O.K. Gechargeerd.
  De berichten uit de VS wijzen wel uit dat hij steeds minder sympathie ondervindt bij zijn landgenoten. Hij kan als stiekeme moslim echter nog veel kwaad aanrichten.
  Het zou goed zijn als de overige regeringsleiders ook inzien met wat voor bedrieger ze te doen hebben.

  Like

 2. Helena zegt:

  Tja, “what else is new”? Het is allang duidelijk waar zijn verdorven hart ligt.
  Ik zeg het nog maar eens als ik 1 persoon mocht uitkiezen, wereldwijd gezien, die morgen niet meer wakker wordt dan is het Obama wel.

  Like

 3. Philippine zegt:

  Ik vind het doodgriezelig worden. Onze MSM zwijgen.

  Like

  • Theodoor zegt:

   De MSM is vakkundig uitgeschakeld door het linkse spel in Nederland. Het is toch schrijnend dat de politieke leider van de VVD links is, ook hij heeft nagenoeg alle verkiezingsbeloften lachend verloochend. Zie je de overeenkomst met Obama. Het grote kwaad zit ook in ons eigen huis en de eitjes worden gewoon verder uitgebroed.We zijn er nog lang niet.

   Like

 4. Dagmar zegt:

  Waarom Obama, die zich als een typische humanist, gedraagd samen met de hele Amerikaanse, liberale elite, geen moeite heeft met de islam, terwijl seculiere humanisten toch logischerwijs tegen de islam zouden moeten zijn? Je zou toch denken dat ze felle tegenstanders van elkaar moeten zijn, maar links, liberaal Nederland en Europa maakt liever ruzie met christenen en joden dan met moslims. Olie misschien? Angst? Nee, ze hebben dezelfde vader, Al- Ilah (verbasterd tot Allah) is niets anders als een bijnaam voor de duivel, Baal, en die lopen zowel de moslims als de linksen en de liberalen ook achterna. Daarom hebben ze geen ruzie. In alle strijd met de logica hebben vrijdenkers geen ruzie met ultra-conservatieve, gedachte-gevangene, religieuzen; de moslims. Er is geen normale verklaring voor, behalve een hechte familieband.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Dagmar 23.36u. Aangezien ik ook constant naarstig loop te zoeken naar een verklaring voor de houding van de linksen en de liberalen -al zijn daar al verschillende goede theorieën over gepasseerd, hier- voel ik er veel voor, ook de uwe aan het geheel toe te voegen, al was het maar symbolisch. Wat U zegt over de andere naam van de Duivel, Baal, is interessant: Baal was tevens de afgod, die, volgens de oud-testamentische geschiedenis, werd geïntroduceerd door Koning Achab, onder invloed van zijn vrouw Jezebel. Voornaamste strijder volgens de overlevering: De profeet Elias. (Waar die oude bijbelse geschiedenislessen op de roomse school achteraf nog niet goed voor zijn geweest!)

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het verraad zit al tot in het “Witte Huis”, in Washington, in de gedaante van de moslim OBAMA. En geholpen door de “democraten”, die eigenlijk verkapte communisten zijn, speelt deze gevaarlijke gek zijn spel. Hoe bedrogen moet de vrijheidslievende Amerikaan zich wel niet voelen. Een door en door satanische kliek is daar aan het bewind. Ben het eens met @ Helena, dat het beter voor de wereld zou zijn, als deze Obama over nacht zou overlijden. Maar, in Nederland en Europa is het hetzelfde liedje, met de linkse windbuil RUTTE, en de milieufreak SAMSOM zitten we in hetzelfde schuitje, deze slappe zakken blijven de islam faciliteren!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Obama bedoeld laat je je rustig je keel afsnijden, het is een heerlijk gevoel! Whaaaahahaha

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   obama wil van de Cristenen hetzelfde wat gandhi van zijn volk wilde: als een moslim jou de keel wil doorzagen, dan moet je dat met aan lach op je gezicht ondergaan.

