Merkel belooft Europa bloeiende landschappen

Screenshot_20

Angela Merkel kondigt de redding van Europa aan volgens het model van de Duitse hereniging. In het zuiden moeten bloeiende landschappen ontstaan. Na de Duitse parlementsverkiezingen hoopt Merkel dat het beter wordt door meer competitie en grenzeloze solidariteit. We worden getuige van een fata morgana in de troosteloosheid van de Europese schuldenwoestijn.

Angela Merkel spreekt niet graag van de schuldenunie. Ze weet dat de Duitsers dit niet graag horen. Want voor de Duitsers betekent de schuldenunie in Europa: van ons spaargeld worden de schulden van alle eurolanden afgelost. Dat komt niet echt goed over, vooral niet voor de parlementsverkiezingen in Duitsland. Daarom spreekt Merkel liever van de solidariteit – zoals afgelopen donderdag tijdens het parlementsdebat over de toekomst van Europa.

Solidariteit klinkt beter. Want bij solidariteit ontstaat de indruk dat men vrijwillig zou delen. Solidariteit werkt bij hoogwater, aardbevingen en mensenrechten. Hulp in noodsituaties – dat is solidariteit. Dat begrijpen “de mensen daar buiten”, zoals Angela Merkel pleegt te zeggen.

“Gedwongen heffing” of “onteigening” begrijpen de mensen ook. Vanuit het gezichtspunt van de regering is het echter beter om pas na de verkiezingen over zulke dingen te praten. En pas dan, als het echt niet meer anders kan.

In haar regeringsverklaring afgelopen donderdag sprak Merkel over de toekomst van Europa en de voortrekkersrol die Duitsland nog altijd zou hebben. Per slot van rekening is aan het voorbeeld van Duitsland te zien dat “groei en begrotingssanering kan”, aldus de bondskanselier. “En wie niet gelooft dat wij in deze laatste regeringsperiode de mensen daadwerkelijk iets van de borrelende belastinginkomsten kunnen teruggeven en tegelijkertijd de schuldenberg kunnen afbouwen”, zou alleen maar naar het resultaat in de afgelopen vier jaar van de Duitse regering hoeven kijken.

Duitsland als voorbeeld.

Dat klinkt goed.

Dat is solidariteit.

Dat kun je voor verkiezingen, na verkiezingen, tijdens Kerst en in de vakantietijd zeggen.

Wat de bondskanselier echter niet zei, is met wie de Duitsers zich solidair moeten verklaren. Want dat kun je noch met de Pasen noch midden in de zomer zeggen. De Duitsers moeten namelijk solidair zijn met de Europese schuldenregeringen en met Europese gokbanken.

Niet met de volkeren in Griekenland, Cyprus of Portugal. Die zien namelijk geen cent van de Duitse solidariteit.

Screenshot_21

En nog veel belangrijker: de Duitsers moeten solidair zijn met de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Want die profiteert net zo van het goedkope ECB-geld als de schuldenregeringen en gokbanken. En hij profiteert ten koste van de Duitse spaarder. Dat is geen goed nieuws voor parlementsverkiezingen.

Daarom zegt de bondskanselier niet dat het goedkope geld van de ECB en de vanwege de crisis in de landen van het zuiden van Europa extreem lage rentes ook voor een betere Duitse balans hebben gezorgd. Ze zegt niet, dat de Duitse spaarders nu al meer dan solidair zijn, omdat ze namelijk werkeloos moeten toekijken hoe hun eigen vermogens vanwege de lage rentes steeds minder waard zijn (hier).

Angela Merkel zegt: De sleutel voor de groei in Europa zou meer concurrentie zijn en die zou gewoon gericht moeten zijn “op de besten ter wereld”. Merkel bedoelt: in Europa zijn de Duitsers de besten. Als de anderen zich nu richten op Duitsland zoals destijds de DDR op de BRD, dan zou er solidariteit in Europa zijn.

En hoe meer de andere EU-landen, vooral echter de eurolanden, zich oriënteren op de Duitse economie, des te eerder is Merkel bereid om meer geld uit “solidariteit” los te maken.

Merkel wil vanaf het begin een misverstand uit de weg ruimen: solidariteit is iets anders dan gratis bier.

Om te garanderen dat het project Europese eenheid net zo glad functioneert als de Duitse eenheid, moet er een “contractuele overeenkomst voor concurrentiepositie en vermogen” gesloten worden. Men zou dan eerst tot een gezamenlijke inschatting moeten komen hoe concurrentie en groei ontstaan, aldus Merkel. Daarbij moeten de Europese Commissie en de OESO helpen.

