De Amerikaanse burgers zijn er van overtuigd: de stichtingsvaders zouden compleet teleurgesteld zijn over de huidige “democratie”

Screenshot_35

De VS staan wellicht op het punt om te veranderen in een dictatuur. Dat lijkt een gewaagde bewering. Maar dat was destijds ook Kassandra´s vloek destijds in het epos over de ondergang van Troje, dat zij iets vreselijks zag aankomen dat niemand wilde geloven.

Terwijl de motivering heel eenvoudig is: tot nu toe hebben er in de historie meerdere democratieën bestaan en zij mondden stuk voor stuk uit in een dictatuur. De mechanismes, die bij een democratie de metamorfose in een dictatuur bewerkstelligen, zijn behoorlijk complex, maar functioneren meestal op dezelfde wijze. We besparen u de beschrijving. Wie deze mechanismes wil lezen, kan terecht bij het einde van het zeebondgenootschap van het oude Athene. Je kunt dit bondgenootschap bijna vergelijken met de EU. De bond had de Griekse stadstaten een grote hoeveelheid goud afhandig gemaakt en voor simpele luxe over de balk gegooid (wie denkt er nu niet aan de geruïneerde EU-economie en aan de euroredding?).

Je kunt dezelfde mechanismes ook vinden aan het einde van de Romeinse democratie, of van de Republiek van Weimar, of gewoon aan de ondergang van de Amerikaanse democratie nu – hopelijk krijgen we geen gelijk! Hopelijk faalt onze kristallen bol volledig!

Screenshot_36

Maar de signalen zijn er. Het belangrijkste signaal is dat een overweldigende meerderheid van de Amerikaanse burgers (82%) denkt, dat de democratie in Amerika nu een verkeerde kant opgaat, die zo niet bedoeld was door de stichtingsvaders:

Een peiling van Fox News vraagt aan de kiezers hoe de stichtingsvaders nu over Washington zouden denken. 82% van hen denkt, dat ze compleet ongelukkig zouden zijn over de huidige gang van zaken.

Het deel dat tot de Tea-Party behoort, is 96%; en 95% van de Republikeinen geeft dit antwoord, terwijl 88% van de onafhankelijke kiezers en 68% van de Democraten dit zo ziet.

Fox News

Bovenop het overweldigende vertrouwensverlies van de burgers komt nog het imagoverlies van Amerika in de wereld en de problemen, die door een parlementaire politiek nauwelijks nog zijn op te lossen. Jammer, jammer, jammer. Hopelijk overleeft dit systeem onze generatie nog, zodat ons de ineenstorting ervan ons bespaard blijft.

Screenshot_37

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/06/29/die-us-burger-sind-uberzeugt-die-grundungsvater-waren-von-der-heutigen-demokratie-total-enttauscht/#more-46467

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, landverraad, Socialisten, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

69 reacties op De Amerikaanse burgers zijn er van overtuigd: de stichtingsvaders zouden compleet teleurgesteld zijn over de huidige “democratie”

 1. koddebeier zegt:

  De Amerikaanse regering lijken precies op de Euro Fascisten in Brussel !!

  Like

  • 2Crazy2bTrue zegt:

   Ze zijn daarbij nog hartstikke arrogant ook en willen de hele wereld hun vaak onzinnige inzichten opdringen.

   Like

   • luckybee zegt:

    Voorlopig niets we wachten af wat de Here hier over te zeggen heeft

    Like

   • BertG. zegt:

    Hey luckybee, je hebt toch wel even eerst je moeder opgebeld, neem ik aan.
    De vorige keer had ze ook al zo’n mooi antwoord.
    Maar na terug gebeld te zijn door iemand anders waren de meningen weer gewijzigd.

    Like

   • @Luckybee; dat Here kun je vervangen door JHWH (Jahweh). In de nieuwste bijbel van het Nederlands Bijbel Genootschap (De Nieuwe Wereldvertaling) staat in het voorwoord dat je “Heer” kunt vervangen door “JHWH”. Omdat in de oudste bijbels die er bestaan “JHWH” staat waar nu “Heer” staat in de hedendaagse bijbels. Per slotte zei Jezus in gebed tot zijn Vader; “Uw naam zal geheiligd worden”! Dan hoor je dat als Christen ook te doen…

    Like

   • luckybee zegt:

    Heel eenvoudig ik zei heer, om dat de Vader en de Zoon en de Heilige Geest een en de zelfde is.

