Qanta Ahmed, moslim verdediger van Israël

Screenshot_27

Door Judy Maltz, Ha’aretz. Vertaald uit het Engels, 1 juli 2013.

Dr. Qanta Ahmed tart de meeste bekende stereotypen. Ze is een fervent verdediger van Israël, maar ook een zeer toegewijde moslima. Ze heeft een boek geschreven over sekse-discriminatie in Saoedi-Arabië, maar maakt er een punt van haar eigen armen en benen te bedekken (zij het met modieuze nauwsluitende jeans en een stijlvolle witte blazer, met tenen en nagels gelakt in bijpassende kleur), met inachtneming van de islamitische religieuze wet.

Ze leidt ook een nogal onconventionele levensstijl voor een religieuze moslima, gezien het feit dat ze op de leeftijd van 44 jaar nooit getrouwd is geweest, en ze besteedt een groot deel van haar tijd aan het reizen over de hele wereld. Ze is bekend om haar luidruchtige aanvallen op de politieke islam, maar is nog steeds een welkome gast – voorlopig althans – in landen als Saoedi-Arabië, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Qanta Ahmed, moslim verdediger van Israël

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dit is dus het perfecte model van een geïntegreerde Moslima. Heel mooi, maar ze kan zich maar beter realiseren dat ze vrij uniek in haar soort is en door verreweg de meeste van haar ‘broeders en zusters’ waarschijnlijk als een afvallige zal worden beschouwd. Voor hààr is het genoeg, ‘haar armen en benen op een bepaalde manier bedekt te houden’. Voor hèn is dat hoogstwaarschijnlijk niet genoeg. Tel daar nog haar hartelijke omgang met Joden bij op en het feit dat ze wel van islamitische afkomst is -dus ècht een afvallige in plaats van een buitenstaander- en men beseft dat de zekere risico’s loopt. In haar plaats zou ik toch wat terughoudender zijn met bezoeken aan Saoedi-Arabië en dergelijke landen; Als vandaag of morgen de één of andere gelovige autoriteit daar een ‘jihadistische’ ingeving krijgt, kon het nog wel eens slecht aflopen.

  Like

 2. Helena zegt:

  Dat zij zich een moslim voelt wil nog niet zeggen dat de moslim haar ook een moslim vinden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Helena 21.09u. Nee, maar omdat ze wéten, dat ze van islamitische afkomst is, kunnen ze haar dus beschouwen als een afvallige. En daar zit ‘m de kneep. Dàt is levensgevaarlijk!

   Like

   • Helena zegt:

    Snap ik helemaal, Theresa. Wat ik bedoelde te zeggen is dat voor we hier allemaal halleluja gaan roepen omdat we een “verlichte” moslim gevonden hebben, we ons kunnen afvragen: in welke mate is zij nog moslim in de ogen van de moslims?
    Zij is duidelijk niet het prototype.

    Like

 3. Wans Horst zegt:

  Tijd voor een fatwa’tje?

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Houston we found one, and even on planet earth, bring out the flags and teell the people it is not so bad !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Maar ze is een vrouw wel es waar een heel mooie maar in de islamistische wereld heeft zij niets te vertellen.

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Dat ze zich nog moslim noemt……………………

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  @Helena 12.27u. Oh, ik persoonlijk sta er helemaal niet om te juichen, hoor!
  Het is inderdaad waar dat het in zekere zin flauwekul is; per sé aan iets vast willen houden. Dat ármen en benen bedekken’ heeft al iets dwangmatigs, vind ik eerlijk gezegd. Geen vlees en geen vis, op die manier. Maar ja, laat ze zelf maar ondervinden,waar het schip strandt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s