Als de gezamenlijke waarden voor concurrentie en groei gedefinieerd zijn, zouden de landen zich in afspraak met hun parlementen bindend aan de aanwijzingen van de commissie moeten houden. Dan zou er een aan “voorwaarden verbonden solidariteitsmechanisme” in de vorm van een fonds voor de eurozone denkbaar zijn,. Zei Merkel in het Duitse parlement.

De Europeanen zullen aan veel solidariteitsmechanismes moeten gaan wennen. Eentje werd heel toepasselijk voor Merkels toespraak uitgevonden: die ter redding van de banken door de solidaire bankklanten (hier).

Hier is de solidariteit al gerealiseerd.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble weet namelijk hoe je solidariteit omzet in de praktijk. Daarom beschouwen velen Schäuble als de gevaarlijkste man van Europa (hier).

Screenshot_23

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble

Schäuble was de manager van Helmut Kohl tijdens de Duitse hereniging. Het concept destijds luidde: waar een politieke wil is, ligt het geld hiervoor op straat.

Dat functioneert ook in de EU. ESM, EFSF, SSM – plus dochters en andere vehikels. Er is altijd genoeg geld.

Je hoeft het alleen maar van de burgers af te pakken.

Oorspronkelijk zou de solidariteitstoeslag in het kader van de Duitse hereniging maar zeven jaar duren. Nu duurt hij al 21 jaar en is niet meer weg te denken uit de belastingaangifte van iedere Duitser. Al 21 jaar, zonder dat er daadwerkelijk van uit te gaan is dat het geld nu nog voor de zogenaamde “Opbouw-Oost” gebruikt wordt. Iedere Duitser betaalt de solidariteitstoeslag, onafhankelijk van het feit in welke Duitse deelstaat hij woont.

De solidariteitstoeslag is een goede zaak voor de staat. Als belasting is hij niet aan een bepaald doel gebonden. Het geld kan gebruikt worden waarvoor de minister van Financiën het nodig heeft.

Je kunt alles met de solidariteitstoeslag financieren:

Autosnelwegen.

Natuurreservaten.

Pensioengaten.

Banken.

De solidariteitstoeslag moest een nieuw Duitsland creëren.

Helmut Kohl zei: daar, waar nu de industrieruïnes staan, zullen bloeiende landschappen ontstaan.

Kohl beloofde de Duitsers het paradijs op aarde, omdat hij een politieke visie had. Angela Merkel heeft weliswaar geen visies, maar ze weet dat het goed kwam met de bloeiende landschappen in de voormalige DDR. Voor de eerste vrije verkiezingen in de voormalige DDR, waar de “Alliantie voor Duitsland”, bestaande uit de CDU, CSU en de Demokratische Aufbruch, succesvol was, was het beeld van de bloeiende landschappen perfect.

De bloeiende landschappen zijn er nooit geweest. Nergens in Duitsland is de werkloosheid groter dan in het oosten.

Daarom heeft ook de poging om de eurozone via geld te redden geen kans op succes. Alle transferunies in Europa tot nu toe zijn óf mislukt óf blijven voor altijd bodemloze putten.

Solidariteit functioneert namelijk niet als er sprake is van teveel gretige tussenhandelaren. De meeste liefdadigheidsinstellingen en donororganisaties mislukken niet aan de goede wil van de gevers, maar aan de vloek van het geld – dat in opgeblazen besturen en in de zakken van ongecontroleerde geldverdelers terechtkomt.

Van de bloeiende landschappen blijven meestal alleen maar dromen en woestijnen over.

En volle zakken bij diegenen die ze bezweren.

De burgers van Europa zijn alleen maar goed voor de statistieken.

De enige concurrentie die in de huidige schuldencrisis functioneert, is die van de nemers.

We beleven de grote finale rondom de uitbuiting van de volkeren van Europa. Aan elkaar geketend in schuldensolidariteit worden ze door de elites naar de afgrond geleid.

De bloeiende landschappen in Europa? Niets anders dan een fata morgana, die de dorstigen nog een keer in herinnering roept hoe mooi de tijd toch was toen er nog genoeg water was voor iedereen.