    Like

   • @luckybee; tja, ik geloof niet in de drie-eenheidsleer. Dat Jezus God is… Jezus is namelijk de Zoon van God en niet almachtig. En volgens mij is de Heilige Geest geen persoon maar de kracht van God. Ik bid net als Jezus tot de Vader maar niet tot een drie-eenheid. Als ik bid tot JHWH (Jahweh) dan doe ik dit in de naam van Jezus.

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, sinds de dagen van de Onafhankelijkheidsverklaring is de wereld ook wel heel wat complexer geworden, dus ligt het voor de hand dat de Founding Fathers zich met de huidige situatie niet gelukkig zouden voelen: Ze zouden tegen vraagstukken aan lopen, waarvan ze destijds zelfs niet hadden kunnen drómen. Open deur dus. De Amerikaanse maatschappij is niet meer te vergelijken met die van meer dan 200 jaar geleden.Dat vooral sympathisanten van de Tea Party achter zo’n stelling staan , hoeft geen verwondering te wekken: Die hadden waarschijnlijk het liefste nóg in de 18de Eeuw geleefd vanwege de veiligheid en de overzichtelijkheid.-In hun belevingswereld, althans. Ook doet het wat pathetisch aan, dat ze anno 2013 nog steeds blijk geven van angst voor het communisme/socialisme; dat speelde nu al in de jaren ’50 met McCarthy en zijn heksenjacht, in de jaren ’70 vreesden ze dat activisten als Angela Davis het zouden bewerkstelligen en achteraf bekeken heeft het voor de VS nooit gedreigd. Je zorgen maken over de teloorgang van de samenleving is op zichzelf nuttig, maar richt het dan wel op reële gevaren: Ook Amerika zou zich in deze tijd eerder zorgen moeten maken over de toenemende dreiging van de Islam, dan over welke vorm van communisme dan ook. Zeker nu ze ongewild met een president opgezadeld zitten, die op dat vlak verdachte neigingen vertoont.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik denk dat hier geen twijfels meer over bestaan.
   “Zeker nu ze ongewild met een president opgezadeld zitten, die op dat vlak verdachte neigingen vertoont.”
   Dat moet inmiddels toch wel iedereen duidelijk zijn. De man is moslim. Hij is er meerdere malen voor uit gekomen. Filmpjes genoeg.
   Alles verloopt volgens planning voor de NWO.

   Like

   • luckybee zegt:

    Met de Kennedy’s de katholiek hebben de Amerikanen alle oorlogen die ze voerden verloren. Bay of the Pig . Vietnam , Laos ,Cambodcha.het zal een dessater worden als de Amerikanen met Barrack Hussein Obama de Kenyaan) oorlog gaat voeren.

    Like

 3. Misschien dat de Republikeinen met de volgende verkiezingen het tij nog kunnen keren of in ieder geval uitstellen…

  Like

 4. luckybee zegt:

  De Pilgrim Fathers waren net als ik Calvinisten;Nu wordt de USA overzwemt door katholieken en willen hun will aan de USA opdringen zo te zien als het niet anders kan met de hulp van Moslims.Eigenlijk net als bij ons.

  Like

  • nn zegt:

   Beste luckybee: wat willen die katholieken dan?

   Like

   • BertG. zegt:

    Niet doen……………………
    Dat wil je niet weten.

    Like

   • luckybee zegt:

    De Baas zijn in de hele wereld.De Paus regeert absoluut , en zo moet ook de hele wereld naar hun Pijpen dansen. Ze schrikken ook niet om te moorden zo als wij wel weten (Inquisitie)

    Like

   • BertG. zegt:

    Om het kort samen te vatten. We deugen allemaal niet.
    Ga maar van zo een soort antwoord uit. Wedden dat je het nu snapt.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Katholicisme heeft nooit een grote aanhang gehad in de VSA. Tenzij aanvankelijk onder katholieke Ieren of Italianen misschien, maar het gros van de Ieren is gedurende opeenvolgende generaties geleidelijk opgeschoven naar protestantse erediensten. De meeste blanke Amerikanen behoren tot die groep en zijn Methodisten, Presbyterianen, Mormonen, Quakers,…enz. en zelfs Anglicanen of Lutheranen (vooral die van Duitse of Scandinavische origine)

   Dat de popies Jopie, Bennie en Frankie zichzelf zagen of zien als de centrale autoriteit van heel de Christenheid (en dat is altijd hun claim geweest sinds de Reformatie) betekent daarom nog niet dat ze overal even veel invloed hebben of zullen hebben in de toekomst. Met samenzweringstheoriëen moet je niet gaan overdrijven, vind ik.