   Like

 7. Jan zegt:

  Overal in Egypte worden kantoren van de moslimbroederschap aangevallen:
  Muslim Brotherhood, FJP offices attacked throughout Egypt
  http://english.ahram.org.eg/News/75184.aspx

  Amerikaan vermoord in Caïro door moslimbroeders. Amerikaanse Nancy Youssef, werkzaam voor McClatchy Newspapers vraagt aan correspondent van dezelfde krant hoe hij het in zijn kop haalt haar hierover om 10 uur ’s avonds op te bellen en lastig te vallen.
  http://weaselzippers.us/2013/06/28/breaking-amerian-photojournalist-stabbed-to-death-in-egypt-during-pro-anti-morsi-protests/

  Van Obama hoeft men niets te verwachten, die geeft lichamelijk en geestelijk niet thuis. Die maakt een reisje van een week en van $100.000.000 door Afrika* op kosten van de belastingbetaler
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/jun/23/costs-overshadowing-agenda-obama-heads-africa/?page=all

  Obama zal zwijgen over alle moorden op Christenen omdat hij hen haat. Voor zijn tweede ambtstermijn had hij het voortdurend over ‘wraak’ (1) en daarmee bedoelde hij niets anders dan wraak op blanken en dus Christen. Vandaar de maatregelen om alles wat met Christendom te maken heeft uit de Amerikaanse samenleving te verwijderen (op straffe van gevangenisstraf bij overtreding) en het negeren van het uitroeien van Christenen in islamitische staten.
  (1) http://www.youtube.com/watch?v=6ZHMsivjr04&feature=player_embedded

  BAMA’S WAR ON CHRISTIANS
  The ultimate scandal for the most scandalous presidency in U.S. history
  http://www.wnd.com/2013/06/obamas-war-on-christians/
  en
  109 Things Obama Has Declared War On
  http://www.motherjones.com/mixed-media/2012/02/obama-war-xmas-christians-cheerios#13724885476011&action=collapse_widget&id=6157033
  en
  Obama’s Proxy War on Mideast Christians
  Net zoals Iran zijn proxyoorlogen en proxylegers heeft in het Midden-Oosten, zo voort Obama zijn oorlogen tegen Christenen door de terroristen en moordenaarsbendes te steunen door deze van wapens te voorzien.
  http://pjmedia.com/blog/obamas-proxy-war-on-mideast-christians/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan 09.00. uur. Door fraude en oplichting is deze moslimmol in het “Witte Huis”, terecht gekomen. Dit kind van satan, heeft al gigantisch veel bloed aan zijn handen, hij is niet meer dan een oorlogsmisdadiger!

   Like

 8. Jan zegt:

  Obama, pispaal van Putin, Xi Jinping en Rohani
  Obama’s ideologische oorlog; Caroline Glick
  Alles wat de VS, de bondgenoten, Christenen kan schaden wordt door Obama en zijn handlangers uitgevoerd, dus in dat opzicht is zijn moorddadige en genocidale politiek een enorm succes.
  http://www.carolineglick.com/e/2013/06/obamas-war-of-ideas.php

  Like

 9. 2Crazy2bTrue zegt:

  Obama is geen president ‘geworden’ maar president ‘gemaakt’. Een fake geboortebewijs om mee te beginnen. Een gekocht diploma van een universieteit waar nog nooit iemand hem heeft gezien. Diegenen die dat allemaal geregeld hebben, hebben met deze daarom zeer kwetsbare Mobama natuurlijk wel een ideale trekpop in handen. Wie die personen op de achtergrond zijn die aan de touwtjes trekken, weet ik niet. Ik vermoed wel dat er heel veel Saudische oliedollars bij betrokken zijn en dat die oliedollars daarom hun agenda bepalen. Het Westen wordt op dit moment door enkele strategen op de achtergrond, massaal in de uitverkoop gedaan. Saudi Arabie zal hen bij succes ook nog gouden bergen hebben beloofd. Het is een Amerikaanse wijsheid die zegt dat alles te koop is. Overeenkomstig die filosofie wordt ‘alles’ nu verkocht.

  Like

 10. star zegt:

  Iedere Moslim die zegt christen te zijn leeft niet lang meer.Dat Obama nog leeft en kan zeggen christen te zijn, daar betaalt hij -en dus het land- een dikke prijs voor.En dat hij de moslims in zijn land niet eens in de gaten laat houden en ons wel,dat zegt genoeg.Dat zegt eigenlijk ALLES.

  Like

 11. baksteen zegt:

  Morsi bidt en roept op tot het vernietigen van de Joden en Israel voor de staatstelevisie en niemand schenkt er aandacht aan of zegt er iets van. Het kwaad regeert.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @baksteen 16.10. uur. Het kwaad heerst ook baksteen. Overal worden we geconfronteerd met verraad aan de eigen bevolking. In Europa en ook in Amerika.

   Like

 12. Jan zegt:

  Wat in Egypte gaande is, interesseert deze volslagen incompetente zak geen zier, alles is pose omdat hij niets en dan ook niets begrijpt, alles is leugen, van a tot z:

  Egypt, IRS, Benghai, NSA?
  Barack Obama Wishes You A Great Weekend
  http://weaselzippers.us/2013/07/05/barack-obama-wishes-you-a-great-weekend/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s