Canada: doorbraak voor de vrijheid van meningsuiting

Screenshot_3

Mark Steyn

Voorstanders van de vrijheid van meningsuiting bejubelen een motie van de Canadese Senaat om een uiterst controversiële passage uit de Canadese Human Rights Act te schrappen, die er volgens critici voor werd gebruikt om de meningen van rechts georiënteerde journalisten zoals Mark Steyn en Ezra Levant te verstikken.

De Sun Media Corporation, de toonaangevende krantenuitgeverij van Canada, zei:

“Sectie 13 richtte zich in de eerste plaats tegen hate speech op internet en liet het aan een quasi-rechterlijke mensenrechtencommissie over om te beslissen wat als ´hate speech´ geldt. Echter, anders dan voor een gewone rechtbank, bestond daarbij geen vermoeden van onschuld van diegenen, die door de commissie wegens hate speech werden aangeklaagd. In plaats daarvan moesten de aangeklaagden hun onschuld bewijzen.”

In een commentaar op de motie zei Steyn, die op grond van zijn geschriften tegen het islamisme en het terrorisme zelf het slachtoffer was geworden van de commissie:

“Dus, overwinningen tegen de beperking van de vrijheid van meningsuiting door de staat duren lang en zijn moeilijk, maar nog net mogelijk. Ik voel me vereerd een kleine rol in een bescheiden overwinning voor de vrijheid van meningsuiting in Canada gespeeld te hebben, en ik hoop dat mijn vrienden in Londen, beschaamd over wat hun regering heeft gedaan, weer moed vatten.”

De verwijzing van Steyn naar “vrienden in Londen” heeft betrekking op een onlangs door de Britse autoriteiten in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken opgelegd inreisverbod voor Pamela Geller en Robert Spencer, die openlijk critici van islamisme en terrorisme zijn.

Screenshot_40

De Montreal Gazette berichtte:

Het wetsontwerp van het conservatieve parlementslid Brian Storseth uit Alberta werd door het Lagerhuis de vorige zomer aangenomen, maar had de instemming van de Senaat nog nodig. Het werd goedgekeurd en zal na een invoeringsfase van een jaar in werking treden.

Een “verrukte” Storseth zei, dat grote steun zou hebben dwars door ideologische richtingen en diverse religieuze groeperingen heen, maakt een “foutief stuk wetgeving” ongedaan en hij noemde het mensenrechtentribunaal van Canada een “quasi-rechterlijke, geheimzinnige instelling”, die de natuurlijke rechten van de burgers van Canada afpakte.

“Sectie 13 was er eigenlijk mee opgehouden om te dienen als beschermend schild voor de burgerlijke vrijheden te dienen, en begon in plaats daarvan gebruikt te worden als zwaard tegen Canadezen, en dat, terwijl het vanaf het begin een slecht geschreven stuk wetgeving was”, zei hij.

Links georiënteerde ondersteuners van sectie 13 zijn woedend over de motie.

Screenshot_4

Ezra Levant

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/06/kanada-durchbruch-fur-redefreiheit/

Vertaling: Klaus F.

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.thecommentator.com/article/3878/canada_in_landmark_move_to_strike_out_hate_speech_law

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Islamkritiek, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op Canada: doorbraak voor de vrijheid van meningsuiting

 1. Helena zegt:

  Wat een positief bericht.
  Ondersteun de vrijheid van meningsuiting in Engeland!!
  Teken de petitie s.v.p.
  http://www.gopetition.com/petitions/allow-pamela-geller-and-robert-spencer-to-speak-in-uk.html

  Like

 2. luckybee zegt:

  Canda behoort tot de Anglicaans kerk , wat hindert ze om nog meer wetten die gebasseerd is op de leer van Jezus Christus te schrappen?Hun hoofd van de kerk is de koning van Engeland.En niet Jezus Christus.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Eigenaardige redenering voor iemand die niet graag ziet dat het Christendom gefragmenteerd geraakt en graag zou willen zien dat het in zijn geheel onder 1 centrale autoriteit valt. (van Jezus zelf) En dat terwijl Rooms-Katholieken op hun manier hetzelfde beweren, maar die groep wordt door jou verketterd. Wat zegt dat feitelijk ? Je kan blijkbaar weinig tolerantie hebben voor pluralistische interpretaties op doctrinair niveau. En dat jij dan uitgerekend de Islam komt bekritiseren, die al even weinig tolerantie heeft voor pluralisme op filosofisch vlak ? Sommigen denken blijbaar nog altijd in 16e eeuwse zwart-wit tegenstellingen. Als jij dan zogezegd een Unitaristische Calvinistische Wereldkerk wil stichten, dan ligt de prioriteit bij jou wel ergens anders dan bij het bestrijden van de Islam. Veel succes met de jacht op “tegendraadse Christenen”, zoals “paapsen” en andere “vervuilers” van jouw “puur Christendom”, zou ik zeggen.

   Met mensen zoals jij heeft de Counter-Jihad geen vijanden nodig.

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Helena, 13.52u. Dat ben ik natuurlijk weer: Tikfout gemaakt en niet gecorrigeerd: ‘heg ‘moet natuurlijk zijn: ‘heb”
  Ik was zo blij, dat het tekenen gelukt was (onzekerheid met internet) dat ik het àl te snel wou meedelen. Sorry.

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Lieve mensen, vergeet niet dat wetten tegen “hate speech” ook heel erg hard tegen de islam kunnen worden gebruikt. Overal waar Allah oproept om joden de strot af te snijden kunnen heel eenvoudig uit de koran worden gerukt met deze wet. Stel je toch eens voor een koran waar niet meer in mag worden gemoord! Het is werkelijk een wonder.

  Het enige dat gedaan moet worden gedaan is aangifte, als een imam een stuk uit de koran voorleest waarin als die ‘prachtige’ jodenhaat-passages staan! Aangifte doen tegen de verkondigers van het ‘ware geloof’ is de enige optie die we op dit moment hebben.

  Like

 5. Jan zegt:

  Terreurstad Ottawa: verboden te roken in eigen woning

  Ottawa poised to ban smoking in social housing
  New rentals to be smoke-free in 2014; current renters exempt
  http://www.ottawacitizen.com/health/Ottawa+poised+smoking+social+housing/9265208/story.html

  Like

 6. Jan zegt:

  Terreustad Straffordville, Ontario staat geen medicijnen toe: kind sterft

  The policy at Ryan’s school was to keep inhalers locked up. According to Gibbons, the school repeatedly confiscated extra inhalers found in Ryan’s possession.
  http://fullcomment.nationalpost.com/2013/12/10/robyn-urback-the-school-does-not-know-best/

  Like

 7. Jan zegt:

  Canada, ook een totalitair land

  2-year-old suspended from daycare for cheese sandwich
  The school has a strict “no outside food” policy.
  “Faith must have snuck a cheese sandwich into her pocket, into her hand, and nobody saw it, and went into the classroom,” Murray said. “And by the time she was two steps in, one of the teachers had saw it, handed it back to me, and the next thing I know, we’re told we’re suspended for three days.”
  The daycare defends its actions, saying the food policy is there to protect children and workers with food allergies.
  http://www.wave3.com/story/24900421/2-year-old-suspended-from-daycare-for-cheese-sandwich

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s