   Like

   • luckybee zegt:

    Dat zijn allemaal secten, waar om ze juist in de USA als paddestoelen spruiten ligt aan de tollerantie die de Amerikaanse wetten,naar de wil van God voort brengt,de Ami’s stammen geloof ik uit Hessen, zijn dus waarschijnijk uit de lutherse kerk ontstaan.Voor de rest is het God’ zaak om hier iets tegen te doen , het ligt buiten onze verstand.Zommige secten begingen zelfmoord zo als we weten.Wat zonde betekent.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Er is een duidelijk verschil tussen samenzweringstheorie en samenzweringsrealiteit. Een samenzweringstheorie is vooral op bijgelovige angst gebaseerd. Ik loop niet echt te bibberen in mijn schoenen van die katholieken !

   Hier is de samenzweringsrealiteit waar we echt schrik voor moeten hebben: globale Islam wordt verspreid via zogenaamde culturele organisaties in de schoot van de VN. Die propageren vooral de salafistische variant van de Islam en worden vooral door landen op het Arabisch schiereiland gesubsidieerd uit olieinkomsten, zoals door Saoedi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Salafisten krijgen via die organisaties bovendien ook de nodige fondsen om wapens aan te kopen om vooral die landen te destabiliseren die onder invloed staan van sjiietisch Iran. In het Westen worden met het geld salafistische indoctrinatiescholen (madrassas) opgericht en organisaties betaald die advocaten inzetten om van onze politici toegevingen af te dwingen, zodanig dat de Sharia stukje bij beetje de norm gaan worden voor iedereen.

   Voilà. Dat is een realiteit waar iedereen zich beter van bewust zou moeten worden. En dan zouden katholieken gevaarlijker zijn of zo ??? Beetje belachelijk, wel.

   Like

   • luckybee zegt:

    De Jesuiten die bestaan nog steeds, en eentje wordt nu zelfs de baas van ze allemaal.Dat betekent de geest van Ignatius de Loyola regeert in het Vaticaan mee.Wat dat voor ons betekent weet ik niet hopelijk niet waarvoor ik bang ben, mijn voor ouders moeste als Hugenoot Orleans verlaten voor de moordenaars van Kardinal de Richelieux en de koningin van Frankrijk Katharina de Medici en de familie de Guise, allemaal paus aspiranten en lieveranten.Niet vergeten dat ook de islam een uitvinding is van het Vaticaan.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    De Islam is een uitvinding van het Vaticaan ? Kan het nog bespottelijker, Luckybee ? Get real !

    Like

   • luckybee zegt:

    Moet ik voor je de link nog eens plakken?
    Hier is het dan
    http://www.wat-is-waarheid.info/video/islam.htm
    Veel kijk en lees plezier.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee, islam is geen uitvinding van het Vaticaan.
    Daar hadden volgens mij die batavieren en germanen weer iets mee te maken.
    Dat waren ook geen lekkertjes hoor.

    Like

   • luckybee zegt:

    Dit bericht vertelt je een heel andere verhaal hoor BertG.?
    http://www.wat-is-waarheid.info/video/islam.htm

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Om je dood te lachen. Je denkt toch niet dat ik dat soort gewauwel ernstig neem ?

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik heb daar boven je vraag beantwoordt dat is geloof ik wel genoeg.

    Like

 5. Jean zegt:

  We zien én worden dagelijks geconfronteerd met de snel stijgende dictatuur zowel in Amerika als in Europa, twee seculiere westerse continenten die onder de voet gelopen worden door barbaren en despoten die maar één doel nastreven “onderwerping”.
  Maar nu de vraag: “Wat gaan we er godverdomme aan doen om dat te voorkomen?”
  Wordt het niet hoogtijd de burgers te mobiliseren massaal op straat te komen in colonnes richting Brussel, Den Haag, Berlijn, Parijs, Londen enz. enz. en te EISEN dat die despoten, land- en volksverraders én barbaren eerst veroordeeld moeten worden en dan moeten opsodemieteren? Uiteraard alles in een geweldloze en verniel loze sfeer.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean 17.31. uur. Het zal zoals U zegt Jean, van de vrije burgers moeten komen. We moeten in Europa, gaan mobiliseren tegen het grootste gevaar de ISLAM en de verraderlijke EUSSR. In Amerika zitten ze met het probleem, dat er een moslim in het “Witte Huis”, zijn intrek heeft genomen. De Amerikanen zullen dat zelf moeten aanpakken. Wij hebben genoeg aan onze strijd tegen de islam en het gedrocht eu.