Screenshot_22

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/06/53064/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, dictatuur, Duitsland, Elite, euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

19 reacties op Merkel belooft Europa bloeiende landschappen

 1. Theresa Geissler zegt:

  “Solidariteit!” Ik zei het al eerder: Het mens is de voormalige DDR nooit ontgroeid. Laat ze liever oog hebben voor de kleine man, die vandaag de dag totaal vermalen dreigt te worden door het systeem dat EU heet en dat ons zelfs onze eigen munteenheden afgenomen heeft! -en dat ons vandaag of morgen onze westerse identiteit afneemt door middel van alle moslim-infiltratie! Maar daar hoor je haar niet over! Donder op, Merkel, je bent al net zo’n landverrader als de rest van de (schijn)elite in Europa!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Al jaren wordt er de hemel op aarde belooft door politici.
  Maar voorlopig zijn we met ze alle in de hel beland zoals het er nu uitziet.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Dat de EU mislukt, kan niet missen, hoe langer het duurt de EU te ontmantelen, een EEG is een goede zaak, hoe bloederiger de strijd om de vrijheid wordt.

  Like

 4. Jan zegt:

  Misschien heeft Merkel wel gelijk:
  Riesige Ölfelder in Deutschland entdeckt: Angela Merkels Wahlbezirk schwimmt auf Öl
  Probebohrungen von Geologen haben ergeben: In Teilen Mecklenburg-Vorpommerns und Brandenburgs schlummern Millionen Barrel Öl unter der Erde. Was Klimaschützern ein Graus ist, könnte für die wirtschaftsschwachen Regionen ein Millionengeschäft werden.
  http://www.focus.de/immobilien/energiesparen/riesige-oelfelder-in-deutschland-entdeckt-angela-merkels-wahlbezirk-schwimmt-auf-oel_aid_1027110.html

  Like

  • Helena zegt:

   Dat is goed nieuws Jan.
   Minder invloed vanuit de olielanden zal dan neem ik aan het gevolg kunnen zijn.
   Nu nog op de juiste partij stemmen in september en misschien wordt het dan nog wat met Duitsland.

   Like

 5. Jean zegt:

  Laten we niet in de val trappen van dat volks bedriegend zootje ongeregeld dat maar één doel nastreeft nl. zelfverrijking over de krom gewerkte ruggen van de Europese bevolking excl. allochtonen.
  Laten we er snel voor zorgen dat het huidige huichelaarszootje heel snel aan de dop staat waar ze dan een trap onder hun ***** krijgen i.p.v. geld.
  Alleen al deze gedachte maakt mij overgelukkig, ik zie ze al kruipen met de handen in het kruis jankend van de pijn, in lijn de schijnheilige Drievuldigheid, de meelopers zakkenvullers, de huichelaars, de volksverraders, de zakkenvullers enz. Nogmaals, het gedacht alleen maakt een mens overgelukkig.

  Like

 6. Makropoelos zegt:

  Bilderberg tante Merkelchen gaat beter haar huis sokken stoppen, in plaats met haar platte Oost Duitse verhaaltjes het vok te bedriegen.

  Heel Europa jagen ze in de afgrond.

  Ein Fuehrer! Ein Volk! Ein Reich! Niemahls!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Luchtpint zegt:

  Is er iemand opgevallen trouwens dat zowel Merkel als Cameron een tijd geleden bijna unisono kwamen beweren dat de multiculturele samenleving gefaald heeft, en dat ze nu even gemakkelijk hun kar hebben gekeerd ? Dat zegt:

  1) dat politici zomaar wat komen zeggen om tijdelijk de oververhitte gemoederen te sussen

  2) dat het allemaal holle woorden zijn, kwestie van veel beloven en niks doen in de praktijk

  3) dat een electorale afstraffing nodig is want ze zijn niet te vertrouwen

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Luchtpint 13.31. uur. U zegt: 3. Dat een electorale afstraffing nodig is, want ze zijn niet te vertrouwen. Daar ben ik het helemaal mee eens, en dat gaat ook op in Nederland voor de meeste partijen, vooruit ik noem de meest verraderlijke; cda,vvd,d66,pvda,gl.

  Like

 9. Tiny zegt:

  Heb nog een zakje wilde bloemen zaad over, zal het haar opsturen, kan ze het uitstrooien.

  Wie dat halfgare gezwets nog gelooft….., laat ik het maar niet zeggen. Is wel duidelijk.

  Like

 10. Lucie zegt:

  Dat mens is een geslepen Ossie,die zijn levensgevaarlijk.
  Die grijze muis moet zo snel mogelijk vertrekken,voordat ze ons helemaal heeft overgeleverd aan Brussel.

  Like

 11. KCMO zegt:

  Merkel belooft Europa bloedende landschappen. Leer nou eens correct spellen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @KCMO 21.30. uur. Ja bloeden zullen wij, tot de laatste cent zullen ze ons UITPERSEN als CITROENEN. En onze MARX RUTTE en de milieucrimineel SAMZWAM helpen daar graag aan mee hoor, en waarom, beiden willen nog een baantje in BRUSSEL geregeld hebben, voor de pleuris uitbreekt! Mark my words.