   Like

   • luckybee zegt:

    God heeft ons befolen om tollerant te zijn.Dat waren wij zo wel in de USA als ook hier te lande.het is nu zijn zaak het terug te draaien.

    Like

  • 2Crazy2bTrue zegt:

   “Wat gaan we er godverdomme aan doen om dat te voorkomen?”

   Wanneer, in het hypothetische geval, in één klap de top der euro-idioten wordt uitgeschakeld zal er een schok door de zichzelf onkwetsbaar achtende elite gaan. Dit gaat een lauterend effect hebben, waardoor het perspectief van inzicht gaat veranderen en dat zal hoogstwaarschijnlijk op korte termijn het einde van de huidige EU betekenen en de Euro discussie opnieuw openen, omdat die organisatie in zijn huidige vorm ook duidelijk geen roots in de bevolking heeft.

   Zo ligt oorzaak en gevolg in deze in elkaars verlengde. Zij die de democratie afschaffen laten de wanhopigen weinig keus, zoals de geschiedenis ons leert. Voor het fijne van een dergelijke actie moet men maar eens bij de socialisten en de moslims te rade gaan, beiden hebben een rijke traditie op dit gebied.

   Like

 6. Jan zegt:

  Het merkwaardige is dat de Republikeinen een stel apathische onbenullen zijn, die zelfs de agenda van de Democraten uitvoeren. Ik denk dat er niemand meer gehaat wordt dan McCain, die direct kwijlt als hij Obama ziet. Als je leest dat iemand als Marco Rubio (Rep) meent dat als amnesty verleend wordt aam 11 miljoen illegalen dat hij dan de sympathie meent te krijgen van hen en denkt in 2016 een kans te maken op het presidentschap dan ben je toch wel ver heen. Dan zal namelijk nooit, nooit meer een Republikein president worden. De gelegaliseerden zijn niets anders dan stemvee van de Democraten, goedkope arbeidskrachten voor de ondernemers. En ook zij zijn evenmin ‘vakkrachten’. Maar misschien is het wel de bedoeling van Obama om de zuidelijke staten die veroverd werden op Mexico in 1846/48 terug te geven aan hen. Californië heeft al lang een blanke minderheid en Obama dweept met de racistische La Raza (het ras), een totale nepbeweging:

  Obama’s La Raza speech 2011
  And I promise you, we are responding to your concerns and working every day to make sure we are enforcing flawed laws in the most humane and best possible way.
  Now, I know some people want me to bypass Congress and change the laws on my own. And believe me, right now dealing with Congress —
  Believe me — believe me, the idea of doing things on my own is very tempting. (Laughter.) I promise you. Not just on immigration reform. But that’s not how — that’s not how our system works.
  http://blogs.suntimes.com/sweet/2011/07/obamas_la_raza_speech_plugs_dr.html

  Obama zegt dat hij dictator wil zijn:

  Evolution of an Obama Dictatorship

  Mooi zijn de commentaren op youtube van sommigen die op de gek hebben gestemd en nu zitten te janken

  Like

  • luckybee zegt:

   Ik ben ook niet altijd enthousiast over de Republikeinen, maar het zijn meestal geen Katholieken of Moslims.Mischien Sarah Palin als President?Wie weet ik kan ook niet in de toekomst zien maar wel vermoeden hoe het worden kan.

   Like

   • BertG. zegt:

    Desnoods amisch aanhanger als president van de uwnaaitonsnogsteeds. Alles is goed. Zolang het maar geen moslims of katholieken zijn.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Het wordt tijd voor een robbertje vechten tussen Katholieken, Anglicanen, Lutheranen, Calvinisten en Anabaptisten (als die er nog zijn) in goeie ouwe Reformatie vs Contra-Reformatie stijl als ik jou zo bezig hoor.

    Like

   • luckybee zegt:

    Dat hebben we geloof ik al gedaan in de 80 jarige oorlog.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Luckybee, 19.28 Hoe kóm je er op, Luckybee?! Sarah Palin!
    Ze leest nog net niet de krant ondersteboven en denkt dat Rusland op een half uurtje varen van Alaska ligt, bij wijze van spreken.
    Ze raakt nà haar veertigste weer zwanger en zet vervolgens een kind met het Down syndroom op de wereld. -Alles beter dan bijtijds aan voorbehoedsmiddelen beginnen. En dat in de 21ste Eeuw!
    En zoiets wil jij president laten worden? Wil je de VS nóg eerder naar de donder helpen, dan nu onder Obama al gebeurt?! Republikeins, best, maar dan alsjeblieft niet zo’n wereldvreemd exemplaar!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Alan West for president!!

    Like

   • luckybee zegt:

    Was Sarah Palin niet gouverneur van Alska geweest?Dat kan je ook in Amerika niet worden als je niet lezen kan toch?

    Like

   • BertG. zegt:

    Bring it all. Alan West for president.
    Duidelijker kan niet.

    Like

   • luckybee zegt:

    Dan zal het vreedzaam gaan in de wereld denk ik.

    Like

   • luckybee zegt:

    De Aleuten waren eens door de Jappen bezet, en die wonen veel verder als Kamshatska!!!Of de oostelijkste punt van Siberie.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Eerlijk gesproken, moeten Amerikanen een gat in de lucht beginnen springen enkel en alleen maar omdat ze een Republikein als president hebben ? Dat kan toch niet het enige criterium zijn dat telt ? Of zou een meerderheid van de Amerikanen pas echt reden hebben om te juichen vanaf het moment dat een president gewoon common sense gebruikt mbt immigratiepolitiek, staatsveiligheid en Islam ? Ongeacht tot welke strekking hij behoort ? Hetzelfde gaat even goed op voor andere landen: het immigratieprobleem in de UK werd veroorzaakt door Labour in eerste instantie en onder de Conservatives wordt het nog wat erger, die wauwelen maar wat over “Islam verkeerd interpreteren” en arresteren of bannen iedereen die kritiek heeft !

   Stomkoppen vind je overal en zeker onder politici, ongeacht de strekking, en het zijn “toevallig” diegenen die het elke keer weer naar de kloten helpen voor hun kiezers die gefrustreerd achterblijven ! Het is de kiezer zélf waar politici het schijt aan hebben. Een beetje zitten wachten op “iemand van de juiste strekking” alleen zal volgens mij het verschil niet maken.

   Like

   • luckybee zegt:

    Sarah Palin schijnt de enige Amerikaans politiker te zijn die weet waar over ze sprak in tegen stelling tot de Katholieke democratische senatoren de van de geschiedenis van de tweede wereld oor log geen idee hebben, dat de Japs twee eilandje , die het territorium was van de USA bezet hebben. het gebeurde als toen Yamamoto de aanfal op Midway plande.Om die eilanden te verfrijden stuurden de democraten GI’s in zomer uniformen,zo dat er meer doden te betreuren was als door de kogels van de Jappen.Dat was nooit gebeurd als ze de mensen i Alaska haden gevraagd he of het wel verstandig was de mensn in een zomer kluft erheen te sturen. zo als wij weten zen ze in Alaska experten, in het behandelen van de kouw, en niet Truman.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Sarah Palin is de grootste malloot die ooit haar bek heeft opengedaan in de Amerikaanse politiek. En dat ze ternauwernood kan lezen (wat jij beschouwt als een voldoende criterium om president te worden) zegt verdomd veel over het niveau van het Amerikaans onderwijs in het algemeen. (vanaf minstens 50 jaar geleden) Een 16 jarige puistenkop in het lichaam van een 49 jarige vrouw. Dat gaat mooi worden. Hoe naïef kan je zijn om dat te geloven, luckybee ? Jij leeft op een totaal andere planeet. Het kan dus nog veel erger dan Obama.

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik heb je daar boven al beantwoordt. Sarah Palin is de enige politicie die herrinnert dat twee van de Koerillen eilandje door de Jappen waren bezet.Maar zo te zien niemand van de Demokraten.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    De Koerilen zijn gewoon een paar onooglijke mesthopen in een onmetelijke zee met totaal geen economische waarde of zelfs strategische waarde. En daar ligt geen enkele Amerikaan wakker van, in tegenstelling tot wat jij daar beweert. En gesteld al dat Sarah Palin een oorlog veil heeft voor die mestvaalten dan is ze inderdaad compleet van lotje getikt. Jij moet dringend adviseur van haar schizotypische buitenlandbeleid worden. Dan is je carrière verzekerd !

    Like

   • luckybee zegt:

    de klein eilandjes in de Koerillen waren een grond gebied van de USA. en de Democraat Truman will het onbedingd terug hebben wat het ook zal kosten; en het heeft duizenden GI het leven gekost, om dat ze te dun gekleed aren.en niet alleen door kogels van de Japsen.