   Like

   • Helena zegt:

    Zeg Tom, speciaal voor jou, zie de 4e foto in dit artikel, dan weet je vast hoe het er straks
    uit komt te zien. 🙂

    Ja leuk KCMO!

    Like

 12. KCMO zegt:

  @ Helena,
  Bedoel je Merkel in haar “Wir haben es nicht….” pose?

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Voor degenen die iets meer over Merkel willen weten, lees “Das erste Leben der Angela.M”, waarin haar gedrag in de DDR haarscherp wordt beschreven.

  Nu bedient zij zich van dezelfde tactiek als destijds Helmuth Kohl: ze belooft Gouden bergen, of te wel Bloeiende Landschappen.

  De belofte van Kohl dat na zeven jaren de voormalige DDR in elk opzicht één harmonisch , volwaardig geheel zou zijn geworden met West Duitsland kwam niet uit.

  De economische structuren tussen de twee samengevoegde delen verschilden teveel en daar door vergde de modernisering van het oostelijk deel veel meer tijd en nog steeds zijn de westelijke Duitsers in hun taalgebruik niet erg vriendelijk over de ”Ossies”.
  Het huwelijk tussen west en oost is niet perfect en de Duitse schatkist leed daar zwaar onder.

  Deze inschattingsfout moet vermeld worden en ook waarom in de planning het element tijdsduur verkeerd was ingeschat.
  Een ander punt mag in dit verband ook wel worden genoemd:.Er was sprake van verregaande overhaasting van de eenwording met als achterliggende gedachte : Kohl wilde er electoraal politiek voordeel mee behalen.
  Hij wilde de geschiedenis ingaan als de kanselier van de eenwording.

  Hetzelfde element van ongelofelijke overhaasting zie je nu in Brussel.
  Ook daar is een besef van een mogelijk massale omslag in de publieke mening in de EU ten nadele van alles wat de EU is en doet. Er is dus haast geboden!

  Vandaar de druk die Angela M. op de EU uitoefent, bijgestaan door Wolfgang Schäuble, de minister van Financiën, een man van de harde aanpak, een strateeg van zeer Duits makelij die niet van kritiek of tegenspraak houdt, laat staan van tegenwerking.

  Wanneer ik met Duitsers spreek dan overheerst bij hen de angst dat hun toekomst financieel onder.druk staat, omdat Duitsland de vele miljarden die ze in de EU hebben gestoken nooit zullen terugzien, tenzij er vanuit Berlijn grote pressie wordt uitgeoefend om zoveel mogelijk geld terug te halen. We moeten het onder ogen zien: Duitsland is werkelijk de financiële en economische spil waarom Europa draait. De Europese Centrale Bank bevindt zich niet voor niets in Frankfort en de Duitse vinger in de Europese geld-pap is kolossaal.

  Een uitspraak van Schäuble met betrekking tot de spaargelden in de EU kan men beter zeer ter harte nemen, omdat hij zegt dat ” zo lang er ”Pleiteländer” in de EU bestaan, dat wil zeggen landen die op het punt staan failliet te gaan, dan zullen de spaartegoeden ”onder druk” staan.

  Een prachtige versluiering van een duister plan: in geval van acute nood mag de EU graaien in spaarrekeningen. De hoogste rekeningen merken dat het eerst..zie Cyprus.

  Zoals het plan van Kohl een ernstige inschattingsfout bevatte, zo slaat ook Merkel in haar voorstelling van zaken de plank mis.
  De eenwording van west en oost Duitsland was kinderspel vergeleken met de samenvoeging van de EU en totaal verarmde Oost Europese staten, die er nog veel erger aan toe zijn dan de zuidelijke landen die het nu al niet meer redden.

  Met recht een fata morgana en van fata morgana’s weten wij dat die niet werkelijk liggen in de zanderige gebieden waar men ze ziet..

  Maar of de Duitsers het verhaaltje van Merkel voor zoete koek slikken?
  Ik ben er niet zeker van dat ze de bedrieglijke aspecten ervan doorzien en bovendien: het ontzag en respect voor autoriteiten is werkelijk soms adembenemend..

  Zeker is dat de welvaart van Duitsland samenvalt met het voortbestaan van de EU, dus wie de EU aanvalt tast Duitsland aan!
  Zo redenerend voorzie ik dat dit ijverige land, misschien zeer tegen wil en dank, wel weer eens het middelpunt van grote conflicten kan worden, iets waar veel Duitsers echt bang voor zijn, want ze willen – mijns inziens terecht- werkelijk als goedwillende mensen worden gezien…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s