    Like

  • Helena zegt:

   Rake filmpjes weer Jan, bedankt.

   Like

   • luckybee zegt:

    Dat zeggen de idioten die op Obama stemmen inclusief onze Marxisten.Dat zeggen ze zinds ze uit Vietnam Laos en Cambodje er uit worden geschopt.en the Bay of the Pigs niet vergeten.Daar om zijn de cunbanen nog steeds de slaven van Karel Marx.Ook als ze in de tussen tijd Failliet zijn.

    Like

 7. louis-portugal zegt:

  Vroeger hadden we Rusland waarvoor we bang waren dat die over ons heen zouden lopen.
  Nog even en de EUZIS (EUNAIS) met de mobama amerikanen lopen over ond heen.
  Tegen die tijd zal Rusland ons hoplijk helpen net als nu is Syrië.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Ik zal toch nog een keer de programma van Karel Marx dat hij in zijn manifest heeft geschreven. zijn doel is niet de democratie maar een absoluthisme.Door de dictatuur van de orlletariers ook in het westen te festigen.Dat is het tegendeel van een democratie dat door Jezus Christus wordt , practiseerd.
  Hij zei Alle mensen zijn gelijk, niemand staat hoger dan een andere,De sterkere schouders steunen de zwakkeren,en Heb je naasten lief als je zelf.Met eerlijk zamen delen heeft dit niets te maken die waren overal ter wereld een flop geworden.Ook de CU die meent de leer van Jezus met Karel Marx tevervolstandigen zullen lelijk op hun neus kijken.

  Like

 9. BertG. zegt:

  “Hij zei Alle mensen zijn gelijk, niemand staat hoger dan een andere,De sterkere schouders steunen de zwakkeren,en Heb je naasten lief als je zelf.”
  Zijn we het daar over eens.
  Samen gevat, wat u niet wil dat uw geschied, flik dat ook een ander niet.
  Makkelijk hé. Als we toch eens allemaal zo zouden denken………………

  Like

 10. luckybee zegt:

  Mischien was Nederland een paradijs voor dat het door wener Congres gedwongen worden een colloniale macht te zijn, of beter gezegd hun geloof aan te nemen , waar de mensen niet meer gelijk zijn?Adels en lijfeigenschaften zijn in al deze landen die aan de Wener congres deel namen,de gewone beeld van hun landen.Niet vergeten dat ondanks de vele oorlogen die wij moesten voeren wij een gouden eeuw mogen genieten.

  Like

  • luckybee zegt:

   In de 80 jarige oorlog hebben wij al onze belagers neer huis teruggestuurd met zo weinig mogelijk slachtoffers aan onze kant anders hadden wij geen Goudeneeuw kunnen vieren.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @luckybee 06.00. uur. Maar die gouden eeuw luckybee, was toch de de 17e eeuw hoor. Toch weer een hele tijd geleden.

  Like

  • luckybee zegt:

   Dat klopt maar ook de Wener congres was ook al zo lang geleden, zind de bemoeienissen van de foute kerken hebben wij al onze oorlog verloren en konden wij onze eigen burgers niet tegen de kwaadwillige vijanden beschermen. Daar voor hebben ze allemaal verslagen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Hey luckybee, je begint weer langzaam een discussie uit te lokken over wat nou goede kerken zijn en fouten kerken. Je geschiedenis kennis is leuk, maar je weet het steeds weer een richting in te douwen.
    We hebben ’t hier over hoe we dat moslim tuig weg moeten krijgen. Niet over goede of foute kerken. Voor mij is er maar 1 foute kerk. Namelijk een moskeet.
    Daar gebeuren veel meer vervelender dingen in dan die andere geloof kerkjes.
    Dat lijkt mij voorlopig even belangrijker. ANNO 2013

    Like

   • luckybee zegt:

    Foute kerken zijn alle kerken die de leer van Jezus Christus aan hun laarsen lappen het gebeurd ook tegen woordig nog steeds in het jaar 2013.

    Like

   • Napoleon Planta zegt:

    @BertG. In één woord: moskeetschopperij.

    Like

   • luckybee zegt:

    Ja bij ons in Dordrecht is de bouw van de moskee bijna klaar en de Katholieken vieren hun prossesie, in het centrum van Dordrecht.De Katholieke kerk en hun kind de Islam.

    Like

   • Napoleon Planta zegt:

    Franciscoehoe Akbar !!! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s